123 456 7890

SJK ja VPS kohtaavat Liigacupin ottelussa lauantaina 4.2. klo 14:45 Seinäjoen Wallsport Areenalla. Ovet aukeaa klo 14:00.

Otteluun myydään lippuja ovelta, ja sisään pääsee myös kaikilla SJK:n kauden 2023 kausikorteilla, sekä osakas- ja yrityskorteilla. Lisäksi viime kauden Seurakortit käyvät. Kausikortteja voi myös tilata paikan päällä, ja samalla pääset heti kausikortilla sisään. Kausi- osakas- ja yrityskorttilaisia pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus kausikortin ostamisesta. Ennakon loppuosassa on myös lisää infoa tapahtuman järjestelyistä sekä käytännöistä. Liput portilta 10 € ja alle 15-vuotiaat 5 €.

Molemmille pohjalaisjoukkueille lauantain ottelu on toinen Liigacupissa. SJK aloitti pelit katkeralla 0-1 tappiolla hyvän esityksen jälkeen KuPS:a vastaan. VPS puolestaan otti avausottelussa voiton Hakasta 2-1 lukemin. Ottelusta on varmasti tulossa kiihkeä kamppailu pisteistä, talvikauden Pohjanmaan herruuden lisäksi.

Meillä on erittäin innostunut ja odottava tunnelma joukkueessa. Ja kaikki ovat tehneet valtavan määrän jo töitä viime viikkoina. Tämä on myös toinen viikoista, jolloin meillä on kova intensiteetti treeneissä, ja paljon kuormitusta. Joukkueet voi aina olla näissä peleissä vähän erilaisessa vaiheessa. Mutta joka tapauksessa, pelit tulevat kun ne tulee, pohtii SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Ja joka kerta, kun pelaamme VPS:a vastaan, siinä on jotain erityistä. Tiedämme, miten tärkeitä nämä pelit ovat ihmisille tällä alueella, ja siksi me tunnemme fanimme mukanamme näihin peleihin valmistautumisessa, Gómez jatkaa.

Olen varma, että kaikki pelaajat ymmärtävät pelin merkityksen ihmisille. Ja se on aina näkynyt kentällä, kun olemme pelanneet VPS:a vastaan. Molemmat joukkueet ovat näyttäneet sen jo historiassa.

Toivomme ottavamme myös pelillisesti jälleen askeleen eteenpäin. Otteemme ovat olleet jo tähän asti hyviä, mutta haluamme saada lisäksi voittavan asenteen. Haluamme voittaa. Ja jos emme voita, niin ainakin haluamme, että muiden joukkueiden pitää tehdä valtavasti töitä sen eteen, että he voisivat ottaa jotain meiltä. Se on asenne mitä haluamme.

Takana on jälleen hyvä harjoitusviikko muutenkin. Se työmäärä, mitä kaikki ovat tehneet ja asenne, on ollut erinomaista. Tällä hetkellä flunssaa hieman kiertää, mutta saamme kyllä hyvän ja vahvan ryhmän lauantain otteluun, vakuuttaa Gómez.

Varmuudella SJK:lta on pelistä pois vielä puolustaja Ville Tikkanen, joka kuitenkin on saanut jo aloittaa kevyen harjoittelun, ja paluu kentille lähestyy. Tikkanen loukkasi itseään aiemmin pelatussa KPV-harjoitusottelussa. Flunssa kiertää pelaajistoa myös, ja aina kun joku palaa mukaan, toinen saattaa jäädä pois. Liigacupin avauksesta KuPS:a vastaan puuttui flunssan tai siitä toipumisen vuoksi vielä Tuomas Kaukua, Markus Uusitalo ja Pyry Hannola sekä Kingsley Ofori olivat mukana hieman puolikuntoisena. Nyt Kaukua ja kumppanit ovat taas mukana harjoituksissa. SJK myös harjoittelee tällä hetkellä fyysisesti erittäin kovaa, joten osalla pelaajista kuormitukset kasvavat ja lepoa voi tarvita hieman normaalia pelikautta enemmän. Tulevana viikonloppuna ei kuitenkaan SJK Akatemialla ole omaa peliä, ja SJK pystyy nostamaan harjoitusrinkiin mukaan useampia lupaavia akatemiapelaajia.

Vaikka SJK ei olekaan saanut voittoa vielä talven otteluista, oli erityisesti KuPS:a vastaan pelattu ottelu erittäin ehjä ja pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle. Virolaista Paidea vastaan pelattu ottelu puolestaan oli erittäin fyysinen, siinä pelattiin reilusti kovaa ja intensiteetti oli korkea. Molemmat pelit ovat luvanneet hyvää tuleviin otteluihin.

Jussi Nuorelan valmentama VPS jatkaa pelaajiston osalta hyvin samanlaisella kokoonpanolla, millä viime kausi päättyi. Runkopelaajista poissa on kuitenkin Tete Yengi, joka pelasi kaudella 2022 vaasalaisseuran riveissä lainasopimuksella Englannin Ipswichista. Targettina pelannut Yengi teki seitsemän maalia ja antoi yksitoista maaliin johtanutta syöttöä. Hänet valittiin kauden pelaajaksi VPS:ssa. Nyt Ipswich lainasi hänet Northampton Townin riveihin.

Talven aikana on eniten kohistu VPS:n kohdalla nuoresta Roni Huddista. 18-vuotias poikamaajoukkuepelaaja teki viime kaudella debyyttinsä Veikkausliigassa, ja teki heti myös debyyttimaalin. Hudd osui myös kauden jälkeen pelatuissa europleijareissa, ja kaikkiaan pelejä edustusjoukkueessa tuli kasaan 14. Syy kohinaan on ollut kuitenkin mahdollisessa ulkomaansiirrossa, ja siinä, että jossain vaiheessa nuori mies oli kansainvälisen nettisivusto Transfermarktin katsotuin pelaaja. Lopullinen syy tuon nettisivuston hieman yllättävään ja äkilliseen kiinnostukseen ei kuitenkaan koskaan selvinnyt, ja Hudd jatkaa VPS:ssa alkavalla kaudella.

Uusina pelaajina joukkueeseen on liittynyt kanadalaismaalivahti Jonathan Viscosi, HIFK:ssa viime kaudella pelannut Sávio Roberto ja IFK Mariehamnissa pelannut Baba Mensah. VPS myös vielä etsii muutamaa vahvistusta joukkueeseen, joten lauantaina pelissä saattaa olla mukana testipelaajia. Varmuudella sivussa on ainakin joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall, joka loukkaantui ikävästi viime kaudella.

Liigacupin avauksessa VPS otti 2-1 voiton kotonaan Hakasta, Sávion ja Teemu Hytösen maaleilla. Haka kavensi ottelun loppupuolella, ja missasi rangaistuspotkun ensimmäisellä puoliajalla. VPS ei ole vielä hävinnyt talven aikana otteluakaan, kun se voitti tammikuussa pelatussa harjoitusottelussa Ilveksen samoin 2-1 luvuin ja pelasi joulukuussa tasapelin SJK Akatemian kanssa 1-1 tuloksella. 

SJK ja VPS kohtasivat viime kaudella neljä kertaa, ja SJK voitti jokaisen kohtaamisen yhteismaalein 9-2. Näistä kaksi kohtaamista oli Veikkausliigassa, kertaalleen ennen kauden alkua pelatussa harjoitusottelussa sekä kerran Liigacupissa.

HUOM! Paikalle tuleville VPS-kannattajille on varattu paikat Wallsport Areenan katsomon puoleisen laidan toiseen reunaan, vastapäätä sisäänkäyntinä toimivia pyöröovia. Heille on siellä myös oma myyntipiste anniskeluineen.

OTTELUINFO JA LAUANTAIN JÄRJESTELYT

Lauantaina 4.2. klo 14:45 Liigacupin Pohjanmaan derby SJK – VPS Wallsport Areenalla. Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 14:00. Sisään pääsee kauden 2023 kausikorteilla. Liput ovelta 10 € ja alle 15-vuotiailta 5 €.

Kausikortteja voi tilata myös ovella, ja pääset sillä sisään heti. Median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ottelu näkyy suorana maksullisen Ruutu Urheilu -palvelun kautta.

Koska fyysisiä kortteja ei ole vielä toimitettu, kausikortin ostaneita pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus, josta selviää kausikortin tilaus kaudelle 2023. Tämä nopeuttaa sisäänpääsyä ovella ja ehkäisee ruuhkautumista. Ovella on myös aakkostettu nimilista kortin ostaneista. Osakas- ja yrityskausikorttien osalta ovella on lista osakkaiden- ja yrityksien nimistä, mutta myös heille suositellaan tilausvahvistuksen ottamista mukaan. Perjantaina 3. päivä klo 12:00 jälkeen ostetuista korteista tulee joka tapauksessa olla mukana tilausvahvistus tai maksukuitti, sillä nuo eivät välttämättä ehdi mukaan nimilistaan.

Wallsport Areenan kioski palvelee normaalisti ja sieltä saa myös SJK:n fanituotteita. Anniskelualueet löytyvät molemmilta parvilta, sekä vieraskannattajien katsomonosasta.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuvat kuntosalin päällä olevalle parvelle ja muu yleisö toiselle parvelle, päätyyn ja kentän laidan katsomoihin. Tästä ottelusta lähtien, vaihtopenkkien puoleiseen päätyyn kulku on kokonaan kielletty, eikä nosto-oven puoleinen reuna ole enää katsomoaluetta.

Paikalle tuleville VPS-kannattajille on varattu paikat Wallsport Areenan katsomon puoleisen laidan toiseen reunaan, vastapäätä sisäänkäyntinä toimivia pyöröovia. Heille on siellä myös oma anniskelu.

Median edustajille on varattu pöytätilaa pistokepaikoilla kuntosalin yläpuoleisen parven toiselta reunalta, ja median edustajille on oma käynti parvelle maalin takaa keskeltä hallia.

Ottelutapahtumassa noudatetaan yleisesti Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ja pullojen sekä purkkien tuominen sisään on kiellettyä. Ovella voidaan tehdä turvatarkastus tarvittaessa. Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajattu pelastusviranomaisten toimesta 500 katsojaan. Huomioithan, että myös pienet lapset lasketaan mukaan yleisökapasiteettiin.

Kaikki SJK:n tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.