123 456 7890

Veikkausliiga jatkuu SJK:n osalta jo maanantaina, kun joukkue matkustaa kohtaamaan FC Lahden. Paikanpäälle mennään jo sunnuntaina ja ottelu pelataan Lahden Kisapuistossa poikkeuksellisesti jo klo 18.00 maanantai-iltana.

SJK ei ole voittanut FC Lahtea vielä kertaakaan, ei kotona, eikä vieraissa, joten nyt on paikka pistää niiltä osin yksi tilasto historiaan. SJK katkaisi jo yhden vastaavan tilaston viime torstaina, kun se kaatoi ensimmäistä kertaa FC Interin Seinäjoella. Samalla tuli myös pitkään toivottu voitto, joka maistui makealta koko joukkueelle.


Inter-peli oli ehjin ysikymppinen, mitä olemme tällä kaudella pelanneet. Ja nyt meidän tavoite on jatkaa pelin kehittämistä. Tiedostamme, mitä asioita meidän pitää tehdä vielä paremmin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Nyt menemme vieraskentälle ja on erilainen vastustaja vastassa. Se antaa meille taas erilaiset haasteet, mihin meidän tulee vastata ja samalla pitää pystyä kehittämään omaa peliämme. Paljon on työtä vielä edessä, mutta viime peli todisti kaikille, että teemme oikeita asioita ja haluamme jatkaa siitä, Valakari sanoo.


Kahdelle pelaajalle FC Lahti -ottelu on erityinen siitä syystä, että molemmat ovat edustaneet maanantain vastustajaa vielä pari vuotta sitten. Ariel Tuco Ngueukam ja Matti Klinga olivat yhdessä Lahden vaarallinen tehokaksikko kaudella 2014. Nyt molemmat edustavat SJK:ta. Klinga on Lahden Reippaan kasvatti.


Kokonaisuutena kaikki on mennyt omalta osaltani hyvin täällä Seinäjoella. Joukkue on ottanut minut vastaan hyvin, olen nauttinut harjoituksista ja olen todella tyytyväinen, että olen siirtynyt tänne, kommentoi HJK:sta Seinäjoelle tälle kaudelle siirtynyt Klinga.


Viime torstain voitto oli todella tärkeä ja siinä vaiheessa kun Roope (Riski) teki sen voittomaalin, niin se oli todella helpottava tunne varmasti kaikille. Se teki todella hyvää ja muutenkin peli oli meiltä hyvää. Ensimmäinen kunnon ehjä ottelu ja saimme pidettyä pelimme hyvin kasassa alusta loppuun. Tästä on kiva lähteä jatkamaan maanantaina, kommentoi Klinga.


Olen kuullut, että SJK ei ole koskaan Lahtea voittanut, joten sitä lähdemme nyt muuttamaan tietenkin. Itselleni on kiva mennä pelaamaan vanhaan tuttuun paikkaan. Odotan innolla sitä matsia. Siellä on paljon vanhoja pelikavereita ja tällä kaudella kovassa iskussa oleva Jasse Tuominen, joka on minun hyvä kaverini. On ollut todella ilo seurata miehen tekemisiä alkukaudesta, Klinga toteaa lopuksi.


FC Lahti – SJK pelataan maanantaina 9.5. klo 18.00 Lahden Kisapuiston nurmella. Ottelu näkyy suorana maksullisista ISTV ja Ruutu+ palveluista. Pelin näkee Seinäjoella myös Carlsberg Sports barissa.


Kerhon seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina 14.5. klo 16.00, kun Helsingin IFK saapuu Seinäjoen Keskuskentälle. Tuon ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.Matti Klinga ja Tuco Ilves-ottelussa Joupiskan tekonurmella.

Liigacupin Seinäjoella voittanut FC Lahti


FC Lahti aloitti viime kauden erittäin heikosti, mutta erinomaisen loppukauden myötä se nousi lopulta viidenneksi. Petri Pasasen ja Pekka Lagerblomin välirikosta valmentaja Toni Korkeakunnaksen kanssa puhuttiin mediassa, mutta kukaan osapuolista ei missään vaiheessa myöntänyt asiaa. Korkeakunnas kuitenkin myönsi, ettei saanut kokeneista pelaajista irti kaikkea, mitä olisi halunnut.


Tällä kaudella Lahti on jälleen Korkeakunnaksen näköinen joukkue; nuori ja nälkäinen. Korkeakunnaksen valmentamat joukkueet ovat sijoittuneet jatkuvasti top 6:een hieman huomaamatta. Tällä kaudella Lahdella on monia melko nimettömiä pelaajia, joilla on iso potentiaali. Mikko Kuningas, Jasse Tuominen ja Santeri Hostikka eivät vielä niminä sano satunnaisille katsojille mitään, mutta kauden loppupuolella tilanne voi olla toisenlainen. Varsinkin Jasse Tuominen on ollut alkukaudesta todella tehokas.


Maalivahtiosastolla Henrik Moisander vaihtui Tomi Maanojaan, ja molemmat kuuluvat Veikkausliigan maalivahtieliittiin. Keskikentälle tuli Duarte Tammilehto, joka omaa erinomaiset erikoistilannetaidot ja on hyvä kaksinkamppailuissa. Hyökkäykseen tuli Kalle Multanen, joka on voittanut Ykkösen maalipörssin kahdesti peräkkäin. Venäjän pääsarjassa pelaavasta Pietarin Zenithistä riveihin liittyi hyökkääjä Ivan Solovjev lainasopimuksella ja mies on ollutkin joukkueelle oivallinen vahvistus. Solovjev kuitenkin sai viime ottelussa suoran punaisen kortin ja siten hän on pelikiellossa maanantaina. FC Lahti teki kortista valituksen Palloliitolle, toivoen miehen pelikiellon kumoamista, mutta viimeisimmän tiedon mukaan valitus ei olisi menossa läpi. Solovjevin lisäksi kapteeni Jani Tanska otti punaisen edellisessä ottelussa, eikä hän ole mukana maanantaina.


Lahti tekee myös yhteistyötä brasilialaisen Fluminensen kanssa ja joukkueessa onkin useita brasilialaisnuorukaisia. Sopeutumista helpottaa Veikkausliigalegenda Rafael.
Rafael on kuitenkin kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista ja on sivussa maanantain ottelusta. Myös Drilon Shala on sivussa. Fluminensesta lainassa oleva hyökkääjä Euller ja laitapelaaja Jussi Länsitalo sen sijaan tekevät paluun ryhmään.

FC Lahti voitti Liigacupin kolmannen kerran historiansa aikana, kun se kaatoi juuri SJK:n Seinäjoella pelatussa finaalissa. Ottelu päättyi tasatulokseen, mutta Lahti oli parempi rangaistuspotkukilpailussa. Lahti onkin yksi mitaliehdokkaista ja maanantain kamppailu on varmasti jälleen huipputasainen.Viime kaudella Seinäjoella joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin. Lahdessa kotijoukkue oli vahvempi kahdesti 1-0 luvuin.

Meite palaa pelikiellosta kokoonpanoon

SJK saa takaisin kokeneen puolustaja Abdoulaye Meiten, joka palaa kärsittyään kahden ottelun pelikieltonsa. Muita pelikieltoja ei joukkueella ole, eikä sairastuvalta ole miehiä palannut riveihin. Toisaalta sinne ei ole myöskään uusia miehiä joutunut, joten SJK pääsee jopa torstaista vahvistuneella joukkueella Lahteen.


Kokenut hyökkääjä Toni Lehtinen juhli viikolla syntymäpäiväänsä ja kävi hakemassa pelituntumaa yhdessä Jesse Sarajärven kanssa SJK Akatemian riveistä. Lehtinen iskikin Akatemialle heti maalin ja osoitti että maaleja syntyy edelleen, kun paikka tulee. Lehtinen matkustaa SJK:n mukana myös Lahteen.


Kierrätystä saatetaan nähdä hiukan, sillä pelejä tulee paljon lyhyen ajan sisällä. SJK kuitenkin nappasi tärkeän ja helpottavan voiton torstaina, joten voittavaa joukkuetta tuskin paljoa muutetaan.

Seinäjoella maanantai-illan ottelua pääsee näkemään suorana Carlsberg Sports Barissa ja ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00.


SJK juhli voittoa viime torstaina Seinäjoen Keskuskentällä.