123 456 7890

Pelit jatkuvat lauantaina

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa Ykkösen pelejään pienen kesätauon jälkeen tulevana lauantaina 16.6. vierasottelulla AC Oulua vastaan. Samalla tuon ottelun myötä on kohdattu kaikki sarjan joukkueet kertaalleen.

SJK:lle tauko teki hyvää, sillä sen aikana joukkeen sairastupa tyhjeni ja joukkue lähtee varsin iskukykyisenä Ouluun.

Talvella Kerho kohtasi AC Oulun kolmesti harjoitusotteluissa, kerran pelattiin tasan ja molemmat voittivat kerran. Kerho pyöritteli ensimmäisessä kohtaamisessa AC Oulua Pietarsaaren Tammiturnauksessa ja voitti luvuin 1-0 Kim Palosaaren maalilla. Wallsport Areenassa pelattiin tasan 1-1, Toni Lehtisen maalatessa Kerholle ja Dritan Stafsulan tasoittaessa pilkulta. Oulussa kohdattiin treenikauden loppupuolella maaliskuussa ja siellä AC Oulu oli parempi maalein 2-1. Toni Lehtisen maalatessa jälleen Kerholle ottelun avausmaalin. Janne Hietanen tasoitti ja voittomaalin iski nuori Vesa Verronen.

Tiukkaa on ollut ja tiukkaa peliä odotetaan lauantainakin.

Värikkään historian oululaiset

AC Oulu on siis Kerholle jo talven treenimatseista tuttu ja niin se on jalkapalloväelle varsin tuttu joukkue muutenkin. Nykyinen valmentaja Juha Malinen juttelee meille lähes joka ilta omia näkemyksiään jalkapallosta YLE:n EM-kisastudiossa ja AC Oulu pysyy vuodesta toiseen lehtien otsikoissa. Ja onhan joukkue nähty kahden kauden ajan Veikkausliigassakin.

AC Oulu perustetiin SJK:n tapaan oululaisseurojen fuusiona syksyllä 2002 ja se sai kaudelle 2003 Ykkösen sarjapaikan oululaiselta Tervareilta. Joukkueen seurajohtajaksi lähti monitoimimies Miika Juntunen ja tavoitteeksi asetettiin nousu liigaan viimeistään 2005.

Tavoitetta kuitenkin tarkistettiin jo toiselle sarjakaudelle ja seurajohto ilmoitti että nousua haetaan kaikin keinoin. Pelaajia tuli maailmalta ja lähti samaa tahtia parin seuraavan kauden ajan. Nousua ei kuitenkaan valmentajavaihdoksista huolimattakaan tullut.

Kaudelle 2006 ACO pestasi valmentajaksi nimekkään Harri Kampmanin ja mukaan liittyi mm. usean A-maaottelun kokenut oululaispelaaja, Mika Nurmela. Kauden päätteeksi joukkue viimein nousi Veikkausliigaan. Nousujuhlia kuitenkin varjosti riitelyt manageri Juntusen kanssa, jotka johtivat osapuolten eroon, pitkiin oikeudenkäyntiprosesseihin ja Juntusen herättämään henkiin jo kuopatun Oulun Palloseuran.

Liigavisiitti oli kuitenkin vain kauden mittainen ja se ajoi seuran taloudellisiin vaikeuksiin. AC Oulu onnistui nousemaan uudelleen liigaan kauden 2009 päätteeksi ja pelaisi siellä kenties edelleen, mutta kauden 2011 alussa Palloliiton seuralisenssikomitea hylkäsi AC Oulun liigalisenssihakemuksen ja pelioikeuden liigassa, koska seura ei täyttänyt lisenssille asetettuja taloudellisia kriteereitä. Palloliiton valituslautakunnan ja Urheilun Oikeusturvalautakunnan hylättyä AC Oulun valitukset joukkue pudotettiin Ykköseen.

Tälle kaudelle AC Oulu lähti tavoitteenaan liiganousu ja kausiennakoissa joukkuetta rankattiin sijoille 1-3, kuten Kerhoakin. Pelaajarunkoa kuitenkin nuorennettiin ja suomalaistettiin, antaen oman kaupungin pojille lisää vastuuta. Peliä pyörittää edelleen kokenut Mika Nurmela.

Oululaisten kausi on kuitenkin lähtenyt käyntiin mollivoittoisesti ja AC Oulu on tahkonnut 8 ottelua, voittaen näistä vain kaksi. Ja niistäkin toinen ottelu tullaan tuomitsemaan AC Oulun kolmen maalin tappioksi, sillä hätäapuna joukkueeseen hankittu taitava Venance Zeze ei ollutkaan pelikelpoinen ottelussa FC Viikinkejä vastaan. Zeze on suomalaiselle futisväelle tuttu mies pelattuaan vielä viime kaudella FF Jaron paidassa liigaa, mutta mies erotettiin joukkueesta kurinpidollisin syiden varjolla.

AC Oululla on kokemusta sekä taitoa joukkueessaan ja valmentaja Juha Malinen osaa taatusti hommansa, joten minkäänlaisiin aliarviointeihin ei ole varaa sarjataulukon perusteella.

Melkein täydessä iskussa Ouluun

Kerhon sairastupa todellakin on tyhjentynyt tauon aikana ja Ouluun reissataan vahvalla ryhmällä. SJK lähtee katkaisemaan ennen taukoa syntynytta kahden ottelun tappioputkea lauantaiaamuna.

Mukaan lähtevä ryhmä valitaan seuraavasta nipusta: Luis Fernando, Tomas Karike, Chris Cleaver, Matti Lähitie, Mikko Väänänen, Ville Ylinen, Janne Hosio, Pat Phelan, Justin Moose, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Touko Tumanto, Patrik Lomski, Kim Palosaari, Daniel Caumo, Mikko Ylihärsilä, Sami Viljanen ja Toni Lehtinen.

SJK lainasi aiemmin FC YPA:lle Kakkoseen kolme peluria, Teemu Penninkankaan, Timo Rauhalan ja Jesse Jääskeläisen, joten he eivät luonnollisestikaan ole mukana. Samoin Tiitus Lehtinen jää Seinäjoelle, vaikka pelikunnossa onkin, sillä hän katseli punakorttia SJK Reservien pelissä Kauhajoella.

AC Oulu – SJK, Oulussa Raatin Stadionilla lauantaina 16.6. klo 17.00