123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut kaksi pelaajasopimusta, kun serbialainen keskuspuolustaja Zeljko Savic ja omien junioreiden, sekä reservijoukkue Kerho 07:n kautta edustusjoukkueen miehistöön noussut Teemu Penninkangas, kirjoittivat nimet sopimuksiin SJK:n kanssa.

Teemu Penninkankaalla oli ennestään voimassa oleva sopimus alkavasta kaudesta, mutta miehen otteet vakuuttivat valmennusjohdon talvikauden aikana ja nyt solmittu uusi kolmivuotinen sopimus korvaa edellisen. Näin Teemu Penninkangas pelaa SJK:ssa aina kauden 2016 päättymiseen asti.

Zeljko Savicin sopimus kattaa alkavan kauden ja siinä on optio kaudesta 2015.

Savicista näki heti ensimmäisestä päivästä alkaen, että hän haluaa todella tulla tänne auttamaan tätä joukkuetta ja viemään samalla omaa uraa eteenpäin. Hän on nyt näissä muutamassa treeniottelussa joutunut pelaamaan joka kerta eri topparikaverin kanssa, mutta hän on silti sopeutunut heti hyvin. On myös hyvä merkki topparilla tietynlainen rauhallisuus, hän sijoittuu hyvin ja pelaa pallon varmoilla syötöllä omille. Jokainen valmentaja haluaa sen tyylisen pelaajan joukkueeseensa, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari uutta valmennettavaansa.

Penninkangas on nuori pelaaja vielä. Tietyllä tapaa läpimurtokausi viime vuonna ykkösessä ja nyt mennään astetta kovempaan liigaan. Kolmen vuoden sopimus on kuitenkin osoitus siitä, kuinka paljon me nähdään potentiaalia hänessä. Samalla se antaa Teemulle mahdollisuuden ja rauhan viedä tämän kolmen vuoden aikana omaa uraa eteenpäin. Nyt pitää kuitenkin kääriä hiat, sillä nyt alkaa työnteko. Joka tapauksessa me uskomme että hänestä on meille vielä paljon iloa tämän kolmen vuoden aikana, päättää Valakari.

Penninkangas on yksi yhdeksästä SJK:n sopimuspelaajasta, joka on pelannut myös juniorina Seinäjoella. Yhteensä sopimuksia on nyt kasassa 26.

SJK:n missio on ollut vuodesta 2009 alkaen olla paras mahdollinen paikka kehittyä nuorelle pelaajalle. Teemun kanssa solmittu sopimus on vahva osoitus siitä, että seurassa tehdään työtä suunnitelmien mukaan. Viime viikonlopun KOMIA-turnauksen finaalissa SJK paidassa, Suomen U21-joukkuetta vastaan, oli kentällä ottelun lopussa olleista jopa puolet nykyisiä tai parin vuoden sisällä omissa junioreissa pelaavia tai niissä pelanneita pelaajia. SJK on mahdollisuus nuorelle pelaajalle mennä urallaan eteenpäin, valottaa seuran linjaa SJK puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

Uusien sopimuspelaajien lisäksi, SJK treeneissä on tällä hetkellä mukana kolme testipelaajaa, kun viime viikon V KOMIA-turnauksessa mukana olleesta Catalonia XI joukkueesta Seinäjoelle jäi 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Hector Garcia, 17-vuotias oikean laidan Jordi Lasaosa ja 27-vuotias hyökkääjä Carlos Lopez.

SJK kohtaa lauantaina 22.2. Liigacupin ottelussa Vaasan Palloseuran, Vaasan uudessa Fennia Arenassa klo 14.00.

Zeljko Savic

Vuonna 1988 Novi Banovicissa syntynyt, 186 senttiä pitkä Zeljko Savic, siirtyy Seinäjoelle Serbian Prva Ligassa pelaavan FK In?ijan riveistä. Pohjois-Serbialaisessa In?ijassa hän pelasi viime kaudella 23 ottelua, sekä kaksi cupin ottelua.

Urallaan aiemmin myös FK Zemunin ja FK Omladinacin riveissä pelannut Savic, on ollut Seinäjoella antamassa näyttöjä jo useamman viikon ajan ja tuona aikana hän on ehtinyt pelata SJK paidassa kahdessa Liigacupin ottelussa.

Zeljkoa pidetään rauhallisena, hyvin peliä lukevana ja hyvin sijoittuvana puolustajana.
Keskuspuolustuksen lisäksi hän pystyy molempijalkaisena pelaajana, pelaamaan tarvittaessa myös molemmilla laidoilla puolustuksessa sekä keskikentän pohjalla.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2014 ja siinä on optio kaudesta 2015.

Teemu Penninkangas

Alavudella vuonna 1992 syntynyt, 195 senttiä pitkä ja vasemmalla laidalla viihtyvä Teemu Penninkangas, on noussut SJK paitaan seuran omien junioreiden kautta.

Alunperin jalkapallokasvatus on saatu kuitenkin APV paidassa synnyinkunnassa, mutta pelipaikka löytyi jo aiemmin TP-Seinäjoen B-junioreista. Sieltä matka jatkui SJK A-junioreiden kautta mukaan edustukseen ja Kerho 07:n paitaan. Debyytti SJK:n edustusjoukkueessa syntyi jo kaudella 2010.

Kausi 2012 meni loukkaantumisen takia pahasti ohi ja pelejä Teemu ehti pelata vain reservijoukkueessa neljän ottelun verran kauden lopusta.

Kuitenkin viime kaudella paikkojen tultua kuntoon, löysi aiemmin hyökkäyksessä tai laiturina viilettänyt nuorimies uuden pelipaikan vasempana pakkina. Laitapakkina otteet 14:sta Kakkosen ottelussa Kerho 07:n riveissä ja siellä kolmea maalia, olivat sen verran vakuuttavia, että kausi sujui loppuun edustusjoukkueen paidassa. Lopulta Ykkösessä tuli peliaikaa 13 ottelun verran.

Sopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2016 loppuun.