123 456 7890

SJK isännöi VPS:aa keskiviikkona klo 19.00 alkavassa Suomen Cupin ottelussa Wallsport Areenalla. Ottelu on lohkovaiheen viimeinen ja siinä ratkeaa suoraan puolivälieriin menevä joukkue. Ottelu on samalla Sixten Boströmin ensimmäinen virallinen ottelu SJK:n peräsimessä.

Varmastikin on niin, että nyt meillä on vastassamme parempi joukkue kuin edellisessä harjoitusottelussa. Haka-ottelussa näkyi jo paljon onnistuneitakin yrityksiä niistä asioista, mitä olimme viime viikolla harjoitelleet. Nyt meillä on kaksi päivää aikaa pohdiskella ja viedä taas joitain asioita eteenpäin. Mutta kuten sanoin, Vepsu on astetta kovempi joukkue kuin oli Haka, joten nyt pitää niiden asioiden naksahtaa kohdalleen vielä entistä paremmin, kertoo SJK:n päävalmentaja Boström.

Toinen puoli on, että tämä on virallinen ottelu. Ja tässä on siltä osin paljon kyseessä. Se joka voittaa, menee todennäköisesti jatkoon suoraan. Ja etenkin meidän kohdalla se varmastikin tarkoittaa sitä, koska meillä on paras maaliero tällä hetkellä, Boström jatkaa.

Keskiviikon peli on myös Pohjanmaan derby, joten todennäköisesti halli on täynnä ja tunnelma on kova.

Se on ehdottomasti hyvä asia, varsinkin kun ajattelee tulevaa sarjaa. Tälläisiä otteluita pitäisi olla harjoituskaudella enemmänkin. Nämä vastaa pelillisesti ja tunnelman puolesta paremmin liigapeliä. Näin aiemmin vieraissa pelatun cupin matsin Porissa ja siellä ei ollut mitään tunnelmaa. Silloin niistä tulee semmoisia harjoituspelinomaisia. Senkin takia on hienoa, että tässä on paljon asioita jotka tekee tästä hyvän pelin.

Kentällä on kaksi pelaavaa joukkuetta, jotka kumpikin haluaa pitää palloa, joten uskon että jo ihan jalkapalloilullisesti tästä tulee hyvä ottelu, sanoo Boström lopuksi.

Lohkon tilanne ennen päätöskierrosta on todella jännittävä, sillä myös Jaro voi suurinumeroisella voitolla viedä lohkovoiton, kävi SJK:n ja VPS:n kohtaamisessa miten hyvänsä. Tasapisteissä lohkon kärjessä olevan kolmikon joukkueista SJK:lla on ylivoimaisesti paras maaliero +17. Jaron maaliero on +9 ja VPS:n +8. Käytännössä SJK:lle riittäisi siten voitto.

Tämä on jälleen peli, joka on faneille ja pelaajille todella tärkeä. Ja se on todella tärkeä myös seuralle, sillä voittaja pääsee skippaamaan yhden karsintakierroksen ennen puolivälieriä. Silti se on samanlainen kuin mikä tahansa ottelu mihin lähdemme. Se kestää 90-minuuttia ja me haluamme voittaa sen, kommentoi SJK:n puolustaja Richie Dorman.

– Uusi valmentaja on ollut täällä nyt pari viikkoa ja pääsemme pelissä kokeilemaan taas asioita joita olemme käyneet läpi tuona aikana. Mitään valtavaa muutosta ei pelillisesti ole tarkoituskaan tehdä, vaikka tottakai hänellä on omat tapansa tehdä asioita, kuten on jokaisella valmentajalla. Mutta periaatteessa kaikki perusasiat ovat samoja. Me haluamme voittaa, haluamme pitää palloa ja tehdä maaleja, kertoo Dorman.

Dorman, jolla alkaa jo kuudes kausi SJK:ssa on kantanut silloin tällöin peleissä kapteeninnauhaakin, mutta tänä talvena hän on ensimmäistä kertaa aloittanut ottelun kapteenina.

Jazz-ottelu oli ensimmäinen jossa sain nauhan alusta alkaen hihaani. Se merkitsi itselleni paljon, varsinkin kun olen ollut täällä jo niin pitkään. Mutta en haaveile kapteeniudesta sen kummemmin. Nauha kuuluu Mehulle (Hetemaj) tai Mikulle (Aksalu). Vaikka se oli hieno kunnia itselleni, niin minä pelaan kentällä aina samalla tavoin. Menen sinne, teen asiat samalla tavalla. Olen kentällä oma itseni ja annan kaikkeni joukkueen puolesta, sanoo Dorman lopuksi.

Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelu, SJK – VPS keskiviikkona 1.3. klo 19.00 Wallsport Areenalla. Hallin ovet ja palvelut aukeavat klo 18.00.

Ennakkolippuja ei otteluun enää myydä, vaan kaikki liput myydään ovelta. Liput 15€ (alennusryhmät 8€). Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi. SJK Kausikortilla sisään normaalisti.

Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä hallin kapasiteetti on rajallinen. SJK varmistaa kuitenkin kaikkien halukkaiden ottelun näkemisen, varaamalla viereisen OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin niitä varten, jotka eivät mahdu sisään Wallsportille. Ottelu televisioidaan Veikkaus-TV:n toimesta suorana ja peli näkyy ilmaiseksi Carlsberg Sports Barissa.

Paikalle tuleville VPS-kannattajille on varattu 25-hengen kiintiöpaikat ja nämä tulee varata VPS:n toimiston kautta. Kaikki etukäteen varaamattomat paikat menevät ovelta yleiseen myyntiin.

Dorman kantoi kapteeninnauhaa Porissa.

Europeleihin valmistautuva VPS vieraaksi

Viime kaudella Veikkausliigassa SJK:n taakse neljänneksi sijoittunut VPS, valmistautuu Veikkausliigakauden lisäksi kesän Europeleihin. Kausi on samalla toinen päävalmentaja Petri Vuorisen alaisuudessa.

Vuorinen toi VPS:lle täysin uuden pelitavan, joka sopii erinomaisesti Vaasan uudelle tekonurmistadionille. Pallo pysyy tiukasti maassa, syötöt ovat lyhyitä ja nopeasti mieheltä miehelle kiertäviä. Pallonhallinta pyritään ottamaan alhaalta alkaen. Uusi pelitapa vaati viime kauden alussa aikaa, mutta kauden loppua kohti peli oli varsin näyttävää ja tulostakin tuli.

Viime kauden jälkeen VPS kuitenkin menetti muutaman avainpelaajansa, kun maalivahti Evgeni Kobozev lähti Ruotsiin, joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi kauden aikana noussut Pyry Soiri lähti Valko-Venäjälle Shaktar Soligorskiin, Loorents Hertsi FC Lahteen ja kovaotteinen keskikenttäpeleaaja Nikko Boxall KuPS:n riveihin. Tulopuolella VPS paikkasi maalivahtitilanteen virolaisella Marko Meeritsillä ja laitapelaajaksi hankittiin KuPS:n erikoistilannespesialisti Juha Hakola.

Tänä talvena esitykset ovat olleet vaihtelevia ja edellisessä Suomen Cupin ottelussa VPS koki melkoisen nöyryytyksen, sillä se hävisi kotonaan Kakkosessa pelaavalle MuSalle luvuin 0-1. Todennäköisesti joukkue kuitenkin on käynyt tuon ottelun jälkeen palaverin jos toisenkin ja Seinäjoelle saapuu sisuuntunut naapuriseura.

VPS pyrkii pitämään katseen pallossa ja pallon itsellään.

SJK koittaa saada peliluvat testispelaajille

SJK:n mukana viime harjoitusottelussa olleet keskuspuolustajat Denis Kramar ja Ivan Fustar, koitetaan saada mukaan keskiviikon otteluun. Lopullisesta jatkosta heidän kohdallaan päätetään kuitenkin myöhemmin. Kolmantena keskuspuolustajana mukana ollut Ousmane Outtara ei jatka SJK:ssa.

Haka-ottelussa sai kolhuja niin hyökkäjä Billy Ions kuin maalivahti Mihkel Aksalukin, mutta kummankaan kohdalla ei ole kyse mistään vakavammasta ja heidän kohdallaan katsotaan päivä kerrallaan ovatko he mukana keskiviikkona. Samoin mennään nuoren hyökkääjä Elias Ahteen kanssa, joka loukkasi itseään ennen Haka peliä harjoituksissa. Näillä näkymin myös hän saattaa olla mukana keskiviikkona. Varmuudella SJK:lta on sivussa ainoastaan koko kauden missaava Matej Hradecky ja Jarkko Hurme, joka lienee pelikunnossa kuitenkin jo ensi viikolla Espanjan harjoitusleirillä.

SJK on viime aikoina kokenut muutoksia joukkueen valmennusryhmään ja nyt helmikuun loppuessa, SJK:n jättää joukkueenjohtajana toiminut Jarmo Tervasmäki. Tervasmäki on pitkänlinjan futismies, joka on kuitenkin ollut jo osa-aikaisella eläkkeellä muutaman vuoden. SJK kiittää hienoa herrasmiestä yhteisestä ajasta ja toivottaa erittäin lämpimästi hyviä eläkepäiviä katsomon puolella.

Toistaiseksi Tervasmäen tehtävät jaetaan muun seuraväen kesken, mutta tehtävään haetaan uusi henkilö. Tiistaina ilmestyvässä SJK TV:n jaksossa, kerrotaan lisää seuran tulevaisuuden suunnitelmista.

SJK visioi tulevaa ja lisää tietoa saadaan tiistaina ilmestyvässä SJK TV:n jaksossa.