123 456 7890

Englannin Arsenalista SJK:ssa lainasopimuksella oleva maalivahti Ovie Ejeheri, palaa sovitusti heinäkuun puolivälissä takaisin Englantiin. Määräaikainen lainasopimus päättyy heinäkuun puolivälissä aukeavan siirtoikkunan myötä, ja Arsenal haluaa nuoren maalivahtilupauksensa mukaan kesän harjoitusleireilleen. 20-vuotias Ovie Ejeheri on mukana vielä 8.7. pelattavassa FC Honka-kotiottelussa, ja SJK-väki pääsee jättämään samalla hänelle jäähyväiset. SJK:lle siirto ei tullut yllätyksenä, ja pidempiaikainen ratkaisu maalivahtitilanteeseen on edennyt suunnitelmien mukaisesti kauden aikana.

Haluamme kiittää Ovieta hänen panoksestaan kauden aikana, ja samalla kiitämme Arsenalia sekä sen valmennusjohtoa, jotka luottivat meihin hänen kehittämisessä. Olemme erittäin tyytyväisiä Ovien esityksiin kanssamme. Meille on erittäin tärkeää, että kun pelaaja tulee meille, voi hän lähtiessä kokea kehittyneensä täällä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Ja vaikka Ovie oli erittäin huipputasoinen maalivahti jo tänne tullessaan, voimme nähdä hänen kehityksensä. Täällä hän on saanut pelata pääsarjaseurassa, eri maassa, ja on joutunut ehkä tekemään joitain asioita, joita hän ei ole aiemmin tehnyt.  

Me taas voimme olla erittäin ylpeitä, että olemme saaneet olla mukana matkalla pelaajan kanssa, jolla on näin valtava potentiaali, Gómez jatkaa.

Toivomme hänelle kaikkea parasta hänen urallaan, ja jos hän ikinä tarvitsee mitään apua, niin täällä Seinäjoelle hänelle on taatusti aina ovet avoimena.

Pysymme hänen tukenaan koko hänen loppu-uransa ajan. Hän on mahtava persoona, jollaisia haluaa mukaan joukkueeseensa, ja on ollut hienoa auttaa häntä eteenpäin urallaan, Gómez päättää.

Ovie Ejeheri itse on viihtynyt erinomaisesti lainalla-ajallaan Seinäjoella, pelit ovat sujuneet hyvin ja hänet myös valittiin Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen toukokuussa.

Olen tykännyt ajastani täällä. Seinäjoki on todella kiva pieni kaupunki, hyvin erilainen kuin Lontoo, ja täällä voin kävellä joka paikkaan. Ja pidän kävelemisestä, kertoo Ovie Ejeheri. – On ollut myös mahtava nähdä vuodenaikojen muutokset, sillä ne todella erottaa. Englannissa niitä ei aina oikein huomaa. Muistan, kuinka ensimmäisen kerran kävelin stadionille, ja kaikki oli lumesta valkoisena. Nyt kaikki puut ja kukat kesällä – ne ovat aivan ihmeellisiä. Todella kaunista ja vihreää. Olemme käyneet myös järvellä uimassa, ja olin todella yllättynyt kuinka puhdasta vesi oli. Tämä on kyllä kaunis maa, kuvailee Ovie Seinäjokea ja Suomea.

Urheilullisesti tämä on ollut minulle myös hyvä oppimiskokemus. Olen todella kehittynyt täällä oloni aikana. Jos katsoo ensimmäistä peliäni Hakaa vastaan, ja vertaa sitä tämänhetkiseen, niin näen todella ison kehittymisen niiden välillä. Olen myös erittäin iloinen siitä, miten hyvin koko joukkue on menestynyt kauden aikana. Toivon todella, että se menestys jatkuu loppuun saakka, Ejeheri jatkaa.

Pelillisesti olen suoriutunut hyvin, mutta pelatut nollapelit, ovat silti mielestäni joukkueen saavutus. On tietenkin hienoa, että kun minua on tarvittu, olen hoitanut oman osani, kuten KuPS-pelissä, missä mielestäni onnistuin hyvin. On aina tietenkin mukava pitää nolla omissa. 

Suomesta Ejeheri ei aluksi tiennyt paljoa, mutta tuli maahan mielellään ja lähtee kokeneempana, entistä valmiimpana pelaajana.

Kun viime talvena kuulin, että SJK haluaa minut, ja voisin lähteä lainalle Suomeen, olin todella yllättynyt, sillä en rehellisesti sanottuna tuntenut Suomen jalkapalloa ollenkaan. Mutta kun tutustuin seuraan ja Suomeen, halusin itse lähteä tänne. Se vaati aluksi hieman suostuttelua nimenomaan Arsenalin suuntaan, mutta itse halusin tulla tänne. Ja se oli hyvä valinta, Ejeheri kertoo.

Ovie on työskennellyt SJK:ssa maalivahtivalmentajana toimivan Luis Fernando Da Silvan kanssa.

Jokainen maalivahtivalmentaja on hieman erilainen. Englannissa yleensä tehdään melko yksinkertaisia perusasioita, ja luotetaan harjoituksissa toistomääriin. Täällä taas ”Luffe” on hyvin luova maalivahtivalmentaja, ja erittäin harvoin me teemme samanlaisia maalivahtiharjoituksia. Olen itseasiassa melko varma, että emme ole kertaakaan kauden aikana tehneet samaa harjoitusta kaksissa harjoituksissa putkeen. Se on harvinaista. Se on oikeastaan suurin ero maalivahtivalmennuksessa. 

Olen koittanut opetella sitä Luffen spesiaaliavauspotkua, joka on eräänlainen ”sivuttaisvolley”. Olen kehittynyt siinä kauden aikana, mutta en pysty siihen vielä kuten hän. Mutta se on taatusti jotain, jonka otan mukaani Englantiin häneltä, Ovie naurahtaa.

Seinäjoen ajasta Ejeherille jää Luffen avauspotkun lisäksi mukaan ikuisia muistoja ja ystäviä.

Löysin täällä paikallisen kirkon, jossa olen käynyt säännöllisesti ja saanut siellä uusia kavereita. Englannissa on ollut hieman hankalampaa ehtiä mukaan kirkon toimintaan, mutta täällä se oli helpompaa. Uskon, että olen saanut sen kautta nyt itselleni elinikäisiä uusia ystäviä. Se on yksi isoimpia asioita, mitä olen täällä kokenut, kertoo Ejeheri jopa hieman liikuttuneena.

Peleistä taas en tule unohtamaan KuPS-peliä, se jää mieleeni kenties parhaana urheilullisena muistona. Erityisesti, koska meillä oli pre-seasonilla harjoituspeli heitä vastaan, enkä siinä oikein onnistunut. Siksi se oli minulle erittäin tärkeä ottelu, ja halusin pelata siinä hyvin. Ja se sitten onnistui, joten se jää mieleen. 

KuPS-pelin jälkeen tapasimme myös stadionilla Suomen Arsenal-kannattajien kanssa. Oli mahtava huomata, että vaikka en olekaan mikään tunnettu Arsenal-pelaaja, ja Arsenal-kannattajia on ympäri maailman, niin silti he tulivat tapaamaan minua. Se saa minut tuntemaan myös itseni ylpeäksi siitä, että saan olla osa niin isoa seura kuin Arsenal on. 

En mieti omaa tulevaisuutta liian pitkälle, vaan keskityn enemmän hetkeen, mutta isossa kuvassa haluan urani johtavan siihen, että pelaan Mestareiden Liigaa, voitan sen, pelaan maailmanmestaruukisoissa ja voitan myös siellä. Mutta pohjimmiltaan haluan vain olla niin hyvä pelaaja, kuin vain ikinä pystyn. Peli peliltä eteenpäin, ja kovaa työtä harjoituksissa, pohtii Ejeheri tulevaisuuttaan.

Yksi asia on täysin varma, että SJK on nyt osa minua ja uraani ikuisesti, ja tulen 100% varmasti ainakin käymään täällä joskus, kenties ensi vuonna tai jo aiemmin. Olen rakastanut tätä aikaani täällä. Ja sen voin vakuuttaa, että jos SJK voittaa mestaruuden, tulen taatusti tänne mukaan juhlimaan teidän kaikkien ja joukkueen kanssa. Toivon ja rukoilen sen puolesta, että SJK tulee voittamaan sarjan. 

Haluan vielä kiittää kaikkia SJK:n väkeä, kannattajia ja ihmisiä seurassa. Jatkakaa joukkueen tukemista samaan malliin, ja tukekaa mahdollisia uusia maalivahteja seurassa myös. Tämä on mahtava kausi, päättää Ejeheri kiitollisena.

SJK tulee tiedottamaan maalivahtitilanteesta lisää myöhemmin. Ejeheri on joka tapauksessa mukana vielä tulevissa otteluissa, kun SJK kohtaa Ilveksen Tampereella ensi lauantaina ja seuraavan viikon lauantaina kotiottelussa FC Hongan. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista ja liput myynnissä kotipeleihin Ticketmasterin kanavissa.