123 456 7890

SJK joutui koville Helsingin IFK:n kanssa Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa Helsingin Sonera Stadionilla ja voitti ottelun vasta jatko-ottelun jälkeen.
Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä maalittomana, SJK hyökkääjä Akseli Pelvas puski voitto-osuman vasta jatko-ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun 103 minuuttia oli pelattu. Syöttäjänä maaliin toimi Timo Tahvanainen. SJK sai myös jobinpostia, sillä erinomaisen talvikauden pelannut Juho Lähde kannettiin kentältä paareilla vain puolen tunnin pelin jälkeen. Tilanteessa selvittiin todennäköisesti kuitenkin säikähdyksellä ja Lähde tutkitaan huomenna tarkemmin Seinäjoella.

HIFK – SJK 0-1, 0-0 (0-0)
0-1 103 min Akseli Pelvas

Ottelu alkoi SJK:n kovalla painostuksella ja pallohallinnalla, mutta puolen tunnin pelin jälkeen kaikki muuttui. Juho Lähde ja IFK pelaaja tavoittelivat molemmat liukutaklauksella palloa ja yhteentörmäyksen seurauksena Lähde loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Jalka ei kestänyt seisomista, joten mies jouduttiin kantamaan paareilla kentän laidalle.

SJK vaihtoi Lähteen tilalle hyökkääjä Akseli Pelvaksen.

Peli kuitenkin sekoittui tilanteen jälkeen ja HIFK pääsi hyvin mukaan. Tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta lähempänä maalia oli SJK:n Carlos Lopez sekä Pelvas, joiden hyvät tilanteet kuitenkin nollasi HIFK maalivahti Lassi Hurskainen gamesaver-torjunnoillaan.

Puoliaika päättyi maalittomana ja toiselle puoliajalle tullessaan SJK suoritti toisen vaihtonsa, kun Gert Kams vaihtui Felipe Aspegreniin.

Peli jatkui melko kovaotteisena puolin ja toisin, eikä taklauksia säästelty. Maalintekopaikkojakin tuli molemmille, mutta molemmissa päissä puolustus ja maalivahtityöskentely oli huippuluokkaa.

Eriskummallinen tilanne nähtiin 80 minuutin kohdalla, kun SJK:n Richie Dorman taklasi keskialueella ja tuomari nosti miehelle ensin suoran punaisen. Kyseessä oli kuitenkin vahinko tuomarilta ja hän korjasi nopeasti kortin värin keltaiseksi. Monen SJK kannattajan sydän pomppasi tässä vaiheessa jo kurkkuun, että joudutaanko tässä vielä jännittämään vajaamiehityksellä viimeiset kymmenen minuuttia. Peliä jatkettiin normaalisti.

Vähän ennen loppua HIFK kapteeni Esa Terävä pääsi loistavaan maalipaikkaan, mutta SJK maalissa Mihkel Aksalu jatkoi jo talvikaudelta tuttuja varmoja otteitaan ja näin ottelun varsinainen peliaika päättyi maalittomana.

Jatko-ottelussa molemmat ottivat hieman varovaisemmin ja paikkoja tuli entistä vähemmän. SJK kuitenkin piti palloa ja HIFK alkoi näyttää väsyneemmältä.

Lopulta Akseli Pelvas vapautti SJK:n piinasta ja puski ottelun 103:lla minuutilla Timo Tahvanaisen vasemmalta lähettämän keskityksen ohi Lassi Hurskaisen.

SJK:lla oli vielä pari hyvää paikkaa iskeä lisäosumia, kun jälleen erinomaisesti esiintynyt, vaihdosta kentälle tullut Johannes Laaksonen tarjoili tekopaikkoja hyökkääjille. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty, sillä Hurskainen veti pidemmän korren sekä Carlosin että Pelvaksen yrityksistä.

120 minuutin maraton-ottelu päättyi ja SJK eteni Suomen Cupin puolivälieriin, kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelun perusteella Seinäjoelta lähtöisin olevan Jani Honkavaaran valmentama HIFK tulee olemaan kova vastus kesän Ykkösen kamppailuissa kenelle tahansa.

Saatiin tehdä täysi iltapuhde IFK:n kanssa. Heillä on hyvä joukkue, mutta me näytettiin kuitenkin meidän henkistä vahvuutta ottelussa, luotettiin omaan pelitapaamme, eikä hätäilty missään vaiheessa. Olisi voitu tappaa peli jo aiemminkin, mutta jäättiin nyt yhteen maaliin ja se riitti tällä kertaa, kommentoi ottelussa joukkueenjohtajan hommia hoitanut SJK maalivahtivalmentaja Jori Särkkä.

Lähteen tilanne näytti ensin pahemmalta, mutta taidettiin selvitä säikähdyksellä. Toki melkoinen mustelma miehelle varmasti tulee ja jalassa on pari pahaa vekkiä nappuloista. Mies tutkitaan huomenna Seinäjoella tarkemmin, joten tiedämme sitten lisää, kertoo Särkkä Juho Lähteen loukkaantumisesta.

Huomenna muu joukkue saa päivän palautella ja torstaina taas jatketaan valmistautumista lauantain Veikkausliigakamppailuun. Joukkue on tällä hetkellä kyllä henkisesti niin hyvässä iskussa, että hyvillä mielin voi lähteä Turkuun, Särkkä päättää.

Vastustaja 30.4. pelattavaan Suomen Cupin puolivälierään selviää tämän viikon torstaina 17.4. pidettävissä arvonnoissa.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa ensi lauantaina 19.4. FC Interin, Turun Veritas Stadionilla klo 16.00.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Gert Kams (46› Felipe Aspegren), Timo Tahvanainen, Zeljko Savic, Pavle Milosavljevic, Marco Matrone, Richie Dorman, Juho Lähde (30› Akseli Pelvas), Justin Moose, Josu (81› Johannes Laaksonen) ja Carlos Lpez.

Vaihdossa: Ville Viljala MV, Teemu Penninkangas ja Matti Lähitie.

Varoitukset: 41› Marco Matrone ja 80› Richie Dorman