123 456 7890

ÖSK palaa innolla

Jo kahdesti KOMIA-turnauksessa mukana ollut ruotsalainen Allsvenskanin Örebro SK palaa myös ensi helmikuussa Seinäjoelle ottamaan mittaa paits isäntäseura Seinäjoen Jalkapallokerhosta, myös tuplamestari-HJK:sta ja Mixu Paatelaisen Suomen turnaukseen osallistuvasta joukkueestan.

ÖSK:n toinen suomalaisvalmentaja, vaasalainen Lars Mosander, myhäili tyytyväisenä turnausmatkan varmistuttua.

– Meidän mielestämme KOMIA-turnaus on aivan erinomainen tapahtuma. Siellä me saamme laadukkaita pelejä, se tulee hyvään saumaan ja turnaus on kaikin puolin hyvin järjestetty, luettelee Mosander syitä Örebron osallistumiselle jo kolmatta kertaa.

“Mosa” pääsee myös moikkaamaan tuttuja, sillä hän on valmentanut Kerhon nykyistä valmennuskaksikkoa, Christoffer Kloota ja Max Peltosta.

– Se on tosi mukavaa. Olen valmentanut molempia ja ollut touhuissa muutenkin mukana. Sen lisäksi he ovat olleet valmennuskursseillani. On hienoa päästä pelaamaan myös SJK:ta vastaan, sillä joukkue on erittäin hyvä ja vain vahvistunut viime kaudesta. Ryhmä on mielestäni jo nyt erittäin iskukykyinen ja jokainen SJK:ta vastaan pelaava joukkue saa todellakin pistää parastaan kentällä, kohtelias Mosander sanailee.

Örebro SK kohtaa helmikuisessa turnauksessa isäntien lisäksi HJK:n ja Suomen joukkueet.

– On ihan selvää, että tällaisiin peleihin mennään täysillä. Luvassa on erittäin kovia matseja. Pelaamme vain pari ottelua Degerforsia ja Gefleä vastaan ennen Seinäjoen turnausta. Sen jälkeen me lähdemmekin sitten Turkkiin leirelemään, jatkaa Mosander.

Viime kaudella ÖSK oli mukana Euroopan kentillä, mutta kausi oli lopulta aikamoinen pettymys seuralle.

– Se meni kyllä monelta osin penkin alle. Syitä oli paljon ja se oli oikeastaan miksaus kaikkea. Meille tuli vähän liikaa uusia pelaajia, joista monet tulivat vasta aika myöhäisessä vaiheessa. Meiltä lähtivät Roni Porokara, Michael Almebäck ja Alejandro Bedoya, kaikki A-maajoukkuemiehiä. Emme saaneet saman tasoisia pelaajia ja kun listaan lisätään loukkaantumiset vakiopelaajillemme, oli soppa valmis. Nyt lähdetään parantamaan uusiutuvalla joukkueella, piirtelee Mosander odottaen innokkaasti paluuta Seinäjoelle III KOMIA-turnaukseen.