123 456 7890

Keskiviikkona pelataan Seinäjoen Keskuskentän viimeinen Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä. Viimeinen siksi, että kyseinen ottelu on toiseksi viimein ottelu, jonka SJK pelaa Keskuskentällä, ennen siirtymistään uudelle OmaSp Stadionille.

Pohjanmaan derby merkitsee kannattajille ja joukkueille enemmän kuin normaali sarjaottelu, onhan pelissä alueen herruus. Silti siinäkin on kyse vain kolmesta sarjapisteestä ja molemmille nuo pisteet kelpaisi mainiosti.


Paikallisottelut ovat aina kiihkeitä kamppailuja. Nyt molemmat joukkueet ovat pelanneet joitain hyviä otteluita ja joitain vähän heikompia. Molemmilla on varmasti edelleen halu kehittää omaa pelaamistaan. Mutta totta kai paikallispelissä on enemmän latausta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Itse en ole vielä Keskarilla ottelua koskaan hävinnyt, enkä muistaakseni yhtään näitä derbyjäkään, joten fokus on jatkaa voitokkaalla tiellä. Uusillekin pojille on tehty selväksi mitä tämä matsi merkitsee Klopeille ja muille kannattajille, joten keskiviikkona on jokaisella pelaajalla extralataus pelissä, kommentoi SJK:n hyökkääjä Roope Riski.
Meidän peli on alkanut tuntumaan koko ajan paremmalta. Ja alkukauden vaikeuksista huolimatta, meillä on joukkueen sisällä hyvä fiilis. Jokainen pelaaja on sitoutunut kääntämään meidän kauden voitokkaaksi, jatkaa Riski.

Viimeaikoina SJK on dominoinut näitä kohtaamisia, voittamalla kahden viime kauden aikana Veikkausliigan kuudesta kohtaamisesta viisi ja yhteismaalit on SJK:n hyväksi luvuin 10 – 6. Viime talvena kohdattiin Liigacupissa ja keväällä Suomen Cupissa, SJK voitti molemmat kohtaamiset samalla 2-1-tuloksella. Tämän kauden Veikkausliigassa joukkueet eivät ole vielä kohdanneet. SJK pelasi viime viikonloppuna vierasottelun KuPS:n kanssa ja tasasi pisteet maalittomalla tasapelillä. VPS puolestaan voitti sunnuntaina kovassa väännössä Vaasan Kaarlen kentällä RoPS:n 1-0. Keskiviikon kohtaamisessa historia ja sarjatilanne eivät kuitenkaan merkitse mitään. Vain se, mitä on tulostaululla ottelun jälkeen merkitsee.


Lähde katsomaan tulikuumaa Pohjanmaan derbyä Seinäjoen Keskuskentälle keskiviikkona. Ottelu alkaa klo 18.30 ja portit sekä palvelut avataan klo 17.00. Paikalle tulevat VPS-kannattajat ohjataan omille paikoilleen aurinkokatsomon toiseen laitaan. Siellä heille on oma sisäänkäynti ja palvelut anniskelualueesta lähtien. Tervetuloa!

Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.


Roope Riski on tottunut juhlimaan Keskuskentällä


VPS pyrkii pallonhallintaan


Seinäjoelle keskiviikkona saapuva Vaasan Palloseura on muuttanut pelityyliään radikaalisti viime kausista. Aiemmin vastaiskuihin suoraviivaisesti pyrkineen joukkueen peli perustuu nyt pallohallintaan ja kunnianhimoisesti pallon pitämiseen maassa. Muutoksen takana on kesken kauden viime vuonna päävalmentajaksi nousseen Petri Vuorisen ja hänen uudeksi kakkosvalmentajaksi tulleen Jani Sarajärven visio uudesta Vepsusta. Tarkoituksena on todennäköisesti ottaa kaikki irti uudesta stadionista ja sen tasaisesta tekonurmipinnasta, joka mahdollistaa huomattavasti näyttävämmän lyhytsyöttöpelin, kuin keväiset luonnonnurmet. Vaasaan nouseva Elisa Stadion on valmis heinäkuussa.


Vielä VPS ei kuitenkaan pelaa pelejään uudella pinnalla, eikä siten varakenttänä toimineen Kaarlen kentän perunapeltoa muistuttava alusta ole tätä pelityyliä palvellut millään muotoa. VPS onkin aloittanut kauden nihkeästi. Palloa on hallittu lähinnä omalla rangaistusalueella ja hyökkäyspäässä pallot ovat pomppineet karkuteille. Voittoja on tullut kolme, tasapelejä yksi ja tappioita neljä. Sarjassa se on seitsemäntenä. Viime sunnuntaina VPS voitti viime kauden hopeajoukkue RoPS:n 1-0, vaikka se ei saanut koko ottelussa laukaustakaan kohti vastustajan maalia. Silti omaan pelitapaan kannattaa luottaa, kärsivällisyys varmasti palkitaan viimeistään, kun kentät paranevat.


Joukkue on myös kärsinyt loukkaantumisista viime aikona ja sunnuntain pelissä niitä tuli lisää, kun Jesper Engström joutui jättämään kentän. Sunnuntaina sivussa olivat muun muassa viime kaudella SJK-paidassa aloittanut Juho Lähde, kapteenistoon kuuluva Veli Lampi, keskuspuolustaja Mikko Viitikko ja uusi vahvistus Sebastian Strandvall, joka odottelee vielä pelilupaansa Iranista. Strandvallin peliluvasta ei ole vielä tätä kirjoitettaessa tietoa, mutta jos se tulee ennen keskiviikkoa, tekee hän todennäköisesti paluun Suomen kentille juuri SJK:ta vastaan.


Vaikka VPS:n esitys ei viime sunnuntaina häikäissytkään, teki voitto silti varmasti hyvää itseluottamukselle. Jos siihen lisätään vielä Strandvallin mahdollinen paluu, nähdään Seinäjoella todella kovaa taisteleva vierailija.Sebastian Strandvall toimi VPS:n kapteenina viimeksi kaudella 2014.


SJK:n kuntopuntari nousussa


SJK on voittanut viimeisestä viidestä pelistään kaksi, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt yhden. Siten alkukauden vaikeudet ovat jo pikku hiljaa jäämässä taakse ja otteet kentillä ovat parantuneet melkoisesti. Samalla pelaajia alkaa tulla takaisin sairastuvalta, kun yhdeksän kuukautta sivussa ollut puolustaja Richie Dorman teki viime viikolla paluun SJK Akatemian paidassa. Myös lähes koko alkukauden missannut Timo Tahvanainen on jälleen kunnossa, mutta hän ei ole vielä pelannut. Mehmet Hetemaj on niin ikään aloittanut jo harjoittelun joukkueen mukana.


Joukkueen rivejä on myös vahvistettu, kun puolustuksen keskustaan saapui Nigerian nuorten maajoukkueen Abonima Izuegbu. Hän oli jo kokoonpanossa viime lauantaina Kuopiossa, missä SJK haki maalittoman tasapelin hyvällä esityksellä. Mies ei kuitenkaan tehnyt vielä debyyttiään SJK-paidassa. SJK testasi myös englantilaista laitapelaajaa, mutta hän ei jatka joukkueessa.


Pelikieltoja ei SJK:lla ole. Loukkaantumisen vuoksi tästä ottelusta puuttuu Hetemaj, Dorman, Tahvanainen -kolmikon lisäksi vielä myös Matti Klinga, joka missaa näillä näkymin tämän viikon pelit ja palaa riveihin ensi viikon maajoukkuetauon jälkeen.SJK kävi kaatamassa VPS:n Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa Vaasassa.


Liput otteluun


Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.


Aikuinen:

Ennakko 18 �
Portilta 20 �


Alennusryhmät 8 �

Portilta 10 �


Kausikorttilaiset, alle 4-vuotiaat, sotaveteraanit ja -lotat ilmaiseksi.


Ottelu näkyy suorana lähetyksenä ISTV ja Ruutu+ -palveluiden kautta.


Linkistä pääset suoraan Veikkauksen sivuille ja kaikista sitä kautta pelatuista peleistä, ohjautuu pieni palkkio SJK-junioreiden toiminnan hyväksi.

Järjestelyt Keskuskentällä


SJK siirtyy kesäkuussa pelaamaan uudelle OmaSp Stadionille, jolla otteluiden järjestelyt luonnollisesti ovat hieman erilaiset kuin Seinäjoen Keskuskentällä. Osaa järjestelyistä on yhdenmukaistettu jo nyt ja nämä on katsojien syytä ottaa huomioon.


Suurin muutos on, ettei samalla lipulla voi lähteä kesken ottelun ja palata takasin sisään. Sama koskee myös kausikortteja. Ottelun aikana alueelta poistumisen jälkeen tarvitaan uusi pääsylippu sisään. Kaikille sisääntulijoille tehdään jatkossa myös turvatarkastus ja tätä varten pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä sisääntulossa. Palvelut ja portit aukeavat Keskuskentällä jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Tupakointi on sallittua vain sille varatuilla paikoilla.


Lehdistön ja muun median edustajien sisääntuloportti vaihtuu Keskuskentällä pääkatsomon taakse, kuuluttamon portista. Kaikki akkreditoituneet otetaan sisään sieltä ja samoin kuvausliivit yms. saa tällä portilla. Peleissä käytetään vain SJK:n antamia kulkulupia tai kuvausliivejä. Samalta portilta tulee sisään myös joukkueet ja heidän taustajoukkonsa. Kaikilta median edustajilta toivotaan akkreditointia tai pressikorttia. Akkreditointi tehdään sähköpostitse osoitteeseen mediatiimi@sjk2007.fi. Median edustajille on varattu tilaa katsomosta akkreditointien mukaan, lisäksi medialle on työskentelytilaa kuuluttamon alakerrassa ja kahvit sekä muut virvokkeet samassa paikassa. Ottelun lehdistötilaisuus on kuuluttamon yläkerrassa ottelun jälkeen.


Paikalle tulevat VPS-kannattajat otetaan sisään omasta portista, aurinkokatsomon takaa. Vieraskannattajien portin osoite on Ruukintie 39. Siellä heille on kaikki omat palvelut, anniskelualue, WC ja kioskimyynti. Alue on rajattu ja sen läpi tai vierestä ei ole kulkua muilla katsojilla. Myös VPS-kannattajille tehdään turvatarkastus.


Normaalisti aurinkokatsomon päädyssä oleva, kaikille avoin kioski, on siirretty toiseen päähän aurinkokatsomoa. Muutenkin aurinkokatsomoon tulevien katsojien suositellaan käyttävän pesäpallostadionin porttia sisään- ja ulos tullessa. Ottelun jälkeen uloskäynti aurinkokatsomosta on vain pesäpallostadionin portista.


Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3500 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on lisäksi runsaasti. Vain pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Huomioithan että sateenvarjojen tuominen jalkapallo-otteluun on kielletty. Samoin pullojen, purkkien, ilotulitteiden ja vaarallisten esineiden tuominen.


Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset (poislukien media), otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Kausikorteilla ja ennakkolipuilla pääsee kaikista porteista ja omista väylistä. Ottelun oltua käynnissä 15 minuuttia, voi lippuja ostaa enää vain pääkatsomon takaa.


Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK:n fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.


Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä.


SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn.