123 456 7890

San Pedro de Alcantaran stadion

SJK kohtaa Espanjassa lauantaina pohjoismaisen suurseuran, norjalaisen Molde FK:n. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 14:00, San Pedro de Alcantaran stadionilla. Espanjassa kello on silloin 13.00.

– Viimeinen harjoittelusessio on nyt pidetty ja huomenna on ottelu Moldea vastaan, joka on varmasti astetta kovempi kuin Europa FC. Saadaan hyvä vastus siitä. Tietenkin kaikilla on tiedossa, että meillä on Suomen Cupin ottelu RoPS:a vastaan maanantaina Kemissä, joten meidän on pakko vähän myös huomioida sitä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

– Mutta samalla me kuitenkin nähdään mahdollisimman monta pelaajaa kentällä ja nähdään missä kukin menee. Ja kuinka paljon asioita on mennyt perille. Olemme kuitenkin nyt pelanneet aika pitkälti samoilla miehillä kaksi edellistä ottelua, tai ainakin melkein sama aloitus on ollut viimeisissä peleissä. Huomenna on siten kaikilla tilaisuus näyttää missä mennään. Näillä näkymin kaikki käy kentällä jossain vaiheessa ja kaikki saa minuutteja
, kertoo Boström.

Molde on kova joukkue, aika suoraviivainen ja kovaa eteenpäin menevä joukkue. Ollut viime vuonna oikein hyvä sekä omassa sarjassaan että pärjänyt jopa Eurokentillä. Muutama vuosi sitten meni Eurooppa-liigassa todella pitkälle. Joten varmasti saadaan oikein kunnon vastus. Mutta siten pääsemme näkemään missä menemme tällä hetkellä, Boström sanoo lopuksi.

Molde FK on kolminkertainen Norjan mestari ja yksi maan menestyneimmistä seuroista. Joukkueen kapteenina on toiminut Suomen maajoukkueen puolustaja Joona Toivio ja päävalmentajana on Manchester United -legenda Ole Gunnar Solskjaer, joka valmentaa kasvattajaseuraansa jo kuudetta kautta, käytyään välillä peliuransa jälkeen Cardiff Cityn päävalmentajana. Viime kaudella Molde FK sijoittui Norjassa viidenneksi, mikä ei seurajohtoa tyydyttänyt ja tavoitteet on laitettu korkeammalle alkavalla kaudella. Vielä kaudella 2014 Molde voitti tuplan, eli maansa mestaruuden ja cupin. Molde on myös toinen kahdesta norjalaisseurasta, joka on pelannut UEFA Champions Leaguen lohkovaiheessa.

Norjalaiset saapuivat Espanjaan myöhään keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja he pelaavat leirillä kolme harjoitusottelua. Ensin SJK:ta vastaan lauantaina, sitten keskiviikkona SJK:llekin tuttua FH Hafnarfjorduria vastaan ja vielä lopuksi lauantaina Ruotsin Malmöa vastaan. Todennäköisesti Solskjaer kierrättää miehistöään jonkin verran, mutta ensimmäiseen peliin he laittavat varmasti kovan nipun SJK:ta vastaan.

SJK taas joutuu miettimään lauantain pelin kohdalla jo myös ensi maanantain Suomen Cupin ottelua RoPS:aa vastaan Kemissä ja siten kokeneimpien pelaajien kohdalla kierrätystä tullaan taatusti näkemään. SJK:lla on toisaalta leirillä mukana paljon testipelaajia, jotka eivät saa pelata vielä maanantaina RoPS:aa vastaan, joten heille saadaan paljon minuutteja lauantaina. Viimeisimpänä testipelaajana SJK:n mukaan liittyi espanjalainen puolustaja Diego Bardanca Flores, joka on 23-vuotias ja 190-senttinen keskuspuolustaja. Hän on urallaan edustanut muun muassa Levantea ja Real Valladolidia, Espanjan kolmannella sarjatasolla.

SJK pelasi leirillä jo yhden harjoitusottelun keskiviikkkona, kun se kohtasi Twentestä seuraan siirtyneellä keskikenttäpelaajalla ja Marokon U21-maajoukkueen maalivahdilla vahvistuneen Europa FC:n. Gibraltarilaiset olivat SJK:lle hyvä treenivastus ja SJK otti ottelusta 2-0-voiton Aristote Mboman ja Emil Lidmanin maaleilla.

Suomeen SJK palaa heti sunnuntaina ja lentää parin vaihdon kautta Ouluun, jatkaen siitä vielä Kemiin bussilla, missä maanantaina kohdataan Suomen Cupin ottelussa RoPS klo 18.00. Tuon ottelun televisioi Pohjolan Sanomat -sanomalehti maksullisena nettistriiminä ja SJK pyrkii järjestämään ottelun suoran lähetyksen OmaSp Stadionille. Asiasta tiedotetaan lisää maanantaina aamupäivällä.

Lauantaina klo 14.00 alkavaa Molde FK – SJK peliä ei tällä tietoa nähdä suorana, mutta jos tilanne muuttuu, tiedotetaan siitä välittömästi lisää SJK:n somekanavilla, Facebookissa ja Twitterissä. Ottelun raportti saadaan sivuille lauantaina ja videokooste viimeistään sunnuntai-iltana.

Dani Hatakka, Ivan Fustar, Sergio Serret, Facundo Guichon ja Diego Bardanca SJK:n harjoituskentällä Mijasissa.