123 456 7890

SJK ja VPS iskevät yhteen perjantaina 3.8. klo 20:00 OmaSp Stadionilla. Perjantain ottelu on joukkueiden 14. kohtaaminen Veikkausliigassa. SJK on ollut Pohjanmaan derbyissä niskan päällä, ja voittanut otteluista yhdeksän. Vain kerran on pelattu tasan ja se tapahtui tällä kaudella, kauden ensimmäisessä derbyssä Vaasassa. Silloin SJK ja VPS tasasivat pisteet 1-1-tasapelillä.

Nyt joukkueet kohtaavat viikon sisään kahdesti toisensa, ensin Seinäjoella perjantaina ja vielä Vaasassa lauantaina 11.8. klo 17:00. Näissä kahdessa kohtaamisessa ratkaistaan tämän vuoden Pohjanmaan herruus.

Derby-ottelut keräävät suuren yleisön mielenkiinnon, sarjatilanteista huolimatta ja vaikka historia ei näiden kahden joukkueen kohdalla olekaan vielä pitkä, on Seinäjoen ja Vaasan välinen kisailu lähes asiassa kuin asiassa, tuonut oman jännitteensä otteluihin. SJK ja VPS ovat molemmat omien kaupunkiensa ykkösseuroja ja derbyt keräävät myös alueen median huomion. SJK ja VPS järjestivät yhteisen lehdistötilaisuuden ennen tuplaotteluita. Tilaisuus pidettiin Seinäjoella tänä keskiviikkona.

Uskon että ottelusta tulee hyvin samanlainen kuin aiemmin Vaasassa. Olemme hieman erilaisessa tilanteessa, sillä meillä on nyt kolme vierastappiota putkeen ja meidän täytyy parantaa. Kenties kaikki kolme tappioita eivät olleet sellaisia, että olisimme ansainneet niistä tappion, mutta tulos on aina tulos ja sitä tulee kunnioittaa. Meidän täytyy ottaa niistä opiksi ja miettiä mitkä jutut toimi sekä keskittyä niihin. Meidän täytyy ottaa kolme pistettä tästä ottelusta, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meidän täytyy erityisesti parantaa meidän hyökkäystämme ja mitä teemme hyökkäyskolmanneksella. Niiden eteen teemme töitä näinä päivinä ennen derbyä. Tarvitsemme siellä parempaa liikettä ja laadukkaampia syöttöjä. Puolustusmielessä pärjäämme paremmin. Ongelma ei myöskään ole hyökkäykseen lähdössä, tai keskikentällä, vaan ongelmia on viimeisellä kolmanneksella hyökkäyspäässä. Se on toki kaikkein vaikein alue kaikille joukkueille, mutta meidän erityisesti pitää parantaa sitä osa-aluetta pelistämme, jatkoi Eremenko.

On kuitenkin mukava päästä taas kotiin. Sitä haluaisi aina koti-vieras-koti tahdin, mutta nyt meillä oli kolme vierasottelua putkeen, jotka kaikki hävisimme. En sanoisi että pelasimme huonosti vieraissa, mutta peli ei ollut sillä tasolla millä se pitäisi olla. Kotona olemme kuitenkin saaneet hyviä tuloksia, joten on kiva olla taas kotona, omien katsojien ja faniemme edessä, päättää Eremenko.

Odotan tasaista peliä. Uskon, että sarjasijoituksilla tai edellisillä peleillä ei ole niin suurta merkitystä ylipäätään Veikkausliigassa tällä hetkellä. Se näkyy muissakin otteluissa. Ne ovat tasaisia ja jokainen on aina oma yksi ottelunsa. Sitten pitää vain katsoa, että oma peli on tasapainossa kaikkiin suuntiin, puolustus- ja hyökkäyssuuntaan, kun tullaan tänne perjantaina, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

Tietenkin tulokset ovat tärkeitä ja perjantaina varsinkin tulos on se tärkein juttu. Edellisellä kerralla kun kohtasimme, pelasimme mielestäni hyvää jalkapalloa, mutta tuloksia ei silloin kuitenkaan tullut. Nyt on taas vähän päinvastoin, peli ei ole niin hyvää, mutta pisteitä on kuitenkin koko ajan tullut. Meidän tehtävä on tällä hetkellä parantaa sitä meidän pelaamista, jotta me pystyttäisiin jatkamaan tätä mitä me olemme nyt tuloksellisesti saavuttaneet. Se on meille tärkeä asia, että pystymme keskittymään omaan tekemiseen ja ne tulokset tulee sitä myöden. Mutta jos me jatketaan tälläistä pelaamista mitä me nyt olemme esittäneet, niin ne tulokset myös heikkenevät. Meidän tavoite on tällä hetkellä se, että me pystymme kehittämään meidän pelaamista ja pystymme jatkamaan ja saamaan lisää voittoja, jatkoi Vuorinen.

Lisää molempien päävalmentajien ajatuksia SJK TV:n videolla päivän lehdistötilaisuudesta.

SJK – VPS alkaa OmaSp Stadionilla klo 20:00 ja portit sekä palvelut aukeavat klo 18:00. Ottelu näkyy suorana myös ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista. Paikalle tulee Vaasasta kolme bussilastillista kannattajia omiaan tukemaan ja heille on varattuna stadionin Itäpääty. Siellä heille on omat palvelut ja sisäänkäynti suoraan katsomon takana. Myös bussit ajetaan suoraan katsomon taakse. Vaasalaiskatsojien liput sekä bussimatkat myy VPS:n toimisto. Ottelun muut ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista, joka on auki arkisin klo 9-16.

Vastaavanlainen käytäntö on myös seuraavassa derbyssä Vaasassa, jonne SJK järjestää bussikuljetuksen ja liput omaan SJK-päätyyn. Bussimatka ja lippu 11.8. Vaasassa pelattavaan derbyyn maksaa 20 euroa ja matkoja voi lunastaa tämän ottelutapahtuman aikana käteisellä Kannattajapäädyn kioskista tai Carlsberg Sports Barista.

SJK naiskatsomo, järjestää ennen tätä ottelua hyväntekeväisyystapahtuman OmaSp Stadionilla, joka kulkee Respect-Jumppa -nimellä. Siitä ja perjantain ottelun järjestelyistä voit lukea lisää tämän otteluennakon loppuosasta.

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille kiihkeään Pohjanmaan derbyyn!

VPS on saanut pelinsä kulkemaan

Tällä hetkellä Petri Vuorisen luotsaama VPS on Veikkausliigassa kolmantena kolkuttelemassa mitali- ja europaikkoja. Mestaruuteen ei sentään taida olla mahdollisuuksia, sillä niin vakuuttavaa on HJK:n meno kärjessä. Piste-ero HJK:n ja VPS:n välillä on peräti 14 pistettä. Lähes samanlainen on piste-ero VPS:n ja SJK:n välillä, sillä eroa yhdeksäntenä olevaan SJK:hon on 15 pistettä. Jos kauden päättyessä VPS on SJK:n yläpuolella sarjassa, olisi kyseessä ensimmäinen kerta sen jälkeen kun SJK nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2014. Joka tapauksessa, VPS on nyt saanut pelinsä kulkemaan ja viisi sen edellistä ottelua on mennyt tappioitta.

VPS:n edellinen tappio on HJK:n vieraana kärsitty 5-0-tappio kesäkuun lopulta. Sen jälkeen VPS voitti neljä ottelua putkeen ja tämän viikon maanantaina pelattu kotiottelu FC Lahtea vastaan päättyi 2-2-tulokseen. VPS onkin viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa Veikkausliigan kärkijoukkue, jopa HJK:n edellä.

Vaikka voittoja onkin tullut, on kuitenkin huomioitava, että monet niistä on tullut hieman nihkeällä esityksellä ja ainakaan vielä ei VPS-leirissä ole alettu innostumaan paremmista sijoituksista kauden päätteeksi. VPS perustaa edelleen pelinsä äärimmilleen vedettyyn pallohallintaan, joka saattaa välillä kostautua oman pään virheinä tai puuduttavana pallonsiirtelynä vailla tehoja. Parhaimmillaan taas se on tappavan tehokasta ja jopa näyttävää katsottavaa.

Vuorinen on ollut nyt VPS:n päävalmentajana kauden 2015 puolivälistä lähtien, kun silloinen päävalmentaja Olli Huttunen sai potkut. Vuorinen on kuitenkin ollut pestissä jo aiemminkin kahteen kertaan ja mukana VPS:n valmennuksessa kaudesta 2008 alkaen. Kaudella 2016 Vuorinen teki Vaasassa totaalisen muutoksen ja aiemmin suoraviivaiseen peliin luottanut VPS alkoi pelaamaan lyhytsyöttöpeliä ja luottamaan totaaliseen pallonhallintaan. Taustalla oli tuolloisen kakkosvalmentaja Jani Sarajärven opit Portugalin yliopistossa. Kun Sarajärvi jätti VPS:n viime kauden päätteeksi, tuli hänen tilalleen hänen entinen opettajansa, portugalilainen Ricardo Duarte. Duarte ja Vuorinen yhdessä jalostivat pallonhallintaa hieman tehokkaammaksi ja se onkin näkynyt tämän kauden sarjataulukossa. Tai sitten pitkään jauhettu pelisysteemi alkoi muuten vaan iskostumaan pelaajien päähän.

Osaansa pelisysteemin toimivuudessa näyttelee myös valmentajan ja pelisysteemin näköiset pelaajat. Vuorinen on saanut rakentaa joukkueensa näköisekseen ja valita oikeat palikat tärkeille paikoille. Hyvin peliä ymmärtävät pelaajat, kuten Juha Hakola, Sebastian Strandvall ja Juho Lähde, ovat saaneet rinnalleen nuoria ja avoimin mielin peliä opettelevia pelaajia. Yksi tämän kauden vahvuuksia on ollut nimenomaan erikoistilanteet, joissa erityisesti Hakola ja Strandvall ovat vaarallisia. Strandvall johtaa joukkueensa maalipörssiä kahdeksalla maalillaan ja Hakola on heti toisena kuudella maalilla. Kärkimiehistä brasilialainen Douglas Caé tarvitsi kauden alussa hieman aikaa tottuakseen pohjoisen jalkapalloon, mutta nyt hänkin on iskenyt jo viisi maalia ja on todellinen pelote maalinedustalla.

Aiemmin maalinsuulla seisoi Viron maajoukkueen kakkosmaalivahti Marko Meerits, mutta hän on viime aikoina joutunut väistymään 19-vuotiaan Vantaan Jalkapalloseuran kasvatin, Samu Volotisen tieltä. Suomen poikamaajoukkuepelaaja nousi tällä kaudella VPS:n maalinsuulle ja on nyt pelannut yhdeksän Veikkausliiga-ottelua.

VPS:llä ei ole pelikieltoja ja Lahti-ottelun pelikiellon vuoksi missannut kapteeni Sebastian Strandvall palaa kentälle tässä ottelussa. Pitkäaikaisloukkaantuneina on Berkant Güner, Elhadji Ciss ja Seinäjoelta talvella Vaasaan siirtynyt Aatu Kujanpää. Akseli Kalermo siirtyi lainasopimuksella AC Ouluun. Kuntoutumassa oleva Aatu Laatikainen tekee mahdollisesti paluun kokoonpanoon lähiaikoina.

SJK lähtee jatkamaan hyviä kotipelejä

SJK:n on hävinnyt viidestä viimeisestä kotipelistään vain Ilves-ottelun, jossa ratkaisu tuli lopun rangaistuspotkusta. Sitä ennen SJK pelasi IFK Mariehamnin kanssa 1-1-tasapelin ja voitti TPS:n peräti 4-0. Ilves-tappion jälkeen FC Lahti kaatui 1-0 ja RoPS 2-1. Kotona SJK:lta voi siten odottaa hyvää esitystä aivan ketä vastaan tahansa ja kun vastassa on VPS, pitää voiton olla kotijoukkueen ainoana tavoitteena. Sitä janoaa myös kotiyleisö ja kannattajat.

EM-kisojen vuoksi SJK joutui kuitenkin pelaamaan ja harjoittelemaan evakossa edelliset kaksi viikkoa ja sinä aikana se pelasi kolme vierasottelua. Kaikissa oli omat hyvät hetkensä, mutta jostain syystä vire ei kestänyt ja tuloksena oli kolme perättäistä vierastappiota.

Viimeisssä vieraspelissä viime sunnuntaina, kentällä nähtiin kaksi uutta SJK-pelaajaa, kun keskikentän keskustassa aloitti Peter Opiyo ja vaihdosta tuli toisella puoliajalla sisään laitahyökkääjä Denys Oliinyk. Hyökkääjä Shahdon Winchesterin pelilupa ei ollut vielä ehtinyt IFK Mariehamn -otteluun, mutta sekin pitäisi tulla perjantaiksi.

Uusien tulokkaiden esitys oli lupauksia herättävä ja kaikki kolme tuovat joukkueeseen uutta virtaa ja ennenkaikkea nopeutta, jota siitä on puuttunut. Lisäksi Oliinyk ja Winchester ovat laitahyökkääjiä, joita joukkueessa ei ole Billy Ionsin ja Jesse Sarajärven lisäksi ollut. Nyt valmentaja Alexei Eremenkolla on lisää vaihtoehtoja hyökkäystä sommitellessa.

Edellämainituista pelaajista sekä Ions että Sarajärvi olivat loukkaantumisen vuoksi sivussa edellisistä vierasotteluista, mutta ainakin Ions on jo mukana harjoituksissa ja pelikunnossa perjantaina. Sarajärven kohdalla ei voida vielä sanoa varmuudella kumpaankaan suuntaan. Dani Hatakka on ollut pitkään sivussa ja hän on pikkuhiljaa tekemässä paluuta. Mutta nämä VPS-kohtaamiset tulevat hänelle kuitenkin liian varhain. Mehmet Hetemaj joutui jättämään viime IFK Mariehamn ottelun yllättäen väliin ja todennäköisesti hän on sivussa myös perjantaina. Jarkko Hurme vapautuu pelikiellosta.

SJK:n on myös viime viikkoina jättänyt kolme pelaajaa, kun Marc Valesin, Reuben Ayarnan ja Vahid Hambon pelaajasopimukset purettiin yhteisymmärryksessä. Kaikkien kolmen sopimus olisi päättynyt tähän kauteen, eikä kolmikko kuulunut Alexei Eremenkon tulevaisuuden suunnitelmiin. Loukkaantumisen vuoksi on edelleen sivussa varmuudella Obed Malolo. Pelikieltoja ei ole.

Respect-jumppa perjantaina ennen ottelua

Ennen ottelua, samana päivänä, järjestää SJK naiskatsomo hyväntekeväisyystapahtuman, joka kulkee Respect-Jumppa nimellä. Se on kaikille avoin ja tapahtuman yhteydessä haastetaan osallistujia tekemään lahjoituksia SJK-junioreiden Respect-rahastoon, jolla tuetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

Respect-jumppa alkaa klo 16:00 Dancemix-hikijumpalla, pilke silmäkulmassa. Klo 17:15 on Sportcoctail, jossa sporttinen jumppa on höystetty lihaskuntotreenillä. Molemmat jumpat ohjaa Annu Ridanpää-Taittonen ja ne pidetään OmaSp Stadionilla.

Voit osallistua kumpaan jumppaan tahansa tai vaikka molempiin. Lisätietoa saat SJK naiskatsomon Facebook-sivuilta. Lahjoitukset tehdään suoraan SJK-junioreiden Respect-rahaston tilille: FI34 5419 0120 1629 57 ja viestiksi laitetaan Respect-jumppa.

Jumppaajat ansaitsevat osallistumisestaan ilmaisen lipun illan otteluun. Tervetuloa mukaan jumppaamaan ja tekemään hyvää.

Pohjanmaan derbyn lipunmyynti ja järjestelyt

OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat perjantaina klo 18:00 ja Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour ennen ja jälkeen pelin sekä Konsolifutis-haaste, jota pitää SJK eSportsin väki. Haasteessa on palkintoina SJK:n fanituotteita ja muuta mukavaa. Osallistua voi ilmoittautumalla paikan päällä. Pelaajahaastatteluita kuullaan ennen ja jälkeen ottelun.

Erityisessä pelissä, on myös erityisiä vieraita ja jääkiekon Liiga-seura Tapparan pelaajia on mukana ottelutapahtumassa. Pelaajat ovat SJK:n ja Tapparan yhteistyökumppani Visuran vieraana, Seinäjoelta lähtöisin olevan Kristian Kuuselan johdolla. Pelaajia pääsee kuitenkin tapaamaan ennen ottelua OmaSp Stadionin pääkatsomon alla olevan SJK Shopin edessä klo 18:30 – 19:00, eli puolitoista tuntia ennen ottelun alkua. Pelaajat jakavat samalla nimmareita.

Ottelun myöhäisen alkamisajan vuoksi, Lapsiparkkia ei ole tässä ottelussa.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa, joka löytyy OmaSp Stadionilta ja se on auki jokaisena arkipäivänä klo 9-16. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua.

Tähän otteluun on Itäpääty kokonaisuudessaan varattuna vaasalaiskannattajille. Liput sinne myydään ainoastaan VPS:n toimistolta ja he ovat lisäksi järjestäneet otteluun bussikuljetukset. Alustavasti kolme bussia on jo tulossa. Bussit ajetaan suoraan Itäpäädyn taakse, missä vaasalaisille on oma sisäänkäyntinsä suoraan katsomon takana. Siellä heille on kaikki omat palvelut anniskeluineen.

Vastaavaan tapaan SJK-kannattajat matkaavat lauantaina 11.8. klo 17:00 pelattavaan VPS – SJK otteluun Seinäjoelta busseilla ja tässä ottelutapahtumassa myydään lippuja tuohon otteluun. Bussimatka ja lippu peliin kustantaa 20 euroa ja niitä voi ostaa käteisellä Kannattajapäädyn kioskista sekä Carlsberg Sports Barista. Bussimatka on kaikille avoin ja bussit lähtee Seinäjoelta klo 15.00.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Vieraskannattajien osiossa on myös katsomoanniskelualue. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!