123 456 7890

SJK nousi tappioasemasta tasapeliin ja lähes ohi, kun kauden ensimmäinen derby päättyi 1-1 tulokseen. Isäntäjoukkue hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja maali meni sisään SJK:n oman pelaajan kautta puoliajan lopulla. Toisella puoliskolla SJK otti pelin komentoonsa ja mitä pidemmälle mentiin, sitä selvempää oli, että vähintään tasapeli otetaan. Tasoituksen iski lopulta Moshtagh Yaghoubi komean rakentelun päätteeksi. Maali oli miehen ensimmäinen SJK:ssa. Mosa iski vielä vaparin pystytolppaan, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet jaettiin. Paikanpäälle oli matkustanut satoja SJK-kannattajia ja tunnelma oli ottelussa sen mukainen. SJK:n seuraava ottelu on tulevana tiistaina, Vappuaattona, ja sekin on jälleen Pohjanmaan derby. KPV saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelu alkaa klo 19:00 ja ennakoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

VPS – SJK 1-1 (1-0)
1-0 42 min oma maali
1-1 71 min Mohstagh Yaghoubi

VPS hallitsi hienokseltaan ottelun ensimmäistä puoliaikaa. SJK:n pelaaminen oli hieman hidasta ja maalipaikkojen luominen vaikeaa. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kuudennella minuutilla VPS:n Momodou Sarrille. Steven Morrissey keskitti boksiin, Samu Alanko tiputti viereen Sarrille, jonka pusku lähietäisyydeltä meni ohi maalin.

Steven Morrisseylla oli hyvä maalipaikka 20 minuutin kohdalla. Zippi meni kuitenkin selvästi yli maalin. Moshtagh Yaghoubi kuului ottelussa SJK:n parhaimmistoon. 27. minuutilla ”Mosa” keskitti boksiin Jeremiah Strengille, joka ei aivan päässyt kunnolla palloon ja pusku jäi heppoiseksi.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 42. minuutilla. VPS eteni muutamalla nopealla syötöllä boksiin, ja pallo pelattiin Sebastian Strandvallille. Strandvallin syöttö ei löytänyt omia pelaajia, mutta epäonninen Jude Arthur ohjasi pallon omaan maaliin.

SJK oli toisen puoliajan alussa huomattavasti aktiivisempi kuin ensimmäisellä puoliajalla ja prässäsi kovasti. Se toki antoi VPS:lle mahdollisuuden nopeisiin vastaiskuihin. VPS-maalivahti Martin Kompallan vastaantulo oli kostautua, kun Denys Oliinyk pääsi palloon. Oliinyk nosti pallon kaukaa boksiin ja toiselle puoliajalle kentälle tullut Batista pääsi puskemaan, mutta Kompalla ehti viime hetkellä pelastamaan tilanteen.

Jesse Öst teki tärkeitä torjuntoja toisella puoliajalla. 49. minuutilla Öst nollasi Steven Morrisseyn laukauksen. Vartti myöhemmin oli Samba Sillahin vuoro tulla torjutuksi.

Joona Lautamaja voitti Serge Atakayin ja Mehmet Hetemaj’n kanssa pallon VPS:ltä keskialueella 70. minuutilla. Siitä alkoi yli 30 perättäisen syötön ralli. Lopulta Sergei Eremenko, Batista ja Mehmet Hetemaj pelasivat pallon laitaan Denys Oliinykille. Oliinyk jatkoi boksin rajalle Moshtagh Yaghoubille, joka laukoi suoraan syötöstä SJK-uransa ensimmäisen liigamaalin.

Voin sanoa rehellisesti, että ensimmäinen puoliaika oli meiltä kenties tämän kauden heikointa peliä. Osaltaan siihen vaikutti muutamat vaihdot, joita jouduimme peliin lähtiessä tekemään. Väsymys, sillä olemme pelanneet monta peliä nyt lyhyessä ajassa. Mutta toinen puoliaika oli sitten parempi. Siinä me pelasimme enemmän omaa peliämme. Ensimmäisellä jaksolla emme prässänneet siten kuin meidän olisi pitänyt, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Lopulta kuitenkin yksi piste on parempi kuin ei mitään. Me olisimme halunneet tästä kuitenkin kolme pistettä ja se oli meidän tavoitteemme. Harmillinen oma maali ja täytyy myös myöntää, että Jesse Öst esitti muutaman todella tärkeän torjunnan. Mutta oli meilläkin omat paikkamme. Kerran lähes tyhjä maali, mutta emme saaneet siitä maalia, Eremenko harmitteli.

Mutta itkut ei auta. Seuraava peli on taas kolmen päivän päästä. Täytyy olla kuitenkin tyytyväinen, miten nousimme peliin mukaan ja miten painoimme pelin toiseen päähän. Nyt meidän pitää vähän kierrättää pelaajia, sillä jotkut ovat pelanneet todella isoja minuutteja. Onneksi Kadio ja Hatakka tulee pelikiellosta taas tuoreena mukaan. Hetemaj toki sai korttitilinsä täyteen ja hän huilaa tulevan KPV-ottelun, jatkoi Eremenko.

Batista sai alleen nyt 45 minuuttisen ja mielestäni me voimme nyt sanoa, että hän on hyvä pelaaja. Mitä enemmän hän oppii kanssapelaajiensa liikettä ja muut oppivat hänen liikettään, sitä paremmin hän tulee olemaan meille avuksi. Minulla ei ole epäilyksiä siitä. Ja kun pääsemme vielä vähän treenaamaankin, peliruuhkan jälkeen, niin hän pääsee paremmin sisään. Tässä vaiheessa treenit on kuitenkin enemmän vain palauttavia ja taktisia, peliin valmistavia harjoituksia, Eremenko kertoi vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Jude Arthur, José Nadson, Joona Lautamaja, Trevor Elhi, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko, Jesse Sarajärvi (58’ Serge Atakayi), Denys Oliinyk, Dion Acoff (66’ Mehmet Hetemaj) ja Jere Streng (46’ Matheus Batista).

Seuraava ottelu on jo muutaman päivän päästä tiistaina 30.4. ja se on samalla Vappuaatto. SJK kohtaa silloin klo 19:00 alkavassa ottelussa KPV:n. Ottelu on Veikkausliigan lisäksi Pohjanmaan PowerPark Liigan kevätkierroksen päätösottelu. Pelin jälkeen OmaSp Stadionilla juhlitaan Vapun alkua ja J.Huumo Band nostaa tunnelmaa Carlsberg Sports Barissa pitkälle yöhön. Ennakkoliput otteluun SJK:n verkkokaupasta.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla