123 456 7890

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta perjantaina, kun SJK kohtaa OmaSp Stadionin iltavalaistuksessa Turun FC Interin. Ottelu alkaa klo 18.30 ja portit sekä palvelut aukeavat klo 17.00.

Maaottelutauon jälkeen kiva päästä pelaamaan taas Veikkausliigaa. Syyskuu on meille erittäin tärkeä kuukausi. Paljon pelejä ja nimenomaan paljon tärkeitä pelejä. Nyt on oikeastaan viimeinen hetki, jos me haluamme saavuttaa jotain tältä kaudelta, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari painokkaasti.

SJK pelasi kokonaisuutena hyvän elokuun, mutta elokuu päättyi isoon pettymykseen Helsingissä IFK:n vieraana. Syyskuussa SJK kohtaa kuitenkin kaikki kärkijoukkueet kertaalleen. Veikkausliigan lisäksi SJK pelaa Suomen Cupin Finaalissa Tampereella 24.9. Finaaliin järjestetään Seinäjoelta bussikuljetukset, joista voit lukea lisää omasta uutisestaan.

Ainoastaan se mitä me voidaan nyt tehdä, mikä on ollut meidän koko kauden ongelma, on että meidän hyvää peliä on seurannut keskinkertainen peli. Ja jos haluamme pärjätä, niin meidän täytyy nostaa meidän peruspelaamisen taso paljon korkeammalle, niin voimme pärjätä tässä sarjassa, päättää Valakari.

Tauko on tullut tämän tason noston osalta hyvään paikkaan ja joukkue on päässyt treenaamaan kuvioita enemmän yhdessä. Koko joukkue on nyt myös täysin terveenä.

Meillä on ollut tässä pieni tauko ja ollaan saatu välillä vähän lepuuttaa jalkojakin. Mutta treeneissä on ollut nyt kaikilla tosi hyvä fiilis ja ollaan menty todella hyvällä meiningillä, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Uskon että tullaan tältä tauolta ainakin todella hyvällä fiiliksellä ja voitto mielessä perjantain peliin. Tässä ei ole enää muutenkaan montaa peliä jäljellä ja nämä ovat nyt todella tärkeitä otteluita, eikä niitä saa enää takaisin, jatkaa Hetemaj.

Pitää kuitenkin muistaa, että myös Inter on saanut nyt tauon aikana hioa uuden valmentajansa kanssa peliään hieman pidempään ja heillä on siellä myös uusia pelaajia. Tulee siten varmasti tiukka peli, sillä todella tärkeitä pisteitä on molemmille joukkueille nyt jaossa, muistuttaa Hetemaj, joka itse on toipunut tauon aikana aiemmasta pikkuvammastaan taas täyteen pelikuntoon.

Kovaa peliä odottaa myös muut SJK:n pelaajat.

Odotan perjantain pelistä vaikeaa, sillä Kuqin aikakausi Interissä ei ole lähtenyt liikkeelle varmaankaan niinkuin siellä odotettiin. Ja nyt on ollut maajoukkuetauko aikaa työstää uutta pelisysteemiä sisään. Varmasti kentällä nähdään nyt parempi ja sisuuntuneempi Inter, arvioi SJK:n hyökkääjä Roope Riski, joka johtaa Veikkausliigan maalipörssiä 14:sta maalillaan.

Riskin takana on maalipörssissä Interin riveissä nyt maaleja takova Njazi Kuqi. Nähdäänkö perjantaina siten kahden maalitykin keskinäistä kilpailua?

Ei tuo Njazia vastaan pelaaminen tuo mun peliin mitään lisävipinää, mutta Inter noin joukkueena tuo sitten senkin edestä. Mä luotan kuitenkin meidän puolustuslinjaan, että se pitää �Nassen� kurissa ja poissa maalipaikoilta, sanoo Riski.

Riski on urallaan pelannut Interiä vastaan kymmenen kertaa, osunut niissä maalipuiden väliin kahdeksan kertaa. SJK:n kanssa maali on syntynyt jokaisessa Interiä vastaan pelaamassaan pelissä ja kertaakaan hän ei ole vielä urallaan hävinnyt Interille. Riski, joka pelasi aiemmin urallaan Veikkausliigaa Turun Palloseurassa, Interin paikalliskilpailijassa, sai viime kierroksella sata Veikkausliigaottelua täyteen. Samaan saavutukseen pääsi myös SJK:n toinen hyökkääjä, Ariel Tuco Ngueukam. Kaksikko palkitaan saavutuksestaan ennen lauantain ottelua.

Itselläni ei ollut tietoakaan tuosta sadasta pelistä, mutta hieno juttu, kommentoi Riski saavutustaan.

Ei se nyt erityisemmin mitenkään mahtavalta toki tunnu, sillä mieluummin sitä tietysti olisi pelannut sata peliä jossain suuremmassa liigassa. Silti näihin sataan peliin mahtuu kuitenkin paljon hienoja hetkiä, joita on mukava muistella sitten uran jälkeen, sanoo Roope Riski lopuksi.

Peliin on mennyt jo mukava määrä lippuja ennakkoon ja OmaSp Stadionin pääkatsomo näyttäisi menevän loppuunmyydyksi. Pääkatsomossa oli keskiviikkoiltana enää toista sataa paikkaa jäljellä. SJK on lisäksi jakanut liput Seinäjoen Yhteiskoulun oppilaille ja kutsunut koko koulun väen vieraaksi perjantain otteluun.

Ottelu on samalla Veikkausliigan Respect-ottelu, mikä tarkoittaa sitä, että pelissä palkitaan SJK:n valitsema Respect palkinnon saaja. Palkinto on 500 euroa jonka on lahjoittanut Veikkaus Oy. Palkinnon saaja voi lahjoittaa haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Viime vuonna tuon palkinnon voitti SJK-kannattajat. He käyttivät rahan osana keräyskampanjaansa, jolla ostettiin jalkapalloja Seinäjoen alueen päiväkodeille ja ala-asteille.

SJK vs. FC Inter perjantaina 9.9. klo 18.30 OmaSp Stadionilla.
Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

Maalitykki Roope Riski palkitaan ennen ottelua sadasta Veikkausliigan ottelustaan.

Shefki Kuqin valmentama Turun Inter vieraaksi

Paljon on muuttunut Interin joukkueessa siitä kun SJK heidät viimeksi kohtasi. Edellinen ottelu pelattiin Turun Veritas Stadionilla kesäkuussa ja tuolloin joukkueen valmentajaksi oli juuri nimitetty entinen kakkosvalmentaja Jami Wallenius. SJK voitti silloin 3-1 Roope Riskin osuessa kahdesti ja Jarkko Hurmeen kerran. SJK voitti myös kauden ensimmäisen kohtaamisen Seinäjoella ja tuolloinkin maalinteossa onnistui Roope Riski, kun ottelu päättyi 1-0 lukuihin Seinäjoen Keskuskentällä. Interiä valmensi silloin vielä Job Dragtsma. Nyt SJK kohtaa Shefki Kuqin valmentaman Interin ja ensimmäistä kertaa pelataan OmaSp Stadionilla.

Shefki Kuqi päätyi Turkuun melko erikoisten käänteiden jälkeen, kun kauden PK-35 Vantaan valmentajana aloittanut entinen Suomen A-maajoukkueen hyökkääjä, jätti elokuussa pestinsä seurassa jonka omistajana hän myös toimi. Samalla seurasta lähti hänen veljensä Njazi Kuqi ja suunta oli melko suurena yllätyksenä Turun Inter. Inter oli jo elokuussa hommannut riveihinsä vahvistuksia, kun PK-35:stä jo aiemmin lähtenyt Lucas Garcia oli liittynyt joukkueeseen ja paluumuuttajana Suomeen tullut Erfan Zeneli kiinnitettiin. Seura oli myös palkannut Jami Walleniuksen avuksi entisen FC Jazz päävalmentaja John Allenin. Kuqien tulon myötä Inter jatkoi muuntautumistaan ja nyt Wallenius toimii Shefki Kuqin alaisuudessa, yhdessä Allenin kanssa.

Joukkueen laatupelaajiin kuuluva Sebastian Mannström puolestaan jätti seuran elokuussa, siirtyessään Saksan neljännellä sarjatasolla pelaavan Stuttgart Kickersin riveihin. Sieltä saatiin kuitenkin tilalle korvaavana pelaajana kosovolaistaustainen Bajram Nebihi. Kuqit houkuttelivat PK:sta mukaansa myös luottopelaajiin kuuluneen Kosta Manevin ja tällä hetkellä pelilupaa odottelee kanadalaismaalivahti David Monsalve, joka siirtyy Interiin Guatemalasta. Monsalve on edustanut Interiä aiemminkin kausilla 2010-2011.

Paljon on siten ehtinyt tapahtua siirtomarkkinoilla ja seurassa pienessä ajassa, mutta Inter on silti tällä hetkellä pienoisessa kriisissä. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä, eli karsijan paikalla ja Kuqin valmennuksessa se on voittanut viidestä pelaamastaan pelistä ainoastaan yhden. Tämän ei saa kuitenkaan antaa hämätä, sillä Interillä on erittäin laadukas joukkue ja juuri päättynyt maajoukkuetauko on antanut Shefki Kuqille aikaa hioa joukkueen peli kuntoon. Seinäjoella nähdään taatusti kovaa taisteleva turkulaisryhmä.

Njazi Kuqi nähtiin viimeksi OmaSp Stadionilla PK-35:n paidassa antamassa rangaistuspotkua.

SJK-pelaajat palasivat maajoukkueista terveinä

Kaikkiaan kuusi SJK:n pelaajaa osallistui maajoukkuetehtävin parin viime viikona aikana. MM-karsinnoissa A-maajoukkuetasolla oli mukana SJK:n tuore puolustajahankinta Juhani Ojala, Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen valittu Marc Vales ja SJK-kapteeni Mihkel Aksalu. U21 EM-karsinnoissa oli mukana Matej Hradecky, Matti Klinga ja Youness Rahimi.

Juhani Ojala, joka esiteltiin Seinäjoella medialle vasta tiistaina 6.9., pelasi Suomen maajoukkueen paidassa harjoitusottelussa Saksaa vastaan viime viikolla ja katseli vaihtopenkiltä Suomen MM-avauksen maanantaina Kosovoa vastaan. SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu pelasi Viron mukana ensin Maltaa vastaan harjoitusottelussa ja sitten MM-karsintojen avausottelussa Bosniassa tiistaina. Marc Vales pelasi Andorran MM-avauksessa Latviaa vastaan. Suomen U21-maajoukkue kohtasi EM-karsinnoissa ensin Itävallan ja sitten Seinäjoella viime tiistaina Saksan. Matej Hradecky pelasi molemmissa otteluissa ja Matti Klinga jälkimmäisessä. Youness Rahimi ei saanut peliaikaa otteluissa.

Kaikki kuusi pelaajaa on nyt kuitenkin palannut Seinäjoelle terveina ja valmiina edustamaan SJK:ta perjantaina. Juhani Ojalalle perjantain ottelu on samalla hänen debyyttinsä SJK:ssa. Ojalan lisäksi kotidebyyttiä odottelee uusi hyökkääjävahvistus Billy Ions ja puolustaja Aimar. Ions ehti jo pelata elokuun päättäneessä HIFK-vierasottelussa. Aimar ei ole vielä pelannut SJK:n edustuksen paidassa.

Maajoukkuetauon aikana SJK on hionut peliään ja sivussa olleet pelaajat ovat päässeet pikku kolhujen jälkeen taas täyteen pelikuntoon. Siten Simo Valakari pääsee valitsemaan joukkueensa perjantaina täysin terveestä ja ilman pelikieltoja olevasta ryhmästä.

SJK:n Matti Klinga nähtiin tiistaina OmaSp Stadionilla Suomen paidassa Saksaa vastaan.

Liput ja järjestelyt perjantaina

Lipunmyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

Ennakkolippujen hinnat:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi.

Pelipäivänä lippuja myydään myös OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidassa olevasta lipunmyyntipisteestä.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua vain sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään turvatarkastukset.

Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 17.00. Toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, sekä stadionin muut anniskelupisteet, palvelevat janoisia heti porttien avautuessa ja Carlsberg on auki myös ottelun jälkeen. Ottelun aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar on käytössä ainoastaan pääkatsomolaisille. Ottelun jälkeen sinne on kuitenkin taas kaikki normaalisti tervetulleita ja siellä on myös SJK-pelaajahaastattelut.

Vieraskannattajille avataan Itäpäädyn 114 katsomo, missä heillä on omat palvelut ja sisääntuloportit.

Ottelu on myös Veikkausliigan Respect -ottelu, mikä tarkoittaa sitä, että pelissä palkitaan SJK:n valitsema Respect palkinnon saaja. Palkinto on 500 euroa jonka on lahjoittanut Veikkaus Oy. Palkinnon saaja voi lahjoittaa haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Respect otteluun saa lisäksi Veikkauksen kortilla 200 ensimmäistä portilta lippunsa ostavaa kaksi lippua yhden hinnalla.

Respect palkinto jaetaan ennen ottelun alkua. Samalla Veikkausliiga palkitsee SJK:n pelaajista Roope Riskin ja Ariel Tuco Ngueukamin, jotka saivat 100 Veikkausliiga-ottelua tililleen. Juhlallisuuksien vuoksi joukkueet tulevat kentälle jo normaalia aiemmin.

Perjantain ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluissa. Lähetys alkaa noin 10 min ennen ottelun avauspotkua, eli klo 18.20.