123 456 7890

Pete ehti ensimmäisenä
Seinäjoen Jalkapallokerhon ensimmäisen pelaajasopimuksen allekirjoitti viime kaudella Sepsi-78:ssa monitoimimiehen hommia paiskonut Petri Huttu. Mikä sitten olikaan se syy, että nuorella miehellä oli niin kiire pistämään nimensä tarjottuun paperiin?

“Varmasti ajatus siitä, että saadaan kaupungin parhaat jätkät samaan ryhmään ja päästään treenaamaan kunnolla. Tässä on nyt mennyt jonkin aikaa, että harjoittelu on ollut hankalaa kun treeneissä on ollut pahimmillaan viittä kaveria”, sanoo fysioterapeutiksi opiskeleva hieroja, jonka ämyreistä jytisee Bad Religion, Mokoma, Stam1na tai vaikkapa Maj Karman “Ukkonen”.

Sepsi-78:n kasvatti on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi TP-Seinäjoen ja FC Korsholman väreissä. Muualle ei pari maaotteluakin pelannutta nuorukaista ole saatu houkuteltua.

“Korsholmaan päädyin sen jälkeen kun olin ensin pudottanut TP:n Ykkösestä. Olin sen talven VPS:n mukana, mutta konkurssiuhka ja loukkaantuminen tarkoittivat, ettei sopimusta syntynyt. Halu pelata ylempänä vei sitten FC Korsholman joukkueeseen ja onnistuin pudottamaan nekin sarjasta”, ironisoi “Pete”.

Tosiasiassa miehellä ei varmasti ollut paljonkaan tekemistä putoamisen kanssa. Esimerkiksi TP-Seinäjoen silloinen joukkue pärjäisi tänä päivänä kovasti lähes sarjassa kuin sarjassa.

“Oltiin silloin kovin nuoria. Mutta puhuttiin juuri siitä Niemisen Jyrin kanssa, että kyllä meillä ihan pelimiehiä oli. Siinä porukassa olivat Toni Lehtinen, Jyri Hietaharju, Ville Ylinen, Janne Järvinen, Mika Kallio, Mikko Ylihärsilä, Juha Eteläaho, Jyrki Saranpää ja monta muuta hyvää kaveria, jotka ovat sen jälkeen pelanneet aika kovissakin ryhmissä”, muistelee “Pete”.

Jos oli hyvä nippu tuolloin, “Pete” uskoo, että niin on nytkin, vaikka aivan kaikki seinäjokelaisen jalkapallokoulun kasvatit eivät SJK:n väreihin tulleetkaan.

“Jokainen valitsee oman seuransa. Kyllä minä ainakin uskon, että meillä on tällä joukkueella mahdollisuuksia kärkikahinoihin. Varsinkin jos saamme tähän vielä pari vahvistusta, niin sitten ainakin. Jos tähän tulee ulkomaalaisia, niin niiden on oltava pelimiehiä. Mitään sitä vastaan ei ole ainakaan itselläni, että niin tehdään, koska kotimaasta ei oikein pelaajia enää saa”, huomauttaa “Pete”.

SJK:n perustaminen syystalvella oli monelle yllätys. Löytyi vastarannankiiskiä ja jonkin verran myös epäilijöitä.

“Aluksi kai sitä hiukan ajatteli, että mikä juttu tämä on ja miksi. Aika nopeasti asia on kuitenkin mielestäni hyväksytty ja hyvä niin. Ainakin pelaajille tämä on tosi hyvä homma. Treeneissä on ollut hyvä meno ja on ollut mukavaa kun porukkaa on harjoituksissa. Thomas Dunne on vaatii paljon ja se on aivan erinomainen asia. Ei ole tullut vieroitusoireita, päinvastoin”, naurahtaa “Pete”.

Lauantaina historiallisessa ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuva Kokkolan Pallo-Veikot on pistänyt jalkeille melko kovan nipun. Se ei kuitenkaan “Peteä” pahemmin hirvitä.

“Me voitamme Kokkolassa 1-0 ja Miika “Milli” Asunmaa tekee voittomaalin”, virnistää ahkerasti mm. Jari Tervoa ja Ilkka Remestä lukeva kirjafani.

“Toivottavasti Vesapuiston “Jake” on kentällä. Kannattaa varoa lasinilkkoja”, virnistää “Pete” päälle päätteeksi.op”