123 456 7890

SJK ja VPS ei saanut vieläkään toisistaan selvää, kun joukkueet kohtasivat toistamiseen tämän kauden Veikkausliigassa. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. SJK loi enemmän maalipaikkoja, varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta VPS kenties piti ottelussa hieman enemmän palloa. Kokonaisuutena SJK kuitenkin vei ottelun laukaukset ja VPS-maalivahti joutui useammin torjuntatöihin. Peli oli viihdyttävä ja tunnelma erinomainen. Katsojia oli saapunut mukavasti, tarkan katsojamäärän ollessa 4010 katsojaa. Seuraava ottelu ja Pohjanmaan derby on jo ensi viikon lauantaina 11.8. klo 17:00 Elisa Stadionilla. Seinäjoelta järjestetään bussikuljetukset Vaasaan ja kaikki seinäjokiset sijoittuvat stadionin toiseen päätyyn. Liput ostetaan SJK Shopista arkisin klo 9-16.

SJK – VPS 0-0

VPS piti ensimmäisellä puoliajalla palloa enemmän kuin SJK, mutta SJK loi enemmän maalipaikkoja. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli jo viidennellä minuutilla. Eero-Matti Auvinen kaatoi Aristote Mboman boksin rajalla ja seurauksena oli vapaapotku. Maximo Tolosen uran ensimmäinen liigamaali oli lähellä, mutta laukaus kolahti ylärimaan.

Denys Oliinyk laukoi 12. minuutilla hyvin, mutta Samu Volotinen pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Oliinyk antoi itse kulmapotkun taka-alueelle Jordan Mustoelle, mutta erotuomari Atte Jussila oli hänen linjallaan, eikä Mustoe päässyt laukomaan.

Jesper Engström esitti vartin kohdalla näyttävän nousun ja pääsi etenemään hyvään vetopaikkaan asti. Laukaus tuli ylös keskelle maalia ja Jesse Öst joutui nyrkkeilemään vedon kulmapotkuksi.

Aristote Mboma oli erittäin lähellä maalintekoa vajaan puolen tunnin kohdalla. Samu Volotisen vastaantulo oli raju, mutta se pysäytti vain VPS-puolustaja Eero-Matti Auvisen. Mboma sai pallon itselleen, mutta ensimmäinen kosketus epäonnistui, ja Timi Lahti ehti kuin ehtikin tilanteeseen, ja VPS selvisi säikähdyksellä.

Denys Oliinykin ensimmäinen puoliaika OmaSp Stadionilla oli hyvä, vaikka tulosta ei maalin muodossa tullutkaan. Reilun puolen tunnin kohdalla Oliinyk laukoi hienosti, mutta Volotinen venyi jälleen pallon eteen.

Eero-Matti Auvinen oli jatkuvasti helisemässä Aristote Mboman kanssa. 38. minuutilla Totti meni oikeassa laidassa Auvisen ohi, ja Auvinen joutui rikkomaan kortin arvoisesti. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta SJK ei kuitenkaan pystynyt luomaan maalipaikkaa.

SJK sai vapaapotkun ensimmäisen puoliajan lopulla. Denys Oliinyk keskitti ja Jarkko Hurme puski, mutta Samu Volotinen sai jälleen kätensä väliin.

Toisella puoliajalla SJK ei pystynyt luomaan yhtä paljoa maalipaikkoja kuin ensimmäisellä puoliajalla. Aristote Mbomalla oli kaksi puolittaista läpiajoa, mutta veto jäi piippuun. Totti pääsi kertaalleen myös puskemaan, kun Denys Oliinyk keskittyi hyvän syöttöketjun päätteeksi, mutta Totti ei päässyt kunnolla pallon päälle, ja pallo lensi yli maalin.

Molempien joukkueiden laitapuolustajat joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia. VPS:n Jesper Engström loukkaantui 53. minuutilla, ja SJK:n Richard Dorman tunnin pelin jälkeen.

Loppua kohden pelin painopiste kääntyi SJK:n puolustusalueelle, mutta kunnollisten maalipaikkojen luominen oli vaasalaisille kuitenkin vaikeaa. 88. minuutilla Aubrey Davidin rynnistys toi VPS:lle vapaapotkun hyvästä paikasta. Erinomaisista kaukolaukauksistaan ja erikoistilanteistaan tunnettu Sebastian Strandvall paukutti pallon kuitenkin metritolkulla yli maalin.

Vaihdosta kentälle tullut Steven Morrissey näytti kovaa nopeuttaan ja karkasi läpiajoon ottelun lisäajalla. Ratkaisevalla hetkellä pallo kuitenkin karkasi jamaikalaiskärjeltä päätyrajasta yli.

VPS:n maalivahti Samu Volotinen palkittiin ottelun parhaana, ja hän tekikin useita torjuntoja etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Kahdella ja yhdellä tähdellä palkittiin SJK:n tuoreet hankinnat Peter Opiyo ja Denys Oliinyk. Etenkin Oliinyk toi SJK:n pelaamisen uudenlaisen elementin ja uhan hyökkäyspäähän. Hänen yhteispelinsä toimi myös hyvin vasemman pakin Jordan Mustoen kanssa. Aivan vielä ukrainalainen ei kuitenkaan ole 90 minuutin kunnossa.

Maximo Toloselle paikka avauksessa oli ensimmäinen Eremenkon aikana. Nuorukainen pelasikin kenties kauden parhaan ottelunsa. Loukkaantumisista kärsinyt Billy Ions teki jälleen paluun kentälle, ja pelasi viimeiset 25 minuuttia.

Se oli mielenkiintoinen peli. Mielestäni ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvin kontrollissa, loimme useita paikkoja. tulimme hyvin boksiin, liikuimme hyvin ja syöttöpeli oli hyvää. Toinen puoliaika oli hieman erilainen, ehkä me vähän väsyimme ja syöttöpelissä tuli muutamia virheitä. Ensimmäisellä olimme keskittyneempiä ja toisella luovuimme ehkä pallosta hieman liian helpolla. Toisaalta VPS saa kyllä hallita palloa keskikentällä tai omalla puoliskollaan, sillä kun he tulivat lähemmäs boksia, eivät he luoneet mitään vaarallisia tilanteita. Joten mielestäni me myös puolustimme hyvin. Harmittaa että emme saaneet maalia. Viimeisten ratkaisujen, viimeisten syöttöjen pitää olla vielä hiukan parempia. Tiedämme mitä meidän pitää harjoituskentällä parantaa. Lopulta kuitenkin yksi piste on parempi kuin nolla, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

SJK aloitti hyvällä tekemisellä ja sai meidät syvälle. Sitä myöden he saivat vapaapotkuja ja kulmia sekä aiheutti meille ongelmia. Se oli mielestäni heiltä parempi puoliaika kuin meiltä. Tässä tullaan tärkeään asiaan, että me pystyttiin pitämään nolla ja annettiin mahdollisuus voittoon. Ja toisella puoliajalla me kyllä hallittiin sitten sitä koko puoliaikaa. Pelin dynamiikka muuttui koska me hallittiin. SJK:lla tuli pitkiä syöttöjä linjan taakse ja nopeita hyökkäyksiä. Syy miksi me hallittiin, niin SJK taisi siinä hieman väsyä, jalat loppui, kunto loppui ja me päästiin kontrolloimaan sen takia tokaa puoliaikaa. Olisi pitänyt pystyä tekemään maalikin siinä toisen puoliajan aikana. Paikkoja ei ollut hirveästi. Steven Morrissey kerran yksin läpi ja pallo karkasi vähän, se ehkä parhaimpana sitten kuitenkin niistä tianteista. Siinä meillä on kehitettävää toiseen peliin, mikä on viikon päästä, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen pelin jälkeen lehdistölle.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Richie Dorman (60´Joona Lautamaja), Anders Bååth, Johannes Laaksonen, Jordan Mustoe, Maximo Tolonen (66’ Billy Ions), Jarkko Hurme, Peter Opiyo, Denys Olinyyk (76’ Matti Klinga) ja Aristote Mboma.

SJK ja VPS kohtaavat heti ensi viikolla uudelleen, mutta tällä kertaa Vaasassa. VPS – SJK alkaa lauantaina 11.8. klo 17:00 Elisa Stadionilla. SJK-kannattajat matkaavat VPS – SJK otteluun Seinäjoelta busseilla. Bussimatka ja lippu peliin kustantaa 20 euroa ja niitä voi ostaa SJK Shopista arkisin klo 9-16. Kaikki SJK-kannattajat sijoittuvat Vaasassa samaan paikkaan, kaupunginpuoleiseen päätyyn ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Kaikkien SJK:n kautta ostettujen lippujen tuotot menevät SJK:lle, joten vaikka lähtisit omilla kyydeillä paikalle, osta lippusi peliin SJK Shopista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla