123 456 7890

SJK kohtasi FC Hakan harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla. Ottelu oli ensimmäinen kolmeen kuukauteen, mutta siitä huolimatta molempien pelissä näkyi paikoitellen paljon hyviä asioita ja ottelu oli tasainen. Tasan mentiin myös maaleissa, kun molemmat onnistuivat kertaalleen. SJK:n Ariel Tuco Ngueukam teki avausmaalin alle kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta Haka tasoitti hieman ennen taukoa. SJK peluutti kahta eri kokoonpanoa ottelun molemmilla puoliajoilla, joissa oli mukana useampia nuoria pelaajia. Kaikki pelaajat saivat siten 45 minuuttia peliaikaa, eikä kukaan loukkaantunut. Ottelun järjestelyt olivat poikkeusoloista johtuen erikoiset, kun ihmisiä pääsi otteluun vain muutama sata ja heidänkin tuli istua toisistaan reilusti erillään katsomossa. Siitä huolimatta, monella oli hymy herkässä, kun viimein pääsi katsomaan livejalkapalloa. Ensi keskiviikkona SJK kohtaa Ilveksen vierasharjoitusottelussa ja seuraava kotiharjoitusmatsi on keskiviikkona 17.6. klo 18:30. Silloin OmaSp Stadionille saapuu VPS. SJK Akatemia pelaa oman harjoitusottelunsa nyt sunnuntaina 7.6. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Vastustajaksi tulee GBK. Pelistä on suora livestream ja liput kaikkiin SJK:n ja SJK Akatemian otteluihin myynnissä Lippu.fi-kanavissa.

SJK – FC Haka 1-1 (1-1)
1-0  8 min Ariel Tuco Ngueukam
1-1 42 min Leevi Antinaho

SJK aloitti ottelun vahvasti ja sai aikaan pari hyökkäystä ennen avausosumaa. Avausosumassa Tuco riisti pallon FC Hakan tähtipelaaja Medolta maalialueen kulmalla, laukoi komeasti pallon etuyläkulmaan ja luvuiksi 1-0, kun 8 minuuttia oli pelattu.

Maalin jälkeen FC Haka otti pallohallinnan vahvemmin ja sai vyörytettyä muutamia hyökkäyksiä Walter Viitalan vartioimalle maalille. Vedot kuitenkin menivät reilusti yli tai ohi. Samaan aikaan SJK sai muutaman laukauksen toiseen päätyyn, näistä lähellä maalia oli Matej Hradeckyn yritys taka-alakulmaan sekä Serge Atakayin veto toiselta puolelta, jossa Hakan maalilla ensimmäisellä puoliskolla pelannut Michael Hartman kuitenkin torjui. SJK:n maalilla myös Walter Viitala sai esittää paraatipelastusta kertaalleen. Toisella kertaa selvittiin säikähdyksellä, kun erikoistilanteen jälkitilanteessa vapaaksi jäänyt Leevi Antinaho pääsi yrittämään tyhjiin. SJK:n harmiksi 17-vuotias Antinaho onnistui lopulta vähän ennen taukoa, ja sai laittaa takatolpalta pallon lähietäisyydeltä maaliin. Keskityksen maaliin antoi Saibou Keita.

Tauolla SJK vaihtoi sovitusti koko joukkueen ja samoin teki FC Haka, vaihtaen toppareita lukuunottamatta kaikki pelaajat. Molemmat joukkueet olivat lähteneet otteluun selvästi ensisijaisesti hakemaan takaisin pitkän tauon jälkeen kadonnutta pelituntumaa.

Toisella jaksolla SJK oli hallitsevampi ja vaikka maaleja ei nähty, oli SJK:lla välillä todella mukavia palloralleja aivan Hakan rangaistusalueen rajan tuntumassa. Erityisesti toiselle jaksolle sisään tullut Anel Rashkaj oli näissä edukseen pallovarmana ja hyviä syöttöjä linjan taakse jakavana pelaajana. Pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentälle palannut Robin Sid oli myös innokkaana ja hän toi hienosti palloa vasemmalta laidalta boksiin ja loi vaaraa etenemällä pitkin päätyrajaa maalia kohti.

Toinen jakso päättyi maalittomana ja siten harjoitusottelun molemmat puoliskot sekä koko ottelu päättyi tasatulokseen. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista 1.7. alkavaan Veikkausliigaan ja SJK kohtaa ensi keskiviikkona 10.6. klo 14:00 vierasharjoitusottelussa Ilveksen Tampereen Tammelassa. Seuraava kotona pelattava harjoitusottelu on siitä viikon päästä keskiviikkona, kun VPS saapuu OmaSp Stadionille 17.6. klo 18.30 pelattavaan otteluun. Tuon ottelun ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi-kanavilla ja se tullaan lähettämään suorana, maksullisena nettilähetyksenä. SJK:n toistaiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua, on keskiviikkona 24.6. pelattavaksi sovittu SJK – RoPS.

SJK 1.puoliajalla: Walter Viitala MV, Darvin Chavez, Sami Sipola, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Keaton Isaksson, Matej Hradecky, Denys Oliinyk, Daniel Håkans, Serge Atakayi ja Ariel Tuco Ngueukam.

SJK 2.puoliajalla: Jesse Öst MV, Joonas Sundman, Niko Markkula, Samba Benga, Ville Tikkanen, Mehmet Hetemaj, Anel Rashkaj, Jude Arthur, Robin Sid, Jyri Kiuru ja Jeremiah Streng.

Videokoosteessa ensin valmentajien Jani Honkavaara ja Teemu Tainio sekä pelaajat Anton Popovitsh ja Tero Mäntylä haastattelut. Ottelukooste alkaa ajassa 7:00.