123 456 7890

Pakko se on voittaa jo
Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkue on ajautunut loukkaantumiskierteensä myötä tilanteeseen, jossa tapellaan sarjapaikasta ihan tosissaan. Suomen Palloliiton nerokkaasti kolme viikkoa ennen sarjan alkua julkistaman sarjauudistuksen mukaan kahdesta Kakkosen lohkosta putoaa kolmen joukkueen sijasta neljä joukkuetta ja tuohon neljänteen putoajan paikkaan matkaa on vain vaivaiset kaksi pistettä.

Keskiviikon kotiottelu sarjasta lähteväksi tuomittua mustasaarelaista FC Korsholmia vastaan on siis todellinen elämän ja kuoleman ottelu, jossa naru kaulan ympärillä alkaa jo pikkuisen puristaa. Vastustajan kansainvälisen joukkueen aliarvioimiseen ei suinkaan ole tällä hetkellä Kerholla millään asteikolla mitään varaa, se on nähty jo monessa ottelussa.

Kerho on sarjataulukossa tällä hetkellä huolestuttavan alhaalla, yhdeksäntenä 24 pisteellään. FC Korsholm on kerännyt 18 ottelustaan vasta viisi pistettä, mutta mukaan mahtuu myös voitto FC Vaajakoskesta selvin 3-0 -numeroin, eli parhaimmillaan joukkue osaa kyllä olla vaarallinen. Sarjataulukon yhdeksäs sija ei todellakaan ole sitä, mistä haaveiltiin ennen kautta, mutta se on nyt nähty karulla tavalla, että toiveet ja realismi eivät aina kohtaa.

Sarjataulukon kasi, VIFK, on pelannut aivan yhtä alakanttiin kuin Kerho ja se on musta-asuisten kanssa tasapisteissä. Seitsemäntenä majailevalla GBK:lla on vain piste enemmän. Matkaa kolmanteen sijaan, joka oli minimitavoite onkin sitten jo seitsemän pistettä.

Kerho voitti viimeksi kotonaan Kajaanin Hakan selkeästi 5-2 ennen sunnuntaina kärsittyä 2-1 -tappiota iisalmelaiselle PK-37:lle vieraskentällä. Tuota KajHa -voittoa tosin edelsi viiden ottelun voitoton putki ja se on se suurin syy, joka on ajanut Kerhon ahdinkoon. Sitä ennen Kerho oli sarjataulukossa jo kolmantena.

Vieraaksi saapuva sarjajumbo FC Korsholm on tehnyt sarjassa vähiten maaleja ja päästänyt aivan ylivoimaisesti eniten. Syytä jumbosijaan ei siis tarvitse erityisen kaukaa hakea. Joukkueen lähtökohdat kauteen eivät liioin kovin erityistä lupailleet ja kauhuskenaariot ovatkin osoittautuneet todeksi. Pahin romahdus mustasaarelaisten kohdalla sattui reilu viikko sitten, jolloin FC YPA takoi Mustasaaressa tylyt 9-0 -vierasvoittolukemat taululle Dragan Pejicin iskettyä peräti kuusi maalia. Seuraavaan otteluunsa kotijoukkue suoritti ryhtiliikkeen häviten FC OPA:lle vain 2-1.

Viime otteluissa Kerhon avauksessa on nähty A-junioreista apuina Teemu Penninkangas ja Saku Koskinen. Tilanne keskiviikon kamppailuun on sellainen, että nyt valmentaja Tomi Kärkkäinen saattaa hyvinkin poimia ainakin penkille muutaman muunkin pelimiehen Esa Haanpään ryhmästä, sillä edelleen poissa kuvioista ovat Miikka Tuovila, jonka pohje ei kestänyt vielä maanantaina harjoittelua, Mikko Ylihärsilä, joka puolestaan parantelee edelleen reisivammaansa, pelikengät naulaan iskenyt Jussi Kankaanpää, pelikiellossa olevat Timo Rauhala ja Anssi Syrjämäki, nivusvaivainen Henri Saranpää, selkäleikkauksessa käynyt Miika Asunmaa, reisivammaa paranteleva Toni Kujala, polvivaivainen Johannes Saranpää ja soturi Jaakko Lampi.

Sen sijaan polveaan poteva Mikael Muurimäki treenasi maanantaina ja on aikeissa palata kehiin. Poliisikoulun maanantaina aloittanut Ville Pajula tulee otteluun, mikäli koulu suinkin loppuu sellaiseen aikaan, että Tampereelta ehtii mitenkään inhimillisesti Seinäjoelle. Minimissäänkin pelaajia on siis sivussa yhdeksän siitä ryhmästä, joka jossain vaiheessa vaikutti varsin vahvalta nipulta Kakkoseen.

Joukkueet kohtasivat kevätkierroksella Mustasaaressa. Silloin Kerho puristi pinnat mukaansa 1-0 (0-0) Ville Pajulan pistettyä pilkun verkkoon. Siitä alkoi Kerhon kohdalla myös kolmen ottelun voittoputki. Nyt toiveissa on tietenkin aivan samanlainen efekti. Muita kohtaamisia joukkueilla ei olekaan tullut vuosien saatossa.

Kerhon maalinteko on jakautunut yhdeksään pelaajan harteille. Ville Pajula ja Juha Etelä-Aho ovat viimeistelleet kumpikin kuusi kertaa Mikael Muurimäen tehtyä viisi maalia. Mikko Ylihärsilän ja Nuutti Panulan tilillä on kolme maalia Teemu Penninkankaan onnistuttua KajHa-pelissä kahdesti. Yhden maalin mieheen ovat tehneet Tiitus Lehtinen, Mikko Väänänen ja Anssi Syrjämäki. FC Korsholmin maalinteko puolestaan on ollut jo seitsemän maalia iskeneen Males Lombon lisäksi harvojen ja valittujen herkkua. Ivan Metanovilla osumia on tilillään kolme, Topi Tuomiaholla ja Darjan Krstevskillä kaksi, Kenan Kelmendillä ja Jonathan Makuenolla yksi kummallakin.

Veikkausraadit ovat katselleet joukkueiden pelejä siihen malliin, että Ville Pajulalla tähtiä on tilillään jo 15 kappaletta. Kerhon kakkosena sisäisessä pörssissä on Iisalmessa yhden sakaraisen saanut maalivahti Petri Tuomela. Mikael Muurimäellä ja Miikka Tuovilalla tähtiä on kasassa seitsemän kummallakin. Mikko Ylihärsilä ja Henri Saranpää ovat kumpikin saaneet tililleen neljä sakaraista Ville Ylisen, Mikko Väänäsen ja Teemu Penninkankaan kerättyä kolme tähteä mieheen. Timo Rauhala ja Tiitus Lehtinen ovat saaneet kumpikin kaksi tähteä Nuutti Panulan pokattua yhden. Yhteensä Kerhon pelaajilla tähtiä on 59 kappaletta.

Vaikka Mustasaaressa kotijoukkueelle annettiin tappiollisessa Kerho -ottelussakin viisi tähteä yhteensä, on joukkueella sakaraisia kasassa kuitenkin vasta 35 tähteä yhteensä. Näistä 30 on tullut kotiotteluista… Kertonee aika paljon, jos joukkueella on kuitenkin pisteitä vaivaiset viisi. Tähdistä eniten on haalinut Sepsi-78:ssakin pelannut Zoran Peic, jolla sakaraisia on kymmenen. Jonne Väkeväisellä on kahdeksan tähteä. Ben Clark ja Males Lombo ovat kumpikin saalistaneet viisi tähteä.

FC Korsholm teki sarjan alla farmisopimuksen Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa, mutta apuja ei ole tullut mitenkään mittaamattomasti. Muutama A-juniori-ikäinen pelimies toki on käynyt auttamassa vahvasti kansainväliseltä vaikuttavaa joukkuetta.

Kerhon kannalta sangen tärkeä kamppailu pelataan keskiviikkona Keskuskentällä alkaen klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan!