123 456 7890

SJK kohtaa tämän kauden Veikkausliigan kolmannessa ottelussaan Pohjanmaan paikallisvastustaja FF Jaron. Ottelu pelataan torstaina 23.4. klo 18.30 Pietarsaaren Keskuskentällä.

Kohtaaminen on samalla osa viime vuonna lanseerattua Pohjanmaan Liigaa, jossa Pohjanmaan kolmikko SJK, VPS ja FF Jaro pelaavat Veikkausliigan sisäisesti keskinäisestä mestaruudesta sekä komeasta pokaalista. SJK juhli viime vuonna Pohjanmaan mestaruutta ja tietenkin pokaali halutaan pitää Seinäjoella tämänkin kauden jälkeen.

SJK ja Jaro kohtasivat jo Liigacupissa talvella kahdesti ja molemmilla kerroilla SJK otti täydet kolme pistettä yhteistuloksella 8-3. Viime kaudella mentiin tasaisemmissa merkeissä ja kohtaamisia oli yhteensä viisi. Liigacupissa pelattiin kahdesti 1-1 tuloksella, mutta Veikkausliigassa SJK voitti kahdesti ja Jaro kerran. Maalisuhde oli kaikista kohtaamisista SJK:lle niukasti 4-3.

Tiedetään että Jarolla on selkeä pelitapa, jolla he ovat pelanneet jo monta vuotta. Ja se on myös toiminut heille hyvin. Heillä on todella kova prässi ja he ottavat ylhäältä kiinni. Heillä on myös hyvä syöttöpeli. Tähän aikaan kenttien kunnot vielä vaikuttaa sekä heidän että meidän peliimme ja tasoittaa voimasuhteita melkoisesti, arvioi SJK:n valmentaja Chris Cleaver, joka ehti omalla peliurallaan edustamaan myös Jaroa.

SJK:ssa entisiä jarolaisia Cleaverin lisäksi on Timo Tahvanainen sekä Marco Matrone. Jaroa vastaan tämän talven peleissä sen sijaan onnistui hyökkääjä Bahrudin Atajic, joka osui kahdessa Liigacupin ottelussa peräti kolmasti Jaron verkkoon. Jälkimmäisessä syntyi kaksi komeaa ylänurkkaosumaa.

Nautin niistä peleistä kovasti. En tiedä vielä onnistunko torstaina ihan paria kertaa, mutta olisi kiva tehdä ainakin yksi maali ja ottaa pelistä voitto, sanoo SJK:n nuori ruotsalaishyökkääjä virne huulillaan.

Oli myös kiva tehdä sarjan avausmaali SJK:lle Turussa. Muutenkin olen sopeutunut tänne hyvin ja tällä hetkellä kaikki on oikein mainiosti, päättää Atajic.

SJK Kannattajat järjestävät otteluun bussikuljetuksen ja mukaan voi vielä ilmoittautua sähköpostitse osoitteessa kannattajat@sjk2007.fi. Lisätietoa bussireissusta löydät SJK:n nettisivujen uutisesta.

Ottelua pääsee katsomaan kotikoneelta ISTV:n suorana lähetyksenä, osoitteesta Ilta-Sanomat Live-ottelut ja tuon lisäksi Seinäjoella pelin näkee suorana Carlsberg Sports Barissa.

FF Jaro – SJK torstaina 23.4. klo 18.30 Pietarsaaren Keskuskentällä.

SJK haki viime kaudella lähes täpötäydeltä Pietarsaaren Keskuskentältä voiton 1-0 tuloksella.

Jaron pelaajalista elää vielä

Jaron erinomaista viime kautta on seurannut erittäin vaikea talvikausi. Jaro ei voittanut Liigacupissa otteluakaan ja tippui Suomen cupissa Kakkosen KPV:tä vastaan 3-0-lukemin.

Viime kauden maalikuningas Jonas Emet jäi seuraan, mutta ei ole ollut pelikunnossa. Viime kauden tärkeimmistä pelaajista Hendrik Helmke lähti Saudi-Arabiaan ja Fredrik Svanbäck lopetti uransa. Avauksen pelaajista myös Carlos Fondacaro, Shahdon Winchester ja Aubrey David lähtivät Pietarsaaresta. RoPSista tilalle tuli tilalle Jani Virtanen ja ulkomailta Reginaldo, Walter Moore ja Didier Boris Kadio. Viimeisimpänä kiinnityksenä on aiemmin RoPS:ssa ihastuttanut meksikolainen pelintekijä Jose Rivera. Sekä Kadio että Rivera tehnevät debyyttinsä juuri SJK:ta vastaan.

Jaro on kuitenkin valmentajansa Alexei Eremenko seniorin johdolla luonut itselleen tiukan pelitavan ja vaikka palasia palapelistä vaihtuukin, ei Jaron pelitapa pahemmin muutu.

Kenties suurin mielenkiinto Jaron pelaajistossa keskittyykin Eremenkon veljessarjan nuorimpaan, Sergeihin. 1999-ikäluokan taitava pelaaja iski liigacupissa kahdesti SJK:ta vastaan. Toinen saman ikäluokan pelaaja on Serge Atakyi.

Maalivahtipeli on kysymysmerkki. Emil Öhberg ei ole vakuuttanut talvikauden peleissä, Jesse Östkään ei ole löytänyt aiempaa tasoaan. Viime kaudella Jaro menetti paljon pisteitä erikoistilannemaalien takia.

Torstain ottelussa Jarolta puuttuu laitapelaaja Kevin Larsson ja Mathias Kullström loukkaantumisten vuoksi. Kauden avauksessa ilman ulosajoa Petteri Forsellin koko kauden pituiselle sairauslomalle telonut Jamar Dixon, on kärsinyt vammoista, mutta pelaa kuitenkin SJK:ta vastaan.

Jaro on saanut valmistautua tähän otteluun rauhassa, sillä he eivät pelanneet viime viikonloppuna ja edellinen ottelu on tuo kauden avaus IFK Mariehamnia vastaan kotikentällä 12.4.

Akseli Pelvas puskee takatolpalta pallon verkkoon, ohi Jaro maalivahti Jesse Östin.

SJK pääsi ensimmäistä kertaa nurmelle tiistaina

Kevään ensimmäiset Prunttimäen nurmella vedetyt harjoitukset pidettiin tiistaina. SJK on toki talvella hakenut nurmelle tuntumaa Espanjasta viikon mittaisella leirillä ja kauden avausottelukin pelattiin Turussa Veritas Stadionin vihreällä veralla. Mutta nyt päästiin työn pariin kotikaupungin harjoituskentällä.

SJK pääsi harjoittelemaan jälleen kerran lähes täydellä miehistöllään, sillä edelleen vain Jesse Sarajärvi puuttuu loukkaantumisen johdosta. Myöskään pelikieltoja ei ole rasitteena, joten kokoonpano torstain otteluun tulee olemaan paras mahdollinen.

Viime sunnuntaina RoPS:a vastaan pelattiin kenties viimeinen Veikkausliigaottelu Jouppilanvuoren tekonurmella, sillä seuraava kotiottelu pelataan jo Keskuskentällä. Sunnuntaina debyyttinsä SJK:n paidassa teki puolustaja Henri Aalto, josta tuli samalla kaikkien aikojen 100. SJK pelaaja virallisissa otteluissa.

Täällä pidetään pelaajista hyvää huolta ja saa keskittyä täysin jalkapalloon. Pelaajat ympärillä on sitoutuneita, joten oIen kyllä nauttinut olostani, kertoo Aalto kotiutumisestaan Seinäjoelle.

Oli myös hieno saada avausvoitto Veikkausliigassa. Tässä on kyllä hyvä juttu meneillään ja uskon että se jatkuu. Pohjanmaan derbyä odotan myös innolla, sillä derbyt on aina spesiaaleja juttuja. Toivottavasti tästäkin tulee hieno tapahtuma, Aalto päättää.

Henri Aalto (vas.) syöksymässä onnittelemaan Jussi Vasaraa voittomaalista RoPS:a vastaan.

SJK TV – Pohjanmaan derby torstaina

SJK pääsi tiistaina 21.4. ensimmäistä kertaa Prunttimäen nurmikentälle harjoittelemaan ja SJK TV oli paikalla. Haastatteluissa SJK:n valmentaja Chris Cleaver, hyökkääjä Bahrudin Atajic ja puolustaja Henri Aalto. Aiheena tietenkin torstaina 23.4. pelattava kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby: FF Jaro – SJK.