123 456 7890

VPS aloitti maalinteon ja vei ottelua ensimmäisen puolituntia, mutta SJK meni ensin johtoon ennen taukoa ja iski vielä kahdesti toisella puoliskolla. Voittomaalin tekijäksi merkittiin Rafal Wolsztynski. Lopputulos 4-1 tietää lohkovoittoa ja kotietua Liigacupin puolivälieriin. Puolivälierässä vastaan tulee Helsingin IFK. Puolivälierä pelataan Wallsport Areenalla ensi viikon lauantaina 5.3 klo 14:45. Lisätiedot ottelun järjestelyistä tulossa ensi viikolla otteluennakon yhteydessä SJK:n nettisivuille. SJK saa kotiedun myös mahdolliseen välierään, jossa vastaan tulisi voittaja otteluparista HJK vs. FC Honka. Välierä pelataan 12.3. ja Liigacupin finaali on 19.3.

SJK – VPS 4-1 (2-1)
0-1 4 min Aleksi Pahkasalo
1-1 30 min Vertti Hänninen
2-1 36 min Rafał Wolsztynski
3-1 62 min Cristhian Valencia
4-1 80 min Mehmet Hetemaj

VPS aloitti heti 4 minuutin jälkeen maalinteon, kun Steven Morrissey keskitti pallon takatolpalle. Pallo pomppasi takatolpalle, ja samalla Markus Uusitalo ja Serge Atakayi törmäsivät toisiinsa. Aleksi Pahkasalo sai pökätä pallon käytännössä tyhjään maaliin. 20 minuutilla Morrissey pelattiin pystysyötöllä karkuun, mutta Uusitalo tuli vastaan ja katkaisi hyökkäyksen.

Puolen tunnin kohdalla Vertti Hänninen nappasi pallon Samuel Lindemanilta keskialueella ja pääsi pallon kanssa boksiin. Hänninen sijoitti pallon taka-alakulmaan, ohi Oskari Forsmanin ja tasoitti ottelun. Tilanne oli samalla SJK:n ensimmäinen maalipaikka ottelussa. Lisää tuli reilun viiden minuutin jälkeen, kun ensin Mehmet Hetemaj harhautti VPS-pelaajan keskialueella, ja syötti pallon oikeaan laitaan Jake Jervisille. Jervis antoi laadukkaan keskityksen maalille, missä Rafal Wolsztynski nousi korkeuksiin ja puski pallon ristikkäiseen kulmaan.

Toisen puoliajan alussa Serge Atakayi pääsi VPS:n kulman jälkeen karkuun, ja nokikkain Oskari Forsmanin kanssa. Sijoitus meni kuitenkin sen verran päin Forsmania, että hänellä ei ollut vaikeuksia torjua läpiajoa. Forsman pääsi torjuntatöihin myös tunnin pelin kohdalla, kun Denys Oliinyk veti ja pallo muutti suuntaa puolustajasta. Forsman sai kuitenkin kätensä väliin ja tilanteesta tuli kulma. Kulmasta pallo tuli taakse Ville Tikkaselle, joka veti kohti takatolppaa. Cristhian Valencia sai maalinedustan ruuhkasta siihen osuman, ja ohjasi pallon maaliin.

80 minuutilla kapteeni Mehmet Hetemaj pääsi näyttämään komean takavasaran kulmapotkusta, kun Niko Markkula antoi pallon ensin matalana etutolpalle. Hetemaj nosti pallon siitä kantapäällä etuyläkulmaan, ja samalla sinetöi loppuluvut 4-1:een. SJK oli pelin alussa ensimmäisen puolituntia hieman VPS:n prässin alla, mutta sen jälkeen se vei peliä ja lopputulos oikeutetusti kotijoukkueelle.

Olen tosi tyytyväinen, sillä meillä on ollut todella vaikeat pari viikkoa takana. Osa meistä, jopa 15 pelaajaa ja Akatemiassa saman verran, on ollut sivussa koronan vuoksi. Nytkin osa joutui pelaamaan itselleen oudoilla pelipaikoilla ja osa olemaan mukana hieman liian aikaisin. Mutta siitä huolimatta pystyimme tekemään erittäin ammattimaisen esityksen – esityksen josta voimme olla ylpeitä. Joten olen todella tyytyväinen pelaajiimme, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Otamme jokaisen kilpailun tosissamme ja jokainen kilpailu on meille tärkeä. Me halusimme tänäänkin ottaa hyvän tuloksen, eikä kaikki Veikkausliigajoukkueet ole siihen pystynyt näissä peleissä. Keräsimme 7 pistettä lohkovaiheen peleistä, ja se on tärkeä saavutus meille. Tämän jälkeen siirrämme katseet seuraavaan otteluun ja jatkammme pelimme kehittämistä.

Pelasimme tänään joukkuetta vastaan, joka on todella vaikea voittaa. Se oli hyvin valmennettu ja organisoitu joukkue. He pelasivat aggressiivisesti, mutta me pystyimme vastaamaan siihen ja pystyimme dominoimaan ottelua, vaikka heitä vastaan se ei ollut helppoa, jatkaa Gómez.

Olen siis erittäin tyytyväinen tulokseen ja esitykseen, mutta nyt katsomme eteenpäin ja jatkamme pelin kehittämistä, Gómez päätti.

SJK: Markus Uusitalo MV, Niko Markkula, Mehmet Hetemaj, Cristhian Valencia, Martti Haukioja (46’ Ville Tikkanen), Serge Atakayi (83’ Kingsley Ofori), Jake Dunwoody (83’ Nooa Laine), Vertti Hänninen (75’ Jude Arthur), Denys Oliinyk (77’ Diego Rojas), Jake Jervis (75’ Tuomas Kaukua) ja Rafal Wolsztynski (60’ Josepablo Monreal).