123 456 7890

SJK matkaa lauantaina Kokkolaan ja kohtaa KPV:n Veikkausliigan vierasottelussa klo 17.00. Ottelu on samalla Pohjanmaan alueen sisäisenä pelattavan Pohjanmaan PowerPark Liigan päätösottelu, jossa ratkaistaan, kumpi on Pohjanmaan PowerPark Liigan mestari 2019. Voittaja saa haltuunsa Pohjanmaan Liigan kiertopalkintona kulkevan pokaalin sekä nimiinsä Pohjanmaan herruuden tältä kaudelta. SJK:lle voittoon riittäisi myös tasapeli.

Viime viikonloppuna SJK kaatoi toisen Pohjanmaan alueen naapuriseuransa, kun VPS taipui OmaSp Stadionilla yli neljän tuhannen katsojan edessä. Denys Oliinyk iski 1–0-voittomaalin, kun pelattiin jo ottelun lisäajan viidettä minuuttia. Voitolla SJK vankisti paikkaansa kuuden parhaan joukkossa ja ennätystasaisessa sarjassa, SJK on vain viiden pisteen päässä sarjaa johtavasta Ilveksestä.

Uskon, että KPV tulee tähän peliin kovalla taistelulla, sillä he tarvitsevat todella kipeästi pisteitä, noustakseen pois karsijan paikalta. Kenttä siellä on myös hieman pienempi, joten sekin vaikuttaa siihen, että pelistä tulee kamppailua. Mitä olen kuitenkin nähnyt heidän kenttää viime aikona, niin kenttä siellä näyttää olevan hyvässä kunnossa. Kesä tosin voi kuivattaa kenttää, mutta toivotaan, että pystymme pelaamaan syöttöpeliämme siellä, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Myös meille peli ja pisteet siistä ovat tärkeät. Me haluamme kivuta ylöspäin taulukossa ja takana IFK Mariehamn hengittää niskaamme. Meillä oli hyvä viikko viime viikolla ja meillä on ollut hyvä harjoitusviikko nytkin. Toivottavasti tällä kertaa ei meidän tarvitse jännittää aivan loppuhetkiin asti ratkaisuamme, Eremenko jatkaa.

Meidän täytyy olla pelissä kurinalaisia, rauhallisia ja tehdä asiat kuten olemme sopineet. Seurata tarkkaan mitä kentällä tapahtuu, eikä saa herpaantua hetkiksikään. Me keskitymme vain omaan tekemiseemme, emmekä mieti esimerkiksi mikä heidän pelaajatilanne on. Kun teemme omat hommamme hyvin, uskon että meidän ei tarvitse jännittää loppuhetkille. Olemme parantaneet tekemistämme ja pelaajat ovat päässeet pelisysteemiin sisään. Tietenkin haluamme parantaa monissa asioissa edelleen, mutta kesä on nyt täällä parhaimmillaan ja me pääsemme kokoajan paremmin vauhtiin. Vaikka meiltä nyt puuttuisi muutama pelaaja, on kaikki päässeet systeemiin jo sisään ja heidät voi laittaa kentälle, Eremenko kertoo.

Tiedän, että sinne on tulossa ääriään myöten täynnä oleva stadion ja meidän kannattajiakin todella paljon. Nämä ovat hienoja tapahtumia ja tiedän myös, että meidän pelaajat nauttii saada pelata näitä. Olemme nyt saaneet pelata putkeen useamman ottelun suurelle yleisölle ja uskon, että kun otamme taas hyvän tuloksen, on meidän seuraava kotiottelu ensi viikon perjantaina Lahtea vastaan myös täynnä. Meidän kahdessa viime ottelussa on ollut mahtavasti yleisöä OmaSp Stadionilla, toteaa Eremenko vielä lopuksi.

Viime ottelun lopussa SJK teki ensin johtomaalin aivan loppuhetkillä, mutta 200. ottelunsa SJK:ssa pelannut seuraikoni Mihkel Aksalu joutui vielä sen jälkeen kertaalleen tekemään huippupelastuksen.

Me tiesimme VPS-pelistä, että se voi mennä vaikeaksi ja että esimerkiksi Steven Morrissey on semmoinen pelaaja, joka voi ihan lopussa vielä ratkaista. Mutta meilläkin on Denys Oliinyk, joka voi ratkaista otteluita. Ja sitten kun hän teki sen maalin lopussa, tuuletin ja juhlin maalia hetken. Mutta viime aikoina ja vuosina olen koittanut ottaa vähän rauhallisemmin, kun me teemme maalin. Olin ihan varma, että heillä voi olla vielä yksi paikka sen jälkeen ja silloin tulee kaikkien olla keskittyneinä ja omilla paikoillaan. Ja niin kävi viime pelissä, että VPS:n Juho Lähde sai vielä lopussa paikan ja minun onnekseni hän oli sen verran kaukana, että sain torjuttua sen. Huonona päivänä se olisi voinut mennä sisään, kertailee SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu edellisen ottelun loppuhetkiä.

Jos se olisi mennyt sisään, ei tuo 200. peli olisi ollut minulle niin hyvä muisto kuin se on nyt. Sanotaanko näin, että kyllä tämä on nyt minun paras muistoni kaikista Vepsu-peleistä. Nollapeli kotona ja voitto, joten tämä on kyllä todella hyvä muisto, jatkaa Aksalu.

Lauantaina meidän täytyy taas onnistua kaikessa. Me olemme kohdanneet KPV:n jo kahdesti tällä kaudella ja heidän joukkueessaan on riittävästi semmoisia pelaajia, jotka tietävät mitä tulee kentällä tehdä, että voittaa pelejä Veikkausliigassa. Siellä on pelaajia, joilla on paljon pelejä alla ja he tietävät kuinka nopeasti tulokset voivat kääntyä, muistuttaa Aksalu.

Tämä on meidän ensimmäinen pelimme Kokkolassa. Olen kuullut ihmisiltä, että siellä on hyvät olosuhteet pelata, paljon ihmisiä katsomossa ja uskon, että siitä tulee hyvin paljon samanlaista kuin silloin, kun me pelasimme itse 2014 ja 2015 kausilla Seinäjoen Keskuskentällä. Se ei taatusti kenellekään ole helppoa mennä heidän kotiinsa pelaamaan. Siksi uskon, että pelistä tulee nopeaa, hirveää tappelua ja taistelua kolmesta pisteestä, eikä kukaan anna periksi helpolla, Aksalu arvioi vielä lopuksi.

Aksalun ajatuksia hänen SJK-urastaan, muistoja menneistä sekä vanhoista pelikavereista, voi kuunnella ja katsella lisää SJK TV:n haastattelusta, joka tehtiin Aksalun 200. SJK-ottelun kunniaksi. Tästä katsomaan.

Peliin matkustaa Seinäjoelta satoja kannattajia paikalle ja SJK järjestää sinne myös bussikuljetukset. Lippuja otteluun ja busseihin voi tiedustella SJK Shopista. Voit lukea lisää lipuista, järjestelyistä ja bussimatkasta, SJK:n sivujen aiemmasta uutisesta, tästä linkistä. Seinäjoelle jäävät SJK-kannattajat voivat seurata ottelua OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live tapahtumassa, Carlsberg Sports Barissa tai katsoa peliä Ruutu-palvelusta kotikoneilta. Jo nyt lippuja on mennyt SJK-katsomoon 280 kappaletta ja vauhti varmasti kiihtyy viikonlopun lähestyessä.

KPV – SJK lauantaina 20.7. klo 17.00 Kokkolan Keskuskentällä. Ottelu on myös Veikkauksen kohteena ja löydät kertoimet Veikkauksen sivuilta.

KPV Niko Kalliokosken komennossa

Kun SJK kohtasi KPV:n ensimmäisen kerran tällä kaudella, oli KPV:n valmentajana vielä Jarmo Korhonen. Korhonen sai kuitenkin potkut heikosti alkaneen kauden jälkeen, kun joukkue ei ollut voittanut vielä yhtään ottelua ja se oli viimeisenä kolmella pisteellään. Potkut olivat Korhosen 25 vuotta kestäneen valmennusuran ensimmäiset ja Korhonen luotsasi KPV:n viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan.

Korhosen tilalle valmennusvastuuseen nostettiin hänen kakkosvalmentajanaan toiminut Niko Kalliokoski, joka muistetaan myös KPV:n entisenä puolustajana. Kalliokoski on toiminut myös KPV:n joukkueenjohtajana, joten hän ainakin tuntee seuran ja joukkueen läpikotaisin. Kalliokoskelta kuitenkin puuttuu päävalmentajapestiin vaadittavat valmentajalisenssit, ja hän saa toimia pestissään vain 60 päivän ajan. Tuo aika umpeutuu tämän lauantaina pelattavan ottelun jälkeen. Mahdollista on, että Kalliokoski jatkaa valmentajana ja hänelle tulee kaveriksi lisenssit omaava valmentaja.

Kalliokosken alaisuudessa joukkue on hieman herännyt ja se on ottanut kaksi voittoa. KPV on nyt toiseksi viimeisenä ja takana on VPS, jonka KPV voitti edellisessä kotiottelussaan heinäkuun alussa 2–1-numeroin. Sen jälkeen KPV vieraili Maarianhaminassa, missä tuli tappio tylyin 3–0-luvuin.

Varmasti lauantaina tulee isompi ottelu kuin oli aiempi kotiottelu Vepsua vastaan. Yleisöä tulee enemmän ja vieraskannattajia on varmasti enemmän. Odotan sitä kautta isoa ottelua, sanoi KPV:n vastuuvalmentaja Niko Kalliokoski seuransa KPV – SJK -ottelun ennakkovideossa.

SJK otti ison voiton VPS:stä viime viikonloppuna Seinäjoella ja muutama pelaaja heiltä tipahti pelikieltoon, joten heillä menee varmasti ainakin vasen laita vähän uusiksi. Sama se on meilläkin, kun 3–0 hävittiin vierakentällä, niin on hieman jouduttu harjoituskentällä miettimään parasta mahdollista muotoa ja kokoonpanoa siihen otteluun, että miten SJK kaadetaan lauantaina, jatkoi Kalliokoski.

Voit katsella ja kuunnella lisää Niko Kalliokosken sekä hyökkääjä Joni Mäkelän kommentteja KPV TV:n videolta, tästä linkistä

KPV:lta puuttuu lauantain ottelusta pelikiellossa oleva Juri Kinnunen, jonka korttitili täyttyi Maarianhaminassa. Loukkaantuneena ovat olleet keskikentän tärkeät pelaajat Sebastian Mannström ja Telly Shaze sekä maalivahti Joonas Myllymäki ja puolustaja Elhadji Gana Kane, joka on pelannut kaudella 2016 myös SJK:ssa. Entisiä SJK-pelaajia on joukkueessa myös muita. Viime vuonna SJK lainasi koko kaudeksi maalivahti Teppo Marttisen KPV:lle ja tämän kauden alussa KPV lunasti hänet siirtosummalla omakseen. Puolustaja Timo Rauhala on saanut koko jalkapallokasvatuksensa Seinäjoella, TP-Seinäjoen ja SJK:n paidassa. Hän on myös syntynyt Seinäjoella ja oli pitkään yksi SJK-kannattajien suosikkipelaajia, kun SJK pelasi Kakkosessa ja Ykkösessä.

Joukkueen paras maalintekijä on keskikentän pelintekijä Hendrik Helmke, joka onkin joukkueen vaarallisimpia pelaajia. Helmke on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt yhden. Hän on myös joukkueensa ylivoimaisesti hanakin laukomaan ja vedot lähtevät tarvittaessa kauempaakin. Laidalla viilettää HJK:sta lainasopimuksella oleva Enoch Banza ja kärkeen on heittää RoPS:ssa tutuksi tullut Simo Roiha, joka jostain syystä onnistui lähes aina SJK:ta vastaan Rovaniemen aikoinaan. Joukkueen kapteenina on entinen VPS-ikoni Ville Koskimaa.

Veikkausliigan siirtoikkuna on parhaillaan auki ja KPV etsii vahvistuksia joukkueeseensa. Tälläkin viikolla joukkueen mukana on ollut harjoituksissa useampi pelaaja antamassa näyttöjä. Aiemmin Suomessa FC Interissä pelannut Guy Gnabouyou ainakin toisi vahvistusta joukkueen hyökkäyspeliin. Gnabouyoulla on Suomessa 133 Veikkausliigan ottelua ja niissä hän on tehnyt 25 maalia.

SJK ja KPV kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella Suomen cupin karsinnoissa Wallsport Areenassa, silloin peli päättyi 1–1. Kauden ja joukkueiden ensimmäinen Veikkausliigan kohtaaminen OmaSp Stadionilla päättyi SJK:n 1–0-voittoon. Joukkueet kohtasivat myös viime vuonna Kokkolassa Suomen cupissa ja SJK voitti silloin 1–2-tuloksella. Kokkolan Keskukentällä SJK ja KPV eivät ole kohdanneet toisiaan vielä koskaan. SJK:n viimeisin vierailu sinne on Kakkosessa kaudella 2011, kun SJK kohtasi siellä GBK:n. Kokkolan Keskuskentälle on suuntautunut aikoinaan myös SJK:n kannattajaryhmä Kloppien ensimmäinen bussireissu kaudella 2008. Siitä tulee lauantaina kuluneeksi viikkoa vaille 11 vuotta.

SJK otteluun ilman Denys Oliinykia

VPS:aa vastaan voittomaalin tehnyt Denys Oliinyk tuuletti maaliaan juoksemalla erotuomarin mukaan liian läheltä VPS:n vaihtopenkkiä ja hän sai tilanteesta siten keltaisen kortin. Tuo kortti täytti miehen korttitilin ja Oliinyk huilaa siten tulevan lauantain KPV-ottelun. Oliinyk on SJK:n tehokkain pelaaja seitsemällä maalillaan ja kahdella syötöllään.

Korttitili täyttyi myös SJK:n oman kasvatin ja laitapuolustaja Joonas Sundmanin kohdalla ja hänkin joutuu huilaamaan lauantaina. Loukkaantumisen vuoksi sivussa ovat edelleen varmuudella puolustajat Jarkko Hurme ja Boris Kadio.

SJK saa kuitenkin otteluun hyvän ja iskukykyisen joukkueen, joka on harjoitellut tällä viikolla Prunttimäen nurmikentillä totutellen jo valmiiksi luonnonnurmeen. Toistaiseksi SJK:n saldo nurmikentillä on ollut heikko, sillä Ilves käytti kotiottelussaan tehokkaasti hyväkseen kotikenttänsä tuomia etuja. Toisaalta SJK:n kauden ensimmäinen luonnonnurmiottelu Turussa Interiä vastaan oli voittoisa. Siten kovin pitkälle meneviä analyysejä ei nurmikentän vaikutuksesta voi SJK:n osalta tehdä. Prunttimäessä olosuhteet ovat olleet mainiot ja onkin hienoa miten hyvät jalkapallo-olosuhteet tänä päivänä on Seinäjoella. Alustat löytyy kaikkiin tarpeisiin, jopa sisältä ja ulkoa. Aina ei Seinäjoella ole näin ollut. Myös SJK:n pelaajatilanne on siinä mielessä hyvä, että kaikille poissaolijoille löytyy korvaajat laajasta pelaajaringistä.

Viime pelissä Boris Kadion korvasi nuori puolustaja Ville Tikkanen, joka esiintyikin erittäin mallikkaasti. Myös toinen nuori, Maximo Tolonen, pelasi avauksessa ja lähellä oli, että oltaisiin nähty miehen avausmaali Veikkausliigassa. Kenties Kokkolassa on siihen oikea paikka? Tolonen on SJK:n kaikkien aikojen nuorin maalintekijä kilpailullisissa otteluissa. Kaikkien aikojen nuorin maalintekijä sarjaottelussa on kuitenkin Petteri Forsell, joka teki SJK:lle komean kaukolaukausmaalin, Kokkolan Keskuskentällä, 26.7. 2008, ollessaan 17 vuoden ja 284 päivän ikäinen. Vastassa oli silloin toinen kokkolalaisseura GBK ja Forsell pelasi SJK:ssa lainasopimuksella KPV:sta.

Otteluun SJK saa tuekseen suuren määrän kannattajiaan, joille SJK on järjestänyt myös bussikuljetukset paikan päälle. Kannattajat sijoittuvat ottelussa Kokkolan Keskuskentän uuden katsomon puolelle, päädyn kulmaukseen, missä heille on oma sisäänkäynti Antti Chydeniuksen kadun puolelta sekä kaikki omat palvelut anniskeluineen. Matkaan lähtee jopa 300 kannattajaa. Lippuja otteluun saa SJK Shopista. Samasta paikasta voi ilmoittautua bussireissuun. Voit lukea lisää järjestelyistä, ottelun lipuista ja bussimatkasta SJK:n nettisivujen aiemmasta uutisesta, tästä linkistä.

SJK:n seuraava kotiottelu on ensi viikon perjantaina, 26.7. klo 18.30, kun OmaSp Stadionille saapuu FC Lahti. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa. SJK Shop on auki arkisin klo 9-16.