123 456 7890


Ossi Virta
aloitti SJK:n akatemian johtajana viime maanantaina. Nuorista lupaavista pelaajista koostuva Kerho 07 Akatemia tehostaa näin toimintaansa, tarkoituksena tarjota nuorille pelaajille parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä huipputasolle.

Tärkeintä on edesauttaa nuorten pelaajien oppimista ja kehittymistä henkilökohtaiselle omalle huipputasolleen. Joillan se taso voi olla edustusjoukkueessa Veikkausliigassa tai jossain korkeammallakin. Jonkun kyvyt riittää eteenpäin Ykköseen, missä meillä on yhteistyöseura FC Jazz ja osalle sitten Kakkonen on se paikka. Mutta meidän ensisijainen tarkoitus on kehittää nuoria pelaajia omalla urallaan eteenpäin. Ja siihen on luotu nyt oma opetussuunnitelma jota loogisesti edetään. Pyrimme kehittämään pelaajia teknisesti, taktisesti, henkisesti ja fyysisesti, kokoajan systemaattisesti eteenpäin. Se on pitkä prosessi, eikä se tapahdu hetkessä, painottaa Ossi Virta.

Akatemian johtajana vastaan käytännön valmentamisesta, harjoittelun ja pelaamisen suunnittelemisesta, sekä koko akatemian toiminnan kehittämisestä lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä. Toimin yhteistyössä seuran päävalmentajan ja koko seurajohdon kanssa, tavoitteena toiminnan kehittäminen. Vastaan akatemian valmennustiimistä ja sen pelaajista. Toimin myös yhteistyössä SJK-junioreiden kanssa, Virta jatkaa.

Pyrimme luomaan konseptin, jossa SJK:n juniorit, -akatemia ja -edustusjoukkue tekisi mahdolisimman yhtäläisesti asioita – harjoitteiden sisällöllisesti sekä pelaamisen rakenteiden kautta. Toimin myös edustusjoukkueen valmennustiimin mukana, Virta kertoo.

Akatemiassa on ennestään valmentajina Max Peltonen, Heikki Tuomilehto ja Jorma Tuohisaari, sekä edustusjoukkueessakin toimivat maalivahtivalmentaja Jori Särkkä ja fyysisen valmennuksen vastaavat Jaakko Nevanlinna ja Juha-Jaakko Ulvila. Näistä Tuohisaari ottaa jatkossa hoitaakseen joukkueenjohtajan tehtävät ja muut jatkavat mukana edelleen.

Minulla on päävastuu Kerho 07 Akatemian pelillisistä ja valmennuksista asioista, niin otteluissa kuin harjoituksissa. Mutta minulla on täällä erittäin hyvät valmentajat, joiden kanssa yhteistyössä tiimityönä tätä teemme. Harjoitukset suunnittelen minä, mutta tottakai jaamme jokaisen vastuualueet niin harjoituksissa, otteluissa kuin otteluihin valmistautumisessa, videoklippien tekemisestä niin omien kuin vastustajien pelaamisesta, palautteen antamisesta ja pelaajien seurannasta. Se kaikki on yhteistyötä ja tiimityötä. Mutta lopullinen vastuu on minulla Akatemian johtajana, sanoo Virta.

Ossi Virta, on toiminut aiemmin Käpylän Pallon valmennuspäällikkönä ja juniorivalmentajana yhteensä noin kymmenen vuotta. Hän on vastannut tehtävässään seuran laadukkaasta junioritoiminnasta ja ollut valmennuspäällikkönä myös seuran Kakkosessa pelaavalle edustusjoukkueelle. Hänellä on UEFA B-valmentajalisenssi ja hän käy parhaillaan UEFA A-valmentajakoulutusta.

Akatemian nuori joukkue on ollut todella hyvässä vireessä Kakkosessa. Kuva Pasi Palo

Akatemia matkustaa Tornioon sunnuntaina

Kerho 07 Akatemia lähtee pitkälle pohjoisen reissulle, kun se matkustaa sunnuntaiksi Tornioon kohtaamaan paikallisen TP-47:n. Kakkosen Pohjoislohkon ottelu alkaa sununnuntaina 7.6. klo 18.30.

Meillä on joukkueessa muutama pikku tälli, mutta katsomme vielä huomenna mikä on äijien pelikunto. Lähdemme sunnuntaina aamulla kohti Torniota ja tarkoituksena on lähteä parantamaan meidän vieraspelisaldoa, kommentoi Kerho 07 Akatemian valmentaja Max Peltonen.

Akatemia on pelannut tällä kaudella vasta kolme vierasottelua ja ottanut niistä vain yhden pisteen. Kotisaldo on sen sijaan ollut vakuuttava. Kerho 07 on voittanut kaikki pelaamansa kotiottelut ja jokaisen käsittämättömästi 3-1 luvuin. Voittoja on yhteensä neljä ja koko sarjan maalisuhde komea 14-9. Joukkueen paras maalintekijä on keskikenttäpelaaja Emil Lidman, joka johtaa myös koko lohkon maalipörssiä kuudella maalillaan. Komea on maalisaldo myös Rasmus Karjalaisella, joka on osunut jo viidesti.

Akatemian uudeksi johtajaksi tuli Ossi Virta, mutta hän ei ole vielä ollut mukana kuin muutamassa joukkueen harjoituksessa. Peleihin hänen on tarkoitus kuitenkin matkustaa jatkossa mukana.

Vastustaja TP-47 on kokenut kovia viimeisen vuosikymmenen aikana, mutta sitä ennen se pelasi kaksi kautta jopa Veikkausliigassa. Aluksi sarjataso tuntui vakiintuvan Ykköseen, mutta vuonna 2009 tapahtui tippuminen Kakkoseen ja sen jälkeen joukkue on keskittynyt enemmän junioritoimintaan. Mikään juniorijoukkue ei TP-47 kuitenkaan ole, vaan mukana on edelleen ulkomaalaisia ammattilaispelaajia, sekä kokeneita jyriä, kuten Keijo Huusko ja Tarmo Koivuranta. Seuran urheilutoimenjohtajana ja valmentajana toimii Oleg Eprintsev. Huoltajana kymmenien vuosien kokemuksella toimiva, seinäjokelaislähtöinen Jouko Rasku.

TP-47 – Kerho 07 Akatemia sunnuntaina 7.6. Tornion Pohjan Stadionilla klo 18.30.

Kerho 07 pelasi viimeisen ottelunsa Joupiskalla viime sunnuntaina. Jatkossa kotipelit pelataan Keskuskentällä. Kuva Pasi Palo.