123 456 7890

SJK matkusti jo torstaina kohti Lahtea ja kohtaa siellä perjantaina 8.5. klo 18.30 isäntäjoukkue FC Lahden Kisapuistossa.

SJK on parhaillaan Veikkausliigassa toisena, pisteen päässä kärjessä olevasta HJK:sta, mutta SJK on pelannut pelin vähemmän. FC Lahden kausi on alkanut puolestaan takellellen. Viime kaudella SJK:n taakse kolmanneksi sijoittunut Lahti, on toistaiseksi vielä ilman voittoa. Neljästä pelatusta ottelusta kolme on päättynyt tasapeliin ja yksi tappioon. Sijoitus on vasta 9. Tällä hetkellä sarjataulukko kuitenkin heittelee melkoisesti, sillä osalla joukkueista on vasta kolme ottelua takanaan ja toisilla jopa viisi. Perjantaina pelataan Veikkausliigassa täysi kierros.

Viime kaudella SJK ja FC Lahti kohtasi toisensa neljä kertaa – Veikkausliigassa kolmasti ja Suomen Cupissa kerran. Kaikki Veikkausliigakohtaamiset päättyi 1-1 -tasatulokseen. Suomen Cupissakin Lahti voitti vain 0-1 tuloksella, maalin syntyessä rangaistuspotkusta ottelun loppupuolella. Maalin iski Lahdelle tuolloin Ariel Tuco Ngueukam.

Lahti ei ole aloittanut tuloksien valossa kauttaan kovin hyvin ja haluaa varmasti kääntää tilanteen kotikentällään. Tiukka matsi on jälleen tulossa, kuten jo viime kaudella näissä kohtaamisissa näimme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Seuraa kauden päätteeksi Seinäjoelle vaihtanut Tuco, osui ensimmäistä kertaa SJK:n paidassa Veikkausliigassa viime sunnuntaina ja tuuletus ei todellakaan jättänyt ketään katsomossa kylmäksi.

Se oli minulle tärkeä osuma, siksi tuuletuskin oli sellainen. Se oli jo neljäs otteluni ja sain viimein tehtyä maalin. Kuulin kuinka kannattajat ja katsomo räjähti huutoon ja fanit huusivat nimeäni. Halusin juhlia maalia heidän kanssaan ja se oli hyvin tunteikasta. Se sai minut haluamaan kokea tämän uudestaan mahdollisimman usein, muistelee Tuco sunnuntain voittomaalia.

Perjantaina kovin hurjia tuuletuksia tuskin nähdään, vaikka mies maalinteossa onnistuisikin. Sillä Tuco kuitenkin kunnioittaa vanhaa seuraansa ja sen kannattajia edelleen kovasti.

En rehellisesti sanoen tiedä mitä odottaa siellä. Se on kuitenkin minulle kuin paluu kotiin, sillä minulla on siellä edelleen paljon ystäviä, arvioi Mannerheimiksi Lahdessa ristitty Tuco.

Perjantaina 8.5. klo 18.30 Lahden Kisapuistossa FC Lahti vs. SJK. Ottelu näkyy suorana ISTV:ltä ja osoite lähetykseen on iltasanomat.fi/extra

Seinäjoella pelin näkee Carlsberg Sports Barissa, missä onkin luvassa melkoinen kisakatsomo ottelulle.

Tucon tuuletus ei jättänyt ketään kylmäksi viime sunnuntain maalin jälkeen.

Tikusta asiaa

FC Lahti selvitti viime kauden pääteeksi tiensä europeleihin toisen kerran sen historian aikana. Pronssi oli vuonna 1996 perustetulle seuralle toinen.

Tälle kaudelle Lahti menetti avainpelaajista Tucon, Matti Klingan, Loorents Hertsin ja aivan kauden kynnyksellä Jani Tanskan. Tilalle tuli muun muassa Aleksi Paananen, Mika Ääritalo ja paluumuuttajat Jussi Länsitalo sekä Pekka Lagerblom. Maalivahti Henrik Moisander on yksi sarjan parhaista ja toppari Petri Pasanen on yksi koko sarjan nimekkäimmistä pelaajista. Kärkipelaaja Rafael on näyttänyt kuuluvansa edelleen Veikkausliigan parhaimpiin maalintekijöihin.

Niinikään paluun Lahteen teki puolustava keskikenttäpelaaja Pyry Kärkkäinen, mutta hän on tästä ottelusta varmuudella sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myös Lagerblomilla on ollut pieniä huolia, mutta hän pelasi osan ottelusta jo viime viikonloppuna.

Kaikella todennäköisyydellä Lahti taistelee europaikasta myös tällä kaudella, mutta kauden alku on sujunut nihkeästi. Neljästä ottelusta ei ole tullut ainoatakaan voittoa ja harjoituspelitkin menivät melkoisen heikosti.

Vielä ei ole FC Lahden päävalmentajana toimivan Toni Korkeakunnaksen asemasta meteliä pahemmin noussut, mutta jos SJK:lle tulee tappio perjantaina, voidaan alkaa puhua jo pienimuotoisesta kriisistä. Tähän asti mielenkiintoisimmat otsikot Seinäjoella peliurallaan vaikuttaneen Token kohdalla, on saatu miehen tavasta järsiä hammastikkuja pelien aikana.

Perjantain ottelu pelataan Lahden Kisapuistossa, jonka nurmi ei ole kuitenkaan ihan parhaimmassa kunnossa tällä hetkellä. Toisaalta se on huomattavasti parempi kuin oli viime vuonna samaan aikaan Lahden Hiihtostadionin nurmi. Lahdessa kerätäänkin nimiä adressiin Kisapuiston kunnostamista varten- Ja hyvä niin, sillä Litmasen patsaan vieressä sijaitseva Kisapuisto on perinteinen jalkapallonäyttämö ja ansaitsee tulla kunnostetuksi.

FC Lahden Petri Pasanen on kenties sarjan tunnetuimpia pelaajia.

Atajic, Matrone ja Sarajärvi sivussa

Vime ottelussa loukkaantumisen vuoksi vaihtoon otettu Bahrudin Atajic on perjantaina sivussa, vaikkakaan loukkaantuminen ei ollut paha. Ensi viikolla pelataan kuitenkin kaksi tärkeää ottelua ja SJK kierrättää pelaajiaan näitä ajatellen. Samoin keskikenttäpelaaja Marco Matrone on varmuudella sivussa loukkaantumisen johdosta. Jesse Sarajärvi on jo kuntoutumassa pelikuntoon ja mahdollisesti Sarajärvi nähdään kentillä jo lähiviikkoina. Tästä ottelusta hänkin on kuitenkin varmuudella sivussa.

SJK on tehnyt tällä kaudella viisi maalia neljässä ottelussa ja näistä jokaisen on tehnyt eri pelaaja. Kaikki neljä hyökkääjää on onnistunut kertaalleen ja lisäksi maalin on iskenyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jussi Vasara.

Viime ottelussa parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Cedric Gogoua, joka valittiin jo viime kaudella koko Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi.

Minun täytyy tulla entistä paremmaksi, sillä haluan olla paras puolustaja myös tällä kaudella. Se on minun haasteeni. Joukkueemme on nyt entistä parempi, joten uskon että meillä on jopa mahdollisuus mestaruuteen tällä kaudella, arvelee Gogoua.

SJK on pienessä otteluruuhkassa juuri nyt, sillä viime sunnuntaina oli kotiottelu, perjantaina kohdataan Lahti ja seuraava ottelukin on heti ensi maanantaina 11.5. kun KuPS vierailee Seinäjoen Keskuskentällä. Ja pelit jatkuvat samantien Helatorstaina 14.5. kun Seinäjoen Keskuskentällä pelataan Pohjanmaan derby SJK – VPS. Jos SJK selviää tappioitta koko tämän urakan, on kauden alku ollut erinomainen ja Gogouan arvelemat mestaruushaaveet ovat askeleen lähempänä.

Alkukaudessa ei ole pahemmin valittamista nytkään, sillä 10 saalistettua pistettä neljästä ensimmäisestä ottelusta on jo kiitettävä saavutus. Viime kaudella nimenomaan kauden alku oli SJK:n ainoa heikompi jakso. Kaikesta huolimatta pitää kuitenkin muistaa, että kausi on pitkä ja se on vasta alussa.

Cedric Gogoua haluaa olla myös tällä kaudella Veikkausliigan paras puolustaja

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä ja Carlsberg Sports Barissa

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaita haastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra

Seinäjoella peliä pääsee katsomaan Carlsberg Sports Barissa, missä avataan sään salliessa myös terassi ja siellä oleva iso-skriini. Kaikki SJK:n kannattajat ovat paikalle erittäin tervetulleita.