123 456 7890

Kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä, pelataan torstaina 14.5. klo 14.00 Seinäjoen Keskuskentällä.

Kahden rakkaan vihollisen ja naapurikaupunkien kohtaaminen on yksi kauden kohokohtia, eikä näitä otteluita todellakaan kannata missata. Tunnelmaa ja tunnetta ei tule puuttumaan.

Paikallispeleissä on ihan oma latauksensa, eikä oikeastaan sarjataulukoilla ole mitään merkitystä. Aika kovia pelejä nämä on ja merkkaavat todella paljon faneille ja kaupungille, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tunnelma on näissä peleissä paljon parempi kuin keskimäärin tavallisissa Veikkausliigaotteluissa. Paikalla on aina suuret määrät faneja, jotka laulaa ja pitää ääntä. Sen aistii kun derby alkaa lähestyä ja fanit tulee juttelemaan sanoen että Vepsulle ei sitten ainakaan saa hävitä. Se luo omaa kulttuuriaan näihin, kommentoi SJK:n varakapteeni Marco Matrone, joka on kuitenkin itse loukkaantumisen johdosta sivussa.

Ottelu on samalla osa Pohjanmaan Liigaa, jossa mitellään Pohjanmaan kolmen Veikkausliigaseuran kesken Pohjanmaan sisäisestä herruudesta.

Tällä kertaa me lähdetään vähän haastajana. Viime vuonna puhuin että me olemme vähän niinkuin isoveli ja SJK sekä Jaro ovat pikkuveljiä, mutta nyt tilanne on muuttunut. SJK on se joka on edellisen Pohjanmaan herruuden ottanut ja sarjassa parhaiten pärjännyt, kommentoi VPS päävalmentaja Olli Huttunen Pohjanmaan Liigan lehdistötilaisuudessa.

Viime ottelussa SJK voitti Seinäjoen Keskuskentällä KuPS:n komeasti 5-0 luvuin ja murskajaisissa mukana ollut Timo Tahvanainen odottaa derbyä innolla.

Ottelu Vepsua vastaan on se oikea Pohjanmaan derby meille ja tottakai se tuo lisälatausta! Vepsua vastaan oli viime vuonna tiukkoja taistoja ja odotan sitä myös torstaina ottelulta. Odotan hyvätunnelmaista peliä jossa voitto jää Seinäjoelle, sanoo laitapuolustaja Tahvanainen päättäväisenä.

Tänä talvena SJK ja VPS kohtasivat kahdesti Liigacupissa ja SJK vei molemmat ottelut nimiinsä yhteismaalein 4-0. Viime kauden kuudesta kohtaamisesta SJK voitti neljä ja hävisi kahdesti.

Ennen tämän ottelun alkua vietetään viereisellä harjoituskentällä valtakunnallista Pihapelipäivää ja samalla kerätään lahjoituksina ylimääräisiä tai pieneksi jääneitä pelivarusteita. Paikalla oleviin keräyslaatikoihin kerättävät pallot, nappulakengät ja muut varusteet, lahjoitetaan Hope-säätiölle, joka toimittaa ne vähävaraisten perheiden iloksi. Pihapelipäivä alkaa harjoituskentällä jo klo 12.00. Lisätietoa tästä linkistä.

Pohjanmaan derby SJK vs. VPS torstaina 14.5. klo 14.00 Seinäjoen Keskuskentällä. Portit ja palvelut aukeavat klo 12.30. Tervetuloa tunnelmaan ja kannustamaan SJK:ta voittoon!

SJK juhli maanantaina komeaa voittoa yhdessä kannattajiensa kanssa.

VPS tappioputkessa

VPS:n alkukausi on ollut heikko. Se on hävinnyt kaikki pelaamansa ottelut, tehnyt vain neljä maalia ja päästänyt yhdeksän.

Kuten kaikki tietää, meillä on ollut heikko alkukausi ja tämä on se hetki että nyt tai ei koskaan. Paikallispeli ja kannattajia on tulossa paljon Vaasasta. Varmasti joukkue syttyy ja herää tähän peliin, vakuuttaa VPS päävalmentaja Olli Huttunen.

Paikallisottelu voikin olla joko entistä syvemmän kurimuksen alku tai uusi alku kaudelle – ainakin joukkueen kapteeni uskoo mahdollisuuteen.

Kyllähän nämä derbyt on erilaisia pelejä. Tunnetaso on korkealla, niin kentällä kuin katsomossa ja näitä on kiva pelata. Yleensä näissä on parhaiten yleisöä paikalla ja kentällä kova fiilis ja vääntö. Kapteenina sitä aina miettii että miten sitä saa joukkueelle sen parhaan fiiliksen, niin näihin pelein ei kyllä tarvi hirveästi sytytystä, arvioi VPS:n puolustaja Ville Koskimaa.

VPS oli viime kaudella neljäs ja pelaa nyt toisena kesänä perättäin europeleissä. Viime vuonna VPS kärsi loukkaantumisista läpi kauden, ja heikolta tilanne näyttää nytkin. Sivussa on varmuudella ainakin Steven Morrissey, Karl-Filip Eriksson ja Jerry Voutilainen. Myös Tony Björk ja tuore vahvistus Admir Catovic tulivat edellisessä ottelussa vaihtoon pohkeiden krampattua. Denis Abdulahi on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

VPS haali talvella riveihinsä lukuisia nuoria ja lupaavia pelaajia. Muun muassa Loorents Hertsi, Mikko Viitikko, Eero Tamminen sekä nyt loukkaantuneena oleva Voutilainen, siirtyivät raitapaitaan. Huttusen taidot nuorten pelaajien kehittäjänä joutuvat testiin. Kokeneemmista pelaajista Antti Uimaniemi, Jarno Parikka ja kapteeni Sebastian Strandvall jättivät seuran. Myös Anthony Dafaan lähtö tuntuu Vepsun riveissä.

Maalivahti Henri Sillanpää on tärkeässä roolissa joukkueen henkisenä johtajana, myös Ville Koskimaan ja Tony Björkin panosta kaivataan. Hyökkäyspäästä löytyy SJK väelle tuttu kärkipelaaja – Juho Mäkelä.

SJK ja VPS kohtasivat talvella kahdesti Liigacupissa.

SJK saa Atajicin mukaan

Pari ottelua loukkaantumisen vuoksi huilannut ruotsalaishyökkääjä Bahrudin Atajic on taas pelikunnossa ja käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi on edelleen sivussa. Muuten koko muu ryhmä on ehjänä ja kunnossa.

SJK kaatoi viime maanantaina Keskuskentällä KuPS:n suurinumeroisesti 5-0, mutta pitkiä juhlia ei ole vietetty, vaan valmistautuminen tähän otteluun alkoi välittömästi tuon ottelun jälkeen.

Voin melkein kuvitella Huttusen pitämässä joukkuepalaveria ennen tätä ottelua ja sanomassa että tämä on se paikka kun me käännetään kausi. Tiedämme että paikallispeleissä ei sarjataulukot tai kuntopuntarit merkkaa. Mutta me valmistaudutaan tähän kuten muihinkin otteluihin. Tottakai pitää muistuttaa pelaajia että ne tiedostaa että tämä on se peli mikä merkkaa ehkä faneille kaikkein eniten. Että täytyy lyödä kaikki joukkueen ja seuran puolesta. Mutta muuten meillä on ihan normaali valmistautuminen tähän otteluun, painottaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK on tehnyt Veikkausliigassa 10 maalia ja Tuco on ainoa joka on osunut kahdesti. Kaikki muut maalit menee yhdeksälle eri pelaajalle. Sarjassa SJK on toisena, pisteen päässä HJK:sta, joka on kuitenkin pelannut yhden pelin enemmän kuin SJK.

Alkukausi on sujunut mallikkaasti ja jotta se jatkuisi samaan malliin, tarvitsee SJK kotiyleisönsä tuen Pohjanmaan derbyssä.

Tulkaa siis kaikki kannattamaan ja rohkeasti mukaan kannattajaryhmä Kloppien lauluihin. Suomalainen jalkapallokulttuuri lähtee meistä kaikista.

SJK on voittanut molemmat Keskuskentällä pelaamansa ottelut tällä kaudella, yhteismaalein 7-0.

SJK – VPS ennakkolehdistötilaisuus

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen ja VPS kapteeni Ville Koskimaa kommentoi tiistaina 12.5. pidetyssä Pohjanmaan Liigan tiedotustilaisuudessa lyhyesti myös torstain SJK vs. VPS derby-ottelua. Tästä katsomaan miesten mietteet ottelun alla:

Liput otteluun

Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi verkosta SJK Shopissa, sekä ennakkomyyntipisteissä:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport Areena

Liput ennakkoon aina kaksi euroa halvemmalla.

Liput portilta:
20 � (normaali)

10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta) Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Keskuskenttä ja järjestelyt

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Torstaina 14.5. klo 12.30.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Lippuja voi maksaa porteilla myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Olutteltta palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Toinen anniskelualue avataan tarvittaessa maakatsomoon vieraskannattajien viereen.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vaasasta tulevien vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella, missä on heille kaikki omat palvelut ja oma portti.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Livelähetys ISTV:ssä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaita haastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra