123 456 7890
SJK ei ole koskaan voittanut FC Lahtea vierasottelussa, eikä tehnyt sitä myöskään keskiviikkona. Ottelu päättyi maalittomana ja se oli myös ottelutapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos. Molemmilla oli omat hyvät hetkensä, mutta varsinaisia kunnollisia maalipaikkoja ei kummallakaan. SJK:n seuraava ottelu on perjantaina 17.7. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu IFK Mariehamn. Ottelun liput ennakkoon Lippu.fi-kanavista sekä SJK Shopista.

FC Lahti – SJK 0-0

SJK aloitti ottelun vahvasti, mutta FC Lahti oli muuttanut taktiikkaansa edellisistä otteluista ja se tukki tällä kertaa vahvasti keskustansa. Siten SJK ei päässyt murtautumaan kunnolla paikoille ja yritykset jäivät Lahden kuudentoista alueen rajalle. Samoin kävi toisessa päässä, kun SJK puolusti tiukasti, eikä puolestaan FC Lahti päässyt paikkohin. Molempien puolustaessa tiukasti, kaatosateen kastelemalla luonnonnurmella, ei ottelussa hirveästi tilanteilla mässäilty.

SJK sai silti ottelun ensimmäisen tekopaikan jo 2 minuutin pelin jälkeen. Daniel Håkans pelasi pallon laidasta ensin keskelle Keaton Isakssonille, joka jatkoi sen heti eteenpäin Tucolle. Tucon yritys jäi kuitenkin vaisuksi ja pallo meni päädystä yli.

Kymmenen minuuttia tuosta, SJK:n keskikentällä tuli harhasyöttö, jonka katkaisi FC Lahden Jasin Assehnoun ja lähetti Dimitry Imbongon vaarallisesti vastahyökkäykseen. Tämän veto oli kuitenkin heikko ja se meni kymmenisen metriä ohi taka-alakulman.

SJK sai ensimmäisellä puoliajalla vielä toisenkin paikan, jonka järjesteli jälleen laidasta Daniel Håkans. Hän antoi pallon Niko Markkulalle, jonka erinomainen keskitys tuli Tucolle boksiin. Tuco oli kuitenkin läpi ottelun kahden FC Lahti topparin tiukassa vartioinnissa ja hän ei palloon kunnon osumaa saanut. Pallo tuli kuitenkin vielä Lahden pakista uudelleen Tucolle, joka koitti vetää suoraan, mutta ei osunut palloon. Myös FC Lahti sai tekopaikan puoliajan lopussa, kun Altin Zeqiri pääsi vastahyökkäykseen ja nousi SJK:n puolustuksen keskelle. Veto oli hyvä, mutta meni etualakulmasta hieman ohi.

Toisen jakson alussa, Håkans sai jälleen kunnian toimia tilanteen järjestelijänä, kun hän pelasi Tucolta saamansa pallon keskelle maalin edustalle nousseelle Keaton Isakssonille, mutta FC Lahden puolustus ehti sen verran hätiin, että se katkaisi tilanteen ennen kuin Isaksson pääsi vetämään.

Tuco järjesteli puolestaan seuraavan SJK-tilanteen, vasemmalta laidalta, antaen pallon pienellä siirrolla boksiin ehtineelle Serge Atakayille. Atakayi haki taka-alakulmaa, mutta pallo kaartui hieman väärään suuntaan ja ohi tolpan väärältä puolelta.

SJK sai vielä ottelun loppuun vauhtia, vaihdettuaan kentällä loukkaantumisista toipumassa olevat Denys Oliinykin ja Billy Ionsin sekä Robin Sidin. Iosn pääsi kerran vetämäänkin tulisesti, mutta veto suuntautui suoraan päin FC Lahden maalivahtia. Siten ottelu päätyi maalittomaan tasatulokseen.

Ihan tasainen matsi, molemmilla oli omat hetkensä. Kummallakaan ei ehkä hyökkäys toiminut tänään. Mutta hyvin me saatiin puolustettua, eikä niilläkään hirveän montaa paikkaa ollut. Joten tasainen matsi, sanoi SJK:n puolustaja Niko Markkula otltelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Ensimmäisellä puoliajalla me saimme pallon sinne laitaan, ja saatiin ylivoimia sinne, mutta ehkä se viimenen silaus, viimenen liike, viimenen syöttö, niin se jäi tänään puuttumaan. Oli meillä kumminkin tarvittavat paikat tehdä maali ja voittaa tää matsi, jatkoi Markkula

Tottakai pitää olla tyytyväinen pisteeseen ja siihen, että nollat pysyi omissa. Mutta olisi tietysti ollut otettavissa enemmänkin. Tähän pitää olla kuitenkin tyytyväinen, sanoi Markkula lopuksi.

Myös FC Lahden riveissä piste lopulta kelpaa.

Kyllä SJK puolusti tiiviisti, ja oli aika kompakti. Mutta kyllä meilä oli saumat tehdä maali, mutta ei onnistunut tänään, sanoi Jasin Assehnoun Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Me panostettiin koko viikko siihen, että omassa päässä pysyy maali puhtaana, se onnistui tänään, joten siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Mutta kotipeli kuitenkin, ois pitänyt voittaa, Assehnoun jatkoi.

SJK: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää (81’ Joonas Sundman), Tero Mäntylä, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Niko Markkula, Anel Rashkaj, Daniel Håkans (73’ Billy Ions), Keaton Isaksson, (73’ Robin Sid) Serge Atakayi (62’ Denys Oliinyk) ja Ariel Tuco Ngueukam (82’ Joonas Lepistö)