123 456 7890

SJK jatkaa kotikentällään tämän viikon perjantaina, kun Rovaniemen Palloseura tulee vieraaksi OmaSp Stadionille. Joukkueet kohtasivat jo tällä kaudella Suomen Cupissa, mutta Veikkausliigassa kohtaaminen on kauden ensimmäinen.

Suomen Cupin ottelu on tietenkin erilainen, mutta kun ajatellaan RoPS:aa, niin määrätynlaiset asiat heidän pelissään on nytkin. He ovat aggressiivisia, prässäävät ylhäältä, kun mahdollisuus on, ja yrittävät lyödä painetta vastajoukkueelle. Samalla he ovat hyvin tiiviinä ja he ovat hyviä vastahyökkäyspelissä, sanoo SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Mutta tietenkin joukkueeseen on siitä pelistä tullut muutoksia. Heillä on nyt uusi kärkipelaaja Eze, joka on hyvä pelaaja pitämään palloa ja hyvä juoksemaan syvyyteen. Muistaakseni myöskään Addy ei pelannut vielä meitä vastaan viime ottelussa. Hän on hyvä vasenjalkainen nouseva puolustaja. Joten varmasti on joukkueeseen tullut muutoksia, mutta peruspelaaminen on heillä samantyyppistä, Boström jatkaa.

Meiltä se vaatii, että pystymme vastaamaan siihen aggressiivisuuteen. Ja samalla kuitenkin pidämme huolen siitä, että pystymme pelaamaan omaa peliämme. Sillä kombinaatiolla me voitettiin se cupin matsi silloin ja niin olisi tarkoitus tehdä nytkin. Jos me emme ole tarpeeksi aggressiivisia ja valmiita taistelemaan niissä kaksinkamppailuissa, ei ole mitään merkitystä, mitä me muuten tehdään siellä kentällä, vaan se kaikki muu häviää sen jalkoihin, muistuttaa Boström lopuksi.

SJK voitti edellisen kotiottelunsa JJK:ta vastaan ja tuo ottelu oli melkoista dominointia, vaikka JJK onnistui pitämään SJK:n pois parhailta maalintekopaikoilta. Ottelu oli myös Mehmet Hetemaj’n kauden ensimmäinen Veikkausliigaottelu.

Katsomosta peliä seuratessa tietenkin näkee peliä eri tavalla kuin kentällä ja sitä kautta on herännyt ajatuksia, miten missäkin tilanteessa kentälle mennessä kannattaa toimia. On tietenkin aina ärsyttävää, kun ei voi olla itse mukana kentällä, mutta siitä voi ottaa ne positiiviset puolet oppimisen kannalta ja ehkä sitä sitten tekee kentällä asioita paremmin kun tulee takaisin, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Kiva oli kuitenkin palata, vaikka aika vaikea peli siitä tulikin, kun JJK puolusti todella hyvin. Ehkä toki hieman paremmalla viimeistelyllä olisi voinut olla vähän enemmän kuin 1-0-tulos, mutta kyllä he sitkeästi jaksoivat pitää kiinni siitä heidän pelisuunnitelmastaan. He tekivät meidän pelistä vaikean, mutta onneksi me saatiin lopulta se maali, sanoo Hetemaj.

RoPS:lle täytyy nostaa hattua siitä, että Juha Malinen saa heidät aina sata lasissa pelaamaan suurella tunteella. Ainakin meitä vastaan on tuntunut siltä. Meidän täytyy olla valmiina vastaamaan siihen taistelutasoon ja pyrkiä samalla myös pelaamaan paremmin pallollisena ja sitä kautta tehdä se ero. Pohjimmiltaan se on aina asennekysymys, kun pelataan RoPS:aa vastaan, vahvistaa Hetemaj lopuksi.

Perjantain ottelu potkaistaan käyntiin klo 20:00, mutta OmaSp Stadionilla riittää tapahtumaa ennen sitäkin. Carlsberg Sports Bar avaa ovensa klo 18:00 ja stadionin nurmella otetaan yrittäjyyden ykkösjoukkue -kuva. Joukkokuvaan osallistuu yli 600 alueen yrittäjää, jotka ovat myös mukana ottelutapahtumassa ja heille on varattu paikat Eteläkatsomosta. Käyttöauto ja Mercedes Benz esittelevät uusimpia autojaan Tapahtumatorilla ja katsomoiden alla kulmauksissa. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Barissa juhlat jatkuvat pitkään ja siellä on DJ nostamassa tunnelmaa. Myös pelaaja- ja valmentajahaastatteluita on luvassa.

Paikanpäälle pääsee Komia-liikenteen Stadionbussilla, jotka kiertävät kolmea eri reittiä. Kyydin hinta on 3 euroa, mutta SJK:n huivilla se on tähän otteluun ilmainen! Bussit kulkevat myös samoja reittejä takaisin. Tarkemmat aikataulut ja reitit löydät tämän otteluennakon lopussa olevasta infopaketista tai Komia-liikenteen nettisivuilta.

SJK – RoPS perjantaina 19.5. klo 20:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput otteluun edullisimmin SJK:n verkkokaupasta. Ennakkolippuja myy myös SJK Shop OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!

Hetemaj onnittelemassa voittomaalin tehnyttä Erfan Zeneliä JJK-ottelussa. Kuva Antti Huhtamäki. Luvaton käyttö kielletty.

RoPS:n ainoa Seinäjoen vierailu tällä kaudella

Perjantain ottelu on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Talvella SJK kohtasi RoPS:n Suomen Cupin puolivälierässä ja tuolloin suoraan Espanjanleiriltä Kemin Junkohalliin joutunut SJK kaatoi isännät 0-2 luvuin. Kaksi muuta liigaottelua pelataan Rovaniemellä.

Viime kaudella RoPS oli mitalitaistelussa oikeastaan Aleksandr Kokon lähtöön asti. Tilalle tullut Albert Prosa ei pystynyt täyttämään Kokon saappaita, eivätkä muutkaan hyökkääjät pystyneet nostamaan tasoaan riittävästi. Silti RoPS pääsi kolmen pisteen päähän europaikasta.

Lähtijöitä on muutenkin rittänyt, sillä RoPS:n menestyskauden 2015 jälkeen lähtivät muun muassa Faith Friday Obilor, Moshtagh Yaghoubi ja Eero Markkanen. Kauden 2016 aikana tai sen jälkeen lähtivät muun muassa Aleksandr Kokko, Janne Saksela, Juha Pirinen, Abdou Jammeh, Mika Mäkitalo ja Jarkko Lahdenmäki. Hopeajoukkueen pelaajista on RoPSissa enää Antti Okkonen.

Päävalmentaja Juha Malisella on siis todellakin ollut pohtimista, miten lähtijät korvataan. Tilalle on tullut etenkin HJK:sta monia lupaavia nuoria. Lassi Järvenpää, Leo Väisänen, Timo Stavitski ja Saku Ylätupa kuuluvat kaikki ikäluokkansa maajoukkueryhmään. Kuinka suuren roolin nuorukaiset pystyvät ottamaan?

Talvimaajoukkueeseen noussut Robert Taylor on RoPS:n tähti. Viime kaudella 10 maalia tehneellä Taylorilla on mahtava potkutekniikka, jonka myötä vastustajat saavat olla tarkkana Taylorin kaukolaukausten ja vapaapotkujen kanssa. Taylorin sopimus loppuu tähän kauteen, joten ensi kaudella Taylor pelannee ulkomailla. Ei olisi yllätys, jos Taylor lähtisi jo tämän kauden aikana. Toistaiseki Taylor on kuitenkin ollut loukkaantumisten vuoksi sivussa ja vielä ei ole varmaa että nähdäänkö Taylor kokoopanossa perjantainakaan.

RoPS teki kauden kynnyksellä yllättäen vielä pari kovaa hankintaa. David Addy on pelannut Ghanan maajoukkueessa parikymmentä ottelua. Myös viime kaudella HJK:n avauksessa pelannut Ivan Tatomirovic on erittäin kova vahvistus RoPS:n keskuspuolustukseen. Mielenkiintoisin lisä joukkueeseen on kuitenkin vasta 20-vuotias nigerialaishyökkääjä Emeka Friday Eze, joka vielä viimekaudella pelasi Kamerunin pääsarjassa, jossa hän onnistui iskemään 11 maalia. Veikkausliigassa hän osui toisessa ottelussaan Lapin derbyssä ja keräsi valtaisat kehut valmentajaltaan.

Kauden kuudesta ottelusta RoPS on voittanut kolme ja hävinnyt yhtä monta ottelua.

RoPS-puolustaja David Addy. Kuva Juha Tamminen. Luvaton käyttö kielletty.

Data-analyytikko jatkaa kauden loppuun

SJK on tehnyt kauden loppuun asti kestävän sopimuksen jalkapallon data-analyysiä tekevän Axel Storbackan kanssa. Maailman huippuseuroissakin käytössä olevan Expected Goals -systeemiin pohjautuvan, oman datapankin ja pelin analysointiohjelman luonut Storbacka työskentelee kotikaupungistaan Helsingistä käsin. Hän analysoi otteluita videoiden sekä muun datan avulla. Kakkosvalmentajaksi kaavaillun Rodrigo Hernandon koeaikaa ei yhteisellä päätöksellä jatkettu ja espanjalaisvalmentaja matkusti kotiinsa tiistaina. SJK kiittää häntä tutustumisjaksosta ja toivottaa onnea jatkoon.

Tiistai-iltana koettiin myös pientä dramatiikkaa, kun SJK:n puolustaja Jarkko Hurme joutui autokolariin Seinäjoen keskustan alueella. Punaisissa liikennevaloissa pysähdyksissä ollut Hurme joutui kovalla vauhdilla risteykseen toisesta suunnasta tulleen auton kolaroimaksi. Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta auto romuttui käyttökelvottomaksi. Koko alkukauden missannut Hurme on jo mukana normaalissa pallotreenissä ja saattaa olla mukana kokoonpanoa valittaessa.

Viime perjantaina SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu pelasi uransa sadannen Veikkausliigaottelun. Aksalusta tuli samalla ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut 100 liigaottelua SJK-paidassa. Aksalun sadasta Veikkausliigaottelusta peräti 44 on nollapelejä, mikä lisää entisestään miehen saavutusta. Aksalu palkitaan saavutuksestaan tämän perjantain ottelun alkuseremonioissa.

Tällä hetkellä loukkaantumistilanne alkaa SJK:n leirissä olemaan hyvä, kun ainoastaan koko kauden missaava Matej Hradecky on varmuudella sivussa. Nuorista Ville Tikkasella on pientä kolhua ja hän on joutunut pallotreenien sijaan tekemään kuntouttavaa harjoitusta. Pelikieltoja ei ole.

Mihkel Aksalu on SJK:n kapteeni ja ensimmäinen 100 ottelua Veikkausliigaa pelannut pelaaja. Kuva Antti Huhtamäki. Luvaton käyttö kielletty.

Perjantain ottelun lipunmyynti, järjestelyt ja Stadionbussit

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puolituntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita ja DJ joka nostaa tunnelman kattoon.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ottelua ennen ja samoja reittejä kotiin ottelun jälkeen. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Tähän otteluun kuitenkin SJK-huivilla pääset matkat ilmaiseksi! Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin klikkamalla alla olevia kuvia tai suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Mahdollisesti paikalle tulevat RoPS-kannattajat voivat sijoittua Eteläkatsomon lohkoon 115. RoPS-kannattajat voivat käyttää Eteläkatsomon palveluita. Itäpäätyä ei avata yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n kannattajaryhmän seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Verkkokauppa palvelee lipunmyynnin osalta läpi ottelun. Jonotuksen välttämiseksi voit ostaa porttihintaisen lipun vielä ennen sisääntuloa verkkokaupasta suoraan puhelimeesi, vaikka varsinainen ennakkolipunmyynti loppuu jo ennen porttien aukeamista. Sitä aiemmin verkkokaupasta ostettu lippu on kuitenkin selvästi halvempi, joten kannattaa ostaa liput aina ennakkoon.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!