123 456 7890

Kuvassa Pyry Hannola. Kuva Olli-Matti Matihalti, luvaton käyttö kielletty.

SJK hävisi 0-2 luvuin harjoitusottelun IFK Mariehamnille Wallsport Areenalla sunnuntaina. Varsinkin toisella jaksolla paikkoja tehdä maaleja oli, mutta IFK iski vaarallisesti vastaan pitkin ottelun ja kesti puolustuksessaan hyvin. Siten ainoaksi ilonaiheeksi harjoitusottelusta jäikin peliaika vähemmän pelanneille pelaajille, sekä pelituntuntuman ylläpitäminen ennen Suomen Cupin puolivälierää. Hope Akpan ja Mehmet Hetemaj saivat täyden tunnin tililleen ja uutena mukaan liittynyt Pyry Hannola pelasi ensimmäisen pelinsä SJK:n kanssa, täysillä minuuteilla. Myös pitkään loukkaantuneena ollut Robin Sid pääsi viimein mukaan pelihommiin, tultuaan vaihdosta sisään viimeiseksi vartiksi. Kaikkiaan 18 pelaajaa kävi kentällä. SJK:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälierä, joka on suunniteltu pelattavaksi ensi lauantaina 20.3. klo 14:00 Turussa. FC Interin tämän viikonlopun peli kuitenkin peruutettiin koronaepäilyn vuoksi, joten ottelu saatetaan siirtää myöhempään ajankohtaan. Päivitetyt otteluohjelma löytyy aina SJK:n sivuilta, otteluohjelmat kohdasta. SJK:n kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

SJK – IFK Mariehamn 0-2 (0-0)
0-1 52 min Vahid Hambo
0-2 85 min Joel Karlström

IFK Mariehamn näytti heti vaarallisuuttaan tilanteenvaihdoissa, kun pelin alussa SJK sai hyökkäyspään sivurajaheiton. Vierailijat voittivat heiton ja lähtivät nopeaan vastahyökkäykseen, mistä tuloksena kulma SJK:n päätyyn. Kulma kuitenkin siivottiin väljemmille vesille. Hetkeä myöhemmin SJK sai tilanteenvaihdon, kun Mehmet Hetemaj riisti keskialueella pallon ja antoi sen Emmanuel Ledesmalle. Ledesma antoi pallon toiseen laitaan Jake Jervisille, mutta IFK:n puolustaja ehti sen verran väliin, että pallo meni päädystä yli ja SJK sai kulman. Kulma tuli hyvin maalin edustalle, mutta SJK-pelaajan pusku siitä suuntautui päätyverkkoon.

Erityisen vaarallisia IFK:lta oli kaksikko Vahid Hambo ja Tehe Olewale, jotka säntäsivät pystyyn vauhdilla aina, kun vierasjoukkue sai riistettyä pallon omalla puoliskolla. Kertaalleen kaksikko oli päästä maalintekoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Hope Akpan ehti alas katkaisemaan Hambon poikittaissyötön. SJK:lta tilanteita järjesteli Murilo laidalta sekä Emmanuel Ledesma, joka koitti pariinkin kertaan vetää kuudentoista kaarelta. Sihti vain ei ollut kohdallaan. Myös ensimmäistä SJK-peliään pelannut Pyry Hannola koitti maalintekoa, samoin laidasta mukaan noussut puolustaja Niko Markkula, jonka veto kohti etuyläkulmaa oli ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka. IFK:n maalivahti kuitenkin torjui.

Toisen puoliskon alkuun, IFK sai maalin, kun SJK:n keskikentällä Gustaf Backaliden hävisi kaksinkamppailun. Entinen SJK-hyökkääjä Hambo sai pallon pystyyn ja Hambo kiersi vielä hieman sivuun, vetäen pallon etukulmaan.

Maalin jälkeen SJK laittoi peliin isomman vaihteen ja peli painettiin täysin vierailijan päätyyn. Varsinkin Denys Oliinyk ja Murilo loi jatkuvasti vaaraa ja palloa liikuteltiin vauhdilla. Vaihdosta sisään tuli Jude Arthur ja Tero Mäntylä, jonka myötä SJK:n ryhmitys muuttui myös hieman. SJK:n ehdottomasti vaarallisin maalipaikka tuli, kun Denys Oliinyk nappasi pallon keskialueella itselleen ja pääsi täyteen vauhtiin kohti maalia. Mukana oli myös Joonas Lepistö. Oliinyk päätti syöttää sivuun Lepistölle, hieman epäitsekkäästi, mutta syöttöön pääsi IFK:n puolustaja väliin. Pallo oli silti pompata puolustajan jalasta omaan maaliin.

Lopussa SJK sai kentällä myös pitkään loukkaantumisen vuoksi sivussa olleen Robin Sidin, joka oli heti lähellä tehdä syöksypuskulla maalin, kun Oliinyk keskitti maalin etutolpalle. Harmillisesti hieman ohi maalin ja päätyverkkoihin.

Ja kun SJK ei toisen puoliajan hallintaansa käyttänyt, pääsi IFK kaunistelemaan numerot vielä viisi minuuttia ennen loppua. Jälleen tilanteen vaihdosta. Ensimmäinen veto meni kohti etuyläkulmaa, mutta pomppasi takaisin alaspäin ylärimasta. Pallo meni toiselle laidalle vapaana olevalle Joel Karströmille, jonka sijoitukseen Jesse Öst ei enää millään ehtinyt, varsinkin kun se tuli samaan kulmaan, mistä Öst lähti syöksymään palloa. Ottelu päättyi myös niihin numeroihin.

SJK: Walter Viitala MV (46′ Jesse Öst), Matias Vainionpää, Mehmet Hetemaj (60′ Tero Mäntylä), Nikko Boxall, Murilo (75′ Robin Sid), Pyry Hannola, Hope Akpan (60′ Jude Arthur), Niko Markkula (46′ Rodrigo Arciero), Manu Ledesma (46′ Gustaf Backaliden), Tuco (46′ Joonas Lepistö) ja Jake Jervis (46′ Denys Oliinyk).