123 456 7890

Lähes 3000 katsojaa saapui perjantaina Seinäjoen aurinkoiselle Keskuskentälle, seuraamaan kauden ensimmäistä Seinäjoella pelattua Pohjanmaan paikallisderbyä. Veikkausliigassa kovassa vireessä oleva Pietarsaaren Jaro osoitti olevansa kova myös tässä ottelussa ja onnistui iskemään vasta ensimmäisen osuman SJK:n verkkoon kauden kotiotteluissa. Tuo ensimmäisen puoliajan alussa tullut maali jäikin ottelun ainokaiseksi – SJK:n kovasta taistelusta ja yrityksestä huolimatta.

SJK – FF Jaro 0-1 (0-1)
0-1 14 min Shahdon Winchester

Jaro siirtyi ottelussa johtoon vajaan vartin pelin jälkeen. Ottelun parhaana palkittu Jonas Emet keskitti ja Shahdon Winchester puski pallon maaliin. Kerholla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Hyvässä maalipaikassa ollut Carlos Lopez yritti vielä syöttää viereen, mutta Jaron puolustus sai purettua tilanteen helposti. Ensimmäisellä puoliajalla tilanteet olivat todella vähissä. Molemmilla joukkueilla oli muutamia vapaapotkuja hyvistä paikoista, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Peli oli aikamoista taistelua, kuten derby-ottelut yleensäkin. Kentän kuntokin vaikutti siihen ainakin joidenkin pelaajien mukaan.

Toisella puoliajalla peli jatkui samankaltaisena. Ottelun 53. minuutilla SJK sai vapaapotkun, jota Josu asettui totutusti antamaan. Josun laukaus oli hyvä, mutta Jesse Öst onnistui torjumaan sen kulmaksi. Muutama minuutti tämän jälkeen pallo pelattin Toni Lehtiselle, joka rynnisti hyvin maalille. Jaron puolustus pääsi kuitenkin häiritsemään sen verran, ettei Lehtinen saanut riittävästi voimaa laukaukseensa ja Östillä oli helppo työ napata pallo. SJK piti lopussa palloa, mutta ei saanut luotua vaarallisia tasoituspaikkoja. Erikoistilanteista se olisi voinut syntyä, mutta SJK sortui outoon näpertelyyn ja tilanteet kuivuivat kasaan. Kerhon pelistä puuttui nopeutta ja juonikkuutta, kenties vatsataudista kärsineen Justin Moosen poissaolon takia. Topparipari Zeljko SavicCedric Gogoua oli kotijoukkueen parhaimmistoa, sen sijaan hyökkäyspäässä SJK ei päässyt edellisen ottelun tasolle. Toisaalta Jaro puolusti erittäin hyvin.

Tämä oli hyvä peli meiltä, puolustimme hyvin. Meillä oli muutama paikka ja teimme yhden maalin. SJK:lla oli muutama paikka ja erikoistilanteita. Taistelimme hyvin, loistavaa, että saatiin kolme pistettä. Puolustuslinja pelasi erittäin hyvin. Keskikenttä teki hurjasti töitä, kuten koko joukkue, sanoi Jaron maalivahti Jesse Öst.

Kova peli. Emme käyttäneet paikkojamme, he puolustivat hyvin. Olimme hiukan huolimattomia. He onnistuivat tekemään maalin ja maalit muuttavat peliä. Ei ollut kovin kaunista peliä kummaltakaan, mutta tällaisia derby-ottelut usein ovat, sanoi Mihkel Aksalu pelin jälkeen.

Erittäin hyvä peli meiltä. Pelasimme toisillemme. Pelaajat olivat rentoja ja keskittyneitä. Ei ollut tarvetta tehdä vaihtoja, vaikka pelaammekin jälleen maanantaina. Pelaajat ehtivät kyllä palautua, totesi FF Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

Olen todella pettynyt tulokseen. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten pelaajat pelasivat. Emme vaan saaneet maalia aikaan. Ei Jaro turhaan ole kärkipäässä. He puolustivat tiiviisti ja tekivät homman vaikeaksi meille. Viimeinen silaus jäi puuttumaan. Meidän jätkät kävelivät rinta ylhäällä kentältä pois ja sanoivat, ettei tämä tule toistumaan. Olen ylpeä jätkien taistelusta. Maalit kuitenkin ratkaisevat, Jaro voi mennä tyytyväisenä kotiin, me olemme pettyneitä, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Shahdon Winchesterin tekemä maali jäi ottelun ainoaksi ja se oli myös ensimmäinen SJK:ta vastaan tehty maali Seinäjoella. Kerhon kausi jatkuu jo maanantaina Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 4.6. klo 18.30. Tuolloin vastassa on Antti Muurisen valmentama MYPA.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Teemu Penninkangas, Gert Kams, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Josu, Hector Garcia (58› Akseli Pelvas), Carlos Lopez ja Toni Lehtinen.

Vaihdossa:Ville Viljala, Matti Lähitie, Felipe Aspegren, Timo Tahvanainen, Jyri Hietaharju ja Richard Dorman.
Varoitukset:Marco Matrone 49› ja Carlos Lopez 85›

Lisää kuvia SJK:n Facebookissa

Ottelun Lehdistötilaisuus: