123 456 7890

Veikkausliigan otteluohjelma on julkistettu ja SJK aloittaa kauden lauantaina 11. huhtikuuta kotiottelulla. OmaSp Stadionille saapuu silloin vieraaksi IFK Mariehamn. Veikkausliigan mestari, mitalistit ja putoaja on selvillä viimeistään lauantaina 17. lokakuuta. Kausi 2020 pelataan viimevuotiseen tapaan ja elokuun jälkeen joukkueet jaetaan sijoitusten perusteella Mestaruus- ja Haastajasarjaan. Kauden jälkeen osa joukkueista pelaa vielä Eurolopputurnauksen ja putoamiskarsinnan. Viimeisetkin pelit on pelattu viimeistään marraskuun alussa.

SJK:n otteluohjelma pääsee parhaaseen rytmiin kuitenkin vasta kevään alkukierrosten jälkeen.

Onhan tämä otteluohjelma urheilullisesti vähän repaleinen. Ensimmäinen täysi harjoitusviikko tulee vasta toukokuun puolessa välissä. Lähes jokainen viikko on hieman erilainen, koska vieraspelipäivät vaihtelevat niin paljon. Rytmi tasoittuu vasta tuolla toisen kierroksen loppupuolella. Palautumisen kannalta ohjelma on kuitenkin ihan ok, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ohjelmaa.

Kotiotteluiden osalta SJK:n runkopäivä on tällä kaudella selkeästi lauantai eikä siinä ole paljoa vaihteluita. Ainoastaan kaksi ottelua pelataan perjantai-iltana, ja muut ottelut sijoittuvat lauantai-iltaan. Se on ollut jo vuosia SJK:n toiveena ja tämä tarjoaa mahdollisuuden viihtyisille ottelutapahtumille, joita voidaan teemoittaa ja jatkaa tarvittaessa juhlia OmaSp Stadionilla ottelun jälkeen.

Markkinoinnin näkökulmasta olemme otteluohjelmaan erittäin tyytyväisiä. Lauantaipelit ovat olleet jo pitkään asiakaskyselyidemme toivelistalla ja lauantaista saadaan nyt selkeä runkopäivä Veikkausliigan kotiotteluille. Yritysmyynnin kannalta olisimme toki toivoneet muutaman arkiottelun enemmän, mutta isossa kuvassa ohjelma on ehdomasti positiivinen, sanoo SJK:n markkinointijohtaja Jussi Kankaanpää.

– Päivien ohella olemme pohtineet mahdolisuuksien mukaan myös otteluiden alkamisaikoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos lauantaipeliin on odotettavissa vieraskannattajien invaasio, luodaan sille mahdollisimman otolliset olosuhteet. Hyvä esimerkki siitä on tuo 9.5. pelattava HJK-ottelu, joka saatiin alkamaan klo 18:00. Tämä mahdollistaa tunnelmallisen iltapelin ohella Helsingistä junalla saapuvien vieraskannattajien ehtimisen vähän ennen yhdeksää Seinäjoelta Helsinkiin lähtevään iltajunaan.

Seinäjoella tänä vuonna järjestettävien Kuninkuusravien lauantaina, meillä on puolestaan klo 19.00 alkava kotiottelu RoPS:a vastaan. Sen ympärille on tarkoitus rakentaa mahdollisuus päästä seuraamaan Veikkausliiga-ottelua suoraan Kuninkuusraveista, ennen kuin varsinainen iltajuhla alkaa kaupungilla, Kankaanpää kertoo.

SJK perustaa ottelutapahtumien suunnittelun dataan, jota se on saanut vuosien varrella ja viimeksi tänä talvena tehdyistä asiakaskyselyistä.

– Ottelutapahtumaa pyritään kehittämään jatkuvasti ja olemme toteuttaneet sen tueksi yhteistyössä Sponsor Insightin kanssa kyselyn, jonka kautta saamme erittäin arvokasta dataa. Pyrimme kuuntelemaan asiakkaita ja vastaamaan parhaamme mukaan heidän huutoonsa tapahtuman tasosta. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on koko ajan entistä kovempaa ja meidän pitää pystyä kehittämään meidän ydintuotettamme jatkuvasti. Onneksi meillä on erinomaiset olosuhteet ja tämä otteluohjelma antaa meille valmiudet luoda ikimuistoisia elämyksiä OmaSp Stadionille, kertoo Kankaanpää.

– Pystymme varmasti luomaan lauantaille myös hieman normaalista poikkeavia, teemoitettuja ottelutapahtumia. Tarkoitus on teemoittaa useampia otteluita ja nyt kun ohjelma on valmis, niin alkaa se hienosäätö niiden osalta.

– Ohjelmassa olevat iltaottelut tarjoavat myös maukkaan iltafiiliksen, kun ottelut alkavat klo 18:00 jälkeen. Olemme huomanneet muutamien vuosien kokemuksella, että niissä OmaSp Stadion pääsee oikeuksiinsa ja niihin saadaan loistava tunnelma. Semmoisessa hieman hämärtävässä kesäillassa, se atmosfääri mitä sinne saadaan luotua, on jollain tavalla jopa poikkeuksellista kotoisessa liigassa, Kankaanpää tunnelmoi.

Ottelut väistävät myös tänä kesänä pelattavat EM-kisat, joissa Suomen miesten maajoukkue on ensimmäistä kertaa mukana. EM-kisat sijoittuvat kesäkuuhun ja Suomen pelien aikana ei Suomessa pelata pääsarjoja. SJK:n edustusjoukkue ei pelaa muutenkaan kotiotteluita kesäkuussa. Ykkösessä kaudella 2020 pelaavan SJK Akatemian otteluohjelma julkistetaan myöhemmin Palloliiton toimesta.

– Provinssi, Lauri Tähkän Stadionkonsertti sekä Juhannus otettiin huomioon ohjelmaa suunnitellessa. Kesäkuu on tällä kaudella ilman Veikkausliigan kotiotteluita, mutta toisaalta me tulemme rakentamaan Seinäjoelle ison EM-kisatorin, jonka konsepti on luonnollisesti vielä hieman auki. Joka tapauksessa EM-kisat tulevat olemaan isosti näkyvillä meidän konsernimme kautta ja siihen yhteyteen kesäkuun vieraspelit sopivat mainiosti. SJK:n vierasottelut lähetetään luonnollisesti saman kisatorin yhteydessä, joten kenties löydämme sitäkin kautta taas uusia SJK:sta kiinnostuneita ihmisiä, kertoo Kankaanpää vielä lopuksi.

Kaudella 2020 SJK ei pelaa derby-otteluita kun naapuriseurat VPS Ja KPV tippuivat Ykköseen viime kauden päätteeksi. Kannattajapuolella vierasmatkoja kuitenkin järjestetään useampaankin peliin.

– Kannattajan näkökulmasta, kotiotteluiden pelipäivät ovat erinomaiset. Lauantait ja perjantait mahdollistavat myös vieraskannattajien saapumisen isoilla ryhmillä Seinäjoelle, mikä taas lisää tunnelmaa entisestään. Tästä iso kiitos meidän seuralle ja Veikkausliigalle, jotka ottavat kannattajatkin huomioon tällä tavoin, sanoo SJK:n Supporters Liaison Officer Lari Paski.

– Vierasreissujen osalta otteluohjelma on varsin haastava. Nopeasti katsottuna siellä on aika paljon arkipäivän pelejä, joihin ei isoja kannattajaryhmiä välttämättä saa töiden ja muiden arkikiireiden vuoksi liikkumaan. Toivoisinkin, että tulevaisuudessa useampi seura huomioisi myös vieraskannattajat ja siten tunnelma sekä jalkapallokulttuuri saataisiin kohoamaan entisestään kaikkialla Suomessa.

– On siellä ohjelmassa kuitenkin ainakin perjantaireissu Tampereelle Ilvestä vastaan ja yksi lauantaipeli HJK:ta vastaan vieraissa. Ja pitää toivoa Suomen Cupissa menestystä, niin siellä on mahdollisuus sitten pariinkin erittäin mukavaan tapahtumaan, Paski jatkaa.

– Tänä kesänä on myös Ykkönen erittäin mielenkiintoinen, kun SJK Akatemia, VPS, KPV, FF Jaro ovat kaikki mukana. Uskonkin, että kannattajat tekevät vierasreissuja myös noihin otteluihin, jos tuleva otteluohjelma vain on siihen suotuisa. Ja SJK Akatemian kotipeleissäkin saadaan myös hieno tunnelma aikaan, päättää Paski.

Löydät koko SJK:n kauden 2020 ottelut SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Palloliitto julkistaa Ykkösen ohjelman myöhemmin ja SJK tiedottaa Ykkösen kausikorttimyynnin alkamisesta lähiviikkoina.

Kauden 2020 kausikortit käyvät kaikkiin SJK:n edustusjoukkueen kotiotteluihin Veikkausliigassa sekä Suomen Cupin karsinnoissa. Kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja myyntipisteissä sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

La 11.04. klo 17:00, SJK – IFK Mariehamn
Pe 17.04. klo 18:30, RoPS – SJK
Pe 24.04. klo 18:30, SJK – FC Honka
To 30.04. klo 16:00, TPS – SJK
Ma 04.05. klo 18:30, FC Haka – SJK
La 09.05. klo 18:00, SJK – HJK
Pe 15.05. klo 18:30, Ilves – SJK *
Pe 22.05. klo 18:30, SJK – FC Lahti
Ti 26.05. klo 18:30, HIFK – SJK
La 30.05. klo 17:00, SJK – FC Inter
To 11.06. klo 18:30, KuPS – SJK
Pe 26.06. klo 18:30, IFK Mariehamn – SJK
Ti 30.06. klo 18:30, FC Honka – SJK
La 04.07. klo 15:00, SJK – Ilves
La 11.07. klo 17:00, SJK – TPS
La 18.07. klo 17:00, HJK – SJK
Su 26.07. klo 18:30, FC Inter – SJK
La 01.08. klo 19:00, SJK – RoPS
La 08.08. klo 18:00, SJK – KuPS
Pe 14.08. klo 18:30, FC Lahti – SJK
La 22.08. klo 17:00, SJK – FC Haka
La 29.08. klo 17:00, SJK – HIFK

*) Suomen Cupin finaali pelataan 16.5. Ilves – SJK pelin siirtopäivä on 18.6.

Elokuun jälkeen Veikkausliiga jakaantuu Mestaruus- ja Haastajasarjaan. Loppukauden otteluohjelmat saadaan ennen syyskuun alkua.

Loppusarjojen runkopäivät:
La 12.09.
La 19.09.
La 26.09.
La 03.10.
La 17.10.

Eurolopputurnauksen runkopäivät:
Ke 21.10.
La 24.10.
Ke 28.10.
Su 01.11.

Veikkausliigan otteluohjelma kokonaisuudessaan Veikkausliigan sivuilla.