123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho solmi kaksi jatkosopimusta ja nosti viisi omaa junioria mukaan edustusjoukkueen rinkiin.

Seinäjoen omat kasvatit Timo Rauhala ja Sami Viljanen allekirjoittivat nimensä vuoden jatkopahveihin ja junioreista mukaan nousee Tuomas Lähdesmäki, Joona Lautamaja, Aleksi Ahde, Jesse Sarajärvi ja Paavo Valakari.

Kun jo ennestään Kerhon sopimuspelaajissa on mukana nuoret Teemu Penninkangas ja Kalle Taimi, sekä tietenkin kokenut Toni Lehtinen, on SJK:ssa nyt peräti 11 Seinäjoella jalkapallokasvatuksensa saanutta pelimiestä.

Neuvottelut ovat vielä kesken mm. kokeneempaa kaartia edustavan Jyri Hietaharjun kanssa ja kesän mittaan varmasti useita muitakin omia junioreita nostetaan tutustumaan liigamiehistön meininkiin.

Myös SJK:n reservijoukkue Kerho 07 Kakkosessa, tarjoaa tärkeää kokemusta miesten peleistä oman kaupungin junioreille, joita jo viime kaudella oli mukana huikea määrä.

Nuoret pelaajat taistelevat ns. senioripelaajien kanssa peliajasta ja näin saadaan harjoituksiin kilpailutilanne, joka taas vie meidän prosessia eteenpäin, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari nuorten pelaajien esiinmarssia.

Tärkeää on myös saada omia kasvatteja mukaan junioreista, jotka ovat käyneet meidän putken läpi, joilla on SJK mukana jo heidän DNA:ssa ja heillä on tiedossa kuinka paljon SJK merkitsee koko kaupungille, jatkaa Valakari.

SJK:n edustusjoukkue aloittaa joulukuussa treenamisen ja sillä on jo nyt kasassa 25 pelaajan rinki.
Lisävahvistuksia kuitenkin kartoitetaan vielä talven aikana ja neuvottelut ovat vielä kesken ainakin kolmen viime kauden pelaajan kanssa.

SJK aloittaa kauteen valmistautumisen maanantaina 2.12.

SJK ei ole vain edustusjoukkue – Junioreista nousemassa lisää tähtiä

SJK Junioreissa on tänä päivänä lähes 500 pelaajaa, nuorista aikuisista aivan perheen pienimpiin, sekä erityisliikuntaryhmiin. Ja kun mukaan lasketaan vielä SJK edustuksen, Kerho 07:n ja harrasteryhmien pelaajat, on pelaajia koko seurassa jo kuutisen sataa.

Eri ikäkausimaajoukkuepelaajia näistä löytyy useampia ja monella on saumat jopa Veikkausliigaa pidemmälle urallaan. Esimerkiksi oman ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluva 15 vuotias Joonas Sundman on jo useaan otteeseen käynyt näytillä Englannin Valioliigan Aston Villan riveissä ja mies kantaa U15 maajoukkueessakin jo kapteenin nauhaa. Muita nousevia lupauksia on Sundmanin lisäksi ainakin Antti Palomäki, Matti Lähde, Onni Valakari, Aatu Kujanpää ja Joonas Lepistö.

SJK haluaakin olla tulevaisuudessa mahdollisimman omavarainen seura ja siksi myös juniorityöhön on panostettu jo useamman vuoden ajan. Toimintaa myös kehitetään entisestään tulevaisuudessakin.

SJK Junioreissa on valittu pelaajakeskeinen ajattelutapa ja me nähdään se sijoituksena tulevaisuuteen, kertoo SJK Junioreiden valmennuspäällikkö Kari Kiviluoma.

Pelaajistossa on sekä määrää että laatua ja pystymme varmasti tarjoamaan jokaiselle Seinäjoen alueen juniorille omaa kehitystasoa vastaavaa toimintaa.

Tähän mennessä jo saavutetut tulokset yksilökehityksen ja myös joukkuemenestyksenkin osalta, antaa meille lujasti uskoa siihen että SJK Juniorit on visiomme mukainen pelaajapolku tulevaisuuteen, päättää Kiviluoma

Junioripuolella homma onkin jo ensi kauden oslta täydessä vauhdissa, sillä moni joukkue pelaa jo talvella omia turnauksiaan ja viime kaudella SM-sarjaa pelannut vanhin juniorijoukkue SJK U19, pelaa oman SM-karsintasarjansakin jo talven aikana. Varsinainen SM-sarja pelataan vasta kesällä.

Pelaajakehitystoiminnan lisäksi SJK pyörittää kesäisin lasten energialiigoja sekä päiväkotifutista.
3-5 vuotiaille lapsille on oma SnadiKerho -toimintansa ja tänä keväänä perustettiin SJK:lle ensimmäinen tyttöjoukkuekin 07 syntyneistä tytöistä.

Kerhossa on pelaajia kolmivuotiaista kolmekymppisiin ja toimintaa pelaajakehityksen ulkopuolellakin.

Taistelija Timo Rauhala

Super-Tinke lempinimeä kantava Timo Rauhala on ollut SJK:n mukana jo kaudesta 2009 alkaen ja pelejä on sitä ennen kertynyt TP-Seinäjoen paidassa. Seinäjoella vuonna 1989 syntynyt laitapuolustaja ei luovuta koskaan ja mies jaksaa juosta laidallaan vaikka vielä ottelun jälkeenkin. Alunperin pelipaikka oli oikealla laitalinkkinä, mutta kovasta kunnosta on enemmän hyötyä modernin laitapakin paikalla ja peliaikaa on tullut sekä oikealla että vasemmalla.

Viime kaudella otteluita Ykkösessä kertyi 11 ja Kerho 07:n paidassa 4. Loppukaudesta loukkaantuminen lopetti kauden ennen aikojaan.

Timo Rauhala, myös ilmatilan valtiaana.

Viljanen pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla

Sami Viljanen oli alunperin B-junioreissa puolustaja, mutta vanhempana pelipaikka löytyikin yllättäen hyökkäyksestä, missä maaleja syntyi lähes liukuhihnalta. Reservijoukkue Kerho 07:ssa pelipaikka kuitenkin vakiintui keskikentälle, keskelle tai laidalle ja monesti mies nähtiin myös junioriaikojen laitapuolustajan tontilla. Vuonna 1993 Seinäjoen Nurmossa syntynyt Sami teki debyyttinsä SJK paidassa jo kaudella 2011 ja vielä kaudella 2012 mies pelasi SJK:n U19 joukkueessa.

Viime kaudella Ykkösessä tuli tilille 4 ottelua ja Kakkosen pohjoislohkossa Kerho 07:n paidassa 12 ottelua


Sami Viljanen nousemassa laidalta läpi.

Mukaan nousevilla junioreilla on jo kokemusta

Vaikka nyt edustuksen rinkiin nouseekin nuoria pelaajia mukaan, on kaikilla pelaajilla jo kokemusta miesten sarjoista. Esimerkiksi puolustaja Joona Lautamaja oli lopulta viime kaudella eniten minuutteja Kakkosessa pelannut Kerho 07:n pelaaja.

Loppukaudesta myös laituri Jesse Sarajärvi ja vasta 16 vuotias hyökkääjä Tuomas Lähdesmäki olivat Kerho 07:n kantavia voimia ja tehomerkintöjä sekä veikkausraadin pisteitä kertyi molemmille.

Aleksi Ahteen kautta haittasi hieman armeija, mutta silti mies oli keskikentän johtajia SJK U19 joukkueessa ja varsinkin viime talven SM-karsintasarjassa tärkeä palanen joukkueen nousussa varsinaiseen SM-sarjaan.

Vielä B-juniori-ikäinen Paavo Valakari palkittiin seuran vuoden maalivahtina, sillä nuorimies ehti tehdä debyytin Kakkosessa Kerho 07:n paidassa, pelata lähes kaikki pelit SJK U19 joukkueessa, sekä torjua vielä palloja myös B-junnujen peleissä.

Sarajärvi – Lähdemäki kaksikko juhli viime kaudella Kakkosen pohjoislohkon otteluissa.