123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon ja FF Jaron välinen Pohjanmaan derby houkutteli Pietarsaaren keskuskentälle yli 3000 katsojaa. Perinteisessä Jaakon Päivien ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu. Kahden hyvin organisoidun joukkueen tasainen taisto ratkesi vasta lisäajalla, kun Akseli Pelvas puski Juho Lähteen kulmapotkun maaliin takatolpalta.

FF Jaro – SJK 0-1 (0-0)

0-1 91 min Akseli Pelvas

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. Ehdottomasti paras ja oikeastaan ainoa maalintekopaikka syntyi 18. minuutilla, kun Kevin Peth keskitti oikealta laidalta takatolpalle Carlos Fondacarolle. Fondacaron laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo lensi selvästi yli maalin. Jaro hallitsi ensimmäisen puoliajan alkua ja SJK loppua, mutta Fondacaron yrityksen lisäksi ei paikkoja Pietarsaaren helteessä syntynyt. Kumpikaan joukkue ei halunnut kuluttaa paukkuja liian aikaisin kuumassa kelissä.

Toisenkaan puoliajan alku ei maalijuhlaa lupaillut ja kunnollisia maalipaikkoja saatiin odotella melko pitkään. Justin Moosen ja Juho Lähteen tulo kentälle muutti peliä selvästi. Nopeiden pelaajien liike ja energia oli loistava valttikortti tämän illan ottelussa. Shahdon Winchester pääsi puskemaan Fondacaron antaman kulmapotkun hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu onnistui torjumaan. Reilun tunnin pelin jälkeen Akseli Pelvas pääsi laukomaan vasemmalta, mutta laukaus meni ohi maalin. Mitä pidemmälle toista puoliaikaa mentiin, sitä selvemmin SJK ottelua hallitsi. Juho Lähde pääsi kuin varkain laukomaan melko hyvästä paikasta, mutta veto meni selvästi ohi maalin.

Ottelun 82. minuutilla SJK oli erittäin lähellä johtomaalia. Richard Dorman keskitti oikealta laidalta ja Toni Lehtinen pääsi puskemaan. Jesse Öst onnistui kuitenkin venymään Lehtisen puskun kulmapotkuksi ja kuparinen jäi rikkomatta. Ottelu olisi voinut ratketa viitisen minuuttia ennen loppua, kun Juho Lähde revittiin nurin boksin sisällä, mutta ottelun erotuomari Antti Munukka ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajalla. SJK sai kulmapotkun, jota asettui antamaan Juho Lähde. Jaro miehitti etutolpan, joten Lähde pisti pallon jarolaisten yli takatolpalle, jonne Akseli Pelvas oli jätetty ilman vartiointia. Pallo tulikin suoraan Pelvakselle, joka viimeisteli päällään voittomaalin.

Tosi kova peli. Oli jo ennen peliä hieno fiilis, kun tupa oli täynnä jo alkulämmittelyssä. Molempien joukkueiden kannattajat pitivät hyvin meteliä. Tämä oli erityinen peli, oli tosi hieno pelata. Peli alkoi tosi tasaisesti. Toisen puoliajan lopulla Moosen ja Lähteen energia käänsivät peliä meille. Meillä oli jo ennen sitä hyviä maalipaikkoja, mutta Jesse Öst torjui hyvin. Loppuun tehtiin erikoistilannemaali, maistuu tosi hyvältä. Kaikki varmasti väsyivät, mutta mielestäni jaksoimme paremmin. Jaro on hyvin organisoitu joukkue, ei ole helppo pelata heitä vastaan, sanoi SJK:n keskikenttäpelaaja Marco Matrone.

-Olen samaa mieltä kuin Matrone. Ei ollut kovin montaa maalipaikkaa. Molemmat pelasivat taktisesti hyvin. Lopussa tehtiin virhe ja peli ratkesi siihen. Vaihdot toivat SJK:n peliin lisää vauhtia. Tämä oli erityinen ottelu, fanit olivat hyviä ja yleisöä oli paljon, sanoi Jaron puolustaja Mathias Kullström.

Tämä oli upea tapahtuma. Pääkatsomo oli täynnä jo alkulämmittelyn aikana. Pelit ratkeavat pieniin asioihin. Viimeksi Jaro teki meitä vastaan alussa maalin ja pystyivät jäädyttämään pelin. Vaihtomiehet tulivat loistavasti sisään. Saatiin jo sitä ennen pari paikkaa. Jaro on loistava joukkue, mahtava fiilis ottaa täältä kolme pistettä. Chris Cleaver tekee loistavaa työtä erikoistilanteiden kanssa. Maalissa oli harjoiteltu kuvio, jossa Pelvas jäi vähän kauemmaksi. Juho Lähteeltä loistava pallo, iloitsi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Tunnelma oli upea. Olisi hienoa jos jokaisessa ottelussa olisi tällainen fiilis. Tämä oli kahden hyvin organisoidun joukkueen tasainen ottelu. Pienet asiat ratkaisevat, maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle David Carlssonin pallonmenetyksestä, mutta turha syyttää yksittäisiä pelaajia. SJK on vaikeasti voitettava joukkue. SJK on hyvin organisoitu joukkue ja heidän syöttöpelinsä oli hyvää. Mietimme ennakkoon, keitä pelaajia pitää erityisesti vartioida erikoistilanteissa, Pelvas ei ollut yksi heistä, sanoi Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Zeljko Savic, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Richard Dorman, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Akseli Pelvas (90+4′ Timo Tahvanainen), Wayne Brown (79′ Juho Lähde), Gert Kams (58′ Justin Moose), Toni Lehtinen