123 456 7890

SJK isännöi Kokkolan Pallo-Veikkoja Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa perjantaina 22.2. klo 19.00. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja ovet sekä lipunmyynti aukeaa klo 18.00. SJK:n kausikortit käyvät otteluun. Ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Ennakkolipulla varmistat sisäänpääsysi ja lippuja myydään ovelta vain niin pitkään kuin tilaa riittää. Lisätietoja ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

SJK pelaa perjantaina Suomen Cupin karsintalohkon päätösottelunsa ja vain voitto pitää jatkopaikkahaaveet elossa. Voittokaan ei takaa jatkopaikkaa, sillä siihen tarvitaan apua lohkon muista otteluista. Joka tapauksessa, taistellaan niin kauan kuin on pienikin mahdollisuus jatkoon. Myös KPV tarvitsee ottelusta voiton varmistaakseen jatkopaikan.

Tiedän joukkueiden historian ja tiedän että tämä on SJK:lle derby-ottelu. Itse en ole koskaan pelannut KPV:tä vastaan Jaron kanssa, mutta muistan kuinka poikani pelasivat heitä vastaan ja se oli heille aina se suurin ottelu, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meille tämä ei kuitenkaan ole nyt ensisijaisesti derby, vaan ottelu, josta meidän pitää saada pisteet, ja saada ottelusta ennenkaikkea positiivinen esitys, Eremenko jatkaa.

Joillain pelaajilla on ollut hieman flunssaa ja siten he ovat vähän kysymysmerkillä tähän otteluun, mutta yleisesti tilanne on hyvä ja lähdemme hakemaan ottelusta positiivista tulosta ja esitystä, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

Vastaan tuleva KPV voitti edellisessä ottelussaan VPS:n Vaasassa ja tämä on siten heille toinen vierasderby putkeen.

Me lähestymme näitä pelejä hieman eri teemoilla, eli pidetään se tavoite mielessä, että ollaan valmiita kun sarja alkaa. Vähän näissä peleissä siis vielä kokeillaan eri juttuja. Pyritään saamaan peliin vähän vaihtelevuutta, eri rytmiä ja ennenkaikkea tasapainoa. Kokoonpanoakin hieman vaihdellaan, joten uskoisin että Seinäjoellakin vähän muutetaan kokoonpanoa, sanoi KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen KPV-TV:n videoennakossa.

Pallolliseen peliin halutaan pikkuisen lisää paukkuja, sillä edellisessä ottelussa VPS sai meitä painettua ajoittain aika ahtaalle. Selvitimme sen ilman isompia ongelmia, mutta koko aikaa sitä ei kuitenkaan pysty tekemään ja pitää löytyä lisää paukkuja myös toiseen suuntaan. Sitä työstetään edelleen, Korhonen jatkaa.

SJK pelasi Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussutta KPV:tä vastaan viimeksi viime talven Suomen Cupissa ja tuolloin SJK oli Kokkolan Kipparihallissa pelatussa ottelussa parempi maalein 1-2 (0-2). Joukkueilla on myös yhteistä historiaa, sillä SJK:n ensimmäisellä Kakkosen kaudella, SJK oli Ykkösessä pelanneen KPV:n farmiseura. Myöhemmin osat kääntyivät toisinpäin ja SJK on auttanut KPV:tä samalla tavalla, kun SJK pelasi Veikkausliigassa. Pelikentälle asti ei seurojen yhteistyö kuitenkaan yllä, ja molemmat joukkueet haluavat taatusti voittaa naapuriseuransa Pohjanmaan derbyssa.

Suomen Cupin karsintalohkon ottelu SJK vs. KPV perjantaina 22.2. klo 19:00 Wallsport Areenassa. Ottelu näkyy myös suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

28 vuoden jälkeen pääsarjaan palannut KPV vastassa

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan noussut KPV, tekee nyt paluun Suomen jalkapalloilun pääsarjaan, peräti 28 vuoden tauon jälkeen. Seuran historia on pitkä ja sinä aikana se on kokenut kovia taloudellisesti ja urheilullisesti, mutta on nyt tekemässä uutta nousua.

Seuran edelliset huippuvuodet ajoittuvat 60-luvun lopulle ja 70-luvun alkuun. Silloin KPV oli vuonna 1969 Suomen mestari ja mitalisti vuosina -71, -73 ja -75. Ennen SJK:n mestaruutta vuonna 2015, KPV onkin viimeisin pohjalainen Suomen mestari. Suomen Cupin finaalissa KPV on ollut kahdesti, viimeksi vuonna 2006, mutta cupin voittoa se ei ole juhlinut kummallakaan kertaa.

Kun puhutaan KPV:sta, ei voi olla sivuuttamatta savolaislähtöistä päävalmentajaa, Jarmo Korhosta. Korhonen saapui KPV:n valmentajaksi ensimmäisen kerran kaudelle 2008, valmennettuaan ennen sitä viiden kauden verran Joensuun JIPPO:a. Ensimmäinen pesti KPV:ssa kesti kolmen kauden ajan ja Korhonen palasi sen jälkeen välillä takaisin JIPPO-peräsimeen. Hän palasi Kokkolaan kesken kauden 2016 ja oli nyt johdattamassa seuran takaisin Veikkausliigaan kauden 2018 päätteeksi. Korhonen on ollut tähän asti aina menestyksekäs päävalmentaja alemmilla sarjatasoilla, mutta kovasta arvostuksestaan huolimatta, hän ei ole vielä koskaan aiemmin päässyt valmentamaan pääsarjatasolla. Siten hänellekin kausi 2019 on uuden oppimista ja iso näytön paikka. Korhosen joukkueet ovat yleensä tunnettuja melko suoraviivaisesta, puolustusorientoituneesta jalkapallosta. Peli on tehokasta ja sillä yleensä saadaan haluttu tulos nopeassa ajassa. Maalijuhlia nähdään kuitenkin harvemmin.

Valmentaja Korhosen lisäksi, seurassa vaikuttaa toinen suuri mies, liikemies Matti Laitinen. Laitinen on tehnyt omaisuutensa teollisuudessa ja hän on seuran suurin rahoittaja ja omistaja. Hän uhosi kauden 2017 aikana jättävänsä seuran, jollei nousua tule. Mies kuitenkin perui puheensa, Kokkolan jalkapallon onneksi, ja jatkoi seuran taustalla myös viime kaudella. Nyt nousu tuli ja Laitinen on luvannut nostaa KPV:n pysyvästi Suomen jalkapallokartalle. Kokkolan Keskuskentän paikalle onkin suunnitteilla täysin uusi jalkapallostadion ja toistaiseksi kaikki näyttää erinomaiselta myös seuran taustojen osalta.

Pelaajiston osalta KPV alkaa olla jo aika hyvin valmiina. KPV osti SJK:lta koko viime kauden lainassa olleen maalivahti Teppo Marttisen pysyvästi riveihinsä ja hänen kanssaan torjuntavastuusta jakaa kokenut Joonas Myllymäki. Puolustuksen johtajana on entinen VPS-kapteeni Ville Koskimaa ja SJK:laisittain mielenkiinto kohdistuu laitapuolustaja Timo Rauhalaan, joka on TP-Seinäjoen kasvatti ja edustanut SJK:ta vuosina 2009 – 2014. Myös TPS:stä siirtynyt Juri Kinnunen on mielenkiintoinen nimi. Keskikentän nimekkäimmät pelaajat ovat pelintekijä Sebastian Mannström ja Hendrik Helmke. Helmke on uusi tulokas ja pelannut Suomessa aiemmin IFK Mariehamnissa, FF Jarossa ja FC Lahdessa. Kokkolassa syntynyt, Suomen maajoukkueessakin nähty 30-vuotias Mannström, liittyi mukaan kesken viime kauden, ollen yksi nousun takuumiehiä. Mannström kuitenkin loukkaantui vakavasti syksyllä ja teki paluun kentille vasta KPV:n edellisessä Suomen Cupin ottelussa VPS:ää vastaan. Siinä 1-0 voittomaalin teki KPV:n oma kasvatti Harri Heiermann, jonka nimi kannattaa laittaa myös mieleen. Kärjessä KPV:lla on HJK:sta lainasiirrolla mukaan tullut, vikkelä laitahyökkääjä Enoch Banza, kolumbialainen Yessy Mena ja RoPS:aa pitkään edustanut Simo Roiha. Roiha on tullut SJK:lle tutuksi ärsyttävänä maalintekijänä. Mies kun on tuntunut osuvan maalipuiden väliin juuri aina SJK:ta vastaan pelatessaan.

Loukkaantumisten vuoksi KPV:lta on ollut Cupissa sivussa ainakin Timo Rauhala ja Patrick Poutiainen. KPV on pelannut Suomen Cupin karsintalohkossa kolme ottelua ja voittanut niistä edellisen pelinsä VPS:n vieraana. KuPS:lta KPV sai pisteen kotihallissaan. Ilvekselle KPV hävisi Kokkolassa 1–2-luvuin. SJK:n jälkeen KPV kohtaa vielä RoPS:n vierasottelussa. Se tarvitsee voiton jommastakummasta ottelusta, jatkaakseen varsinaiseen Suomen Cupiin ja 16 parhaan joukkoon.

SJK metsästää kotivoittoa

SJK:n edellisestä kotivoitosta on kulunut jo aikaa, sillä viimeksi SJK on päässyt juhlimaan voittoa kotikannattajiensa edessä syyskuussa 2018. Silloin kaatui TPS OmaSp Stadionilla Veikkausliigan ottelussa. Tuon jälkeen ei SJK.n kotivoittojen jälkeen soivaa Lou Reedin Perfect Day -kappaletta ole päästy kuulemaan. Virallisia kotipelejä on ollut tässä välissä viisi ja niistä on saaliina kaksi tasapeliä ja kolme niukkaa maalin tappiota.

Olisi epäreilua väittää, että SJK ei olisi voinut kerätä enempää voittoja kotikentällään, jos onni olisi ollut hieman parempi tai pallo olisi saatu edes otteluissa saaduista rangaistuspotkuista maaliin. Mutta epäonnesta huolimatta, tilasto on ikävä ja SJK tarvitsisikin nyt kipeästi onnistumisia, saadakseen itseluottamuksen palautumaan. Tekeminen on kuitenkin mennyt monella rintamalla paljon eteenpäin viime kaudesta. Voittoja kaipaa myös joukkuetta seuraavat kannattajat ja muut katsojat. Usko ei joukkueesta tai kannattajistosta kuitenkaan lopu ja SJK taistelee taatusti taas perjantaina saadakseen viimein kaivatun voiton.

Ainakin pelaajiston osalta SJK on melko hyvässä tilanteessa, sillä sivussa on perjantaina varmuudella ainoastaan edelleen operaatioista toipuvat Jarkko Hurme ja Billy Ions sekä yhden ottelun pelikieltoa kärsivä Obed Malolo. SJK:n uusi vahvistus Dion Acoff on päässyt harjoittelemaan taas hieman lisää joukkueen kanssa ja myös Moshtagh Yaghoubi lähenee huippukuntoaan, saatuaan jälleen tärkeitä minuutteja alle edellisessä ottelussa. Edellisessä ottelussa nähtiin kentällä pitkästä aikaa myös nuorten maajoukkuepuolustaja Ville Tikkanen, joka on kärsinyt jo viime kaudelta alkaen useammasta pikkuloukkaantumisesta, jotka ovat pitäneet miehen sivussa useammasta ottelusta tai ainakin häirinneet ikävästi harjoittelua. Nyt kunnossa oleva Tikkanen pelasi viime viikolla 45 minuuttia ja kenties minuutteja on luvassa lisää perjantaina.

Jos SJK voittaa perjantaina KPV:n, on sillä edelleen mahdollisuus jatkoon Suomen Cupissa. Omissa käsissä se ei kuitenkaan ole ja SJK tarvitsee apua Rovaniemen Palloseuralta. RoPS kohtaa torstaina 28.2. KPV:n ja jos SJK voittaa oman pelinsä perjantaina, pitäisi myös RoPS:n voittaa KPV. Sekään ei vielä riitä, vaan lopullinen sinetti asialle saataisiin vasta sunnuntaina 3.3. pelattavassa RoPS – KuPS -ottelussa. Siinä KuPS ei saa voittaa ottelua, jotta SJK olisi vielä jatkossa. Melko vaikeaa siis on, mutta pieni mahdollisuus on edelleen olemassa. Asiaa auttaa myös se, että myös RoPS tarvitsee vielä voiton varmistaakseen jatkopaikkansa. Suomen Cupin neljännesvälierät pelataan vasta muutaman viikon päästä 15.-17.3. SJK on sopinut ennen sitä pelattavaksi harjoitusottelun 8.3. FC Hakaa vastaan Eerikkilässä.

Perjantain ottelun järjestelyt

Perjantaina ovet ja lipunmyynti aukeaa Wallsport Areenalla klo 18.00. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.00. Järjestelyissä noudatetaan samaa kaavaa kuin aiemmissakin SJK:n peleissä. Nyt myös kausikortit käyvät otteluun, kun ottelu on virallisestikin SJK:n kotipeli. Kausikortit ja ennakkoliput otteluun myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja OmaSp Stadionin SJK Shopissa. Ennakkolipuilla varmistat sisäänpääsysi otteluun, sillä hallin kapasiteetti on rajallinen. Lippuja myydän ovella siihen asti kunnes halli on täynnä.

Wallsport Areenan parkkitilan lisäksi, lisäparkkitilaa löytyy viereisen OmaSp Stadionin piha-alueilta.

Wallsport Areenassa on anniskelualueet molemmilla parvilla ja VIP-vieraille hallin yläkerran tiloissa. VIP-vieraat ja joukkueet tulevat sisään pääovista, katsojat hallin päädyssä sijaitsevista pyöröovista. Toisesta ovesta ennakkolippulaiset ja kausikortin omistajat. Toisesta lipun portilta ostavat katsojat. Pyöröovien läheisyydessä sijaitsee myös tupakointialue. WC:t löytyvät päärakennuksen eteisestä, jonne kulku on kolmannesta pyöröovesta, hallin päädyssä sijaitsevan kioskin vierestä. Kioskista saa kahvit, syömiset ja muut virvoitusjuomat.

SJK-kannattajaryhmä Klopit ja muuta SJK-kannattajat sijoittuvat Wallsportin uudelle parvelle kuntosalin yläpuolelle ja paikalle saapuvat KPV-kannattajat sisäänkäynnistä katsoen vastakkaiseen reunaan.

Ottelussa noudatetaan Palloliiton turvamääräyksiä ja kaikille sisääntulijoille tehdään tarvittaessa turvatarkastukset. Kenttäalueelle ei ole asiaa missään vaiheessa ottelutapahtumaa.

Median edustajille varataan akkreditoinnin mukaan tilaa katsomosta. Kaikki haastattelut suoritetaan maalin takana olevassa haastattelupisteessä. Kuvaajilla tulee olla SJK:n antamat kuvausliivit. Akkreditoinnit sähköpostitse osoitteeseen lari.paski@sjk.fi

Ottelu näkyy suorana myös maksullisen Ruutu-palvelun kautta, selostettuna monikameralähetyksenä.