123 456 7890

SJK U19 joutui tekemään kovan työn SM-karsintasarjan ottelussa Vasa IFK:n joukkuetta vastaan, jotta edes piste saatiin jäämään kotiin. Pohjanmaan paikallistaiston hengessä peli oli kovaa taistelua ja ensimmäisellä puoliajalla johtoon mennyt VIFK puolusti koko joukkueen voimin suurella sydämellä, kunnes lopulta Elias Ahteen kaukoveto toi SJK:n tasoihin.
Kovasta painostuksesta huolimatta lisämaaleja ei nähty ja niin pisteet menivät jakoon.

SJK U19 – VIFK U19 1-1 (0-1)

0-1 30 min Merhawi Birhane
1-1 84 min Elias Ahde

Paikallisotteluviikon perjantainäytöksen ensimmäinen maalipaikka tuli Elias Ahteelle kuuden minuutin kohdalla. VIFK-vahti Erik Hildn onnistui kuitenkin torjumaan. Kovista laukauksistaan tunnettu Antti Palomäki pääsi kokeilemaan parinkymmenen minuutin kohdalla, mutta veto suuntautui vähän yli maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen. VIFK:n Merhawi Birhane laukoi pallon komeasti tolpan kautta sisään. Se oli vierasjoukkueen yksi harvoista tilanteista koko ottelussa. Tuomas Lähdesmäki pääsi yrittämään tasoitusta ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja VIFK:n maalivahti nappasi pallon alakulmasta.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Lähdesmäki laukoi hieman yli. Tämän jälkeen VIFK:n Hugo Villför purjehti kohti Paavo Valakarin vartioimaa maalia harhauttaen matkalla useammankin kotijoukkueen pelaajan. Maaliin saakka Villför ei kuitenkaan palloa saanut komeiden harhautusten päätteeksi.

SJK oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta hirveän vaarallisia maalipaikkoja joukkue ei kuitenkaan saanut luotua, sillä VIFK puolusti tiiviisti. Ottelu oli perinteinen paikallisottelu; vähän maalipaikkoja, mutta paljon tunnetta ja taistelua. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Elias Ahteella oli loistava paikka tasoittaa ottelu, mutta toppari ehti viime hetkellä väliin.

Lopulta kotijoukkue sai ansaitsemansa maalin. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Elias Ahde laukoi pallon maaliin komealla kaukovedolla. SJK:n loppuhetkien painostuksesta huolimatta enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Peli parantui ottelun aikana. Jätkät näyttivät, että he halusivat tehdä sen maalin ja lopulta runttasivat sen. Oltaisiin ehkä ansaittu enemmän tänään, mutta futis ja paikallispelit ovat tällaisia. Nämä ovat varsinkin sarjapeleissä olleet aina tasaisia otteluita. Toinen puoliaika oli hyvä ja siitä jatketaan keskiviikkona Porissa Jazzia vastaan, kommentoi ottelun jälkeen SJK U19 –joukkueen päävalmentaja Max Peltonen.

SJK:n A-junioreiden seuraava ottelu on siis jo keskiviikkona FC Jazzia vastaan klo 15.30. A-junioreiden seuraava kotiottelu on lauantaina 22.2. klo 14.00 Vaasan Palloseuraa vastaan Wallsportissa. Edustusjoukkueet pelaavat samaan aikaan vastakkain Liigacupin ottelussa Vaasassa.

SJK U19: Paavo Valakari, Jaakko Vihanta, Joona Lautamaja, Joona Ala-Hukkala, Joonas Sundman, Arttu Aromaa (89′ Tuomas Rintamäki), Matias Kangas (56′ Niko Hietaharju) , Jesse Sarajärvi, Tuomas Lähdesmäki, Antti Palomäki (72′ Niko Laaksonen) ja Elias Ahde.

Penkillä: Ville Viljala, Jesse Sundman ja Martti Uusitalo.