123 456 7890

SJK matkustaa Pohjanmaan sisäisenä pelatun Liigacupin alkulohkon viimeiseen otteluun Pietarsaareen ja kohtaa siellä isäntäjoukkue FF Jaron. Ottelu pelataan Tellushallissa ja se potkaistaan käyntiin lauantaina 28.2. klo 15.15.

Liigacupin jatkopelien osalta pelillä ei ole enää merkitystä, sillä SJK varmisti jo lohkovoiton viime viikon keskiviikkona, kaatamalla VPS:n Vaasassa peräti 3-0 luvuin. Jaron tie puolestaan nousi pystyyn viime lauantaina, kun VPS voitti niukasti Jaron kotihallissaan ja varmisti samalla lohkon kakkossijan.

SJK ei kuitenkaan välitä Liigacupin tilanteesta, vaan se haluaa voittaa jokaisen pelaamansa ottelun. Samalla jokainen harjoitusottelu tarjoaa mahdollisuuden parantaa omaa peliä sarjakauden avauspotkun lähestyessä.

Tellushalli on perinteisesti vaikea paikka vieraille ja Jaro tulee siellä kovalla prässillä tekemään vierasjoukkueen pelaamisen tukalaksi. Heillä on oma selkeä pelitapa mitä he noudattavat ja joukkue on vahvistunut edellisen kohtaamisen jälkeen. Siitä tulee varmasti hyvä peli ja me menemme sinne antamaan parhaamme, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari tulevaa ottelua.

SJK:n keskikentttäpelaaja Marco Matrone on edustanut aikoinaan myös Jaroa ja jostain syystä mies on onnistunut maalinteossa kahdesti nimenomaan Jaroa vastaan.

Ylipäätään on kiva että pääsee tekemään maaleja. On kuitenkin sen verran harvinaista herkkua itselle. Jaro tulee varmasti kovaa lauantain otteluun ja he ovat aina olleet kotihallissaan kovia, kuten viime vuodetkin osoittaa. Siellä on kova alusta, hieman erilainen tekonurmi – kenties jo parhaat vuotensa nähnyt – ja se antaa heille hyvän edun. Varsinkin otteluiden alussa, Matrone arvioi.

SJK hyökkääjä Akseli Pelvas on kovassa talvikunnossa ja mies on osunut jo kuudesti harjoitusotteluissa.

Meidän hyökkäyspelaaminen parani jo viime kauden loppua kohden ja siinä mielessä me vain jatkamme siitä mihin jäimme kauden lopussa. On tietysti hyvä että on itsellekin osunut, sillä hyökkääjä elää kuitenkin maaleista. Jokaisella meillä on myös sen verran ammattiylpeyttä, että menemme hakemaan voittoa Pietarsaaresta, vaikka pelillä ei jatkopaikan suhteen olekaan enää mitään merkitystä, sanoo Pelvas päättäväisenä.

SJK Kannattajat järjestävät otteluun bussikuljetuksen, joka on avoin kaikille 18-vuotta täyttäneille. Matkaan lähdetään Wallsport Areenalta klo 13.00 ja paluu on samaan paikkaan pelin jälkeen, noin klo 19.00 paikkeilla. Matkan hinta on SJK Kannattajakortin tai Voittajakerho-kortin omistajilta 10� ja muilta 15�. Tuo ei sisällä pääsylippua peliin, mutta se on bussimatkalaisilta vain 7� (normaali 13 �). Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi.

Pelvas on osunut jo kuudesti talven aikana.

FF Jaro vahvistunut sitten viime kerran

Pietarsaaren ylpeyden rivit vahvistuivat merkittävästi, kun venäläinen puolustaja Iliya Vaganov liittyi joukkueeseen viime viikolla. Mukaan liittyi myös kaksimetrinen brasilialaisjätti Reginaldo Junior, joka teki lainasopimuksen Jaron kanssa annettuaan näytöt harjoituksissa. Reginaldo on pelipaikaltaan puolustaja ja suurseura Fluminesen sopimuspelaaja. Viime viikolla Jaro testasi latvialaista Ingars Tuglisia, joka on edustanut maataan myös U21-maajoukkueessa. Hänen jatkostaan tänä lauantaina ei ole kuitenkaan toistaiseksi tietoa.

VPS:ää vastaan viime lauantaina joukkueelta puuttui myös kenialainen Peter Opiyo, joka sai suoran punaisen SJK ottelussa, taklattuaan melko rajusti SJK:n Wayne Brownia. Lauantaina mies on jälleen Jaron valmentaja Alexei Eremenkon käytettävissä ja sähköä lienee olevan ilmassa kaksikon kohdatessa uudelleen lyhyen ajan sisään.

Sivussa Jarolta on varmuudella edelleen viime kauden Veikkausliigan maalikuningas Jonas Emet.

Jaro jäi alkulohkossa viimeiseksi, kun se kaatui harmillisesti viime hetken maalilla VPS:ää vastaan vieraskentällä. Jaro johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0, mutta VPS tuli ensin tasoihin toisella puoliajalla. Lopulta Jaron hakiessa voittoa riskillä nostamalla kaikki pelaajat ylös, pääsi Jordan Seabrook karkumatkalle ja sinetöi Jaron tappion yliajalla.

SJK:n ja Jaron tämän talven aiempi Liigacup kohtaaminen päättyi Seinäjoella SJK:n 4-0 voittoon.

Tuco osui Jaroa vastaan Seinäjoella 4-0 lukuihin päättyneessä ottelussa.

SJK:lla mukana testipelaaja Adams Diabat�

SJK:n akatemiajoukkue Kerho 07:n mukana näyttöjä antaa parhaillaan kolme norsunluurannikkolaista pelaajaa ja heistä vuonna 1992 syntynyt isokokoinen puolustaja Adams Diabat� halutaan testata myös kovempaa vastusta vastaan lauantain Liigacup-ottelussa.

Sivussa SJK:lta on edelleen puolustaja Zeljko Savic, joka hänkin saa aloittaa normaalin harjoittelun jälleen ensi viikon alusta. Muut pelaajat ovat kunnossa ja käytettävissä lauantaina.

SJK:n puolustaja ja kapteeni Pavle Milosavljevic oli viime viikonloppuna Tallinnassa FC Levadiaa vastaan elementissään ja mies onkin kovaa vauhtia tekemässä uutta nousua SJK:n puolustuksen kulmakiveksi.

Levadian pelitapa sopi minulle kun sai keskittyä taistelemaan joka pallosta. Vastaavia joukkueita saattaa tulla vastaan kesälläkin, joten teki hyvää päästä harjoittelemaan puolustamista tämmöistä joukkuetta vastaan. Jaro pelissä tulee puolestaan olemaan kova tempo. He ovat olleet kova vastus joka kerta kun olemme kohdanneet, enkä usko tästä tulevan poikkeusta, arvelee Milosavljevic.

SJK on jo varmistanut lohkovoiton ja Jaro on jäänyt lohkon viimeiseksi. SJK:n tuleva puolivälieräjoukkue selvisi kuluvan viikon keskiviikkona, kun RoPS varmisti kakkospaikan A-lohkosta. SJK kohtaa RoPS:n puolivälierässä Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 7.3. klo 16.00.

Emme mieti vielä sitä ottelua, enkä ole edes ajatellut minkälainen vastustaja sieltä on tulossa. Keskitymme otteluun kerrallaan ja nyt keskitymme voittamaan lauantaina Jaron, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Marco Matrone päättäväisenä.

FF Jaro – SJK Pietarsaaren Tellushallissa lauantaina klo 15.15.

Kapteeni Milosavljevic puskemassa SJK – FF Jaro ottelussa.

SJK TV:n haastatteluissa Matrone, Pelvas ja Milosavljevic