123 456 7890

SJK ei onnistunut tärkeässä ottelussaan OmaSp Stadionilla ja FC Lahti vei täyden pistepotin mukanaan. SJK oli pelissä hieman epäonninenkin, sillä avausmaali syntyi oman puolustajan kautta. FC Lahden toisessa maalissa puolestaan erotuomari näki SJK-pelaajan rikkoneen aivan rangaistusalueen rajan väärällä puolella ja osoitti pilkkua. 0-2 maalin jälkeen SJK painoi vielä pelin Lahti-päätyyn, mutta ilman tulosta. Tappio oli kova pettymys, sillä voitolla olisi ollut tarjolla sarjan kärkipään paikat. SJK jatkaa kuitenkin edelleen kärki kuusikossa. Ensi viikolla SJK:lla ei ole peliä, vaan seuraava peli pelataan lauantaina 10.8. klo 17:00 Epoossa, kun SJK kohtaa vierasottelussa FC Hongan.

SJK – FC Lahti 0-2 (0-0)
0-1 51 min oma maali
0-2 77 min Josu rp.

FC Lahti hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa melko selvästi. SJK:n syöttöpeli ei kulkenut kuin ajoittain, ja kenttätasapaino tuntui olevan pielessä etenkin pallonmenetysten jälkeen. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin SJK:lle. Joonas Sundman taisteli Denys Oliinykin syötön itselleen, ja tarjoili Dion Acoffille hyvän maalipaikan. Acoffin veto meni kuitenkin sivuverkkoon.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla oli FC Lahden Jasin-Amin Assehnoun, joka leikkasi vasemmalta laidalta sisään ja laukoi pallon tolppaan. Jeronimo Amione sai pari kertaa vähän liian paljon tilaa boksissa. 16. minuutilla Mikko Hauhia antoi rajaheiton Amionelle, joka jatkoi vielä hyvään paikkaan Pyry Lampiselle. Nuorukaisen sihti ei kuitenkaan ollut kohdillaan.

Myös Gael Etock pääsi yrittämään maalintekoa Amionen keskityksestä, mutta pusku meni ohi maalin. SJK:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät ensimmäisellä puoliajalla lähinnä erikoistilanteista.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n kannalta murheellisesti. Lahti siirtyi ottelussa johtoon 51. minuutilla, kun vasemmalta laidalta tullut keskitys meni SJK:n omasta puolustajasta maaliin. Lahti oli lähellä lisätä johtoaan 59. minuutilla, mutta Gael Etock laukoi vapaasta paikasta ohi maalin.

SJK haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa, kun Maximo Tolonen ja Jeremiah Streng tulivat Obed Malolon ja Mehmet Hetemaj’n tilalle. Streng toi SJK:n hyökkäykseen liikettä myös pallottomana ja olikin lähellä puskea pallon maaliin 64. minuutilla, mutta Patrick Rakovsky esitti hienon reaktiotorjunnan.

Strengin puskun lisäksi Kerhon paikat olivat vähissä. Jostain syystä kotijoukkueen esitys jäi tänään laihaksi, ja ottelu oli kokonaisuutena SJK:n tämän liigakauden heikoin. SJK:n peli synkkeni entisestään 72. minuutilla, kun entinen SJK-pelaaja Josu laukoi pallon varmasti maaliin rangaistuspotkusta.

SJK pystyi lopussa luomaan painetta Lahden maalille erikoistilanteilla ja keskityksillä, mutta kovin hyviä kavennuspaikkoja joukkue ei saanut.

Tämä oli iso pettymys. Ei pelkästään tappio, vaan tapa millä hävisimme. Meidän aivan kaikkien tulee katsoa peiliin. Tämä ei ole hyväksyttävää. Nyt meille tulee hyvä hetki korjata virheemme, kun meillä ei ole peliä ensi viikolla. Mielestäni petimme yleisön, jota oli jälleen hienosti paikalla. Meillä kaikilla pitää olla ylpeyttä esittää heille parempaa. Olen pahoillani heidän puolesta, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Erittäin hyvä peli ja mielestäni ansaittu voitto. SJK on ollut hyvässä vireessä ja tämä oli vedenjakaja peli, sillä me taistelemme paikasta ylempään loppusarjaan. Me lähdimme parantamaan omaa pallollista pelaamista ja kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen näihin pisteisiin, sanoi FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Samba Benga, Dani Hatakka, Jude Arthur, Matheus Batista, Denys Oliinyk, Joonas Sundman, Obed Malolo (57’ Maximo Tolonen), José Nadson, Mehmet Hetmaj (63’ Jeremiah Streng) ja Dion Acoff (75’ Jesse Sarajärvi)

Seuraava peli on 10.elokuuta pelattava FC Honka – SJK Espoossa. Seuraava kotiottelu on Suomen cupin alta siirretty SJK – IFK Mariehamn, joka pelataan torstaina 15.8. OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla