123 456 7890

SJK kohtaa FC Lahden lauantaina OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 16.00 ja portit sekä palvelut aukeaa klo 14.30.

Palaamme perustekemiseen, mikä on kaiken pohja. Vastaan tulee myös erittäin ärsytetty vastustaja, joka on aina ollut meille hankala vastustaja, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Edellinen Veikkausliigan ottelu OmaSp Stadionilla päättyi SJK:n voittoon ja samaa lähdetään hakemaan myös nyt. Kaikenkaikkiaan SJK on mättänyt uudella stadionillaan paljon maaleja, kun kolmessa siellä pelatussa ottelussa niitä on kasassa jo 7.

Viime tiistaina siellä nähtiin myös kaikkien aikojen ensimmäinen SJK:n tekemä euromaali ja sen iski pelaaja, joka on edustanut urallaan myös lauantain vastustaja FC Lahtea.

Tiistaina, sillä hetkellä se maali tuntui tietenkin ihan hyvältä, mutta se oli silti vasta kavennuosuma. Se antoi meille kuitenkin tunteen että voimme tehdä lisääkin. Jälkikäteen se tuntuu todella hyvältä, sillä nyt nimeni on osa SJK:n historiaa ikuisesti, kommentoi ensimmäisen SJK:n euromaalin tehnyt Ariel Tuco Ngueukam.

Yritän joka pelissä tehdä aina parhaani, jotta pelin jälkeen voimme sanoa että teimme jotain hienoa yhdessä. Ilman joukkuekavereita ei kukaan pysty tekemään mitään ja siksi jokainen maalini on tehty yhdessä, Tuco jatkaa.

Lahtea vastaan on tulossa todella hyvä ottelu, sillä me tarvitsemme pisteitä ja Lahti on joukkue joka on aina onnistunut meitä vastaan. He tulevat näihin peleihin kovaa ja heillä on asenne että he todella haluavat aiheuttaa meille ongelmia. Nyt me voimme näyttää heille että tämä on meidän kotikenttämme, jossa me voitamme. Siitä tulee todella hyvä kamppailu, Tuco arvioi.

OmaSp Stadion on kerännyt kaikissa otteluissaan paljon yleisöä ja lauantaipelit ylipäätään ovat SJK:n kannattajille aina olleet mieluisia. Stadionilla on ollut mahtava tunnelma kaikissa otteluissa ja kannattajaryhmän lisäksi myös muut katsojat ovat lähteneet siellä hienosti mukaan kannustukseen. Toivotaan, että tämä fanikulttuurin kasvu vain jatkuu ja OmaSp Stadionista tulee jatkossakin todellinen hornankattila.

Kenttä on OmaSp Stadionila isompi ja se on loistava alusta pelata. Siellä on erinomainen hyökätä, mutta toisaalta taas meidän pitää pystyä myös puolustamaan siellä paremmin. Olemme päästäneet siellä liian paljon maaleja, arvioi Simo Valakari.

OmaSp Stadion sopii meille hyvin. Olemme myös muuttaneet hieman pelitapaamme. Pystymme käyttämään kentän leveyttä ja pinnan tasaisuutta paremmin hyväksemme. Myös yleisö on siellä paremmin meidän tukena, koska he näkekevät kaiken paremmin ja ovat lähempänä kenttää, Tuco arvioi.

Tervetuloa siis kannustamaan SJK:ta lauantaina kohti voittoa!

SJK vs. FC Lahti 23.7. klo 16.00. Ottelu näkyy myös ISTV-palvelun kautta. Ennakkoliput saat kätevästi SJK:n verkkokaupasta vaikka kännykkääsi. Lisätietoa ottelun järjestelyistä saat tämän ennakon alaosasta.

SJK Kannattajat pääsevät lähelle tapahtumia OmaSp Stadionilla ja tunnelmaa riittää.

FC Lahti ei ole voittanut vieraissa tällä kaudella

Alunperin mitalitaistoon povattu FC Lahti, on tällä hetkellä sarjassa SJK:n takana kolmen pisteen päässä. Voittoja on kasassa vain viisi 17 ottelusta. Viimeisessä viidessä ottelussa se on voittanut ainoastaan PS Kemin 1-0-luvuin kotikentällään. Vieraskentällä se ei ole vielä voittanut tällä kaudella kertaakaan Vekkausliigassa.

Potentiaalia joukkueessa kuitenkin on ja Lahdessa ei ollakaan vielä missään tapauksessa heitetty kirvestä kaivoon.

Nämä kolme viimeistä peliä, mistä on tullut yksi piste, kaikissa peleissä on saatu enemmän tilanteita kuin vastustaja. Vähän puolivillaisesti kaveri käy tekemässä maalit, niin kyllähän se sillä tavalla on raskasta. Tilastot on tilastoja, mutta RoPS voitti maalit ja rikkeet, olimme kaikessa muussa parempia ja aktiivisempia, sanoi Toni Korkeakunnas seuransa nettisivuilla viime pelin jälkeen.

Ei ruveta tuskailemaan liikaa, kohta tulee uusi mahdollisuus. Seinäjoki on ollut meille sopiva vastustaja, Korkeakunnas kommentoi lopuksi FC Lahden nettisivuilla.

Lahtelaiset ovat kärsineet epävarmasta maalivahtitilanteestaan, kun viime kaudella maalilla loistanut Henrik Moisander vaihtoi maisemaa kauden jälkeen ja tilalle hommattiin pätevä korvaaja KuPS:sta Tomi Maanojan muodossa. Jostain syystä kuitenkaan vaihto ei sujunut kivuttomasti ja Maanojasta tehtiin syntipukki alkukauden heikkoihin esityksiin. Nuori Miikka Mujunen korvasi ensin Maanojan maalissa, mutta hän loukkaantui lähes samantien vakavasti. Korkeakunnas ei antanut Maanojalle kuitenkaan uutta mahdollisuutta, vaan kutsui takaisin FC Lahteen entisen oman juniorin Joonas Merosen ja maalipuiden väliin asteli FC Lahden Akatemiasta nostettu Santeri Pakkanen. Nyt Lahdella on kaksi nuorta lupaavaa maalivahtia ja huhujen mukaan Maanojaa viedään muualle, kun elokuun siirtoikkuna aukeaa.

Viime peliin RoPSia vastaan Lahti sai tärkeän keskikenttäpelaajan, Duarte Tammilehdon takaisin pelikiellosta ja loukkaantumisensa takia poissa olleen Santeri Hostikan. Drillon Shalan paluu lauantain otteluun on vielä epävarmaa, mutta mies jo harjoittelee joukkueensa mukana.

Alkukaudesta Lahden hyökkäyspäässä loistanut Ivan Solojev on palannut Venäjälle, kun lainasopimus Pietarin Zenitistä umpeutui. Solojev oli Lahden vaarallisimpia pelaajia ennen lähtöään, yhdessä nuorten Jasse Tuomisen ja Mikko Kuninkaan kanssa. Tuominen on joukkueensa paras maalintekijä kuudella maalillaan. Solojev ei maaleja tehnyt, mutta oli niitä järjestelemässä ja hän oli joukkueen tehokkain syöttäjä yhdessä Mikko Hauhian kanssa.

Viime kaudella FC Lahden maalia vartioi vielä Henrik Moisander.

Oppi mukaan Champions Leaguesta

SJK pelasi menneen reilun viikon aikana kaksi erittäin kovaa ottelua, kun se kohtasi kaksiosaisessa otteluparissa valkovenäläisen BATE Borisovin. Niissä SJK esitti kenties kauden parhaita otteitaan joka osa-alueella, mutta se ei riittänyt jatkopaikkaan kivikovaa vastustajaa vastaan.

BATE-ottelut osoittivat, että vaatimustasoa pitää nostaa. Vastustaja näytti kuinka tärkeitä pienet perusasiat, laadukkaat syötöt, oikea liikkuminen oikealla hetkellä ja joukkueena yhteen pelaaminen ovat. Virheistä rankaistaan armottomasti huipputasolla ja vain vaatimalla samaa jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa, voidaan mennä eteenpäin tulevaisuudessa. SJK ottaa peleistä saadun opin mukaansa ja pyrkii ottamaan taas yhden askeleen ylöspäin.

Peleissä tuli myös pieniä kolhuja ja ainakin Timo Tahvanainen joutuu jättämään lauantain ottelun väliin loukkaantumisen vuoksi. Sen sijaan vielä tiistain ottelusta ruokamyrkytyksen vuoksi sivussa olleet Teemu Penninkangas ja Toni Lehtinen ovat tervehtyneet pelikuntoon. Pelikieltoja ei SJK:lla ole ja se pääsee siten melko hyvässä tilanteessa kohtaamaan FC Lahden.

SJK ei ole vielä koskaan voittanut FC Lahtea. Talvella joukkueet kohtasivat Liigacupin Finaalissa Seinäjoella ja tuolloin pelin päätyttyä 0-0-tulokseen, ratkaistiin se rangaistuspotkukilpailussa, jonka Lahti voitti 2-3-luvuin. Toukokuussa kohdattiin Lahden Kisapuistossa ja siellä isännät mättivät maaleja SJK:n verkkoon ja voittivat peräti 3-0. SJK:lla on siten muutaman vuoden ajalta kana kynittävänä FC Lahden kanssa ja sitä ensimmäistä voittoa lähdetään hakemaan tosimielellä.

Johnny Laaksonen ja kumppanit lähtevät pistejahtiin lauantaina.

Ottelun liput ja järjestelyt

SJK – FC Lahti potkaistaan käyntiin klo 16.00. OmaSp Stadionin portit aukeavat klo 14.30.
Samalla aukeaa myös toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, jonne pääsy on ennen ottelua ja sen jälkeen kaikilla katsojilla. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa on myös juonnettu pelaajahaastattelu. Puoliajalla sinne pääsee ainoastaan pääkatsomolaiset. Myös kaikki stadionin kioskit ja muut anniskelupisteet aukeavat klo 14.30. Stadionilla käy maksuvälineinä käteinen ja maksukortit.

Tapahtumatorilla ei tällä kertaa ole mitään ennen ottelua, mutta fanituotemyymälä SJK Shop palvelee jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Peliin ei ole myöskään Stadionbussia, mutta normaalit Komia-liikenteen paikallislinjat kulkevat. Parkkipaikat ovat kaikki vapaasti käytössä. Parkkitilaa löytyy Wallsportin ja jäähallin pihasta, sekä Seinäjoki Areenan alueelta. Pyöräparkki on OmaSp Stadionin Tapahtumatorilla.

Lipunmyyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. Pelipäivänä lippuja myydään myös Tapahtumatorin laidassa olevasta infopisteestä. Infopisteestä ostetut liput ovat 5 � kalliimpia. FC Lahden kannattajille on varattu tilaa Itäpäädyn blokista numero 114 ja heille on toimitettu oma ennakkolippulinkkinsä.

Lippujen hinnat ennakkoon:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään myös turvatarkastukset.

Äänenkäyttö ja kannustaminen ovat ottelutapahtumassa sallittua ja erittäin suotavaa. Tervetuloa.