123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi Vaasan Palloseuraa ensimmäistä kertaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 17.6. klo 15:00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

Ottelusta tulee kiihkeä kamppailu pisteistä, mutta samalla myös Pohjanmaan herruudesta. SJK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Vaasassa huhtikuussa 3-1-luvuin.

Ensimmäinen kerta, kun pelaamme derbymatsin OmaSp Stadionilla. Uskon, että siitä tulee iso tapahtuma kaikille. Niin pelaajille kuin kannattajillekin. Siitä tulee hieno ottelu, jossa uskoisin olevan paljon maalintekopaikkoja molemmilla, ja mahtava tunnelma. Lähdemme suoraan sillä ajatuksella, että ainoastaan voitto riittää. Ei meillä ole mitään muita tavoitteita, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu, joka pelasi viime keskiviikkona nollapelin Helsingissä.

– Tunnelmat ovat joukkueessa hyvät. Viime ottelussa tuli voitto Helsingissä, joka oli samalla koko seuran ensimmäinen Telia 5G Areenalla liigajoukkueesta. Joten kyllä sillä oli meille iso merkitys. Nyt me olemme osoittaneet että pystymme voittamaan kaikissa paikoissa. Eli tämä tuo paljon lisää voimaa koko joukkueelle ja torstaiaamun palautuminenkin sujui huomattavasti helpommin, Aksalu jatkaa.

Kun VPS viimeksi kaatui huhtikuussa, onnistui Billy Ions kahdesti maalinteossa. Ions teki kaksi maalia myös keskiviikkona Helsingissä.

Siitä tulee jälleen kova ottelu. Olen tietenkin tyytyväinen, kun keskiviikkona voitimme ja onnistuin tekemään kaksi maaliakin. Mutta lauantaina on aivan uusi ottelu. Lähden tekemään parhaani ja yhdessä koko joukkueena haluamme edelleen parantaa peliämme. Maalien teolla ei ole itselleni niin väliä, kunhan me vain otamme pelistä kolme pistettä yhdessä. Se on kaikkein tärkeintä. Me haluamme voittaa yhdessä ja haluamme nousta yhdessä takaisin kärkikamppailuun, sanoo SJK:n maalipörssin ykkönen Billy Ions.

Olen kotoisin Newcastlesta, joten minä todellakin ymmärrän, mikä on derby-ottelun merkitys. Kaikki pelaajat haluaa päästä pelaamaan niitä, ihan sama missä sarjassa, missä päin maailmaa tahansa, mutta niissä on aivan toisenlainen tunnelma. Nämä pelit merkitsevät niin paljon erityisesti kannattajille ja kaikki pelaajat haluavat tehdä heidät iloiseksi. Se on iso ottelu ja haluan voittaa sen, Ions innostuu kun kysymyksenä on derby-ottelun merkitys.

Ions pääsi keskiviikon ottelussa ja uuden valmentajan alaisuudessa, pitkästä aikaa pelaamaan vasemmalla laidalla ja samantien tuli myös tulosta.

– Kaikki näkevät sen varmasti, että minä nautin pelaamisesta eniten kun saan pelata vasemmalla. Olen pelannut siellä suurimman osan urastani. Tykkään, kun saan siellä paljon palloa ja pääsen kuljettamaan sitä eteenpäin. Toivottavasti saan jatkaa siellä myös lauantaina, toivoo Ions lopuksi.

Lisää kommentteja tulossa perjantaina iltapäivästä SJK TV:stä.

Samaan aikaan Seinäjoella on käynnissä valtakunnallinen Farmari-tapahtuma, joka kerää paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä. Se pidetään aivan OmaSp Stadionin läheisyydessä, Seinäjoki Areenalla ja sen ympäristössä. Se on on syytä huomioida paikalle tullessa. Alue on tukossa autoista ja lähes kaikki parkkitila on Farmarin käytössä. Kirkkokatu on myös suljettu liikenteeltä kokonaan ja samoin alkupätkä Alaseinäjoenkadusta.

Kannattaa siis tulla paikalle joko Stadionbussilla, kävellen tai polkupyörällä. Olemme varanneet lisäparkkitilaa Joupiskan laskettelukeskuksen alueelta, sekä Koskenalantien Koulutuskeskuksen takaa. Lisätietoa järjestelyistä pysäköintikarttoineen, löytyy tämän ennakkon loppuosasta.

Kuuma Pohjanmaan derby, SJK vs. VPS lauantaina 17.6. klo 15:00.

OmaSp Stadionilla Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 13:00 ja muut palvelut stadionilla aukeaa klo 14.00. Ottelun ennakkoliput SJK:n Verkkokaupasta. Peli on myös osa Nelosen Futiskierrosta.

Vaasan Palloseura tulee vieraaksi

Petri Vuorisen ensimmäinen kokonainen kausi VPS:n peräsimessä sujui alkuongelmista huolimatta erinomaisesti. Alkukauden pelilliset ongelmat johtuivat pitkälti vaikean pelitavan opettelusta yhdistettynä heikkokuntoisiin kenttiin. Kun kentät paranivat, parani myös vaasalaisten peli. VPS:n pallohallintaan perustuva peli oli usein erittäin tyylikästä. Tällä kaudella VPS on viimeistellyt paikoistaan todella suurella prosentilla. VPS peli perustuu osaltaan todennäköisyyksiin, eli laukaukset ovat myös lähteneet suurimmaksi osaksi parhaalta maalintekoalueelta.

VPS:n talvikausi sujui vähän yskähdellen ja Veikkausliigakin alkoi heikosti. Ensin joukkue hävisi HJK:lle Helsingissä 0-5, jonka jälkeen SJK haki pisteet Vaasasta 1-3-voitolla. Sen jälkeen VPS on kerännyt pisteitä hyvällä tahdilla ja tappioita on tullut vain yksi. Toisaalta viidestä edellisestä ottelusta on tullut vain yksi voitto, ja kolme edellistä ottelua ovat päättyneet tasapeliin.

Kolme eniten viime kaudella pelannutta pelaajaa lähtivät Vaasasta. Ykkösmaalivahti Jevgeni Kobotsev lähti Ruotsiin, Nikko Boxall KuPSiin ja upean kauden pelannut Pyry Soiri Valko-Venäjälle. Juha Hakola on täyttänyt Soirin saappaita varsin hyvin. Kobotsevin tilalle ykkösmaalivahdiksi tuli virolainen Marko Meerits, joka ehti käydä myös HIFK:n ja IFK Mariehamnin testissä ennen sopimusta. Kobotsevin tapaan myös Meerits hankittiin VPS:aan hyvän pallollisen pelaamisen ansiosta.

Nuorista pelaajista Joonas Vahtera pelasi erinomaisen debyyttikauden, josta erityisesti mieleen jäi viime hetken voittomaali HIFK:ta vastaan Helsingissä. Sen lisäksi Vahtera teki toisenkin voittomaalin HIFK:ta vastaan ja keräsi kauden aikana tehot 4+3. Vahtera on aloittanut myös tämän kauden upeasti, ja hänellä on jo nyt koossa neljä maalia ja pari syöttöä. Andre Clennon on tehnyt vasta yhden maalin, mutta VPS:n toinen jamaikalaishyökkääjä, Steven Morrissey on ollut hurjassa iskussa. Morrissey on tehnyt neljä maalia, ja johtaa liigan syöttöpörssiä kuudella maaliin johtaneella syötöllä.

VPS:n tuore hankinta Ebrima Sohna on sivussa tästä ottelusta pelikiellon takia.


SJK saa lisää pelaajia riveihin

Uruguaylaispelaaja Facundo tekee paluun riveihin pelikieltonsa jälkeen. Samoin viime ottelussa vaihtopenkiltä aloittaneet Johannes Laaksonen ja Dani Hatakka osoittivat olevansa taas täydessä pelikunnossa ja mukana, kun SJK:n päävalmentaja Manuel Roca tekee valintansa ottelun kokoonpanoksi. Jesse Sarajäri, Aristote Mboma, Chema Antón ja Matej Hradecky ovat sivussa loukkaantumisen vuoksi. Pelikieltoja ei ole.

SJK katkaisi viime keskiviikkona melkoisen Seinäjoen jalkapalloseuroja vaivanneen kirouksen, kun se otti ensimmäistä kertaa pääsarjassa voiton Helsingissä. Siihen ei ollut pystynyt aiemmin edes SJK:n edeltäjät Sepsi-78 eikä TP-Seinäjoki. Siten keskiviikkona kirjoitettiin uutta historiaa.

Samalla katkesi orastava tappioputki ja SJK pääsee hyvällä itseluottamuksella lauantain otteluun. VPS on ollut tähän asti mieluisa vastustaja. Veikkausliigassa on kohdattu jo kymmenen kertaa ja SJK on voittanut näistä kohtaamisista kahdeksan, vaasalaisten vietyä täydet pisteet kahdesti. Kertaakaan ei ole päädytty pistejakoon. VPS on parhaillaan neljän pisteen päässä SJK:sta sarjakakkosena. Voitolla SJK pääsisi juhlimaan paitsi Pohjanmaan herruutta, myös lyömään naapuriseuralle painetta, että takaa tullaan kovaa ja ohitse mennään jos hiukankin lipsuu.

Lauantain ottelun lipunmyynti ja järjestelyt

Otteluun odotetaan hurjaa yleisömäärää ja jo nyt on mennyt lähes 4000 ennakkolippua. OmaSp Stadionille mahtuu hiukan alle 6000 katsojaa ja ainakin tällä tietoa stadionin Itäpäädystä pidetään ylimääräiset paikat suljettuna ja sinne pääsetään ainoastaan paikalle tulevia VPS-kannattajia. Kaikille otteluun tuleville VPS-kannattajille on sinne varattuna omat palvelut ja sisäänkäynnit ja liput sinne voi ostaa VPS-kannattajien omasta lippulinkistä, joka löytyy tästä.

Muut katsojat saavat ennakkolippunsa edullisimmin SJK:n verkkokaupasta ja lippuja saa myös arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Pelipäivänä puolitoista tuntia ennen ottelua, aukeaa OmaSp Stadionin tapahtumatorilla oleva lipunmyyntikoju. Tässä ottelussa noudatetaan ns. kuumien ottelujen hinnastoa, joka tarkoittaa viiden euron lisää lipun hintaan.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n kannattajaryhmän seisomakatsomoksi. VPS-kannattajien katsomon osa on Itäpäädyssä katsomolohkossa 114.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin sisääntuloporteilla on Seinäjoen Voimistelijoiden Unicef Ry:n keräyslippaat. Osallistuminen keräykseen on vapaaehtoista.

Samaan aikaan Seinäjoella käynnissä oleva valtakunnallinen Farmari-tapahtuma tuo omat haasteensa alueen pysäköinnin ja liikkumisen suhteen. Farmari-tapahtuman alueena on Seinäjoki Areena sekä kaikki sen lähialueet, joten se valtaa myös alueen parkkipaikkoja. Jopa Wallsport Areenan edessä oleva parkkipaikka on heidän käytössään.

SJK on järjestänyt Pohjanmaan derbyyn tulevan väen käyttöön lisäparkkitilaa Joupiskan laskettelukeskuksen alueelta sekä Koskenalantien varressa olevan Sedun koulutuskeskuksen takana olevalta hiekkaparkkipaikalta. Polkupyöräparkit löytyy Wallsportin pihasta sekä Tapahtumatorin molemmilta laidolta, sisääntuloväylien luota.

Farmari katkaisee myös liikenteen Kirkkokadulta kokonaan ja Alaseinäjoenkadun alkupäästä. Tämä tuo muutoksia Stadionbussin reitteihin.

Komia-liikenteen Stadionbussi
kuljettaa katsojat paikalle kaikkialta Seinäjoen keskustan alueelta sekä asuntoalueilta. Matkan hinta on 3 euroa. Stadionbussit kiertävät keskustassa stadionille poikkeusreiteillä.

Kultainen linja: Saapuu Kirkkokatu – Vapaudentie – Koskenalantie – Alaseinäjoenkatu
Musta linja: Paluu Alaseinäjoenkatu – Huhtalantie – Koskenalantie – Vapaudentie – Torikatu.

Tarkemmat aikataulut löydät Komialiikenteen nettisivuilta.

OmaSp Stadionilla Carlsberg Sports Barissa ovet aukeavat jo klo 13:00 ja muut palvelut aukeavat klo 14:00. Carlsberg Sports Barissa juhlat jatkuvat vielä pitkään ottelun jälkeenkin ja siellä on luvassa pelaaja- sekä valmentajahaastatteluita.

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille huippufutiksen pariin lauantaina!