123 456 7890

SJK juhlii Pohjanmaan mestarina, voitettuaan KPV:n 1-2 Kokkolassa. Veikausliigan pisteiden lisäksi, SJK vei siis nimiinsä Pohjanmaan PowerPark Liigan mestaruuden 2019. SJK on pitänyt kiertopalkintona kulkevan pokaalin itsellään kaudesta 2014 alkaen. Pelissä nähtiin myös kaksi todella upeaa SJK-maalia. Ensin kolmesataapäistä vieraskannattajajoukkoa huudetti kaukolaukauksella Jude Arthur ja ottelun lopussa Matheus Batista pamautti saksipotkumaalin. Veikkausliiga jatkuu ensi perjantaina, kun FC Lahti saapuu SJK:n vieraaksi OmaSp Stadionille.

KPV – SJK 1-2 (0-1)
0-1 45 min Jude Arthur
1-1 59 min Simo Roiha
1-2 78 min Matheus Batista

SJK:lla oli hyvä maalipaikka heti ottelun alussa, kun Dion Acoff pääsi laukomaan. Joonas Myllymäellä oli pieniä ongelmia vedon kanssa, mutta pystyi kuitenkin torjumaan. Parin ensimmäisen minuutin jälkeen KPV hallitsi ottelua reilun 20 minuutin ajan. SJK oli ongelmissa KPV:n prässin kanssa eikä meinannut saada omaa peliään kulkemaan.

KPV sai paljon erikoistilanteita ja keskityksiä, mutta Mihkel Aksalu ei joutunut kunnolla torjuntatöihin. Keskitysten lisäksi Hendrik Helmke laukoi yhden kovan kaukovedon, joka meni kuitenkin yli maalin.

SJK alkoi hiljalleen päästä peliin mukaan ja hallitsikin kenttätapahtumia ensimmäisen puoliajan loppua kohden. Maximo Tolonen ja Batista olivat lähellä maalintekoa, mutta Tolosen vedon Myllymäki torjui ja Batistan matala veto meni takakulmasta ohi.

40. minuutilla pallo pelattiin boksiin Dion Acoffille, mutta syöttö näytti karkaavan hieman liian pitkäksi. Acoff ehti palloon kuitenkin ennen Joonas Myllymäkeä, joka kaatoi hänet. Seurauksena oli rangaistuspotku. Batista asettui pallon taakse, mutta brasilialaisen tukijalka petti ja pallo lensi selvästi yli maalin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Trevor Elhi antoi rajaheiton boksiin, mutta Simo Roiha voitti ykköspallon. Pallo tuli kuitenkin suoraan Jude Arthurille, joka laukoi uran ensimmäisen SJK-maalinsa komealla volleylla.

SJK aloitti toisen puoliajan hyvin ja loi painetta KPV:n maalille. Maximo Tolonen ja Obed Malolo pelasivat hyvin yhteen, ja SJK pääsi murtautumaan boksiin. Tolonen kaadettiin, mutta palloa ei viety toista kertaa pilkulle. Hetkeä myöhemmin Dion Acoff leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi, mutta veto meni hieman ohi maalin.

KPV pääsi peliin mukaan kesken SJK:n hallinnan. 57. minuutilla KPV sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Erinomainen oli myös Hendrik Helmken vapaapotku, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan. Pari minuuttia myöhemmin KPV kuitenkin tuli tasoihin vastahyökkäyksestä. Joni Mäkelä keskitti, ja SJK:ta useasti RoPS-paidassa kurittanut Simo Roiha puski pallon maaliin.

KPV ehti hetken juhlia toistakin maalia, mutta tilanne oli paitsio. Kaikki tämän kauden Pohjanmaan derbyt tarjosivat jännitystä loppuun asti, eikä tämän illan kamppailu tehnyt poikkeusta. SJK sai vapaapotkun 78. minuutilla. Joonas Myllymäki pomputti Obed Malolon kudin eteensä, Batista oli ensimmäisenä paluupallossa ja esitti akrobaattisen saksipotkun, joka vei SJK:n uudelleen johtoon. Maali oli Batistalle toinen SJK:ssa. Myös ensimmäinen oli voittomaali KPV:tä vastaan.

Ottelun viimeinen vartti oli kovaa kamppailua ja KPV haki tasoitusta vimmatusti. Kotijoukkueella olikin muutama vaarallinen erikoistilanne, mutta SJK kesti loppuun asti ja vei jälleen kerran Pohjanmaan herruuden nimiinsä.

Toivottavasti Pohjanmaan derbyt jatkuvat Veikkausliigassa myös ensi kaudella, sillä ottelut keräävät jokaisella paikkakunnalla kovat yleisömäärät ja tunnelma on muutenkin hyvä.

– KPV oli todella aggressiivinen ottelun alussa. He pitivät hyvää tempoa ja meillä oli ongelmia heidän prässinsä kanssa. Sitten saimme paremman rytmin ja kontrollin ja aloimme päästä paikoille. Tämä oli jännittävä ja kovavauhtinen ottelu. Meillä vaihtui kuusi pelaajaa avauksessa edelliseen peliin verrattuna. Ei todellakaan ollut helppo voitto. Samba Benga pelasi nyt ensimmäisen pelinsä liigassa. Hän on ollut treeneissä kolmen viikon ajan. Hän ei ole vielä tottunut liigatempoon, mutta kokonaisuutena hyvä esitys häneltä. Batista pelasi hyvän ottelun, ja olen tyytyväinen, että pelaajat joiden kuuluukin tehdä maaleja, onnistuvat,
sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Ensimmäinen puoli tuntia olimme riittävän aggressiivisia ja pääsimme ainakin puolittaisille paikoille. Meidän prässimme rupesi vähän vuotamaan. SJK:n ensimmäinen maali tuli pahaan paikkaan meidän kannaltamme. Saimme kuitenkin hyvän alun toiselle jaksolle ja pääsimme peliin mukaan. Voittomaalissa ainoa pelaaja, joka jatkopalloon reagoi oli SJK:n pelaaja ja siitä hieno maali. Tasainen peli, paljon yleisöä ja katkera maku, sanoi KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski.

SJK: Mihkel Aksalu, Dani Hatakka, Trevor Elhi (76’ Joel Mero), Jose Nadson, Samba Benga, Obed Malolo (79’ Jeremiah Streng), Mehmet Hetemaj, Jude Arthur, Maximo Tolonen (67’ Jesse Sarajärvi), Dion Acoff ja Matheus Batista.

SJK:n seuraava ottelu on ensi perjantaina 26.7. klo 18:30, OmaSp Stadionilla, kun FC Lahti saapuu vieraaksi. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla