123 456 7890

Ykkösen Pohjanmaan derby Jaro – SJK Akatemia päättyi tasapeliin, molempien joukkueiden hallittua omat hetkensä. Ensimmäinen puolisko meni Jarolle, kun taas toisella SJK Akatemia oli vahvempi. Tämä näkyi myös maaleissa, kun tauolla Jaro johti, mutta SJK Akatemia tasoitti toisella puoliskolla. SJK Akatemia pelaa myös seuraavassa ottelussa pohjalaisjoukkuetta vastaan, kun Kokkolan KPV saapuu maanantaina 25.7. OmaSp Stadionille vieraaksi. Ykkösen ottelu alkaa klo 18.30 ja lippuja saa Lippu.fi-kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta.

FF Jaro – SJK Akatemia 1-1 (1-0)
1-0 26 min Guillermo Sotelo
1-1 60 min Oliver Günes

Ensimmäisellä puoliajalla Saku Kankaanpää esitti muutaman komean torjunnan, ja piti pelin nollilla. Samalla kuitenkin SJK Akatemia pystyi järjestelemään maalipaikkoja, ja pariin otteeseen SJK Akatemian pelaaja kaadettiin boksissa hieman kyseenalaisin ottein. Varsinkin tilanne, missä Jaron maalivahti Mykyta Savchenko taklasi Jonathan Muzingaa boksissa, osuen pallon sijasta suoraan nilkoille, olisi voinut olla sellainen. Pilkkua ei kuitenkaan tullut. Savchenko kaatoi myös Oskar Pihlajan, joka oli päästä maalintekoon, mutta myös tässä tuomari levitti kätensä.

Jaron maali syntyi, kun lähes puolituntia oli pelattu. Ensin Jaro pääsi sisään hieman yllättäen oikealta laidalta ja pallo pelattiin takatolpalle Guillermo Sotelolle, joka ohitti sijoituksellaan Kankaanpään. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika meni kenties Jarolle.

Toisella puoliskolla, noin tunnin kohdalla ensin SJK Akatemia tasoitti ottelun, ja maalintekijänä oli Oliver Günes, joka sai pallon takatolpalle SJK Akatemian rajaheiton jälkitilanteesta. Günes sai irtopallon ja veti sen sieltä matalana verkkoon. Sitten Jaro sai pallon maaliin, mutta maalintekijä oli paitsiossa, kun syöttö lähti maalille, ja maali hylättiin pienen miettimisen jälkeen.

Sitten pelissä hetkeksi otteet kovenivat useammassa tilanteessa, ja erotuomari salli kovan pelin. Sotelo vetäisi pallontavoittelutilanteessa Günesiä kyynärpäällä kasvoihin, ja erotuomari antoi pelin kuitenkin jatkua. Lopulta peli katkaistiin, ja huolto päästettiin paikkailemaan maassa maannutta Günesia. Samassa tilanteessa erotuomari rauhoitteli SJK Akatemian penkkiä, näyttämällä fysiikkavalmentajalle keltaista. Tuomarilinja kuumensi pelaajia puolin ja toisin. Peli kuitenkin onneksi rauhoittui nopeasti.

SJK Akatemia otti pelin täysin haltuunsa toisen puoliajan lopulla, ja se piti palloa sekä vyörytti hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn. Tilanteita saatiin varsinkin rajaheitoista, kun Terry Yegbe laittoi pitkiä heittoja Jaron boksiin. Jaro kuitenkin kesti, ja pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella.

Olen todella tyytyväinen nähdessäni meidän nuoren joukkueemme taistelevan näin kovaa. Pelasimme tänään hieman eri tavalla kuin normaalisti, sillä meistä tuntui, että meidän piti muuttaa jotain vahvaa ja kova vireistä Jaron joukkuetta vastaan. Mielestäni se myös toimi, varsinkin ottelun loppupuolella, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen. 

Mutta suurin asia itselleni tässä ottelussa oli se, miten näytimme jälleen taistelutahtoa ja yhtenäisyyttä. Olemme nuori joukkue, joka kamppailee sarjan isoja joukkueita vastaan tasapäisesti. Me todella näytimme tänäänkin, että olemme tulleet tähän sarjaan säilyäksemme. Tämä antaa meille alustan, jonka varaan voimme jatkaa kehittymistä. Ja jatkaa pisteiden ottamista sekä ottaa voittoja. 

Meiltä puuttui tänäänkin neljä pelaajaa, jotka olisivat todennäköisesti aloittaneet, mutta he ovat nyt edustusjoukkueen mukana. Se on kunniaksi heille, ja kunniaksi tälle muulle ryhmälle, että olemme saaneet neljä pelaajaa heidän mukaansa. Samalla pojat, jotka pelasivat tänään, olivat erinomaisia. Ja he ovat kaikki esimerkkejä seurallemme, jatkoi Page. 

– Olemme tyytyväisiä pisteeseen, mutta hieman pettyneitä, että emme saaneet kolmea. Mielestäni meille olisi kuulunut myös rangaistuspotku pelissä. Mutta hyväksymme tämän pisteen, kovasta vieraspelistä, ja siirrämme katseet seuraavaan otteluun, Page päätti. 

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Noa Lehtonen, Sami Sipola, Terry Yegbe, Kaarlo Rintamäki, Deni Silverio, Denis Cukici, Jude Arthur (59’ Tuukka Pahkala), Oliver Günes, Oskar Pihlaja ja Jonathan Muzinga (76’ Mikael Anttila).

RUUDUN VIDEOKOOSTE OTTELUSTA