123 456 7890

Paluu lähtöruutuun
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa lauantaina Kokkolaan viime kaudella Ykkösessä pelanneen Gamlakarleby BK:n vieraaksi. GBK oli toissa kaudella Kakkosen Lohko C:n ylivoimaisin joukkue nousten ylöspäin tehdäkseen ranskalaisen visiitin maamme toiseksi ylimmälle sarjatasolle.

Mats-Erk Käldin valmentama ryhmä hajosi viime kauden jälkeen melko tavalla, mutta Kokkola Cupista taloudelleen pohjaa luova perinteikäs seura ei jäänyt suinkaan tuleen makaamaan, vaan nappasi siirtomarkkinoilta mm. FF Jarossakin pelanneen Björn-Erik Sundqvistin, sekä TP-Seinäjokea viimeksi edustaneet Lasse Männikön ja Mikael Muurimäen. Melko kovan tason vahvistuksia siis tälle tasolle.

GBK aloitti kuitenkin kauden tahmeasti. Sen jälkeen joukkueen peli on parantunut paranemistaan, kunnes viime tiistaina FC Kiisto kellisti kokkolalaiset Vaasassa numeroin 3-1. GBK on kärsinyt myös loukkaantumisista tällä kaudella, sillä Sepsi-78:ssa aikaisemmin pelannut brasilialainen Vitao on ollut pitkään sivussa, eikä paluuajankohtaa taida olla vieläkään selvillä. Myös monilla muilla pelaajilla on ollut kolhuja.

Kauden mittaan GBK on kaatanut Kingsin vieraissa 1-0, TUS:n vieraissa 2-0, OLS:n vieraissa 5-0, kotona Närpes Kraftin 3-0, vieraissa Norrvalla FF:n 3-0 ja kotona FC OPA:n 2-0. Tappioita on Vaasan lisäksi tullut Oulussa OPS-jp:lle 1-0, kotona JBK:lle 2-1 ja vieraissa VPS-junioreille 2-0. Kauden ainoan tasapelinsä GBK on pelannut kotonaan FC YPA:n kanssa lukemin 2-2.

Seinäjoen Jalkapallokerhon asema sarjataulukossa ei taatusti herätä kadehdintaa, sillä 11. sija on kaikkea muuta kuin toivottiin. Sen sijaan GBK on sarjassa kolmantena OPS-jp:n ja FC Kiiston jälkeen. Joukkueet ovat tehneet mukavasti maaleja, sillä GBK on onnistunut 26 kertaa ja Kerho 29 kertaa. Se, missä ero tulee, on omiin menneet pallot. GBK:n verkkoon pallo on saatu vain 10 kertaa kun SJK:n reppu on heilahtanut jo 24 kertaa, eli kolmanneksi eniten Lohko C:ssä.

Kerho pelasi kolme ensimmäistä otteluaan uuden valmentajansa, Jari Kujalan ja hänen avukseen TP-Seinäjoesta tulleen Esa Haanpään alaisuudessa tappioitta. Kolmesta pelistä tuli pari voittoa ja tasapeli ennen kuin palattiin lähtöruutuun Norrvallaa vastaan kotikentällä 3-2 -tappion myötä.

Joukkueet ovat ehtineet kohtaamaan jo harjoituskaudella kahdesti. Ensimmäinen välienselvittely nähtiin Kokkolan Kipparihallissa helmikuun alussa. Silloin Kerho yllätti ja otti selvän 3-0 (0-0) -voiton. Maalinteosta vastasivat Marko Huttu, Henri Saranpää pilkulta, sekä viimeisen niitin iskenyt Tommi Haanpää. Keväällä pelattiin kenraaliharjoitus huhtikuun lopussa Jouppilanvuoren Tekonurmella ja siinä päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Juuri nuori Tommi Haanpää on tällä kaudella ollut Kerhon terävin viimeistelijä tehtyään tähän mennessä kuusi osumaa. Marko Huttu on osunut viidesti ja Norrvalla FF:n verkkoon kaksi upeaa osumaa viimeistellyt Henri Saranpää neljä kertaa. Kolmen maalin miehiä ovat Petri Niemi ja Miika Asunmaa. Lauantaina pelikiellossa oleva Jani Asuintupa ja Petri Huttu ovat osuneet kahdesti Mikko Väänäsen tavoin. Yksi maali on kirjattu sekä Mikko Kärjelle, että Johannes Saranpäälle. GBK:n tulivoimasta on vastannut ahneimmin TP-Seinäjoen kasvatti Mikael Muurimäki, jolla on tilillään seitsemän maalia. Tommi Halonen ja Björn-Erik Sundqvist ovat molemmat osuneet kuusi kertaa, eli kolmikko on tehnyt Gebiksen osumista valtaosan.

Veikkausraadit ovat myös muistaneet kummankin joukkueen pelaajia. GBK:n eliittiä ovat seitsemän tähden Tommi Halonen ja Björn-Erik Sundqvist. Mikael Muurimäellä sakaraisia on kuusi ja Mika Granholmilla viisi. Mattias Ainasoja on saanut neljä, Patrick Byskata, Miika Hohenthal ja Ville Jylhä kukin kolme, Kristoffer Ainasoja ja Teemu Parpala molemmat kaksi, sekä Juha Saarela yhden tähden.

Kotijoukkueen tähdelliset pelaajia ovat kahdeksan sakaraisen trio Jani Asuintupa, Marko Huttu ja Henri Saranpää, sekä kuuden tähden Mikko Kärki, neljän tähden Tommi Haanpää ja Petri Niemi, kolme sakaraista keränneet Petri Huttu ja Johannes Saranpää, kahden tähden Jukka-Pekka Salminen ja yhden staran saanut Miika Asunmaa.

Kerho pääsee vierasotteluunsa varsin hyvällä nipulla, sillä vain Jussi Kankaanpää on joukoista poissa loukkaantumisen takia. Kippari Jukka-Pekka Salmisen pelaaminen on erittäin epävarmaa, mutta tiettävästi KPV:sta on tulossa pari kaveria avuiksi tähän otteluun.op”