123 456 7890

Neljännen KOMIA-turnauksen päivän otteluissa on melkoisesti panosta, sillä molemmissa ratkeaa turnauksen finaalipaikka.

Päivän ensimmäisessä A-lohkon ottelussa Suomi U21 – JK Nömme Kalju tilanne on varsinkin kiharainen, sillä Suomi pelasi ensimmäisessä ottelussa maalittoman tasapelin ruotsalaisen Mjällbyn kanssa. Mjällby taas voitti Nömme Kaljun 1-0 lukemin, joten heillä on kasassa neljä pistettä. Jos Suomi U21 sattuisi voittamaan tänään Nömme Kaljun samoilla 1-0 lukemilla, olisi myös heillä kasassa neljä pistettä ja täsmälleen samat maalimäärät kuin Mjällbyllä. Näin ollen A-lohkon voitto ja siten myös turnauksen finaalipaikka pitäisi ratkaista arvalla Mjällbyn ja Suomi U21:n kesken.

Jos Suomi U21 voittaa ottelun jollain muulla lukemalla kuin noilla 1-0 maaleilla, menee Suomi turnauksen finaaliin, Mjällby joutuu tyytymään pronssiotteluun ja Viron Mestari Nömme Kalju kohtaa B-lohkon kolmanneksi jääneen Veikkausliigan viime vuoden hopeamitalistin ottelussa sijoista 5-6.

Jos taas Nömme Kalju voittaa, menee finaaliin Mjällby, Kalju pelaisi pronssista ja Suomi U21 joutuisi taistelemaan viidennestä sijasta. Suomen ja Kaljun pelatessa tasan, finaaliin edelleen menee Mjällby, mutta Suomi pääsisi kahden pisteen turvin taistelemaan Pronssimitalista.


Suomi U21 maajoukkueen puolustaja Lum Rexhepi ja keskikenttäpelaaja Nikolai Alho eilen Epstorilla

B-lohkossa ei ihan näin mutkikas tilanne ole, sillä VPS:n voittaessa eilen FC Interin 1-0 luvuin, on lohkon tilanne semmoinen että SJK:lla on kasassa kolme pistettä ja kahden maalin positiivinen maalisuhde. Myös VPS:llä on kolme pistettä, mutta maalisuhde vain yhden maalin plussalla. FC Inter taas hävisi molemmat alkulohkon ottelunsa, joten heidän osansa on taistella lauantaina sijoista 5-6 A-lohkon viimeistä vastaan.

Jos SJK ja VPS pelaa tänää klo 19.15 alkavassa Pohjanmaan derbyssä tasan, menee IV KOMIA-turnauksen lauantaiseen finaaliin SJK paremman maalisuhteen turvin. Samoin tietenkin jos SJK voittaa tänään, menee se finaaliin puhtaalla pelillä. Jos VPS voittaa illan kamppailun menee se kuudella pisteellä finaaliin.

Jännättävää siis riittää ja kaikenlisäksi tämän päivän molemmat ottelut löytyy myös Veikkauksen pitkävetolistoilta. Suomi U21 – Nömme Kalju on myös tulosvetokohteena, kuten on huominen finaalikin.

Lohkojen tilanteet: