123 456 7890

Pajulan pilkku takasi voiton
FC Korsholm – SJK 0-1 (0-0)
69 min 0-1 Ville Pajula

Seinäjoen Jalkapallokerho palasi voittokantaan kaadettuaan lyhyellä vierasmatkallaan sarjanousija FC Korsholmin Ville Pajulan kauden neljännellä sarjamaalilla. Helpolla pisteitöä ei Mustasaaren Keskuskentältä mukaan saatu, mutta lienee päivänselvää, että tässä vaiheessa olennaisinta eivät olleet tyylipisteet, vaan sarjapisteet.

SJK:lla oli alla kolme peräkkäistä ottelua ilman voittoa ja sijoitus oli valunut 11. sijaksi, joka ei juuri riemunkiljahduksia saanut aikaiseksi Kerhon leirissä. Suunta saattoi olla vain ylöspäin. Nyt alla on vastaavasti 180 minuuttia oma pää puhtaana, joten siinä mielessä jotakin positiivista on löydettävissä.

Ensimmäisen vartin aikana Kerho painoi peliä voimakkaasti kohti kotijoukkueen maalia, mutta kuten niin usein tällä kaudella, viimeistely onnahteli, eikä helpottavaa avausmaalia saatu syntymään.

Vaikka ottelun ainoa osuma syntyikin pilkulta, se ei suinkaan ollut mikään vääryys, eikä tuurinpoikasen tarjoilema makupala. Ville Pajula nousi röyhkeästi alueelle saakka ja kotijoukkueen alakerta katsoi tarpeelliseksi kaataa miehen rankkarin arvoisesti. “Vipi” asteli itse pilkulle ja pisti pallon maaliin kolmen pisteen arvoisesti.

– Meidän olisi pitänyt voittaa ottelu luokkaa kuudella-seitsemälläm maalilla. Esitys oli hyvä ja olimme täysin ylivoimaisia. Olisi ollut suoranainen oikeusmurha, jos me emme olisi tätä peliä voittaneet, analysoi vastuuvalmentaja Tomi Kärkkäinen kamppailua.

– Sanoin lehdistöllekin, että minua hävettää tuollainen joukkue. Siellä on lauma ulkomaalaisia, jotka kaatuilevat, filmaavat, potkivat vain palloa ties minne ja käyttäytyvät kuin olisivat suuriakin tähtiä. Kai se kuvastaa jotakin, että Petri Tuomelalla ei ollut ainuttakaan torjuntaa ottelussa, tuhahti “Kärde” ottelun jälkeen.

Jo ensimmäisellä puoliajalla paikkoja oli useampaankin maaliin. Palloa kilauteltiin maalipuihin ja upeita paikkoja oli vaikka muille jakaa.

– Se näytti ihan meidän A-junioreidemme pelilät siinä mielessä, että maaleja olisi voitu latoa ihan urakalla. Tänään oli kuitenkin tärkeintä palata voittokantaan. Ennen ottelua en suuremmin puuttunut pelillisiin juttuihin, sanoin pojille, että Kajaanin katastrofi ei saa enää koskaan toistua, jatkoi “Kärde”#.

Ottelun tuominneesta tuomarista Kärkkäinen ei isommin halunnut kommentteja jakaa, vaikka miltei kaikki paikalla olijat luokittelivatkin vislaajan melko alhaiseen kategoriaan-

– No, olihan siellä monenlaista. Kortteja olisi pitänyt tulla aika paljon enemmän kuin nähtiin. Hän salli kyllä kaikenlaista filmaamista ihan mielin määrin. Ei siinä sen kummempaa, naurahti Kärkkäinen.

Voitto teki mannaa Kerhon sarjasijoitukselle, sillä nyt harpattiin kerralla ohi putoamisviivan alapuolelle pudonneen VIFK:n, FC OPA:n ja TP-47:n. Kahdeksas sija ei kuitenkaan vieläkään ole sitä, mitä tässä haetaan, joten sarkaa on edessä melkoisesti.

Kerhon kannalta erittäin ilahduttavaa oli se, että Mikael Muurimäki, Mikko Ylihärsilä ja Juha Etelä-Aho, joilta odotettiin varsin paljon tehoja ennen kautta, nähtiin yhdessä tositoimissa. Nyt kun saadaan kuviot piirettyä askelmerkkeineen kohdilleen, tulostakin alkaa tulla takuuvarmasti.

FC Korsholm, mitäpä tähän voisi todeta? Kokoonpano tarjosi pari kiintiösuomalaista yhdeksän ulkomaalaissukuisen lisäksi avauksessa. Rohkaisevaa Suomi-futiksen eteenpäin viemistä Mustasaaren suunnassa. Onneksi sentään penkiltäkin löytyi muutama turistiviisumilla matkassa oleva, ettei vain nuoria suomalaispelaajia pistetä kentälle.

Lieneekö mikään yllätys kenellekään, että varoituksia jaettiin isäntien Males Lombollo, Zoran Piecille, ja Abdulfatah Mahdille? Kenties suurempi shokki oli se, että erotuomariksi pukeutunut Janne Vehniä ei löytänyt useampia varoitettavia. Onni oli se, että kukaan ei loukkaantunut.

Kotijoukkueen toimintamalleja osoittaa se, että Veikkausraati palkitsi kolmella ja kahdella tähdellä isäntien pelaajat joukkueen jäätyä pelillisesti jyrän alle. Hyvä maku? Missä pelaa? Realisimi? Ei ainakaan Vaasan kupeessa.

SJK: Petri Tuomela, Mikko Väänänen (74. Teemu Penninkangas), Petri Niemi (74. Anssi Syrjämäki), Ville Pajula, Ville Ylinen, Toni Kujala, Juha Etelä-Aho (80. Saku Koskinen), Mikko Ylihärsilä, Mikael Muurimäki, Timo Rauhala