123 456 7890

Veikkausliigan ottelu SJK – VPS lauantaina OmaSp Stadionilla klo 17.00. Ottelu on samalla Pohjanmaan PowerPark Liigaa, jossa kamppaillaan Pohjanmaan alueen herruudesta. Meno OmaSp Stadionilla alkaa jo klo 12.00 ja jatkuu vielä pitkään ottelun jälkeen. Lippukioski aukeaa klo 15.30 ja katsomoiden portit aukeavat yleisölle klo 16.00. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. VPS-kannattajien lippuja voi kysellä VPS:n toimistolta. SJK Shop on lauantaina auki jo klo 12.00 lähtien. Lue lisää ottelun järjestelyistä ja oheistapahtumista, tämän ennakon loppuosasta.

Pohjanmaan derby-ottelut ovat aina keränneet suuret yleisöt ja tunteet ovat olleet pinnassa molemmissa leireissä. Näissä otteluissa ei sarjataulukolla tai edellisillä otteluilla ole väliä, vain voitto merkitsee. Lauantain otteluun odotetaan suurta yleisömäärää ja molemmille joukkueille ottelussa on isot panokset jo pelkästään Veikkausliigankin osalta.

Derby on aina derby ja ne keräävät aina suuret yleisöt. Varmasti nytkin kauden ennätysyleisöä odotetaan. Nautin niiden pelaamisesta kovasti jo aikoinaan pelaajana. Erityisesti Vaasaa vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Joukkueen sisällä emme kuitenkaan niinkään keskity derbyyn, vaan omiin asioihimme, sillä meidän täytyy parantaa peliämme, Eremenko jatkaa.

– Viime ottelu Ilvestä vastaan oli tietenkin erityinen, koska siinä oli erityisolosuhteet. Pelasimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella oikealla nurmella. Enkä suostu laskemaan Turussa keväällä pelattua ottelua nurmiotteluksi, sillä kenttä ei siellä ollut vielä nurmea. Sitten oli vielä sade. Oli pientä kuuroa, täyttä kaatosadetta ja kaikkea siltä väliltä. Tottakai se vaikutti molemmille joukkueille, mutta eiköhän se sopinut kotijoukkueelle kuitenkin paremmin. Silti, näillä ei ole mitään merkitystä, vaan sillä on merkitystä, että emme tehneet kentällä sitä mitä meidän piti. Siihen meidän täytyy löytää vastaukset ja parantaa tähän tulevaan otteluun, Eremenko toteaa.

Me lähdemme lauantaina siitä, että meidän tulee ottaa kolme pistettä. Ei vain siksi, että tämä on derby, vaan siksi että me menetimme kolme pistettä viime viikonloppuna ja nyt meidän täytyy aina ottaa täydet pisteet kotikentällä. Se on aina lähtökohtana. Emme mieti tulevia otteluita pidemmälle, emmekä enää menneitäkään, vaan keskitymme vain tähän otteluun ja haluamme siitä täydet pisteet, päättää Eremenko.

Naapurikaupunkien ykkösseurat, SJK ja VPS, kohtaavat nyt 27. kerran Pohjanmaan derbyssä. SJK on ollut kohtaamisissa vahvempi, sillä se on voittanut 17 kertaa ja VPS 6 kertaa. Vain kolmesti on päädytty tasapeliin. Kohtaamiset ovat olleet Veikkausliigaa, Suomen cupia tai jo historiaan jäänyttä Liigacupia, ja ne kaikki ovat siltä ajalta, kun SJK ja VPS ovat pelanneet samalla sarjatasolla Veikkausliigassa. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi 1–1-tasapeliin Vaasassa. Silloin valmentajana oli vielä Petri Vuorinen, nyt VPS on uudessa komennossa ensimmäistä kertaa, kun Christian Sund nostettiin Vuorisen tilalle.

Tämä on varmasti erikoisempi ottelu heidän puoleltaan tällä kertaa. Petri Vuorinen oli ollut siellä vamentajana melkein koko ajan tänä aikana, kun minä olen ollut täällä. Yleensä kun valmentajaa vaihdetaan, saattaa joukkueella olla hetken semmoinen buusti päällä. Ja meidän pitää olla hereillä siinä, sanoo SJK:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Christian Sund on kuitenkin ollut mukana Vuorisen valmennustiimissä, ja yleensä niihin otetaan ihmisiä, jotka ajattelevat futiksesta samalla tavalla, niin saa nähdä muuttavatko he hirveästi mitään. Joka tapauksessa meidän pitää olla hereillä heti pelin alkuvaiheilla, että ymmärrämme, lähtevätkö he prässäämään korkealla vaiko matalalla, vai lähtevätkö hakemaan vain pistettä täältä matalalla blokilla, sanoo Hetemaj.

Mutta tottakai me tiedämme, että jokainen peli näistä joissa olen pelannut ja muistan, ovat olleet todella kivoja pelejä kentällä. Yleisöä on ollut paljon, jokaiseen tilanteeseen on menty kovaa mutta rehellisesti. En ainakaan muista, että kukaan olisi loukkaantunut näissä tapahtumissa. Kaikin puolin näistä on todella paljon kivoja muistoja. Itsekin olen tehnyt maalin heitä vastaan ja se on aina kyllä paras peli tehdä maali täällä SJK:ssa, nauraa Hetemaj.

Kyllä nämä on pelaajille ja katsojille huikeita tapahtumia. Meillä on täällä kaunis stadion ja kun tänne tulee todennäköisesti kauden suurin yleisömäärä, on se vaan niin hienoa pelata. Nyt on muutenkin ollut hienoja pelejä viime aikoina, joissa on ollut paljon katsojia. Täällä, Inter-pelissä, oli viimeksi paljon yleisöä ja Ilves-pelissä vieraissa oli paljon katsojia. Joten mikäs sen parempaa. Kyllä nämä on huikeita tapahtumia olleet, korostaa Hetemaj vielä lopuksi.

Löydät Pohjanmaan PowerPark Liigan sarjatilanteen, tulevat ottelut ja maalipörssin tästä linkistä.

Lauantaina 13.7. klo 17:.0 OmaSp Stadionilla, Pohjanmaan derby SJK vs. VPS. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä studioineen JIM TV-kanavalta ja maksullisesta Ruutu-palvelusta. Se on myös kohteena Veikkauksella ja kertoimet löyvät Veikkauksen sivuilta. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionin tunnelmaan lauantaina!

VPS Christian Sundin valmennuksessa

Lauantain otteluun VPS tulee uudessa komennossa, kun pitkään seurassa vaikuttanut Petri Vuorinen sai väistyä ja hänen valmennusryhmästä nostettiin valmennusvastuuseen Christian Sund. Aiemmin hän on toiminut VPS J Akatemian valmentajana ja SJK-junioreiden Talenttivalmentajana. Seinäjoella Sund on tuttu myös pelaajana, sillä hän pelasi SJK:ssa kausina 2011-2012, ja oli nostamassa SJK:ta Kakkosesta Ykköseen. Hän pelaa myös SJK:n alaisuudessa toimivan Apollo-hyväntekeväisyysjoukkueen riveissä.

Sund kuului Vuorisen valmennustiimiin entuudestaan, samoin maalivahtivalmennuksesta vastaava Henri Sillanpää, joka jatkaa Sundin kanssa valmennuksessa. Mukaan tulee vielä seuran junioripuolelta toistaiseksi nimeämätön henkilö. Helppoon paikkaan ei Sund pääse, sillä VPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa viimeisenä, eikä se ole voittanut vielä yhtään ottelua koko kaudella. Edellä oleva KPV:kin on kolmen pisteen päässä ja karsintapaikankin välttääksen, VPS tarvitsee enemmän kuin kahdeksan pistettä tulevista otteluista. Viimeisistä viidestä pelistä se on saanut vain yhden pisteen.

Säilyminen on nyt ainoa tavoitteemme. Tiedän, miksi minut on laitettu tähän ja se on säilymisen takia. Uskon täysin siihen, että pystymme kääntämään tämän tilanteen. Se on ollut niin pienestä kiinni, että olisimme saaneet muutaman voiton. Jo näiden kahden treenin perusteella uskon kovasti tähän joukkueeseen ja siihen, että pystymme kääntämään kurssin, Christian Sund sanoo seuransa nettisivuilla, päävalmentajapestin julkaisun jälkeen.

SJK-peli on ensimmäinen päävalmentajana, joten en oikein tiedä mitä fiiliksiä siellä pitäisi olla. Keskityn nyt enemmän omaan pelaamiseemme, jotta saamme siitä sen näköistä, mitä sen pitäisi olla. Sitä kautta saamme voittoja, joita tarvitsemme. Tiedämme, miten SJK tulee todennäköisesti pelaamaan, mutta oma tekeminen on nyt tärkeintä, kertoo Sund samassa haastattelussa.

Edellisessä ottelussa VPS kohtasi vieraspelissä KPV:n ja koki siinä kirvelevän 1–2-tappion. Se oli ottelu jota ei olisi saanut hävitä, ja se maksoi lopulta Petri Vuorisen työpaikan. Samalla se maksoi kentällä keskikenttäpelaaja Juho Lähteen pelikunnon, sillä Lähde loukkaantui jo ensimmäisellä puoliajalla ja hänen pelaamisensa taas lauantaina on vielä epävarmaa. Varmuudella sivussa on joukkueen kapteeni ja kenties yksi tärkeimmistä pelaajista, kun Sebastian Strandvallin korttitili täyttyi. Strandvall ei siten ole lauantaina mukana.

Peliin on tulossa suuri määrä VPS-kannattajia omiaan tukemaan ja he kaikki sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, lohkoihin 113 ja 114, missä heille on oma sisäänkäynti lohkon 114 takaa, omat palvelut ja oma anniskelualue. Liput sinne jakaa ja myy ainoastaan VPS, joten lippuja voi tiedustella heidän kanavistaan. Alustavasti heitä on tulossa 150-250.

Mosa Yaghoubi palaa pelikiellosta mukaan

SJK saa keskikentälleen jälleen Moshtagh Yaghoubin, joka huilasi kaksi edellistä ottelua korttitilin täyttymisen ja lisäpelikiellon vuoksi. Mosan edellinen ottelu oli kesäkuun puolivälissä pelattu HIFK-vieraspeli. Hän tuo lisää voimaa keskikentälle ja pääsee pitkästä aikaa loukkaantumisista aiemmin kärsineen Mehmet Hetemaj’n kanssa dominoimaan SJK:n keskikenttää.

Edellinen ottelu Tampereella oli suuri pettymys ja samalla SJK sai siinä jobinpostia, kun keskuspuolustaja Boris Kadio loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla. Näillä näkymin Kadio on sivussa lauantaina ja myös seuraavasta KPV-ottelusta. Jarkko Hurme on ollut pitkään sivussa talvella tehdyn operaation ja sen jälkiseuraamusten jälkeen. Tällä hetkellä hän harjoittelee välillä joukkueen mukana, välillä omatoimisesti, mutta pelikunnossa hän ei ole vielä lähiaikoina. Siirtoikkuna aukesi 10. heinäkuuta virallisesti ja SJK teki jo aiemmin sopimuksen Ykkösen EIF:ssä pelanneen Samba Bengan kanssa. Nyt siirtoikkunan aukeamisen jälkeen, Benga on tarvittaessa myös pelikelpoinen.

Pelistä saattaa tulla myös historiallinen, sillä jos SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu pelaa, on se hänen 200. virallinen ottelunsa SJK:n paidassa. Aksalu olisi ensimmäinen pelaaja, joka rikkoo tuon rajan. Mukaan on laskettu miehen pelit SJK:ssa Ykkösessä, Veikkausliigassa, Suomen cupissa ja muissa virallisissa kilpailuissa. Liigacup ei ole mukana luvussa. Aksalu onkin täysiverinen SJK-legenda, jolla on tilillään ottelumäärän lisäksi Suomen mestaruus, Suomen cupin mestaruus, Liigacupin mestaruus, hopea- ja pronssimitalit sekä sarjanousu Ykkösestä Veikkausliigaan. SJK:n nykypelaajista Aksalua lähimpänä pelimäärissä on Mehmet Hetemaj, jolla on nyt tilillään yhteensä 129 ottelua SJK-paidassa, niistä 102 on liigapelejä. Aksalulla liigapelejä on 148. Lisää SJK:n tilastohistoriaa ja ennätyksiä löytyy SJK:n nettisivuilta.

Lauantain ottelun jälkeen SJK kohtaa Veikausliigassa ja Pohjanmaan PowerPark Liigassa KPV:n. Ottelu pelataan Kokkolassa lauantaina 20.7. klo 17.00 ja SJK järjestää sinne kaikille avoimen bussikuljetuksen. Kokkolassa SJK-väki sijoittuu samaan paikkaan ja sinne liput saa ilmaiseksi kausikortilla SJK Shopista. Myös bussikuljetukseen ilmoittaudutaan SJK Shopissa ja samalla maksetaan matkan hintana oleva 10 euroa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan torstaihin 18.7. klo 15.00 asti. Käy siis SJK Shopissa varaamassa matkasi ja hakemassa pääsylippu kauden 2019 runkosarjan viimeiseen Pohjanmaan derbyyn. Seuraava kotiottelu on perjantaina 26.7. klo 18.30 ja silloin SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Lahtea. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Lauantain Pohjanmaan derbyn järjestelyt ja oheisohjelma

SJK – VPS potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 17.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat, mutta tänä vuonna myös niissä on paikkanumero. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 15.00. Lippukioski aukeaa klo 15.30, mutta SJK Shop palvelee jo klo 12.00 alkaen ja se on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 16.00. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki tämän ottelun jälkeen vielä pitkään.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä ja Koskenalantien varrella sijaitsevan entisen oppilaitoksen pihassa. Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialue ja Seinäjoki Areenan parkkialueet ovat tällä kertaa kaikki samaan aikaan Seinäjoella juhlittavien Tangomarkkinoiden karavaanareiden käytössä. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kiertävät jälleen tällä kaudella kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Ennen illan ottelua, on OmaSp Stadionilla jo paljon ohjelmaa klo 12.00 alkaen. Silloin SJK:n naiskatsomo järjestää OmaSp Stadionilla Respect-jumppa -hyväntekeväisyystapahtuan, jolla kerätään varoja vähävaraisten lasten futisharrastukseen. Klo 12.00 alkaa ensin Anu Ridanpää-Taittosen vetämä Kesäinen Sportcocktail ja klo 13.30 Wilma Rytkösen vetämä Joogaa Kaikille. Voit osallistua vain toiseen tai molempiin. Osallistuminen on ilmaista, mutta samalla kerätään lahjoituksia Respect-rahastoon. Jokainen osallistuja saa myös lipun illan otteluun.

Klo 14.30 alkaa OmaSp Stadionin pihassa, Tapahtumatorilla OmaSp StadionFest Rodeo, jossa on mukana myös Glow Dance ja DJ. Tapahtuma päättyy vähän ennen ottelun alkua. Paikalla on pehmusteilla ympäröity mekaaninen Rodeo-härkä, jonka selässä tietyn ajan pysymällä, voit voittaa lippuja elokuussa järjestettävään OmaSp StadionFestiin tai voit korottaa SJK – VPS -ottelulippusi Kultalippuun. Osallistuminen on ilmaista, mutta jokainen osallistuu omalla vastuullaan ja ikäraja on 15 vuotta.

Samoin OmaSp Stadionin edessä olevalla ministadionilla, pelaa SJK-junioreiden 2012-syntyneet näytösturnausta ja siellä on myös SJK:n pelaaja mukana klo 15.30 alkaen mukana. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 16.00 – 16.30.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 16.00 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Anniskelualueen löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin tietenkin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Näiden lisäksi, uusina alueina on Kannattajapäädyn Kloppien osion vieressä lohkosta 125 kaksi alinta penkkiriviä sekä Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa lohkossa 101 palveleva alue. Pääkatsomon VIP-penkeistä osa on anniskelualuetta ja myös vieraskatsomon lohkossa 114 on anniskelualue. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 15.00 – 16.00 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. DJ Josio nostaa Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa niin ikään ennen ottelua. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa esiintyy trubaduuri. Lisäksi ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 19.45. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 16.00 – 17.00.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Peliin on tulossa suuri määrä VPS-kannattajia ja he kaikki sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, lohkoihin 113 ja 114, missä heille on oma sisäänkäynti lohkon 114 takaa, omat palvelut ja oma anniskelualue. Sieltä saa ruokaa ja virvokkeita myös perheen pienimmille. Liput sinne jakaa ja myy ainoastaan VPS, joten lippuja voi tiedustella heidän kanavistaan. VPS-kannattajille on varattu enintään 500 hengen lippukiintiö. Alustavasti heitä on tulossa 150-250. Turvallisuussyistä katsomo avataan klo 16.00 ja VPS-kannattajia saatetaan tarvittaessa joutua pitämään hetki ottelun jälkeen paikoillaan, ennen ulospäästämistä. VPS-katsomosta ei ole myöskään pääsyä OmaSp Stadionin muihin katsomoihin tai palveluihin.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!