123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon maalivahtiryhmän uusin jäsen on Tuomas Pöyhönen. SJK ja Pöyhönen ovat vahvistaneet pelaajasopimuksen kaudesta 2022. Lisäksi sopimus sisältää vuoden mittaisen jatko-option.

Helsingissä syntynyt Tuomas Pöyhönen, 20, on lapsuudessaan pelannut Käpylän Pallossa. Helsingin Jalkapalloklubin B-junioreihin ja Klubi04-joukkueeseen hän siirtyi teini-iässä, mutta kaksi viimeisintä kautta hän on viettänyt Vaasan Palloseuran raidoissa. VPS päätti kautensa komeasti nousujuhliin, ja Pöyhösellä oli näppinsä pelissä 17 Ykkösen ottelussa.

–Kokonaisuudessa olen VPS-vuosiin todella tyytyväinen. Siirryin sinne tosi nuorena, mutta pääsin kuitenkin aika hyvin pelaamaan. Etenkin viime kaudella pääsin pelaamaan suurimman osan otteluista, ja kun kausi päättyi sarjanousuun, niin olen kyllä tyytyväinen, arvioi Pöyhönen aikaansa naapuriseurassamme.

SJK:ssa maalivahtitilanne näyttää tälläkin kaudella hyvältä, sillä Jesse Östin kirittäjäksi julkaistiin eilen saapuvaksi myös Markus Uusitalo. Seuran kolmessa joukkueessa maalivahteina toimivat myös Topi Säilynoja ja Saku Kankaanpää (SJK Akatemia), sekä Asseri Heinämäki, Konsta Autere ja Atte Kivelä (U17-joukkue). Pöyhösen rima on asetettu korkealle, eikä hän tule päästämään edustusjoukkueen kokeneempia veräjän vartijoita helpolla.

–Tavoite on ottaa taas seuraava askel eteenpäin. Kilpailu tulee varmasti olemaan kovaa, mutta se kehittää. Kyllä minun tavoitteeni on pelata Veikkausliigaa täällä, lataa Pöyhönen.

Klubi04:ssa Ykkösen debyytti syntyi 16-vuotiaana. Tällä hetkellä 20-vuotiaalla Pöyhösellä on askelmia kivuttavana myös kotimaan sarjassa, mutta tulevaisuuden näköpiiriin hän haluaa vielä suurempia liigoja.

–Ensin täytyy tietenkin vakiinnuttaa pelipaikka Veikkausliigassa, mutta isossa kuvassa tähtäimet on suunnattu Euroopan kovien jalkapallomaiden pääsarjoihin, sanoo Pöyhönen.

SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez on tyytyväinen seuran pelaajiston rakentumiseen.

–Tuomas täydentää maalivahtiosastomme. Hän on erittäin kilpailukykyinen nuori maalivahti, joka pakottaa kokeneempia maalivahteja työskentelemään entistä ankarammin. Samalla hän tuo kokemusta ja vahvistusta Akatemian Ykkösessä pelaavaan joukkueeseen. Tuomas on tuore pelaaja joka on hyvällä polulla urallaan: hänellä on oivallinen jalkapallokoulutus ja hän sai juuri viime kaudella vastuuta ja auttoi joukkuettaan nousemaan Veikkausliigaan, luonnehtii päävalmentaja Gómez.

SJK:n edustusjoukkue palaa harjoituksiin 13.12. Ensimmäinen virallinen harjoitusottelu järjestetään lauantaina 8.1., jolloin Wallsport Arenalla pelattavan ottelun jälkeen ilta jatkuu OmaSp Stadionilla kannattajatapaamisen merkeissä. Kyseiseen otteluun ja kannattajatapaamiseen kutsutaan ainoastaan kauden 2022 kausikorttilaiset, jotka ovat ostaneet kausikorttinsa kuluvan vuoden loppuun mennessä. Voit varmistaa paikkasi tähän otteluun ja jälkipeleihin ostamalla kausikortin kaudelle 2022 vuoden loppuun mennessä Lippupisteeltä tai kauppakeskus Torikeskuksen SJK Storesta.