123 456 7890

Seinäjoen Keskuskentällä pelataan maanantaina 22.6. klo 18.30 kauden toinen SJK – VPS kohtaaminen, eli Pohjanmaan derby. Ottelu alkaa klo 18.30 ja Veikkausliigapisteiden lisäksi ottelussa mitellään Pohjanmaan Liigan pisteistä.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toukokuun puolessa välissä, sekä talvella pelatussa Liigacupissa. Toukokuun kohtaamisen SJK voitti 2-0, Mehmet Hetemajn ja Wayne Brownin osumilla. Talven Liigacupissa SJK voitti molemmat kohtaamiset yhteismaalein 4-0. Myös viime vuonna SJK oli keskinäisissä vahvempi, poislukien kauden viimeinen kohtaaminen, jonka VPS voitti 3-0 luvuin.

Veikkausliigan sarjataulukossa SJK on tällä hetkellä kolmantena, kahden pisteen päässä toisesta sijasta ja yhdeksän pisteen päässä sarjaa johtavasta HJK:sta, joka on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän. VPS puolestaan on sarjan viimeisenä, lähes ennätyksellisen surkean alkukautensa ansiosta. Joukkueiden kuntopuntarit kuitenkin osoittaa tällä hetkellä eri suuntiin, sillä SJK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain kaksi ja VPS puolestaan on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan vain kaksi.

Näissä kohtaamisissa kaikki sarjataulukot ja pisteet voi heittää romukoppaan ja vain voittajat muistetaan. Kahden rakkaan vihollisen kohtaaminen ei jätä ketään kylmäksi kentällä eikä katsomossa.

Olemme hävinneet nyt kaksi edellistä kotiotteluamme ja vielä kaksi peliä perätysten. Saamme vastaamme nousukunnossa olevan VPS:n, joten kova peli tulossa ja sen pitäisi sytyttää kaikki, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Samoilla linjoilla on myös SJK:n maalivahti ja kapteenistoon kuuluva Mihkel Aksalu.

VPS on ollut hyvällä jalalla viime matseissa ja tulee varmasti tiukkaa. Meidän täytyy tehdä kaikki oikein tässä pelissä. Olemme hävinneet kaksi peliä nyt putkeen ja lähdemme hakemaan kolmea pistettä tästä ottelusta. Meidän täytyy pelata vain omaa peliämme. Viime ottelu HJK:ta vastaan oli laadukasta jalkapalloa, pelasimme pallon kanssa hyvin, mutta meidän täytyy pystyä pitämään oma maali puhtaana. Hyvä matsi tästä on tulossa, päättää Aksalu.

Maanantai on suuri päivä molemmille joukkueille myös muutenkin, sillä silloin arvotaan UEFA Eurooppa-liigan 1. ja 2. kierroksen otteluparit. Molemmat pohjalaisjoukkueet ovat karsinnoissa mukana ja molemmat saavat tietää ensimmäiset vastustajansa jo aiemmin päivällä. Tarkemmat aikataulut otteluista selviää kuitenkin vasta maanantai-illan aikana, joten kenties tämän pelin aikana voimme tiedottaa tulevien pelien tarkemmista alkamisajoista.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen Keskuskentälle Pohjanmaan paikallisottelun tunnelmaan. Ottelu alkaa klo 18.30 ja portit sekä palvelut aukeavat klo 17.00. Kaikki VPS kannattajat sijoitetaan omaan katsomonosaansa aurinkokatsomon kaupunginpuoleiseen päätyyn.

Mihkel Aksalu haluaa oman pään pysyvän puhtaana.

Pohjanmaan Liigassa SJK kärjessä

Pohjanmaan Liigaa pelataan Veikkausliigan sisäisesti kolmen pohjalaisjoukkueen kesken. Kaiki ovat nyt pelanneet kaksi ottelua. SJK johtaa, FF Jaro on toisena ja VPS pitää perää. Maanantain ottelun jälkeen tilanne voi kuitenkin jälleen muuttua.

O V T H Maalit Pisteet
SJK 2 2 0 0 3 – 0 6
FF Jaro 2 1 0 1 2 – 2 3
VPS 2 0 0 2 1 – 4 0

Pelatut pelit:
23.04. FF Jaro – SJK 0-1 (0-0)
14.05. SJK – VPS 2-0 (1-0)
21.05. VPS – FF Jaro 1-2 (1-0)

Tulevat pelit:
22.06. SJK – VPS
12.07. FF Jaro – VPS
09.08. FF Jaro – SJK
23.08. VPS – SJK
20.09. VPS – FF Jaro
25.10. SJK – FF Jaro

Pohjanmaan Liigan valmentajat ja kapteenit yhteispotretissa

Sarjajumbo VPS heräämässä

Tällä hetkellä Veikkausliigassa viimeisenä oleva VPS on osoittanut heräämisen merkkejä viimeisissä ottluissaan ja se on kaatanut viime peleissä sekä FC Lahden että FC Interin ja pelannut tasan HJK:n ja KuPS:n kanssa. Sitä ennen se kuitenkin hävisi tylysti kuusi ottelua putkeen ja hävisi myös paikalliskamppailut niin SJK:lle kuin FF Jarolle.

VPS:n kokenut valmentaja Olli Huttunen on pitänyt pieniä asioita syypäinä heikkoon alkukauteen, mutta monen arvostelijan mielestä joukkueen pelissä on paljon suurempiakin ongelmia. Niin tai näin, VPS:n suoraviivainen pelitapa on viime otteluissa tuottanut tulosta ja yhtenä suurena tekijänä näissä on ollut kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Juho Mäkelä, joka johtaa tällä hetkelläkin Veikkausliigan maalipörssiä seitsemällä maalillaan. VPS:n taktiikkaan loistavasti soveltuva Mäkelä pelasi vielä viime kaudella SJK:ssa, jossa ruuti oli kuitenkin pahasti märkää.

Myös VPS:n puolustus ja kokenut maalivahti Henri Sillanpää sen johtajana, on osoittautunut hoitavansa homman mainiosti viime otteluissa. Viidessä viime ottelussa omiin on mennyt vain kolme osumaa.

Loukkaantumisia Vepsuleirissä on riittänyt. Tälläkin hetkellä sivussa on pahimmillaan useampikin pelaaja. Edellisistä otteluista puuttui mm. Clifton Miheso, Mikko Viitikko, Charles Bantanga, Jerry Voutilainen ja Steven Morrissey. Pelikieltoja ei ole, mutta useampi pelaaja on kortin päässä pakkohuilista.

Vaikka VPS onkin kerännyt kasaan vain kahdeksan pistettä ja pysyy tiukasti putoamistaistelussa, ei sitä ole syytä aliarvioida ja maanantain ottelussa se varmasti haluaa kostaa sekä näyttää mihin siitä parhaimmillaan on.

VPS:n Pyry Soiri jahtaa SJK:n Johannes Laaksosta kauden ensimmäisessä kohtaamisessa

Teemu Penninkangas palasi lainalta

SJK:n oma kasvatti Teemu Penninkangas palasi reilun kuukauden lainapestiltä, Ykkösen kumppanuusseura FC Jazzista. Laina-aika meni mainiosti ja Penninkangas sai FC Jazzissa paljon vastuuta, pelaten joka ottelun topparina. Nyt mies palasi kuitenkin takaisin Seinäjoelle ja SJK edustusjoukkueen rinkiin. Hän on käytettävissä tarvittaessa jo maanantain ottelussa.

Penninkankaan lisäksi puolustaja Cedric Gogoua tekee paluun kokoonpanoon, kärsittyään yhden ottelun mittaisen pelikiletonsa. Ja kun laitapelaaja Jesse Sarajärvikin on jälleen täydessä kunnossa, on SJK:lta maanantaina sivussa ainoastaan keskikenttäpelaaja Marco Matrone.

SJK lähtee otteluun erikoisessa tilanteessa, sillä se on hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan ja sen lisäksi se on hävinnyt kaksi viimeksi pelaamaansa ottelua. Toki vastus on ollut näissä otteluissa kovimmasta päästä, eli kahdesti on kohdattu HJK ja kertaalleen RoPS. SJK:n takana sarjassa neljäntenä oleva IFK Mariehamn kuitenkin kaadettiin reiluin 3-0 luvuin. SJK ei ole hävinnyt kolmasti perätysten sitten Kakkosen aikojen ja tätä ei haluta missään tapauksessa antaa tapahtua maanantainakaan. Jokainen pelaaja tietää sen ja pelistä lähdetään hakemaan voittoa.

Voittaakseen SJK tarvitsee kuitenkin tuekseen koko Seinäjoen kaupungin ja kannattajat, joten tervetuloa auttamaan SJK voittoon Pohjanmaan paikalliskamppailussa.

SJK – VPS maanantaina 22.6. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit on aina omien tukena, minne joukkue matkaakin.

Liput otteluun

Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi verkosta SJK Shopissa, sekä ennakkomyyntipisteissä:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport Areena

Liput ennakkoon aina kaksi euroa halvemmalla, samalla ennakkolippu nopeuttaa sisäänpääsyä.

Liput portilta:
20 � (normaali)

10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)

Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Maanantain järjestelyt ja palvelut

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Maanantaina 22.6. klo 17.00. Säiden salliessa, DJ aloittaa samalla kellonlyömällä tunnelman nostatuksen anniskelualueella.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Olutteltta palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Anniskelualueella on DJ, joka huolehtii asiakkaiden tunnelmasta ennen ottelua. Toinen anniskelualue on vieraskannattajien alueella.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella, missä on heille omat palvelut ja oma portti.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.


Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra