123 456 7890

SJK matkustaa keskiviikkona Vaasan Hietalahteen ja kohtaa siellä ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa Vaasan Palloseuran. Kyseessä on samalla Pohjanmaan Liigan ottelu, joten pisteistä taistellaan kahdessa kilpailussa.

SJK ja VPS ovat kohdanneet toisensa useampaan kertaan aiemminkin, mutta vielä koskaan Pohjanmaan herruudesta ei ole taisteltu pääsarjatasolla. Tänä talvena kohdattiin Liigacupissa peräti kolmasti ja molemmat voittivat alkulohkossa toisensa vierasottelussa ja lopulta joukkueet olivat vastatusten myös finaalissa, missä SJK nappasi voiton ensikertaisena.

Joukkueiden kuntokäyrä osoittaa juuri nyt eri suuntiin, sillä VPS on pienessä tappiokierteessä ja paljon miehiä on loukkaantuneena. SJK puolestaan on voittoputkessa ja kovaa vauhtia nousemassa mukaan kärkikahinoihin. Silti Pohjanmaan herruudesta taistellessa kuntopuntareilla ei ole merkitystä ja niitä ei kannata liikaa tuijotella.

Veikkausliigassa SJK on pelannut ottelun vähemmän kuin VPS, mutta on silti vain pisteen päässä heidän takanaan. Voitolla SJK nousisi siis varmuudella ainakin pykälän ja jättäisi paikalliskilpailijansa taakseen. Tästä pelistä ei siten tunnelatausta puutu ja kumpikaan joukkue ei taatusti halua ottelua hävitä.

Tietyllä tavalla sarjasijoituksilla tai kuntopuntareilla ei ole mitään merkitystä paikallispeleissä. Se on ihan oma ainutlaatuinen ilmapiiri mikä niissä vallitsee. Kummassakin leirissä pelaajat ja fanit katsovat nämä pelit kalenterista jo pitkälti etukäteen. Todella iso ja hieno tapahtuma on tulossa, sanoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

On todella luottavainen ja odottava fiilis. Meillä on kolme voittoa alla ja siitä saa lisää luottamusta. Tulee hyvä peli. Monet ihmiset ja pelaajat ovat odottaneet tätä ottelua. Me tunnetaan jo toisemme hyvin, vaikka emme liigassa ole vielä kohdanneetkaan, eli tämä on myös tuttujen miesten kohtaaminen. Ja Pohjanmaan derbynä tämä on mielestäni kumminkin isompi peli kuin oli Jaro peli. Myös paineet ovat ehkä hiukan enemmän VPS:n puolella, sillä heillä on tilanne että heidän pitäisi alkaa voittamaan pelejä ja me taas tulemme takaa. Hieno peli on tulossa kyllä, päättää SJK hyökkääjä ja Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen.

Myös Vaasassa odotetaan ottelua.

Kolme pistettä tästäkin tietysti on vain jaossa. Odotan kuitenkin henkilökohtaisesti paljon tätä peliä, on tämä sillä tavalla erityistapaus. Derby varmasti vaikuttaa molempien joukkueiden pelaajiin, sanoo VPS puolustaja Ville Koskimaa VPS:n nettisivuilla.

VPS lähtee päävalmentaja Olli Huttusen mukaan haastamaan SJK puolustusta.

SJK on aktiivinen, energinen ja kurinalainen joukkue. Heillä on paljon asennepelaajia. SJK:lla on myös aika liikkuva hyökkäyskalusto. Toisaalta laitamme SJK:n puolustuksen testiin, kun he tulevat isolle kentälle Hietalahteen, verrattuna heidän pienempään kotikenttäänsä, Huttunen kertoo seuran nettisivuilla

Ottelu näkyy Veikkaus-TV:n kautta suorana ja Seinäjoelta paikalle lähtee SJK Kannattajien bussikuljetukset.

VPS:n ja SJK:n kohtaaminen on lisäksi Veikkausliigan Respect -ottelu ja ennen ottelua VPS myöntää Respect-palkinnon VPS Futareiden joukkueenjohtaja Pirkko Lindforsille. Palkinto myönnetään pyyteettömälle vapaaehtoistyöntekijälle, jotka ovat seuran- ja junioritoiminnan kivijalka. Kehitysvammaisten VPS Futareiden ryhmän toiminta edustaa jalkapallon iloa parhaimmillaan. Lindfors on tehnyt tätä arvokasta työtä jo 13 vuoden ajan.

Pohjanmaan derby VPS – SJK keskiviikkona 18.6. klo 18.30 Vaasan Hietalahdessa.


Pohjanmaan Liiga

Joukkue Ottelut Voitot Tasurit Tappiot Maaliero Pisteet
FF Jaro 2 2 0 0 + 2 6
SJK 1 0 0 1 – 1 0
VPS 1 0 0 1 -1 0


Tulevat ottelut:

Ke 18.06. VPS – SJK

Su 17.08. VPS – SJK

Su 06.07. FF Jaro – VPS

Su 14.09. VPS – FF Jaro

La 26.07. FF Jaro – SJK

Su 05.10. SJK – VPS

Ke 13.08. SJK – FF Jaro


Jaro kaatoi SJK:n niukasti Seinäjoella ensimmäisessä Pohjanmaan Liigan ottelussa.

Bussilla pääsee paikalle

Otteluun lähtee Seinäjoelta SJK Kannattajien bussikuljetus, johon voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi

Matkaan lähdetään Seinäjoelta Wallsport Areenan pihasta klo 17.00 ja takaisin ollaan noin klo 22.00 mennessä.

Reissu on kaikille avoin ja matkan hinta on vain 5 euroa jos on SJK Kannattajien jäsen. Ei jäseniltä hinta on 10 euroa. Matka maksetaan Wallsporti Areenalle ennen lähtöä. Pääsylippu otteluun ei sisälly hintaan ja kaikki bussireissulaiset sijoitetaan samaan katsomonosaan. Pääsylippu on neuvoteltu 11:sta euroon, lippurahat kerätään käteisenä bussissa ja lipun saa vasta paikanpäällä.

Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon!

SJK Kannattajat matkustavat Hietalahteen omiaan tukemaan

VPS:llä loukkaantumishuolia

Vaasan Palloseuraa on alkukaudesta haitannut loukkaantumissuma, joka ei tunnu ottavan loppuakseen. Pienellä pelaajaringillä operoivaa joukkuetta muutamankin avainpelaajan poisso-olot verottaa, mutta VPS:lää on pahimmillaan ollut sivussa koko hyökkäyskalusto.

Lisää jobinpostia tuli viime lauantaina, kun Jarno Parikka jouduttiin vaihtamaan sivuun vanhan polvivamman uusiuduttua viime lauantaina HJK:n vieraana. Todennäköisesti Parikka on siten sivussa myös keskiviikon ottelusta.

VPS on parista viime ottelun tappiosta huolimatta SJK:n edellä sarjataulukossa, mutta tilannetta hieman vääristää SJK:n pienempi ottelumäärä. Lisäksi edelleen käydään kabineteissa vääntöä sarjapisteistä, jotka VPS sai hävittyään Mariehamn IFK:lle ja ottelun jälkeen selvisi että maarianhaminalaisten pelipassit eivät olleet kunnossa.

Viime kaudella Olli Huttunen luotsasi VPS:n komeasti pronssille ja sitä myöten Vepsu lunasti paikan eurokentille. Euro-ottelut alkaa noin kuukauden kuluttua ja siten VPS:n pitäisi saada peli parhaaseen kuntoon mahdollisimman pian.
Paikallisottelu toimii varmasti sytykkeenä VPS pelaajistollekin ja kentällä nähdään kovaa taisteleva vaasalaisryhmä.

VPS kohdattiin myös Liigacupin finaalissa Seinäjoella

Wayne Brown vapautuu pelikiellosta mukaan

SJK saa tähän otteluun takaisin uuden keskikenttäpelaajansa Wayne Brownin, joka oli jo mukana kaatamassa MYPA:a Kouvolassa viime viikolla. Miehen korttitili kuitenkin täyttyi ja siitä seurasi yhden ottelun pelikielto. Tuo kärsittiin sunnuntain RoPS ottelussa ja Brown on varmuudella mukana keskiviikkona.

Myös muuten SJK:n sairasosasto on tyhjänä, sillä Josu on taas kunnossa, mutta kaipaa vielä peliminuutteja ja sama on tilanne kapteeni Pavle Milosavljevicin kohdalla. Tästä kaksikosta Milosavljevic hakeekin pelituntumaa varmuudella Kerho 07:n mukana heidän vierasottelussaan Tampereella, eikä ole mukana Vaasassa.

Muita loukkaantuneita tai pelikieltoisia ei ole ja Vaasaan lähdetaan kivikovalla ryhmällä voittoa hakemaan. Itseluottamus on ainakin kohentunut huimasti kolmella peräkkäisellä voitolla.

VPS – SJK keskiviikkona klo 18.30 Hietalahden stadionilla Vaasassa.

Wayne Brown on mukana Hietalahdessa.

Ottelu näkyy Veikkaus-TV:ssä suorana

Veikkausliigan viikon kierroksen suora ottelulähetys VeikkausTV:ssä tulee keskiviikkona Vaasasta ja lähetys alkaa klo 18.30. Veikkaus-TV:n lähetys on ilmainen, mutta se vaatii rekisteröitymisen Veikkauksen nettisivuille.

VeikkausTV:n kanavalle tästä.