123 456 7890

Vihreissä kolmospaidoissaan Vaasan Elisa Stadionilla esiintynyt SJK oli tyly vieras ja nappasi komean 3-1 voiton Pohjanmaan derbyssa. Ottelun suurin sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Billy Ions, mutta jälleen kerran myös Facundo Guichón esitti taiturimaisia otteitaan, tsippaamalla 3-1 maalin VPS maalivahdin yli. Ensimmäisellä puoliajalla VPS tuli tasoihin varsin onnekkaalla pompulla, mutta Billy Ions tykitti SJK:n johtoon komealla kaukolaukauksella. Voitolla SJK nousi Veikkausliigan kärkeen ja se kohtaa seuraavaksi ensi viikon lauantaina Tampereen Ilveksen. Ilves tulee vieraaksi Seinäjoen OmaSp Stadionille ja ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkoakaupassa.

VPS – SJK 1-3 (1-1)
0-1 9 min Billy Ions
1-1 24 min Joonas Vahtera
1-2 47 min Billy Ions
1-3 57 min Facundo Guichón

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta VPS pääsi muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen. Ensimmäinen VPS:n paikka tulikin heti ottelun alussa pallonriistosta. Juha Hakolan ja Steven Morrisseyn prässi onnistui ja Morrissey pääsi laukomaan boksin rajalta. Mihkel Aksalu kuitenkin torjui jamaikalaiskärjen heppoiseksi jääneen laukauksen.

Lahtea vastaan SJK:n syötöt eivät kunnolla napsuneet kohdilleen, mutta VPS:ää vastaan tilanne oli täysin toisin. SJK piti palloa ja pelasi näyttäviä syöttökombinaatioita. Viidennellä minuutilla Johannes Laaksonen laukoi pyörityksen päätteeksi kaukaa, mutta veto painui ohi maalin.

SJK meni ansaitusti johtoon yhdeksännellä minuutilla. Dani Hatakka voitti kaksinkamppailun keskiympyrässä, ja pallo pelattiin Johannes Laaksoselle. Keskikenttää läpi ottelu dominoinut Laaksosen avasi tarkasti laitaan Matti Klingalle, joka keskitti maalille. VPS-puolustus keskittyi Aristote Mbomaan, ja Billy Ions pääsi taustalta laukomaan pallon maaliin.

Ottelun parhaana palkittu Billy Ions tuotti jatkuvasti ongelmia vaasalaisten puolustukselle. Välillä Ions kuljetti pallon omalta puolustusalueelta lähes VPS:n boksiin asti, mutta lisämaalit jäivät odottamaan toiselle puoliajalle.

VPS onnistui tasoittamaan 24. minuutilla. Juha Hakola keskitti päätyrajan tuntumasta Steven Morrisseylle, joka jatkoi Joonas Vahteralle. Vahtera liukui palloon, joka pomppi kuin pomppikin maaliin.

VPS pääsi vielä ensimmäisen puoliajan lopulla hyvään vastahyökkäykseen, kun Steven Morrissey väläytti jälleen nopeuttaan. Morrissey keskitti Jesper Engströmille, jonka vedon SJK-puolustus pystyi blokkaamaan.

SJK aloitti toisen puoliajan täydellisesti. Billy Ionsin hurja kaukolaukaus heilutti maaliverkkoa, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain parii minuuttia. Maali oli Ionsille jo liigakauden kolmas.

Kovin kauaa ei tarvinnut seuraavaakaan maalia odotella. Johannes Laaksosen pelasi pallon linjan taakse Facundo Guichonille, joka zippasi pallon tyylikkäästi Marko Meeritsin yli. Maali oli uruguaylaistaiturille ensimmäinen Veikkausliigassa. Lisäksi hän on tehnyt Suomen cupissa jo kaksi maalia.

Maalien jälkeen peli oli täydellisesti SJK:n hallinnassa, eikä VPS päässyt lähelle kavennusmaalia.

SJK: Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Dani Hatakka, Diego Bardanca, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Aristote Mboma (66’ Anatolé Abang), Facundo Guichón (74’ Jesse Sarajärvi) ja Billy Ions.