123 456 7890

Tangoviikon perjantaina 8.7. klo 18.30, pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionin historian toinen Veikkausliigan ottelu. SJK isännöi silloin Shefki Kuqin luotsaamaa PK-35 Vantaata.

Joukkueet kohtasivat viimeksi kesäkuun 15. päivä Suomen Cupin puolivälierässä Vantaalla ja tuolloin SJK voitti 3-1-luvuin. SJK jatkoi välierään ja siitä vielä finaaliin. Suomifutiksen kummallisuuksia onkin, että tuon kohtaamisen jälkeen PK-35 Vantaa ei ole pelannut peliäkään, mutta SJK on pelannut samassa ajassa peräti neljä.

Hassua kyllä, että PK tulee meitä vastaan pitkän loman jälkeen ja viimeisin peli on ollut meitä vastaan. Heillä on ollut hyvin aikaa levätä ja harjoitella, joten tulee varmasti nälkäinen ja hyvin valmistautunut joukkue vastaan, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Me taas tykkäämme kun pääsemme taas meidän omalle stadionille, meidän mahtavien fanien eteen, Valakari jatkaa.

Siitä tulee erittäin tärkeä Veikkausliigaottelu meille ja on todella tärkeää, että pidämme keskittymisen nyt vain tässä pelissä, sanoo Valakari lopuksi, tietäen että monella saattaa ajatukset mennä jo tuleviin Euro-otteluihin.

SJK-pelaajista huokuu hyvää itseluottamusta, vaikka edellisestä Veikkausliigaottelusta tulikin tappio.

Meillä on pelillisesti nyt menossa hyvä vireysjakso. Ilves-pelissä Tampereella emme saaneet tulosta ja se oli hankala peli. Ilveksellä oli kuitenkin ehkä vain muutaman minuutin pallo meidän kenttäpuoliskolla koko pelin aikana, joten ei se nyt mikään katastrofi siinä mielessä ollut. He tekivät sen missä ovat hyviä, eikä me pystytty murtamaan sitä. Mutta noin muuten olemme menneet pelillisesti koko ajan eteenpäin, sanoo SJK:n puolustaja Henri Aalto.

Mielenkiinnolla odotan millainen PK tulee vastaan. Viimeisestä ottelusta on jo jonkin aikaa ja siellä on tässä välissä saattanut sattua mitä vaan. Ei tiedä tullaanko sieltä kolmen vai neljän alakerralla ja onko joku loukkaantunut tai ei. Heillä on kuitenkin hyviä yksilöitä. Njazi Kuqi tekee kärjessä maaleja ja siellä on hyvää futista osaavia pelaajia koko joukkue, Aalto arvioi.

Meille on tärkeää, että pääsemme omalle uudelle kotistadionillemme. Viimeksi täällä hävittiin ja on meille tärkeää saada nyt parempi tulos. Kotona pitää voittaa, se on vain kylmä fakta, päättää Aalto.

SJK pelasi viimeksi uudella kotistadionillaan 18.kesäkuuta. Tuolloin SJK:n ensimmäisen maalin siellä teki Teemu Penninkangas.

Olihan se tietenkin hieno fiilis tehdä se maali ja tasoitus peliin. Mutta se oma maali jäi vähän taka-alalle, koska hävisimme ottelun. Kiva kuitenkin palata taas kotistadionille, sillä siitä ensimmäisestä pelistä on oikeastaan aika pitkä aika jo. Odotan jo innolla, sanoo Penninkangas.

Kun stadion on tällainen suljettu joka puolelta, niin se meteli on siellä aivan mahtava. Maalin jälkeen itsekin ehti miettiä, että jopas lähti huutoa. Välillä ei kuullut edes valmentajien ohjeita. Ainakin yksi kulmatilanne tuli, missä penkiltä koitettiin huutaa jotain, mutta ei sinne kentälle kuulunut mitään, naurahtaa Penninkangas lopuksi.

Tapahtumaa OmaSp Stadionilla riittää jo hyvissä ajoin ennen peliä, kun tapahtumatorilla esittäytyy seikkailupuisto Flowpark. Flowparkin laitteet ovat käytössä jo klo 16.00 alkaen. OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat klo 17.00.

Samaan aikaan Seinäjoella juhlittavat Tangomarkkinat tuo haasteen pysäköintipaikkojen osalta, sillä tilaa on erittäin rajallisesti. Lähin parkkipaikka löytyy vain Joupiskan laskettelukeskuksen luota. Siksi suosittelemme paikalle tulijoita tulemaan kävellen, pyörillä tai edullisilla Stadionbussikuljetuksilla, joilla pääset Seinäjoen Keskustasta tai asuntoalueilta näppärästi suoraan oven eteen. Bussikuljetuksista saat lisätietoa Härmän Liikenteen nettisivuilta tästä linkistä tai tämän otteluennakon alalaidasta.

Liput otteluun saat ennakkoon SJK:n verkkokaupasta tai stadionin SJK Shopista. Lippuja myynnissä myös tapahtumatorin infopisteessä ennen ottelua.

SJK vs. PK-35 Vantaa, perjantaina klo 18.30, OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa!

Penninkangas OmaSp Stadionin avajaisottelussa.

Shefki Kuqin PK-35 Vantaa vieraaksi

PK-35 Vantaan kautta ei voi sanoa ainakaan tylsäksi, sillä niin paljon on ehtinyt tapahtua nousijajoukkueen leirissä. Talvikaudella Suomen futispiirit ihastelivat joukkueen espanjalaistyylistä, rohkeasti hyökkäysvoittoista pelityyliä ja sillä tulikin Liigacupissa menestystä. Veikkausliigan alkaessa joukkuetta pidettiinkin yhtenä potentiaalisista yllättäjistä.

Menestystä sarjassa ei kuitenkaan tullut. Ja jossain vaiheessa myös joukkueen henki alkoi rakoilla ja syntyi pari eri leiriä, joista toinen tuki päävalmentaja Shefki Kuqia ja toinen kakkosvalmentaja Jose Riveiroa. Välit tulehtuivat siihen pisteeseen, että joukkueen espanjaa äidinkielenään puhuva pelaajisto taustajoukkoineen, keräsi kimpsunsa ja heidän sopimuksensa seurassa purettiin. Tämä liike paransikin joukkueen henkeä melkoisesti ja peliesitykset paranivat, vaikka joukkue on tällä hetkellä Veikkausliigassa edelleen viimeisenä.

Edellisen pelinsä PK-35 Vantaa pelasi juuri SJK:ta vastaan Suomen cupissa kesäkuussa ja tuolloin SJK oli vahvempi 3-1-luvuin.

Päästimme ensimmäisellä puoliajalla kaksi helppoa maalia. Kolmas maali syntyi, kun nostimme lähes kaikki ylös ja haimme maalia. Viime peleissä olemme aloittaneet vahvasti ja pelanneet ensimmäisellä puoliajalla hyvin. Tänään se kääntyi vähän toisinpäin. Alussa pelimme oli vähän hidasta, mutta toinen jakso oli sitä peliä, jota olemme pelanneet viime peleissä tavallisesti jo avausjaksolla, päävalmentaja Kuqi tuumi tuolloin.

Alkukaudesta hävisimme pelejä usein otteluiden loppupuolella ja päästimme pelien lopussa paljon maaleja. Olen tyytyväinen siihen, että olemme kääntäneet sen osalta kurssimme ja olleet vahvoja otteluiden lopussa. Joukkue on taistellut hyvin ja tänään kentällä oli paljon väsyneitä jalkoja, joten nyt pääsemme ansaitulle lomalle, jatkoi Kuqi seuransa nettisivuilla cup-ottelun jälkeen.

Lomailla joukkue onkin saanut, sillä tuon pelin jälkeen ei joukkueella ole ollut ottelua lähes kuukauteen.

PK:n mielenkiintoisin pelaaja on varmasti Shefki Kuqin pikkuveli, hyökkääjä Njazi Kuqi, joka on osunut kahdeksassa pelaamassaan ottelussa peräti kuudesti. Hänen lisäkseen riveissä on erittäin lupaava laitahyökkääjä Lucas Kaufmann ja puolustaja Kosta Manev. Kokemusta edustaa laitapuolustaja Ilari Äijälä ja kapteeni Kim Raimi.

Tauolla joukkue on voinut parannella pikkuvammojaan ja hioa peliään uomiinsa. Tosin pientä huolta on varmasti aiheuttanut viime viikkoina päävalmentajan liittäminen Englannin Oldhamin managerin pestiin. Viimeisimmän tiedon mukaan vakavasti pestiin harkittu Kuqi joutuu kuitenkin odottelemaan ulkomaan valloitustaan, Oldhamin palkatessa tehtävään toisen hakijan. Mikään salaisuus se ei kuitenkaan ole, että kunnianhimoinen valmentaja Kuqi, haluaisi tulevaisuudessa töihin juuri Englantiin, missä vietti myös pelaajana parhaimmat vuotensa.

Päävalmentajat Simo Valakari ja Shefki Kuqi lehdistötilaisuudessa kaudella 2014.

SJK saa lainapelaajia takaisin riveihinsä

Ennen perjantain ottelua ja tulevia europelejä, palaa hyökkääjä Elias Ahde ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Aleksis Lehtonen, lainapesteiltään takaisin SJK:n edustusjoukkueen mukaan. Molemmat nuoret hakivat pelituntumaa Ykkösen seuroista. SJK:ta jo junnuista alkaen edustanut Ahde oli alkukauden lainalla FC Jazzissa, missä 12 ottelussa syntyi 6 maalia. Aleksis Lehtonen puolestaan edusti lainapestillä entistä seuraansa JJK:ta ja siellä kymmenessä ottelussa syntyi yksi maali.

Lehtonen kärsi pahasta loukkaantumisesta talvikaudella ja pääsi aloittamaan harjoittelun juuri ennen kauden alkua.

Oli kyllä tärkeää, että pääsin loukkaantumisen jälkeen pelaamaan paljon. Siinä oli vielä toki ensimmäiset pelit vähän hakemista, mutta siksi olikin tärkeää että pääsi takaisin pelituntumaan. Kyllä se sieltä sitten alkoi lopulta löytymään ja nyt koko ajan paranee tuntuma, sanoo Aleksis Lehtonen, joka teki kauden avausosumansa juuri viimeisessä lainapelissään.

Nyt tehdään kovaa hommia ja treenataan, sekä koitetaan saada peliaikaa SJK:n mukana. Siihen tähdätään, että minuutteja tulee, sanoo Lehtonen lopuksi.

Ahde oli lainalla FC Jazzissa myös viime kaudella ja nuorimies oli joukkueen paras maalintekijä kymmenellä maalilla. Tällä kaudella osumia tuli koko joukko lisää.

On mukava tulla tänne takaisin, uudelle stadionille ja kaikki on ihan uutta taas. Ihan erilainen olo kuin lähtiessä. Silloin treenattiin Wallsportilla ja nyt Suomen hienoimmalla stadionilla, naurahtaa Elias Ahde.


Itseluottamus on selvästi lainalla kasvanut onnistumistwn myötä ja mies uskoo maalivireen jatkuvan SJK:ssa.

Samalla lailla se pallo menee maaliin kun paikka tulee, sanoo Ahde varmana.

SJK:n pelaajistosta kaikki ovat terveenä ja pelikieltojakaan ei ole enää rasitteena. Perjantain otteluun lähdetään hakemaan voittoa ja aloitetaan nousua kohti kärkikolmikkoa. Tällä hetkellä eroa kolmanteen sijaan on neljä pistettä ja neljänteen kaksi. Sarja onkin erittäin tasainen, sillä peräti seitsemän joukkuetta sijoilta 3-9 on neljän pisteen sisällä.

Ottelun jälkeen SJK kiirehtii pakkaamaan ja lento kohti Valko-Venäjää lähtee jo lauantaina. Valko-Venäjällä SJK kohtaa tiistaina 12.7. UEFA Champions League -karsinnoissa maineikkaan BATE Borisovin. Toinen osa pelataan Seinäjoella siitä viikon päästä, tiistaina 19.7. Ottelun liput ovat myynnissä SJK Shopissa ja verkkokaupassa.

OmaSp Stadionilla on tunnelmaa ja katsomot lähellä kenttää.

Ottelun liput ja järjestelyt

Portit aukeaa klo 17:00. Tapahtumatori aukeaa jo klo 16.00 ja siellä on Flowpark seikkailuratoineen. Flowparkissa pääset testaamaan kestääkö kantti köysiradoilla ja kiipeilyseinillä. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin. Tapahtumatori on auki vielä ottelun jälkeenkin. Myös OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ennen ottelun alkua ja sen jälkeen.

Ottelun lipunmyynti SJK:n verkkokaupassa, SJK Shopissa ja Tapahtumatorin Infopisteessä.

Lippujen hinnat

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi.


Klo 17.00 aukeaa myös toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, jonne pääsy on ennen ottelua ja sen jälkeen kaikilla katsojilla. Puoliajalla sinne pääsee ainoastaan pääkatsomolaiset. Myös kaikki stadionin kioskit ja muuta anniskelupisteet aukeavat klo 17.00. Stadionilla käy maksuvälineinä käteinen ja maksukortit.

Paikanpäälle kannattaa tulla joko stadionbusseilla tai polkupyörillä, sillä Tangomarkkinoiden ja Asuntomessujen vuoksi, pysäköintialueet ovat rajalliset. Ainoa käytössä oleva parkkipaikka löytyy Joupiskan laskettelukeskuksen pihasta. Pyöräparkit löytyvät Wallsportin edestä ja tapahtumatorin laidalta.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään myös turvatarkastukset.

Äänenkäyttö ja kannustaminen ovat ottelutapahtumassa sallittua ja erittäin suotavaa.

Stadionbussien reitit ja aikataulut

Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkamalla

Peliin järjestetään yhteistyössä Komia Liikenteen kanssa bussikuljetukset Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta, sekä ottelun jälkeen takaisin samoja reittejä.

Linjoja kulkee kolme. Kultainen linja kulkee väliä Keskusta – OmaSp Stadion, Punainen linja Hyllykalliolta Tanelinrannan kautta OmaSp Stadionille ja Sininen linja Kärjestä Kasperiin ja sieltä OmaSp Stadionille. Stadionbussien lisäksi Seinäjoella liikennöi Tangobussit ja Komia liikenteen normaalit seutubussit.

Kertalipun hinta Stadionbussiin on 3 euroa.

Stadionbussien aikataulut, sekä tarkemmat reitit pysäkkeineen löytyvät myös täältä: STADIONBUSSIEN REITIT & AIKATAULUT