123 456 7890

On tätä jo odotettukin
Seinäjoen Jalkapallokerhon kausi 2011 starttaa perjantai-iltana Pietarsaaressa. Tammiturnauksen toisessa ottelussa vastaan asettuu Kakkoseen Vaasan Piiristä noussut Närpes Kraft, joka sijoitettiin lopulta Lohko B:hen, eli pakallisotteluita ei sarjakaudella tulla näkemään.

Sen sijaan Tellushallissa perjantaina kohdattava närpiöläisjoukkue kohdataan kyllä vielä kahdesti nykyisen suunnitelman puitteissa ennen kuin toukokuun alussa päästään sitten tositoimiin Kakkosen peleissä.

Sopii olettaa, että Jeppiksessä kentälle juoksee hiukan erilainen Kerho kuin mitä nähtiin joukkueen toistaiseksi viimeisessä virallisessa pelissä, 2. lokakuuta GBK:ta vastaan Jouppilanvuoren tekonurmella, missä voitto irtosi numeroin 2-1 ja tarjosi myös komean elämyksen soihdutuksen muodossa. Klopit ovat myös viikonloppuna joukkuettaan kannustamassa, perjantaina vielä ehkä vain pienen iskuryhmän muodossa, mutta lauantaina sitten jo bussiporukalla.

Vastuuvalmentaja Christoffer Kloolle ja kakkosluotsi Max Peltoselle ottelu on ensimmäinen Kerhon käskyttäjinä. Kaksikon oppeja on työstetty joukkueen kanssa nyt tovin aikaa treenien alettua toki jo marraskuun 29. päivänä, mutta varsinaisesti pallon parissa on puuhailtu tammikuun 3. päivästä alkaen. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, miten “Toffen” 4-4-2 -pelisysteemi on ehtinyt iskostua Kerhon miehistön mieliin.

Kerho on kohdannut Närpes Kraftin jo reilun kolmivuotisen historiansa aikana muutaman kerran. On pelattu niin treenimatseja kuin sarjapelejäkin. Yhteensä pelejä on ehditty pelata viidesti. Niistä Kerho on voittanut kolme, kerran on pelattu tasan ja kertaalleen on Kraft ollut vahvempi. Yhteismaalit näistä otteluista ovat 12-9 Kerholle.

Ensimmäinen keskinäinen ottelu pelattiin 8. maaliskuuta 2008 Seinäjoki Areenassa. Tuolloin isäntäjoukkue oli vahvempi numeroin 2-1 (1-0) Juha Etelä-Ahon vietyä kotijoukkueen johtoon 33. minuutilla ja Jussi Kankaanpään iskettyä voittomaalin 70. minuutilla. Vieraiden ainokaisen viimeisteli kotijoukkueen kahden osuman välissä nykyisin VPS:ssa pelaava Kim Böling pelikellon oltua 58. minuutilla.

Saman kauden ensimmäinen sarjapeli pelattiin puolestaan kesäkuun alkupuolella Keskuskentällä. Tuolloin vierasjoukkue vei pisteet mennessään numeroin 4-2 (1-0). Vieraat hankkiutuivat kahden maalin johtoon Zoran Bogesicin 24. minuutin ja Sasa Bajkusan 51. minuutin osumilla. Hyvin taistellut kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin Mikko Kärjen (55. min) ja Petri Niemen (68.) osumilla, mutta heti tasoituksen jälkeen vieraiden Kris Huckstepp vei Kraftin uudelleen johtoon ja ottelun varsinaisen peliajan jo umpeuduttua viimeisteli Edis Elkaz vieraiden neljännen maalin.

Syyskierroksella Kerho sai kuitenkin hiukan balsamia haavoihinsa pelattuaan todella vahvan ottelun Mosedalin kentällä. Käytännössä ottelua pelattiin jatkuvasti Kraftin päädyssä, mutta silti Zoran Bogesic karkasi kertaalleen maalintekoon ennen taukoa. Toisella puoliajalla Kerho painosti ja painoi kotijoukkueen puolustuskannalle iskien tasoituksen 70. minuutilla Johannes Saranpään toimesta ja voittomaalin Juha Etelä-Ahon viimeistellessä 77. minuutilla. Näin pisteet lähtivät mukaan numeroin 2-1 (0-1).

Seuraavalla kaudella joukkueet olivat jälleen vastakkain treenikaudella. Ensin Wallsport Areenassa Miika Asunmaa ja Mikael Muurimäki pahoinpitelivät vieraita kotijoukkueen otettua sangen helpon voiton numeroin 4-1 (2-1) vieraiden kavennettua tilanteeksi 2-1 pilkulta.

Toistamiseen joukkueet ottivat toisistaan mittaa Närpiön uudessa palloiluhallissa kenraalin puitteissa huhtikuun puolivälin jälkeen. Vieraileva Kerho meni kahden maalin johtoon Petri Hutun vartin jälkeen upotetun pilkun ja Juha Etelä-Ahon 50. minuutilla syntyneen osuman voimin, mutta Kevin Peth nousi kotijoukkueen sankariksi viimeistellen kavennuksen 78. minuutilla ja tasoituksen lisäajalla. Näin ottelu päättyi 2-2 (0-1).

Ahkerimmin Kraftin verkkoa on tuulettanut kolme kertaa maalannut Juha Etelä-Aho. Kaksi maalia mieheen ovat viimeistelleet Miika Asunmaa ja Mikael Muurimäki. Yhden osuman Kerhosta ovat tehneet Petri Huttu, Jussi Kankaanpää, Petri Niemi, Mikko Kärki ja Johannes Saranpää.

Kerho lähtee Pietarsaaren turnaukseen laajalla pelaajaringillä ja minuutteja on luvassa monelle pelimiehelle. Myös debytantteja nähdään viikonlopun otteluissa koko joukko. Sivussa on kuitenkin nippu pelaajia, sillä sopimuspelaajista Teemu Penninkankaan jalka on edelleen paketissa, Jaakko Lampi puolustaa isänmaata ahkerasti Kauhavalla ja Ville Ylinen parantelee reisivammaansa. Myös Saku Koskinen on sairaana ja alkuviikon sairastanut Mikko Väänänen huilaa ainakin perjantain.

Sopimuksettomista pelaajista, jotka ovat treenanneet Kerhon mukana Samir Bouroussi, Toni Koivusaari, Jussi Roiko ja Henri Saranpää eivät ole mukana turnauksessa.

Sen sijaan sopimuksettomista pelaajista mukana ovat näillä näkymin Tuomas Karjanlahti, Miika Asunmaa, Jaakko Vähäpesola ja Lee Brennan.

Uusista sopimuspelaajista viikonloppuna mukana ovat luonnollisestikin maalivahti Luis Fernando, puolustaja Matti Lähitie, keskikenttäpelaajat Aki Sipilä, Chris Cleaver ja Christian Sund, sekä hyökkääjä Petter Meyer. Sipilä tosin on mukana työesteiden takia vain lauantaina.

Joukkueen rivejä on täydennetty A-junioreista. Mukaan lähtevät Miika Korpela ja Akseli Metsä-Ketelä, eli jälleen on luvassa nuorille lupauksille mahdollisuuksia.

Kerhon ensimmäinen turnausottelu alkaa Tellushallissa perjantai-iltana klo 19.30 FF Jaro – Stahre IA -ottelun jälkeen. Lauantaina otteluiden häviäjät pelaavat ensin ja iltapäivän myöhemmässä matsissa vastakkain ovat perjantain voittajat.