123 456 7890

SJK ja VPS ottavat yhteen Veikkausliigassa ja samalla Pohjanmaan PowerPark Liigassa. Ottelu pelataan Vaasan Elisa Stadionilla perjantaina 26.4. klo 18.30.

Seinäjoelta paikalle matkustaa jopa yli 500 kannattajaa ja Elisa Stadionilla SJK-väki sijoittuu kaupungin puoleiseen pohjoispäätyyn. SJK järjestää otteluun myös kaikille avoimet bussikuljetukset ja matkaan lähdetään klo 16.30 OmaSp Stadionilta. Lue lisää ottelun järjestelyistä, bussimatkasta ja ottelulipuista tämän otteluennakon loppuosasta. Lisätietoa Pohjanmaan PowerPark Liigasta, sen sarjataulukosta, tulevista peleistä ja maalipörssistä löytyy SJK:n nettisivuilta tästä linkistä.

SJK:n kaksi tulevaa ottelua ovat molemmat alueen paikallisderbyjä ja siten Pohjanmaan PowerPark Liigaa. VPS-ottelun jälkeen SJK kohtaa ensi viikon tiistaina KPV:n OmaSp Stadionilla. VPS ja KPV kohtasivat viime viikolla omassa derby-ottelussaan ja siinä pisteet jaettiin 2–2-tuloksella. SJK puolestaan on pelannut kahdeksan päivän sisään kaksi ottelua, kun se ensin tasasi pisteet HJK:n kanssa ja sitten hävisi niukasti Ilvekselle.

Tämä perjantain ottelu on jo kolmas yhdeksän päivän sisään, mutta me tiesimme, että tämä on tulossa. Tiesimme myös, että Ilves-pelistä tulee hankala ja sitä se oli. Menetimme siinä myös kaksi pelaajaa tähän tulevaan derbyyn. Kaikilta joukkueilta puuttuu joskus pelaajia kauden aikana ja se on ihan normaalia. Meillä on hyvä joukkue ja olen varma siitä, että saamme kokoon taistelevan joukkueen, joka ottaa meille kolme pistettä, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

VPS pelaa hieman eri tavoin nyt kuin aiemmilla kausilla. He eivät enää luota niin paljoa pelkästään pallonhallintaan, vaan käyttävät hyödyksi myös vastahyökkäyksiä. He ovat niissä myös vaarallisia. Meille se merkitsee sitä, että meidän täytyy olla hyvässä balanssissa hyökätessä ja puolustaessa, Eremenko arvioi.

Meidän pitää parantaa vielä omassa pelissämme laatua ja ratkaisuja edelliseen peliimme nähden. Ja meidän tulee pitää taas nolla omassa päässä, jatkaa Eremenko.

Tämä on meidän ensimmäinen derbymme tälle kaudelle ja menemme hakemaan siitä voiton. Se on meidän ainoa tavoitteemme, sanoo Eremenko vielä lopuksi itsevarmasti.

Ilvestä vastaan SJK sai siis kaksi punaista korttia ja samalla useita keltaisia. Perjantain derby-ottelusta ei taatusti tunnetta puutu, joten päät pitäisi pystyä pitämään kylmänä.

Edellinen peli on käsitelty ja siihen ei kukaan enää halua palata. Otamme siitä hyvät asiat vain mukaamme. Siinä mielessä Vepsu-pelit ovat kyllä valmentajalle varmasti aina hyviä, että niihin ei tarvi ainakaan ketään erikseen sytyttää. Pitää kuitenkin olla tarkkana, että ei mene lataus yli, sanoo SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj.

Nämä pelit eivät ole omana aikanani koskaan olleet mitään rumia, eikä mitään punaisia kortteja ole kentällä nähty, vaikka kovaa ollaankin pelattu. Ollaan pelattu rehdisti ja annettu kentällä kaikkemme molemmin puolin, Hetemaj muistelee.

Näissä peleissä on aina mahtava tunnelma ja nytkin meillä on paljon kannattajia tulossa peliin. Saadaan siitä melkein kuin meidän kotipeli, kuten se on ollut vähän aiemmillakin kerroilla, naurahtaa Hetemaj.

Yleensä näiden jälkeen on koko joukkue hyvällä tuulella. Varsinkin kun voitetaan nämä ottelut, on mahtava fiilis. Ja olen ollut myös häviämässä näitä, joten tiedän miltä sekin tuntuu. Mutta silloinkin aina se tunnelma näissä otteluissa on ollut loistava, joten kaikille on aina jäänyt näistä peleistä sillä tavalla hyvä maku. Joten kyllä nämä ovat mahtavia tapahtumia ja näitä aina odottaa vähän enemmän kuin muita pelejä, päättää Hetemaj.

Pohjanmaan PowerPark Liigaa, VPS – SJK perjantaina 26.4. klo 18.30. Ottelu näkyy Ruutu-palvelusta ja se on myös Veikkauksen kohteena. Kertoimet peliin löydät tästä linkistä.

Naapuriseura VPS vastassa

VPS on SJK:n lähin kiistakumppani ja rakas vihollinen. Varsinaisesti ei voi puhua paikallisvastustajasta sanan oikeassa merkityksessä, sillä seurat sijaitsevat eri kaupungeissa ja jopa eri maakunnissa. Vaasa on Pohjanmaan pääkaupunki ja Seinäjoki Etelä-Pohjanmaan. Välimatkaakin on 80 kilometriä.

Kuitenkin historiallisesti molemmat alueet kuuluvat yhteen Pohjanmaahan ja ovat vanhaa käytöstä poistunutta Vaasan lääniä. Palloliiton piirikin on molemmilla sama. Kaupungit ovat kilpailleet keskenään lähes kaikesta mahdollisesta ja kilpailu on auttanut molempia kaupunkeja nousemaan, sekä nostamaan omaa palvelutasoaan. Molemmat ovat kasvukeskuksia alueella, jossa muuten näkymät ovat olleet heikommat. Jalkapallossa keskinäinen kilpailu näkyy juuri SJK:n ja VPS:n välillä.

Petri Vuorisen valmentama VPS on aloittanut Veikkausliiga-kauden ilman voittoja. Kolmen ottelun jälkeen saldona on kaksi tasapeliä ja tappio. Avauspelissä Vaasassa FC Inter nappasi lopun maalilla 2–1-voiton, Tampereella VPS pelasi hyvin ja otti Ilvekseltä pisteen 0–0-tasapelillä ja viimeisimmässä ottelussa kotikentällä, KPV nousi 0–2-tappiolta 2–2-tasapeliin.

Harmillisesti KPV-ottelussa myös kapteeni Sebastian Strandvall loukkaantui, eikä mitä todennäköisimmin ole mukana SJK-ottelussa. Ennestään sivussa ovat kokeneet Juho Lähde ja Jesper Engström sekä nuori SJK-kasvatti, VPS:n riveihin toissakaudella siirtynyt Aatu Kujanpää. Myös Martti Haukioja saattaa olla sivussa perjantaina.

Vaikka VPS on Vuorisen alaisuudessa tullut tunnetuksi pallonhallintajoukkueena, on se ollut vaarallisimmillaan vastahyökkäyksissä. Kärjessä pelaava Steven Morrissey on niihin erityisesti soveltuva ja hän onkin ollut VPS:n tehokkain maalintekijä jo talven Suomen Cupin otteluista lähtien. Kun SJK ja VPS kohtasivat talvella Suomen Cupin karsinnoissa, iski Morrissey kaksi maalia vastahyökkäyksistä. Siinä pelissä SJK puolestaan tuhri kaksi rangaistuspotkua ja VPS vei voiton 2–1-luvuin. VPS on edelleen mukana Suomen Cupissa ja kohtaa välierissä kolmannen Pohjanmaan liigaseuran, KPV:n.

Keskinäisissä kohtaamisissa vuosien varrella SJK on ollut kuitenkin vahvempi ja voittanut suurimman osan otteluista. Pelit ovat silti olleet aina tapahtumarikkaita kamppailuja.

SJK joutuu muokkaamaan puolustustaan

Viime ottelussa Ilvestä vastaan punaiset kortit saaneet Boris Kadio ja Dani Hatakka kärsivät perjantaina yhden ottelun pelikieltoa ja ovat siten varmuudella sivussa. Loukkaantuneena puolustajista ovat Joel Mero ja SJK-kasvatti Joonas Sundman.

Poissaolot avaavat kuitenkin mahdollisuuden nuorelle Ville Tikkaselle ja loukkaantumisesta toipuneelle Jarkko Hurmeelle, jotka ovat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Myös keskikentällä yleensä operoiva Jude Arthur voi pelata keskuspuolustajana ja paikka on nuorelle miehelle tuttu entuudestaan Ghanan pääsarjasta. Myös SJK Akatemiasta usein mukana ollut oma kasvatti Joona Lautamaja voi pelata joko laitapakkina tai keskuspuolustuksessa. Siten suurempaa ongelmaa ei pelikiellossa olevan kaksikon puuttuminen tule kuitenkaan aiheuttamaan.

Yllä mainittujen Meron ja Sundmanin lisäksi, Billy Ions on vielä sivussa tästä ottelusta, mutta kaikki muut ovat pelikunnossa ja käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Mukana nähdään varmasti useampia tuoreita jalkoja. Niitä myös tarvitaan, sillä perjantain ottelu on jo kolmas ottelu yhdeksään päivään. Sama tahti jatkuu vielä tämänkin ottelun jälkeen, kun SJK kohtaa neljän päivän päästä KPV:n OmaSp Stadionilla.

Vappuaattona 30.4. klo 19.00 pelattava SJK – KPV on samalla Pohjanmaan PowerPark Liigan ensimmäisen kierroksen päätösmatsi, kun kaikki joukkueet ovat sen jälkeen kohdanneet toisensa kertaalleen. Toinen kierros pelataan heinäkuussa. SJK – KPV on myös Veikkausliigan Respect-ottelu ja siinä palkitaan SJK:n tämän vuoden Respect-palkinnon saaja. Tiistain otteluun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa arkisin klo 9-16.

Perjantain VPS – SJK ottelun järjestelyt Vaasan Elisa Stadionilla

Vaasan Elisa Stadionilla koko SJK-väki sijoittuu pohjoipäädyn, eli stadionin kaupunginpuoleisen päädyn katsomolohkoihin C1 ja C2. Näistä C1 on anniskelualuetta ja siten kielletty alle 18-vuotiailta. SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu lohkon C1 etuosaan. Katso kartta alta. Koska Vaasassa tehdään parhaillaan kaupunkiin nousevaa moottoritien uutta ramppia, on koko pohjoispäädyn sisäänkäynti ja sillä puolella olevat parkkipaikat käyttökiellossa. Sisäänkäynti peliin tapahtuu eteläpäädyn porteista. Itse stadionin järjestelyihin tietyö ei vaikuta.

Ottelulippu SJK-päätyyn ostetaan ennakkoon VPS:n verkkokaupasta, hinta on 18 euroa. Pääset ostamaan lipun SJK-päätyyn tästä linkistä. Portilta ostettu lippu on kalliimpi. SJK on myös jakanut kausikorttilaisille lippuja omasta lippukiintiöstään, joka on sovittu annettavaksi kaikille Pohjanmaan PowerPark Liigan seuroille vierasotteluihin. Ilmaislippuja on mennyt lähes 500, joten SJK-päädyssä tulee olemaan hieno tunnelma.

SJK järjestää otteluun kaikille avoimen bussikuljetuksen ja mukaan voi lähteä kaikki iästä riippumatta. Alaikäiset mielellään vanhemman seurassa. Bussikuljetukset lähtevät perjantaina klo 16.30 OmaSp Stadionin tapahtumatorilta ja liput tulee olla ostettuna bussiin ennen perjantaita. Bussimatka maksaa 10 euroa ja se ostetaan SJK:n verkkokaupasta, tästä linkistä. Ottelulippu tulee olla erikseen ja se tulee olla hankittuna ennen bussiin nousemista. Ainakin yksi lähtevistä busseista on ns. perhebussi, johon voi tulla myös mukaan perheen pienimmät kannattajat.

Busseilla tulevat SJK-kannattajat pääsevät suoraan Elisa Stadionin eteläpäädyn omalle sisäänkäynnille, mistä heidät ohjataan stadionin vanhan pääkatsomon lomitse oohjoispäätyyn, Katso kartta alta. Sama toteutuu pois lähtiessä. Stadionilla bussikyytiläisiä on vastassa stadionin järjestysmiehet ja he katsovat, että siirtyminen päätyyn ja busseille sujuu ilman ongelmia. Pelin aikana busseihin ei ole pääsyä.

Omilla kyydeillä tuleville kannattajille huomiona, että stadionin parkkialueet ovat todella rajalliset ja auton saattaa joutua jättämään kauaksi stadionista. Läheisyydessä olevat parkkipaikat ovat VIP-vieraiden, pelaajien ja työntekijöiden käytössä. Stadionille kannattaa ajaa Rantamaantien kautta, sillä pohjoispäädyn kautta ei ole kulkua peliin.

Mikäli pääsylippuja ei ole ostettu ennakkoon, jokainen ostaa lippunsa lipunmyyntipisteestä. Tämä vaihtoehto vie tietysti enemmän aikaa. Lipunmyyntipisteessä on korttimaksumahdollisuus, samoin alueella käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Kannattaa kuitenkin varautua häiriötilanteisiin ja varata mukaan käteistä. Lähin automaatti sijaitsee kaupungin keskustassa, jonne on matkaa vajaa kilometri. Kerran alueelta poistunut henkilö ei pääse enää takaisin stadionille.

Porteilla tehdään turvatarkastukset ja pelissä noudatetaan Palloliiton turvamääräyksiä. Tupakointi on sallittua vain niille määrätyillä alueilla. Huom! pohjoispäätyyn kulku on rappusten kautta, joten liikuntarajoitteiset eivät pääse välttämättä samaan paikkaan.