123 456 7890

SJK isännöi perjantaina 13.9. klo 18:30 Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuraa OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Myös SJK-juniorit myyvät kaikkiin SJK:n Veikkausliigan Haastajasarjan kotiotteluihin käyvää lippu-voucheria, jonka voi vaihtaa pääsylipuksi haluamaansa otteluun. Voucherin hinnasta osa tilitetään suoraan SJK-junioreiden tukemiseen. Lue lisää tapahtuman järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosasta.

Perjantain Pohjanmaan derby on kaikkiaan 28. kerta, kun nämä joukkueet kohtaaavat. SJK on ollut otteluissa niskan päällä ja vierailija VPS on voittanut vain kuudesti. Kolme kertaa on päädytty tasapeliin. Tällä kaudella on kohdattu jo kertaalleen Seinäjoella sekä Vaasassa. Näissä otteluissa Vaasassa pisteet tasattiin 1-1-tuloksella ja Seinäjoella SJK otti niukan kotivoiton 1-0-tuloksella. Silloin pelattiin myös kolmen pohjalaisseuran välistä Pohjanmaan PowerPark Liigaa ja SJK voitti pokaalin kuuden pisteen erolla KPV:hen. VPS jäi kolmikon viimeiseksi. Tuota liigaa ei enää jatketa, vaan nyt pelataan Veikkausliigan Haastajasarjaa. VPS pelaa sarjapaikastaan ja SJK tavoittelee paikkaa Eurooppaan kaudeksi 2020.

Haastajasarjan kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta osallistuu kauden jälkeen pelattavaan Europeliturnaukseen, missä on jaossa paikka kauden 2020 UEFA Eurooppa-Liigan karsintaan. Tuo on ollut SJK:n tavoitteena kauden alusta alkaen ja joukkue tulee tekemään kaikkensa ensin päästäkseen Europeliturnaukseen ja sitten voittaakseen sen.

Jälleen kova peli edessä ja tämä on juuri semmoinen, kuin derbyt ovat. Sinä aikana, kun minä olen ollut SJK:ssa, ovat nämä pelit olleet aina todella tiukkoja, täysin riippumatta siitä, missä kunnossa joukkueet ovat sarjoissa olleet aiemmin tai millä paikalla ollaan taulukossa, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund on tehnyt siellä nyt hyvää työtä ja hän on tuonut joukkueeseen paljon lisää energiaa ja vastaan tulee erilainen joukkue kuin alkukaudella. Meidän pitää olla varmoja siitä, että pystymme vastaamaan siihen energiaan, Page jatkaa

Olemme harjoitelleet nyt hyvin tämän maajoukkuetauon aikana ja olen luottavainen, että otamme ottelusta voiton kannattajillemme sekä kolme pistettä, jotka auttavat tuomaan hyvän alun eurotavoitteellemme. Olemme myös saaneet pelaajia takaisin harjoituksiin loukkaantumisista ja se on tuonut eri vaihtoehtoja sekä syvyyttä meidän ryhmään. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa, hyvällä asenteella ja henkisesti hyvin valmistautuneita peliin, Page vakuuttaa.

Puolustaja Jarkko Hurmeelle perjantain VPS-kohtaaminen on kauden ensimmäinen. Pohjanmaan derbyn hän pelasi kuitenkin jo alkukaudesta KPV:ta vastaan. SJK:ta kaudesta 2016 lähtien edustanut Hurme, on kuitenkin ehtinyt pelata otteluita VPS:ää vastaan jo useampaan kertaan.

Ensimmäistä kertaa pelataan nyt tälläisessä sarjajärjestelmässä, ja jos se on VPS:lle tärkeä peli, niin tuntuu, että tämä on meillekin vähän pakkovoiton paikka. Meidän pitää olla Haastajasarjan kahden parhaan joukossa. Derby itsessään on tärkeä, mutta tämä sarjajärjestelmä tuo siihen vielä lisää, eikä tämä ole mikään tavallinen kolmen pisteen peli, pohtii Jarkko Hurme.

Hurme oli pitkään sivussa talvikaudella ja keväällä, kun miestä kuntoutettiin rauhassa vanhoista, pitkään vaivanneista vaivoista. Keväällä kun Hurme pääsi taas pelikentille, tuli uusi loukkaantuminen HJK-vieraspelissä ja paluu kentille tapahtui vasta nyt syksyllä.

Talvella muutimme treenaamistani, kun mulla oli siinä ne pari leikkausta alla. Päätettiin silloin, että otetaan ihan rauhassa ja laitetaan oikeasti ne jalat kuntoon ennen kuin aletaan pelaamaan. Ja se tuntuikin silloin sitten keväällä siltä. Mutta sitten tuo helkkarin lonkka meni pelissä siinä, ja se pilasi kaiken täysin. Jalat tuntui silloin todella hyvältä, niin uusi loukkaantuminen tuli kyllä todella veemäiseen paikkaan, kertoo Hurme.

Nyt sitten taas jalat ovat kunnossa, lonkka on kunnossa ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin tuntuu, että olen juuri nyt parhaassa kunnossa mitä olen täällä Seinäjoella pelatessa ollut koskaan. Kun olen joutunut olemaan pitkään poissa, niin olen myös saanut kuntouttaa itseni täysin siinä samalla. Tosi hyvältä tuntuu ja on ollut kyllä helkkarin kiva päästä pelaamaan ja treenaamaan kunnolla pitkästä aikaa, Hurme jatkaa.

Kerrankin kun kunnossa pääsee pelaamaan, niin mikäs sen mukavampaa. Ja jos valinta kohdistuu meikäläiseen perjantaina, niin taatusti annan kentällä aivan kaikkeni, siitä ei ainakaan jää kiinni, vakuuttaa Hurme vielä lopuksi nauraen.

Pohjanmaan derby, SJK – VPS perjantaina 13.9. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

VPS taistelee säilymisestään

Vaasan Palloseuran kausi on ollut vaikea. Kauden se aloitti Petri Vuorisen alaisuudessa, mutta kun vielä heinäkuussa joukkue oli ilman ainoatakaan voittoa, joutui Vuorinen tehtävistään sivuun ja tilalle nostettiin VPS-j Akatemiaa valmentanut Christian Sund. Myös muu valmennusryhmä koki pientä muutosta.

Muutosta tapahtui myös seuran taustalla, sillä toimitusjohtaja jätti seuran ja talousvaikeudet kasvoivat niin suuriksi, että koko seuran olemassaolo oli vaakalaudalla. Talouspuolella päästiin kuitenkin uusiin ratkaisuihin ja taustalle tulleet uudet tukijat tuovat tarvittavan helpotuksen, jopa siinäkin tilanteessa että seura tippuisi ensi kaudeksi Ykköseen.

Sarjassa VPS on kuitenkin viimeisenä suoran putoajan paikalla. Sundin otettua tehtävät vastaan, on joukkue saanut tililleen kaksi voittoa ja oljenkorsi säilymiseen on löytynyt. Edellä oleva KPV on enää vain pisteen päässä ja toiseksi viimeinen joukkue karsii sarjapaikastaan Ykkösen toiseksi sijoittunutta vastaan. Kolmanneksi viimeisenä oleva RoPS on yhdeksän pisteen päässä. Vaatisi täydellisen loppukauden ja muiden romahtamisen, jotta VPS vielä säilyisi ilman karsintoja Veikkausliigassa.

Perjantain otteluun VPS pääsee pelaajatilanteen osalta ainakin hyvistä lähtökohdista, eikä tiedossa ole merkittäviä poissaolijoita. Muutenkin VPS on paljon kovempi joukkue mitä sarjatilanne antaa ymmärtää. Joukkueesta löytyy hyviä ja kokeneita pelaajia joka linjaan. Esimerkiksi kapteeni Sebastian Strandvall taatusti tekee kaikkensa auttaakseen seuraansa säilymään ja SJK on vastustajana sytyttävimmästä päästä. Perjantain ottelusta tulee taatusti kivenkova taistelu pisteistä.

VPS:n paras maalintekijä on 23-vuotias kamerunilainen Alain Ebwelle, jolla on kasassa viisi tehtyä maalia. Hänen takanaan on neljä maalia mieheen tehneet, VPS-junioreista mukaan noussut 19-vuotias Momodou Sarr ja jo pitkään VPS:aa edustanut jamaikalainen Steven Morrissey. Sarr ja Morrissey ovat myös joukkueen tehokas syöttäjäkaksikko, kun molemmilla on kasassa kolme maaliin johtanutta syöttöä. Kesän siirtoikkunassa VPS vahvisti rivejään ukrainalaisella maalivahti Valerii Voskonianilla ja jamaikalaisella hyökkääjällä Ricardo Morrisilla.

Paikalle tulevat vaasalaiskannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoihin 113 ja 114, missä heille on omat palvelut anniskeluineen sekä oma sisäänkäynti lohkon 114 takaa. Ennakkoliput vieraskannattajien katsomoon edullisesti vain tästä linkistä.

SJK:n loukkaantumistilanne helpottamassa

Ennen maajoukkuetaukoa, SJK kärsi pientä loukkaantumissumaa. Nyt tuo tilanne on kuitenkin helpottamassa ja pelaajia palaa mukaan riveihin. Obed Malolo palaa pelikiellosta ja Dion Acoff sekä José Nadson ovat taas mukana treeneissä. Jo aiemmin paluun teki Jarkko Hurme sekä Boris Kadio.

Dani Hatakka kärsii perjantaina yhden ottelun mittaista pelikieltoa, jonka sai korttitilin täyttymisen vuoksi. Billy Ions joutui käymään viime viikonloppuna operaatiossa pitkään vaivanneen alaraajavammansa vuoksi ja näin ollen hänen kautensa saattaa olla ohi.

Maajoukkuetauon aikana SJK:n pelaajia oli mukana myös maajoukkuetehtävissä ja suurimmat minuutit siellä pelasi Suomen U21-maajoukkueen Joonas Sundman. Hän pelasi avauksessa Suomen molemmissa EM-karsintaotteluissa, kun Suomi kohtasi Ukrainan vierasottelussa ja Pohjois-Irlannin kotiottelussa Oulussa. Suomi voitti Ukrainan vieraissa 2-0 ja tasasi pisteet Pohjois-Irlannin kanssa 1-1 tuloksella. Sundman pelasi molemmat ottelut kokonaan.

Jeremiah Streng ja Maximo Tolonen kohtasivat Suomen U19-maajoukkueen paidassa tuplamaaotteluissa Slovakian. Tolonen pelasi avauksessa ensimmäisessä ottelussa ja Streng toisessa. Streng pääsi myös maalintekoon ja oli järjestelemässä toista, kun Suomi voitti jälkimmäisen ottelun 2-1 luvuin. Ensimmäisessä ottelussa Slovakia oli niukasti vahvempi. Tolonen tuli sisään vaihdosta jälkimmäisessä ottelussa ja Streng ensimmäisessä.

Maalivahti Mihkel Aksalu oli Viron A-maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa, kun Viro kohtasi Valko-Venäjän ja Hollannin. Aksalu katseli molemmat ottelut vaihtopenkiltä.

VPS:n lisäksi SJK:n kanssa samassa Veikkausliigan Haastajasarjassa pelaa FC Lahti, HIFK, RoPS ja KPV. Kotona näistä kohdataan VPS:n lisäksi FC Lahti ja KPV. HIFK ja RoPS kohdataan vieraissa. Haastajasarjassa pelataan yksinkertainen sarja ja pisteet runkosarjasta ovat siinä voimassa. SJK johtaa tasapisteissä FC Lahden kanssa, mutta paremmalla maalierolla ja seuraavina on kahden pisteen välein HIFK ja RoPS. Ero karsijan paikalla olevaan KPV:hen on 12 pistettä ja viimeisenä olevaan VPS:ään vielä piste enemmän. Haastajasarjan kaksi parasta pääsee mukaan kauden lopussa pelattavaan Europeliturnaukseen.

VPS:n jälkeen SJK kohtaa lauantaina 21.9. klo 18:00 Helsingissä HIFK:n. Ottelu näkyy Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa ilmaiseksi yhdessä SJK-väen kesken Carlsberg Sports Barin Vierasmatsi Live-tapahtumassa OmaSp Stadionilla.

Seuraava kotiottelu on perjantaina 27.9. klo 18.30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu toinen naapuriseura KPV. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. KPV-kannattajille varataan oma sisäänkäynti, omat paikat ja palvelut Itäpäädyn vieraskatsomoon.

Pohjanmaan derbyn järjestelyt ja oheisohjelma

SJK – VPS potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

SJK-juniorit myyvät kaikkiin SJK:n Veikkausliigan Haastajasarjan kotiotteluihin käyvää lippu-voucheria, jonka voi vaihtaa pääsylipuksi haluamaansa otteluun. Voucherin hinnasta osa tilitetään suoraan SJK-junioreiden tukemiseen.

Paikalle tulevat vaasalaiskannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoihin 113 ja 114, missä heille on omat palvelut anniskeluineen sekä oma sisäänkäynti lohkon 114 takaa. Ennakkoliput vieraskannattajien katsomoon edullisesti vain tästä linkistä.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 16.30. Lippukioski aukeaa klo 17.00, mutta SJK Shop palvelee jo klo 9.00 alkaen ja on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki ottelun jälkeen vielä vähintään kaksi tuntia. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 17.30 – 18.00.

Stadionbussit kiertävät kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi.

Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Möys vieraspäädyssä on anniskelu. Katsomoanniskelualueet löydät alla olevasta katsomokartasta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 16.30 – 17.30 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. DJ Josio nostaa Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa ennen ottelua. Lisäksi ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17.30 – 18.30.

Ottelun aikana pääsee äänestämään Giganttisinta pelaajaa SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä ja Koskenalantien varrella sijaitsevan entisen oppilaitoksen pihassa. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.